Cañas bergt tennisrackets op

Tennisser Guillermo Cañas hangt zijn tennisracket aan de wilgen. De Argentijn maakte dat bekend tijdens het ATP-toernooi van Miami. Cañas verkoos zijn sportpensioen boven een vijfde operatie aan zijn rechterpols. Hij heeft al meer dan een jaar pijn aan dat gewricht en speelde afgelopen juli zijn laatste toernooi.

De 32-jarige Cañas won in zijn loopbaan zeven ATP-toernooien, waarvan het Masters Series-toernooi in Toronto in 2002 het grootste was. Zijn laatste toernooiwinst boekte hij in 2007. In 2005 bereikte hij de achtste plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

In 2007 haalde de Argentijn het nieuws toen hij in Indian Wells Roger Federer versloeg en daarmee een einde maakte aan een reeks van 41 gewonnen wedstrijden van de Zwitser.

Nog geen twee weken later in Miami stonden Cañas en Federer weer tegenover elkaar en weer was de Argentijn de winnaar. "Ik versloeg de meest talentvolle speler ter wereld. Dat was ongelooflijk", dacht Cañas terug. "Om het dan tien dagen later nog eens te doen was als een droom."

Guillermo Canas vindt het mooi geweest
Guillermo Canas vindt het mooi geweest (Foto: Novum)