Blind: "Het is een gekke situatie"

Daley Blind heeft dubbele gevoelens over het duel met Ajax, de club waar hij eigendom van is en waar zijn vader als assistent-coach actief. Toch wil de verdediger koste wat kost met FC Groningen winnen.

"Als wij daar winnen, zal Ajax het heel moeilijk krijgen. Dat geeft een dubbel gevoel. Ik van Ajax, ik heb daar mijn hele leven gespeeld. Mijn vader is trainer bij Ajax. Ik kom uit een Ajax-gezin. Het is zeker mijn favoriete club", aldus de twintigjarige speler tegenover Algemeen Dagblad.

Blind geeft aan dat hij met zijn vader, die in het verleden ook Ajax-speler was, regelmatig zit te dollen over de huidige situatie.

"We zitten elkaar natuurlijk al een tijdje te dollen. Dan zeg ik: "Pas maar op, rustig aan. De titel is nog niet binnen." Het is een gekke situatie. Als je vorig jaar aan mij had gevraagd of ik ooit tégen Ajax zou spelen, had ik waarschijnlijk nee gezegd."

Blind geeft echter wel aan dat hij hoe dan ook voor Groningen zal scoren als hij in hiervoor in positie komt. "Als ik een scoringsmogelijkheid krijg, zal ik deze altijd proberen te benutten. Ik ben sportman en wil dus altijd winnen."