Jol: "Vertonghen heeft nu nog trauma's"

JJdJ1984

Martin Jol hoopt dat de KNVB op korte termijn invoert dat spelers niet tegen hun eigenlijke werkgevers mogen spelen als zij verhuurd zijn aan een andere club. Ajax werd eens een trauma door Jan Vertonghen bezorgd en nu kan Daley Blind hetzelfde doen. 

Vertonghen scoorde namens RKC Waalwijk de 2-2 tegen Ajax, waar hij onder contract stond. Daardoor miste Ajax de titel op een haar (één doelpunt). Blind speelt nu voor Groningen en eenzelfde scenario kan zich voordoen. "Daarom is in de toekomst een gentlemen's agreement als in Engeland - waar spelers niet tegen hun eigenlijke werkgever spelen - de beste oplossing", aldus Jol in De Telegraaf.

Blind kreeg van zijn vader Danny, assistent-trainer van Ajax, het advies mee zijn eigen spel te spelen en te genieten. Maar dan moet Ajax wel winnen, aldus Blind senior. "Het wordt morgen een speciale wedstrijd voor mij. Ik heb mijn hele leven bij Ajax gespeeld, ben van huis uit opgegroeid met die club. Ik ben een echte Ajacied," vertelde Daley. Jol: "Stel je voor dat hij ons pijn doet... Dat blijft hem lang achtervolgen. Jan Vertonghen weet daar alles van. Die jongen heeft er een trauma aan overgehouden."