Boom wil winst in E3

JJdJ1984

Lars Boom barst van de zelfvertrouwen na drie dagen in het geel te hebben gereden in Parijs-Nice en de 300 kilometer van Milaan-Sanremo voelt de renner uit het Rabobankteam zich ijzersterk. Boom wil vandaag de eindzege pakken in de E3 Prijs Harelbeke.

"Ik heb hard getraind en in Dwars door Vlaanderen was ik ook goed. Jammer dat ik pech kreeg in de finale. Ik voel dat ik alleen maar beter word. De concurrentie is groot, maar ik ga zeker proberen te winnen in Harelbeke," zegt de 24-jarige Vlijmenaar.

Boom heeft zijn plan voor de race al klaarliggen: "Ik moet bij Tom Boonen in de buurt blijven. Die gaat op de Taaienberg aanvallen, dan moet ik zorgen dat ik daar van voren zit," aldus Boom, die samen met Sebastiaan Langeveld de troef vormt van de Rabobank.

De oud-teamgenoot van beide Raborenners Theo Bos zal vandaag meedoen aan Gent-Wevelgem. De Hierdenaar wist dit seizoen al een aantal seizoenszege te pakken maar verwacht niet op een overwinning in de Belgische klassieker. "Ik voel me goed hoor, maar meedoen om de overwinning in deze wedstrijd is nog te veel gevraagd. Zeker in deze fase van mijn loopbaan op de weg is het te vroeg. Dit is dan wel een sprinterskoers, maar je ziet meestal dat niet de pure sprinters overblijven in de finale. Het is een lastig parcours. Deze week heb ik het nog verkend rond de Kemmelberg. Ik heb er wel veel zin in en ga er natuurlijk alles aan doen om van voren te blijven."