[WK baan] Hijgenaar vierde op omnium

Peterselieman

Bij het WK baanwielrennen in Kopenhagen heeft Yvonne Hijgenaar een vierde plaats behaald op het onderdeel omnium. De Canadese Tara Whitten pakte het goud, voor de Britse Elizabeth Armitstead en de Spaanse Leire Olaberria.

Waar Hijgenaar vorig jaar nog brons pakte, moest ze nog ondanks een gelijk puntenaantal met Olaberria genoegen nemen met de vierde plaats. "Het is balen, maar ik had al snel door dat ik het op tijd niet zou redden," zei de baanrenster die vanwege het resultaat op de achtervolging een medaille misliep. "Zij heeft zich dit jaar helemaal gefocust op het omnium."

Hijgenaar is sprintster en hoewel het omnium ook weer op de Olympische Spelen in Londen in 2012 op het programma staat is dit de laatste keer dat ze zich er op gericht heeft. De focus op het omnium verschuift nu meer naar de duurrenners, waardoor Hijgenaar er niet aan te pas zal gaan komen. "Ik wilde het nog één keer proberen. Nu ga ik me volledig richten op de teamsprint, het onderdeel waarop ik in Londen wil uitkomen." Ze wil in de Britse hoofdstad uit gaan komen op de teamsprint.