FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 augustus 2009

Van Agt: 'Pro-Israëlische beleid regering onbegrijpelijk'

Oud-premier Dries van Agt vindt het onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering het handelen van Israël in de recente oorlog in de Gazastrook verdedigt. Dat zegt hij in een interview met Nu.nl. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken krijgt van Van Agt "een kolossale min" voor zijn pro-Israëlische houding. "Verhagen en Balkenende beweerden dat Israël het recht had zichzelf te verdedigen. Maar van dat recht mag je pas gebruikmaken als laatste redmiddel, als er geen alternatieven zijn. In dit geval waren die er wel!"

Van Agt is een prominent lid van het CDA. Hij was van 1977 tot 1982 premier en in 1982 kortstondig minister van Buitenlandse Zaken. Hij maakt zich al jaren sterk voor de Palestijnse zaak. Veelal tevergeefs, zo erkent hij. "De luisterbereidheid bij de ministers, ook de geestverwante ministers van het CDA , is klein. Ze willen niet luisteren naar mijn betogen en noodkreten, omdat het ze niet uitkomt. Mijn visie is niet verenigbaar met het vooroordeel waarin ze zichzelf hebben vastgegraven."

Van Agt vindt dat hij in zijn periode als premier te weinig oog had voor de Palestijnse belangen. "Ik ben daarin te kort geschoten, ik neem mezelf kwalijk dat ik daarin heb gefaald en beweeg nu dus hemel en aarde om dat alsnog goed te maken."


Van Agt: 'Pro-Israëlische beleid regering onbegrijpelijk'  (foto: DAG)

Vermoorde man gevonden in Amsterdam

In een woning in de Blankenstraat in Amsterdam-Oost is vanochtend het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De man is door een misdrijf om het leven gekomen.

Wat er zich in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Hoewel het lijk pas in de loop van de ochtend werd gevonden, is het misdrijf al vroeg gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen die in de vroege uurtjes iets verdachts hebben gezien in de Blankenstraat.

Franse fruittelers moeten subsidies terugbetalen

Franse groente- en fruittelers die tussen 1992 en 2002 subsidies van de Franse overheid hebben gekregen, moeten dit geld van de Europese Commissie terugbetalen. Het zou gaan om 330 miljoen euro en wordt gezien als verboden staatsteun. Dit heeft de Franse landbouwminister vandaag gezegd in een interview met de krant Le Parisien.
 
De groente- en fruittelers weigeren echter het geld terug te betalen en dreigen met een opstand als ze geen gelijk krijgen.

Man. United heeft interesse in 15-jarige Zweed

De Zweed Linus Sjöberg heeft de eer om in belangstelling te staan van de huidige kampioen van Engeland, Manchester United. De 15-jarige middenvelder van Västeras SK heeft een grote kans volgend seizoen in Engeland te voetballen.

Enkele scouts vanuit Manchester zijn al enkele keren naar de Zweed gaan kijken, deze maakt een dusdanige grote indruk op de scouts dat deze een positief advies aan hun directie hebben gegeven. De zaakwaarnemer van Sjöberg heeft aangegeven niet onwelwillend tegenover een transfer te staan. "Er zijn goede en slechte buitenlandse clubs, net als in Zweden. Mensen hebben de neiging te focussen op spelers die problemen in het buitenland hadden, maar ze vergeten dat er erg goede clubs zijn om op te groeien.", aldus de zaakwaarnemer.

Roddick klaar voor rentree

Andy Roddick is klaar voor zijn rentree op de tennisbaan. De Amerikaan kwam sinds zijn verloren Wimbledon-finale tegen Roger Federer niet meer in actie.

"Het was hard voor mij om dat duel te verliezen," aldus Roddick die komende woensdag zijn opwachting zal maken bij het toernooi in Washington. "Maar aan de andere kant, niet veel mensen krijgen de kans om voor die titel te spelen. De nederlaag deed pijn, maar het was ook mooi om zo'n wedstrijd te kunnen spelen. Dat gebeurt immers niet vaak."

Na de finale meldde Roddick zich met een heupblessure af voor het Davis Cup-duel in de kwartfinales tegen Kroatië. Inmiddels is hij daarvan hersteld: "Ik voel me goed. Maar ik heb besloten niet de fout te maken door te vroeg terug te komen. Nu ben ik er weer helemaal klaar voor."

De Puniet breekt enkel tijdens crosstraining

Motorcoureur Randy de Puniet heeft tijdens een motorcrosstraining afgelopen zaterdagmiddag in Aix de Provence zijn linkerenkel gebroken.

De Fransman blesseerde zich toen hij aan het trainen was met zijn trainer Yves Demaria. Hij kwam bij een sprong ongelukkig terecht en brak hierbij zijn enkel. De coureur uit de renstal van Honda werd direct met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd hij vervolgens meteen geopereerd waarbij er een schroef werd geplaatst in het gewricht. De Fransman heeft maandag het ziekenhuis alweer verlaten en hoeft alleen nog terug te komen voor controle. De Puniet hoopt voor 16 augustus weer hersteld te zijn aangezien dan de volgende Grand Prix op het programma staat.

Cavendish wint Draai van de Kaai

Nadat de Brit Mark Cavendish eerder al in Aalst het criterium won en ook al zes etappes etappes in de Tour de France, won heeft hij nu ook de Draai van de Kaai op zijn naam weten te schrijven.

In een sprint versloeg de rijder van Columbia Tour-winnaar Alberto Contador en Luxemburger Frank Schleck. De Nederlandse Marianne Vos won bij de dames nadat zij eerder een wereldbekerwedstrijd in Zweden had gewonnen.

Zweed Bengtsson kiest voor AZ

AZ verwacht komende week de Zweed Rasmus Bengtsson te presenteren. Dat meldt Voetbal International. Bengtsson stond in de belangstelling van meerdere Europese clubs. Italiaanse en Zweedse media meldden vorige week nog dat de verdediger naar SS Lazio zou gaan. PSV en Hertha BSC hadden ook belangstelling.

De 23-jarige jeugdinternational is vrijdag al in Alkmaar medisch gekeurd. Bengtsson komt over van Trelleborgs FF, waar hij aan zijn vierde seizoen bezig is. AZ verwacht hem deze week te presenteren. AZ-trainer Ronald Koeman noemt Bengtsson 'een jonge speler met veel potentie, die past in de filosofie'. "Op het EK speelde Bengtsson links in het centrum, maar van origine is hij rechtsbenig. En op die posities kunnen we nog wel een goede speler gebruiken," aldus Koemand tegen Voetbal International.

Rasmus Bengtsson was onlangs actief op het EK onder 21 jaar in Zweden. In alle vier de wedstrijden van zijn land stond de lange verdediger in de basis.

Politiechef woont in politiebureau

Een hooggeplaatste Zuid-Afrikaanse politieman heeft zich gehuisvest in zijn politiebureau. De chef van het politiekantoor in Ratanda bij Johannesburg nam de stap, nadat zijn tijdelijk verblijf in een plaatselijk pension niet meer werd vergoed.

David Matlahola wast zich in de keuken en houdt vergaderingen in zijn pyjama. Hij laat ondergeschikten zijn middageten kopen, meldde de Zuid-Afrikaanse krant Beeld maandag. Matlahola plaatste zijn eigen meubels in het kantoor.

De situatie zou inmiddels tot spanningen onder het personeel hebben geleid. Volgens de politie had Matlahola de afgelopen maanden gewoon huisvesting voor zichzelf moeten zoeken. Hij ontving de vergoeding wegens zijn overplaatsing. Matlahola meent dat hij recht heeft op huisvesting in een woning van de overheid. Maar volgens de politie heeft hij daarvoor een te hoge functie.

Terug in de tijd met LittleBigPlanet

Nadat er in LittleBigPlanet 1 miljoen levels zijn gemaakt door de users komt Media Molecule weer met twee nieuwe DLC voor de game. Deze heten History Kit en History Pack. Deze DLC bestaan uit nieuwe voorwerpen om levels mee te maken en vier nieuwe kostuums.


History Kit
4 Objects: Chinese Bell, Egyptian Mask, Ancient Greek Vase, Gothic Gargoyle
5 Materials: Antique Maps, Islamic Tiles, Egyptian Hieroglyphs, Cave Painting, Tapestry
13 Decorations Including Roman Plaque, Persian Brooch, Laurel Wreath
140 Themed stickers
Sounds: ‘Sounds of yore’
Music: ‘The Chrysalis of Eternity’ by Kenneth Young
Background: The Pantheon
All neatly showcased in a Gallery Level

History Pack
Ada Lovelace: Wig, Hair, Dress
Genghis Khan: Beard, Hat, Trousers, Armour
Boudica: Spear, Hair, Sandals, Dress
Mozart: Powdered wig, Breeches and Socks, Coat

Er is ook een trailer uitgekomen voor deze DLC.


Deze packs zijn 13 augustus beschikbaar voor 2.99 per stuk.

[Upd] Nelson Piquet ontslagen

Nelson Piquet heeft bevestigd dat hij niet meer achter het stuur van de Renault zal zitten tijdens de Grand Prix van Europa op het circuit van Valencia.

Al sinds de laatste race op het circuit van Hongarije was de coureur onzeker van zijn zitje. Een ruzie met Flavio Briatore, teambaas bij Renault, leek het einde in te luiden van de coureur bij het Franse team. Vandaag heeft Piquet bevestigd dat hij ontslagen is bij Renault en niet meer voor het team in actie zal komen.

"Het Renault F1-team heeft bevestigd dat zij niet meer verder willen gaan met mij in het huidige seizoen. Ik wil de kleine groep waar ik mee samenwerkte bij Renault bedanken, maar ik ben wel teleurgesteld", aldus Piquet junior. De coureur gaf wel aan opgelucht te zijn nu hij een moeilijke tijd bij het team kan afsluiten.

Update @ 22:05
De volledige verklaring van Piquet jr. valt hier te lezen (Engels).

Batman: Arkham Asylum krijgt binnenkort een demo

Goed nieuws voor zij die Batman: Arkham Asylum al een tijdje in de gaten houden. Rocksteady Studios heeft namelijk aangegeven dat er op 7 augustus wereldwijd een demo zal verschijnen op de PC, Xbox 360 en Playstation 3. Om dat te vieren gooien we er nog maar een trailer tegenaan.

Arkham Asylum begint met de arrestatie van The Joker en zijn transport naar het gesticht. Het gemakkelijke arrest toont al snel de reden als de Joker ontsnapt en onderwijl een hoop gevangen loslaat. Nu zal de Dark Knight het niet alleen moeten opnemen tegen de Joker, maar veel van de villains die hij heeft opgesloten staan hem nu naar het leven. Het script is geschreven door Paul Dini die al twee keer genomineerd was voor een Primetime Emmy voor zijn schrijfkunsten

Kinderen Jackson naar grootmoeder

De drie kinderen van de overleden Amerikaanse zanger Michael Jackson zullen bij hun oma opgroeien. Een rechter in Los Angeles wees de kinderen vandaag toe aan de moeder van de popster.

Advocaten van de 79-jarige Katherine Jackson en de ex-vrouw van Michael, Debbie Rowe, waren de regeling vorige week na lang getouwtrek overeengekomen. Rowe, de moeder van de twee oudste kinderen Prince Michael (12) en Paris (11), krijgt het recht haar kroost te bezoeken. Het is niet bekend wie de moeder is van het jongste kind, Prince Michael II ofwel Blanket (7).

Het akkoord komt overeen met de wens van Michael zelf, die hij in 2002 had laten vastleggen. De kinderen leefden sinds de dood van de ster op 25 juni al bij hun grootmoeder.

[Upd]FOK! Tour-voorspeller: De winnaars

De afgelopen drie weken kon je meedoen aan de Tour-voorspeller van FOK!sport. Inmiddels zijn alle punten uitgedeeld en kunnen we de winnaars bekend maken.

Na de 21 etappes was BassieD de leider, maar nu zijn ook de punten van de diverse eindklassementen uitgedeeld. Dit levert de volgende eindstand op:

#NaamPunten
1Inspire1540
2Dreznja1355
3BassieD1304
4Wilskracht1289
5el-salvador 1269


Allemaal gefeliciteerd. Jullie winnen de dvd boxen over de Nederlandse tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Jansen. De winnaars kunnen contact opnemen met de redactie door zijn of haar gegevens te mailen naar sport@fok.nl. Daarna zullen de prijzen zo snel mogelijk verstuurd worden

Verder willen we iedereen bedanken die de afgelopen drie weken heeft meegespeeld.

Update:
Helaas hebben we moeten constateren dat er bij het uitdelen van de punten voor de klassementen iets fout was gegaan. We hebben deze fout hersteld en je vindt hierboven in de tabel nu de correcte eindstand.

Onze excuses voor het ongemak.

Update 02-08-09

Het heeft door omstandigheden even geduurd, maar we hebben nu eindelijk een correcte eindstand. Deze vind je in bovenstaande tabel. De volledige eindstand vind je hier.

Sorry dat het zolang heeft geduurd.

Zaakwaarnemer: "Honda niet naar PSV"

Keisuke Honda verhuist niet naar PSV. Dat heeft de zaakwaarnemer van de Japanner, Kees Ploegsma jr., laten weten. De speler staat momenteel nog onder contract bij promovendus VVV-Venlo.

Honda speelde afgelopen zondag een belangrijke rol in het competitieduel tegen PSV (3-3). Na afloop van deze wedstrijd liet Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, weten geïnteresseerd te zijn in de diensten van de speler.

Ploegsma liet echter weten dat PSV zich niet bij VVV-Venlo heeft gemeld. Daarnaast denkt de zaakwaarnemer van de Japanner dat de ploeg uit de Lichtstad meer baat heeft bij het aantrekken van een verdediger.

Dames en junioren winnen rolstoeltennis

Afgelopen maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus vond de World Team Cup 2009 rolstoeltennis in Nottingham (Engeland) plaats. De junioren behaalden daar vrijdag al de titel en zondag kwam daar nog een gouden en één zilveren medaille bij.

Zowel de dames als de junioren rolstoeltennissers gingen met de eerste prijs naar huis. Voor het damesteam was dit hun tiende achtereenvolgende overwinning. Het herenteam pakte de zilveren plak. De Quads wisten de titel van vorig jaar niet te verdedigen en werden vierde.

De resultaten:

Damesteam - goud
Jiske Griffioen (Woerden)
Korie Homan (De Wijk)
Esther Vergeer (Woerden)

Herenteamzilver
Robin Ammerlaan (Soest)
Maikel Scheffers (Roosendaal)
Ronald Vink (De Rijp)

Quadteam - vierde
Bas van Erp (Liempde)
Dorrie Timmermans (Tolkamer)

Juniorenteamgoud
Tom Egberink (Dalen)
Sven Jonker (Akersloot)
Rody de Bie (Beusichem)

Weduwe Heijn bedroefd om Ferdi E.

Hank Heijn, de weduwe van Gerrit Jan Heijn, heeft erg te doen met de familie E. Dat zegt Alex Verburg. De schrijver had vandaag contact met de weduwe nadat bekend werd dat de ontvoerder en moordenaar van haar man, Ferdi E., was omgekomen bij een verkeersongeval in het Gelderse Vorden.

Verburg schreef in 2006 het boek De verzoening, het verhaal van Hank Heijn. "Voor haar is het geen opluchting dat Ferdi E. nu dood is. Ze vertelde een huilbui te hebben gehad na het horen van het nieuws en heeft erg met de familie E. te doen", aldus Verburg.

De weduwe van Gerrit Jan Heijn schreef de moordenaar van haar man in 2005 een verzoeningsbrief. "Ze wilde niet de rest van haar leven met wrok rondlopen. Daarmee zou ze haar Gerrit Jan immers niet terug krijgen", weet Verburg. De schrijver was vooral geraakt door haar afsluiting met ‘hoogachtend’. "Ik vroeg haar: acht u hem hoog? Ze zei daarop: ik zie hem als een medemens. Een medemens die een fout heeft begaan, een onherstelbare fout."

FOK!radio met blonde wijnkoningin (26) uit Zeeland

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er wordt wijn gemaakt in Zeeland. Maar erg bekend is dus niet, dus is er nu een troef ingezet: de 26-jarige Simone van Veldhuyzen. Deze Zeeuwse blonde dame is afgelopen weekend tot wijnkoningin van 2009 gekroond. Ze is nu een jaar lang ambassadrice voor de wijnen van Zeeuwse bodem. Gaan we nu enorm veel van haar horen? En hoeveel wijn drinkt ze dan? We gaan het allemaal aan haar vragen. We hebben Simone vanavond live in de uitzending.Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Overigens heeft Simone een virusje opgelopen en is ze haar stem kwijt. Dus we bellen ook nog met de wijnkoningin van vorig jaar, Charja Schouten. Mede omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen!

Drink jij wijn? Stem op onze poll (rechts onder in beeld)

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten gaan namelijk vanaf vandaag ook hun kunsten laten horen in FOK!radio. FOK!ker Drulovic is deze week aan de beurt. Dus steek de kaarsen maar vast neer en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Speeches Obama verknipt tot reclameboodschap

Autoserviceketen Kwik-Fit heeft er niets beters op gevonden dan verknipte speeches van president Obama te gebruiken voor haar nieuwe reclamefilmpje. In het filmpje wordt de indruk gewekt dat Barack Obama oproept om voor het bedrijf Kwik-Fit te kiezen als het op autobanden aankomt.

"We must make sure that we have correct tyre pressure by keeping our tyres inflated. Of course, citizens should have the right to access free regular tyre inspections or if required we must ask for change. Tyre change." is de tekst die aan elkaar is geplakt.

Deze soort van marketing is echter niet nieuw, eerder zagen we al enkele grappige mashups van Gordon Brown  en The Bloody Apprentice.


 

Amsterdam is ook griephoofdstad

In de regio Amsterdam wonen de meeste mensen die zijn besmet met de Mexicaanse griep. Ook is dit de omgeving met de meeste mens-op-mensbesmettingen van Nederland. Ruim zeventig Amsterdammers liepen het virus op.

Een harde verklaring hiervoor heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag niet. Volgens directeur Roel Coutinho kan het gewoon toeval zijn. Daarbij gaat het om een dichtbevolkt gebied, met veel toeristen, waar veel wordt gereisd.

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat zeker ruim vijfhonderd Nederlanders ziek zijn geworden. Ongeveer een op de vier patiënten kreeg de griep in Nederland via een ander.

Martina ziet geen toekomst bij Ajax en wil weg

Javier Martina wil weg bij Ajax. Zijn zaakwaarnemer geeft aan dat de 22-jarige voetballer geen toekomst meer ziet bij de Amsterdammers.

Martina heeft nog een contract tot medio 2010, en de nieuwe trainer Martin Jol lijkt de voorkeur te geven aan andere spelers. De rechtsbuiten wil daarom weg. "Tussen willen en kunnen zit echter een wereld van verschil", aldus zaakwaarnemer Jeroen Hoogewerf in Sportweek. "De transfermarkt zit helaas muurvast."

Van Ajax heeft Martina gehoord dat hij voor 'de juiste prijs' Amsterdam mag verlaten. Een voorkeur voor een bepaalde club of land heeft hij niet. "Javier staat overal voor open. We wachten af", aldus Hoogewerf.

Furlan wint tweede etappe Ronde van Polen

De Italiaan Angelo Furlan (Lampre) heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven.

Met de leiderstrui om de schouders van Vacansoleil-renner Borut Bozic vertrok het peloton voor een etappe van bijna 220km. Twee kopgroepen zochten vandaag de aanval alleen beiden werden door het peloton gegrepen. Na 200 kilometer kopwerk van de voltallige Vacansoleil-ploeg volgde een massasprint in de straten van Bialystok.

De sprint werd gewonnen door Furlan. In het algemeen klassement blijft Borut Bozic leider, Furlan staat in dezelfde tijd als de Sloveen van Vacansoleil. Op dinsdag staat er een etappe van 225,1km met aankomst in Lublin op het programma. Ploegleider Van Der Schueren was trots op het werk van de renners: "Meer dan 200km op kop rijden is sterk maar het kan niet de bedoeling zijn dat dit zo doorgaat. In de dinsdagrit zullen we onze tactiek herzien."

Met vier vlakke en drie bergetappes kent de Ronde van Polen een gevarieerd parkoers. De wedstrijd eindigt op zaterdag 8 augustus. Het Vacansoleil Pro Cycling Team kreeg een wild card voor de Ronde van Polen.

Vier terreurverdachten komen naar Nederland

De vier terreurverdachten die vorige week uit Kenia zijn gezet en sinds donderdag in België vastzitten, worden woensdag overgedragen aan de nationale recherche in Nederland. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt.

De vier 21-jarige mannen, drie Nederlanders en een Marokkaan met een Nederlandse verblijfsvergunning, hebben ingestemd met hun versnelde uitlevering. Justitie in Nederland had hierom gevraagd. Het OM verdenkt het viertal van deelname aan een terroristische organisatie.

Bij aankomst in Nederland zal de nationale recherche de mannen verhoren. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vrouw wil 70.000 dollar van universiteit zien

Een 27-jarige vrouw uit New York heeft de universiteit waar ze haar Bachelor diploma behaalde aangeklaagd. Ze wil de 70.000 dollar die ze aan collegegeld heeft betaald terug hebben omdat ze geen baan kan vinden.

Trina Thompson behaalde afgelopen april haar diploma Informatie Technologie en kan sindsdien naar eigen zeggen geen baan vinden. Ze verwijt het Monroe College nu niet de hulp te hebben geboden die haar was beloofd bij het vinden van een baan.

Top of Flop User's Choice: De Hoestende Varkens

De tiende ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog was weer een domper. Patrick Wolfs' "Hard Times" werd door een vrij grote meerderheid als flop gekwalificeerd. Jullie gaven weinig commentaar,dus we zullen moeten gissen naar jullie motivatie.

We hebben van mash_ nog steeds niets mogen ontvangen, maar gelukkig kregen we wel een andere tip binnen.

Maanvis wil graag onze mening weten over een videoclip waarin meravigliosa figureert.

Onder de naam "De Hoestende Varkens" zingen Johan Vlemmix en Roy Raymonds samen een vrolijk liedje over de varkensgriep: "Mexico".

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

14-jarige wil als 74-jarige naar disco

Een 14-jarig meisje heeft geprobeerd als 74-jarige vrouw een discotheek in het Zuid-Duitse München binnen te komen. Ze wist dat ze als minderjarige geen kans maakte en besloot het zekere voor het onzekere te nemen. Een goede kennis veranderde de geboortedatum op haar identiteitsbewijs van 1995 in 1935.

Portiers ontdekten de fraude omdat de scholiere er werkelijk niet uitzag als een zeventigplusser, aldus de politie. Tegen het meisje is aangifte gedaan wegens misbruik van het identiteitsbewijs. Haar kennis moet rekening houden met een straf wegens het vervalsen van een document, meldden Duitse media vandaag.

Lita naar Middlesbrough

Leroy Lita heeft zich voor de komende drie jaar verbonden aan Middlesbrough. De Engelse aanvaller vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen transfervrij bij Reading.

Boro-trainer Gareth Soutgate is tevreden met de aanvallende versterking, want waar eerder al Mido vertrok, lijken ook Afonso Alves en Tuncay de overstap te maken naar een andere club.

Sheffield United, wie Middlesbrough tegenkomt in de openingswedstrijd van het nieuwe Championship-seizoen, was ook geïnteresseerd in de 24-jarige Lita.

Agente ontslagen na hulp bij fraude

Korpsbeheerder Henri Lenferink van politie Hollands Midden heeft een 45-jarige brigadier van het korps per direct ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De vrouw zou haar partner hebben geholpen bij belastingfraude, liet de politie vandaag weten.

De politie begon een disciplinair onderzoek tegen de agente toen haar partner werd aangehouden op verdenking van belastingfraude. Ze meldde de aanhouding zelf bij haar leidinggevende.

Uit het onderzoek is gebleken dat de vrouw haar partner heeft geholpen met het veiligstellen van gelden die hem anders ontnomen hadden kunnen worden, stelt de politie. Justitie is door de brigadier bewust tegengewerkt in plaats van geholpen. Zo was de vrouw tijdens het onderzoek niet eerlijk. Eerst zei ze niets te weten van het handelen van haar partner, later legde ze twijfelachtige verklaringen af.

Volgens de korpsbeheerder heeft de vrouw zich niet gedragen zoals van een goede politieambtenaar mag worden verwacht. "Ze heeft zich daarmee aan ernstig plichtsverzuim schuldig gemaakt. Dit raakt het hart van de politietaak. Daarom is strafontslag hierbij op zijn plaats."

110 mln euro voor jeugdwerkloosheid

Het bedrijfsleven trekt 110 miljoen euro uit voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Dat maakte Colo, de samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, vandaag bekend.

Colo heeft vandaag een plan van aanpak voor de jeugdwerkloosheid aangeboden aan de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken.

De 110 miljoen euro is beschikbaar gekomen uit de opleidings- en ontwikkelingsfondsen van de verschillende bedrijfstakorganisaties en zijn bedoeld om stages en leerbanen voor jongeren te behouden en de jeugdwerkloosheid te bestrijden. De bouw en metaal hebben het meeste geld toegezegd.

Het plan van aanpak van Colo moet voorkomen dat jongeren in opleiding hun stage of leerbaan verliezen. Eerder dit jaar meldde Colo dat door de recessie 150.000 van die plekken gevaar lopen.

[Upd] AZ accepteert straffen Pellè en Swerts

AZ kan de komende weken mogelijk geen beroep doen op Graziano Pellè en Gill Swerts. Het duo kreeg zaterdag in de slotfase van de wedstrijd tegen Heracles Almelo de rode kaart voorgehouden.

Voor Pellè was er een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing, terwijl Swerts een voorstel van vier duels kreeg. Beide spelers moeten voor dinsdagochtend 10.00 uur aan de KNVB kenbaar maken of ze het schikkingsvoorstel accepteren. Mocht dit niet gebeuren, dan zal waarschijnlijk al donderdagavond in Zeist de mondelinge behandeling voor de tuchtcommissie plaatsvinden.

Nadat AZ in de slotfase van de wedstrijd tegen Heracles geen strafschop had gekregen, gingen Swerts en Pellè over de rooie. Arbiter Wiedemeijer stuurde de Belgische back weg wegens een elleboogstoot, terwijl Pellè kon gaan douchen vanwege natrappen.

Swerts en Pellè misten het duel om de Johan Cruijff Schaal al vanwege een incident dat vorig seizoen plaatsvond. Van die schorsingen had het duo nog een wedstrijd voorwaardelijk staan.

Een bedankje richting dockx voor de submit.

Update
AZ heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de schikkingsvoorstellen van de aanklager van de KNVB tegen Graziano Pellè en Gill Swerts. De Alkmaarders maakten dit maandag wereldkundig op hun eigen website.

Drukte bij reddingsbrigades

De reddingsbrigades in Nederland kwamen afgelopen week 887 keer in actie, bijna 130 keer meer dan de week ervoor. In 79 gevallen gingen het om een levensbedreigende situatie. De Reddingsbrigade Nederland maakte vandaag de jongste cijfers bekend.

De Reddingsbrigade signaleert een toename van het aantal vermiste kinderen. Afgelopen week werden 77 kinderen met hun ouders of begeleiders herenigd. "Door de toegenomen drukte op de stranden en recratieplassen en de daarmee verminderde overzichtelijkheid, verliezen ouderen hun kinderen soms eerder uit het oog", zegt directeur Raymond van Mourik.

De zee heeft op sommige plaatsen een zeer sterke stroming. Zes kinderen kwamen daar bij Castricum in terecht en raakten totaal in paniek. Het kostte de ervaren strandwachten moeite weer aan land te komen. Ook in Callantsoog werden zes personen uit het water gehaald, nadat vier volwassenen er niet in waren geslaagd twee kinderen uit het water te redden. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, omdat ze te veel water hadden binnengekregen.

Spaanse bond vernietigend over straf Renault

De Spaanse autosportbond noemt de straf die Renault kreeg tijdens de Grand Prix van Hongarije buitenpropotioneel en ongewoon. Het team kreeg deze straf omdat zij volgens de stewards Fernando Alonso het circuit op hadden gestuurd, terwijl ze wisten dat het gevaarlijk was.

Renault is tegen deze straf in beroep gegaan, maar het beroep zal niet dienen voor 18 augustus, wat slechts drie dagen voor de eerste training op het circuit van Valencia is. Het team zal dus hoogstwaarschijnlijk naar Spanje moeten afreizen zonder dat men weet of men mee mag doen.

De Spaanse bond heeft een brief geschreven naar het International Court of Appeal van de FIA waarin staat dat de straf ongewoon en buiten alle proporties is. De straf schaadt het gehele team, de Europese Grand Prix, de promotors, de sponsoren en de bezoekers enorm. De bond vraagt de FIA dan ook om de straf op te heffen of om te zetten in een andere straf die beter van toepassing zou zijn.

AMCO stapt naar Europese Commissie

AMCO, een nieuw team dat niet door de schifting van de internationale autosportbond FIA kwam, heeft een klacht tegen de FIA ingediend bij de Europese Commissie.

Het Servische bedrijf probeerde een plekje bemachtigen voor Stefan Grand Prix, maar werd niet toegelaten. Het team gaat niet echter de strijd met de FIA aan, omdat de FIA eist dat alle nieuwe teams Cosworth motoren gebruiken. Volgens AMCO is dat in strijd met de Europese wetgeving over vrije concurrentie.

Door deze aanklacht hoopt het bedrijf de teamselectie voor 2010 ongedaan te maken en zo weer een kans te maken op een plek op de startopstelling. Hierdoor zouden Manor Grand Prix, US F1 en Campos Meta Team ook weer opnieuw geselecteerd moeten worden. Deze nieuwe teams gaan wel met Cosworth motoren rijden.

Overvallers gijzelen vrouw en kinderen

Overvallers hebben vandaag een 31-jarige vrouw, haar vierjarige zoontje en een tweejarig neefje drie kwartier gegijzeld in haar huis in Sittard. De politie meldt dat de daders daarbij dreigden met een vuurwapen. Na 45 minuten gingen ze er met een onbekend geldbedrag vandoor.

De twee kwamen rond kwart over twee via de achterkant het huis binnen aan de straat Ophoven. De 31-jarige bewoonster en haar zoontje en neefje waren op dat moment beneden. De vrouw werd overmeesterd en geboeid.

De daders namen volgens de politie ruim de tijd om het hele pand te doorzoeken. Na drie kwartier zijn ze met de buit gevlucht.

'Piquet sr. heeft interesse in BMW'

Volgens geruchten zou Nelson Piquet sr. kandidaat zijn om het BMW Sauber-team over te nemen wanneer het team zich terug trekt uit de Formule 1.

Samen met Super Nova-baas David Sears zou de oud-coureur de boedel van de Duitse renstal over willen nemen. Nelson Piquet junior, die momenteel op de schopstoel bij Renault zit, zou dan een plekje in het team krijgen. "De naam Piquet F1 bevalt mij wel. Dat is het enige wat ik kan zeggen. Wat denken jullie van de naam?", aldus Piquet jr. toen hem gevraagd werd naar een reactie op het gerucht.

Raikkonen: "Wie tweede rijder is boeit mij niet"

Kimi Raikkonen lijkt het allemaal niet zoveel uit te maken wie zijn teamgenoot is. De coureur reageerde onaangedaan op het bericht dat Michael Schumacher zijn teamgenoot zal zijn tijdens de Grand Prix van Europa.

Volgens de Fin is de comeback de Duitser wel leuk, maar meer ook niet. "Voor mij maakt het niets uit wie tweede rijder is. Het is ook nog niet zeker dat Schumacher zal rijden. Het is wel leuk om hem als teamgenoot te krijgen. Dat was al eens ooit eerder bijna gebeurd", aldus de Iceman.

Vettel ziet ook wel wat in WRC-avontuur

Nadat eerder Kimi Raikkonen zijn debuut maakte in het rally kampioenschap en Robert Kubica zijn interesse toonde om eens deel te nemen, sluit nu ook Sebastian Vettel zich aan bij dit rijtje.

De Red Bull Racing-rijder was afgelopen weekend in Finland te gast bij het team van Citroën en ziet het wel zitten: "Ik was voor het eerst bij een World Rally Championship-race en het was geweldig. De snelheid is hoog en als je staat te kijken is het spectaculair. Het gaat bijna net zo snel als de Formule 1, maar er zijn geen uitloopstroken of grindbakken. Sebastien Loeb heeft mij wat advies gegeven en er is geen betere leermeester. Ik heb het momenteel druk genoeg in de Formule 1, maar ik zou het niet erg vinden om in de toekomst WRC-rally’s te rijden."

Williams geeft geen toestemming test Schumi

Williams heeft geen toestemming verleend aan Ferrari om Michael Schumacher met de huidige F60 te laten testen. De Duitser zal komende maand Felipe Massa vervangen tijdens de Grand Prix van Europa.

Vanwege het testverbod dat geldt tijdens het seizoen, had het Italiaanse team de toestemming van alle teams nodig om Schumacher te kunnen laten testen. De Formula One Teams Association (FOTA), waarin naast Ferrari ook McLaren, Renault, Toyota, BMW-Sauber, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Brawn GP zitten, ging wel akkoord hiermee. Het Britse team stelt echter dat voor Schumacher dezelfde regels gelden als voor Jaime Alguersuari, die onlangs zijn Formule 1-debuut maakte. Alguersuari kreeg ook geen toestemming om te testen.

"Schumacher is van harte welkom in de Formule 1, maar testen tijdens het seizoen is nu eenmaal verboden. Dat staat duidelijk in de FIA-regels en iedereen moet zich daaraan houden", aldus het team. "Alguersuari kreeg hierdoor niet de kans om te testen voor zijn debuut en Schumacher dus ook niet. We willen geen rare situaties veroorzaken."

Met dank aan EZKaeL en RSF1984 voor de submit

UEFA start experiment met twee extra officials

De Nederlandse scheidsrechters Bas Nijhuis en Kevin Blom zullen dit seizoen in de Europa League te maken krijgen met een experiment, waarbij een vijfde en zesde official betrokken zullen zijn. Dit maakte scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg maandag in Zeist bekend.

De twee extra officials komen tegenover de assistent-scheidsrechters aan de zijlijn te staan. Het wordt hun taak om te constateren of een bal wel of niet de doellijn is gepasseerd en de arbiter te steunen bij kleine overtredingen. Nijhuis zal worden geassisteerd door Pol van Boekel en Ed Janssen, terwijl Blom hulp krijgt van Richard Liesveld en Raymond van Meenen.

"Veel is nog onduidelijk en onzeker", vertelde Uilenberg over het project. "Mogen de vijfde en zesde official meelopen met het spel? Krijgen ze een fluitje of een vlaggetje? Mogen ze het veld in? Ik denk dat ze vooral via het onderlinge communicatiesysteem hun inbreng zullen krijgen in de arbitrage. Maar op 28 augustus weten we meer. Dan geeft de UEFA uitleg over dit experiment in Nyon."

Eigenlijk zouden Uilenberg en de KNVB veel liever elektronische hulpmiddelen willen aanwenden om bij twijfelgevallen een beslissing te kunnen nemen. Vooralsnog willen de UEFA en de FIFA hier niet toe overgaan. "We krijgen nergens toestemming voor. Voorlopig moeten we het doen met de vijfde en zesde official", aldus de scheidsrechtersbaas.

Al-Qaeda herhaalt aanbod tot bestand met VS

Het aanbod van terreurnetwerk al-Qaeda om tot een wapenstilstand te komen met de Verenigde Staten, geldt nog steeds. Dat heeft de tweede man van al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, vandaag gezegd.

Het aanbod van al-Qaeda werd gedaan toen George W. Bush nog president was. Maar de huidige president Barack Obama mag er ook gebruik van maken, aldus al-Zawahri. "Als Obama een overeenkomst wil bereiken, moet hij ingaan op de voorstellen van Osama bin Laden", stelde al Zawahri.

De VS gingen tot nu toe niet in op het aanbod omdat de Amerikaanse overheid niet onderhandelt met terroristen.

Al-Qaeda wil nog steeds een wapenstilstand met de VS  (foto: ANP)

Zaakwaarnemer Defour bevestigt interesse Real

De kans bestaat dat Standard Luik aanvoerder Steven Defour kwijtraakt aan Real Madrid. Tegenover De Gazet van Antwerpen bevestigt Paul Stefani, zaakwaarnemer van Defour, dat de Koninklijke zich heeft gemeld bij hem voor Defour.

"Het bericht is niet uit de lucht gegrepen", zo vertelt Stefani. "Er is in ieder geval al gepraat tussen beide clubs, maar met Steven is nog niet gesproken."

Defour zelf heeft wel interesse in een overstap naar het koopgrage Real. "Steven wil zo hoog mogelijk spelen en veel hoger dan bij Real kun je niet mikken. Maar mocht de transfer niet doorgaan, dan gaat hij zonder morren nog een seizoen bij Standard voetballen", aldus belangenbehartiger Stefani.

Met Defour in de basis kwam Standard in de seizoensouverture tegen Sint-Truiden niet verder dan een 2-2 gelijkspel

Ferrari verbiedt Schumi race in Assen

De terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 betekent dat de Duitser komend weekeinde niet zal deelnemen aan de ONK Superbike race op het TT-circuit van Assen.

Het team van Ferrari heeft de coureur verboden op de motor te stappen. Schumacher is de laatste jaren actief gaan deelnemen aan motorraces als amateur. Hierdoor zou de coureur ook deelnemen aan het evenement in Assen.

Er zouden geheime afspraken gemaakt zijn tussen de organisatie en de Duitser om hem deel te laten nemen aan het evenement. Nu de coureur geen toestemming heeft gekregen, baalt de organisatie dan ook enorm. Lee van Dam, organisator, hoopt dan ook op een oplossing. Een optie zou zijn dat Schumacher wel aanwezig zal zijn, maar zelf niet zal racen.

Coaches in Nederland krijgen meer vrijheid

De trainers in het Nederlandse betaalde voetbal zullen vanaf dit seizoen meer vrijheid krijgen om hun ploeg tijdens een duel langs de lijn te coachen.

Voortaan is het toegestaan om dit de gehele wedstrijd te doen, maar dan moeten de coaches wel in hun vak voor de dug-out blijven. Verder is het assistent-trainers of andere clubfunctionarissen niet toegestaan om de hoofdtrainer hierbij terzijde te staan.

"In het verleden mocht de trainer wel even in de zogenaamde technische zone coachen, maar moest hij daarna terug naar de bank", aldus Cees Bakker van de scheidsrechterscommissie van de KNVB maandag in Zeist.

"Met ingang van dit seizoen mag hij in zijn gebied blijven staan als hij dat wil. Maar hij mag dan alleen zijn ploeg coachen. Als hij kritiek levert op de arbitrage of op de tegenstander moet hij direct terug naar de bank of zelfs naar de tribune."

Bij het betreden van het speelveld zal de trainer nog altijd naar de tribune worden gezonden. "Alleen als de coach als een soort vredestichter het veld oploopt, zoals Gertjan Verbeek vorig seizoen bij Feyenoord deed, dan volgen er geen sancties", vertelt Bakker.

Suárez wil best contract verlengen bij Ajax

Tegenover Sportweek heeft aanvaller Luis Suárez verklaard dat hij bereid is om met Ajax te praten over een nieuw contract.

De huidige verbintenis van de Uruguayaan verloopt medio 2012. Trainer Martin Jol benoemde Suárez recentelijk tot de nieuwe aanvoerder van Ajax. Een grootverdiener is hij in Amsterdam echter nog niet.

Van Ajax vernam Suárez naar eigen zeggen nog niets. "Dat loopt via mijn zaakwaarnemer Daniel Fonseca en die is nog niet gebeld. Ik wacht af", aldus de aanvaller. "Op zich wil ik best praten", ging Suárez verder. "Ook als Ajax mijn contract wil verlengen, sta ik daar niet onwelwillend tegenover. Ik ben gelukkig hier." Ajax had vorige week het voornemen om Suárez een verbeterd contract te laten tekenen, maar is daar nog niet op terug gekomen, zo blijkt uit Suárez' reactie.

Rabobank presenteert voorselectie Vuelta

Rabobank heeft vandaag de voorselectie voor de Vuelta a España bekend gemaakt. De Spaanse etappekoers begint eind augustus op het TT-circuit van Assen.

De Nederlandse wielerformatie heeft tien renners geselecteerd, die kans maken om aan de start van de Vuelta a España te verschijnen. Van hen zal er nog één af moeten vallen, aangezien maar negen renners daadwerkelijk mogen deelnemen.

"Als er tussendoor niets onverwachts gebeurt, valt de laatste af na de Ronde van de Limousin," liet een woordvoerder weten. Robert Gesink is in elk geval zeker van een plaats, aangezien hij als kopman gaat fungeren. "Hij kan vrij koersen."

Ook Nederlands kampioen Koos Moerenhout en Pieter Weening zijn zeker van deelname aan de Spaanse wielerronde. "Voor die mannen kwam de Tour te vroeg, maar ze hebben in de Ronde van Oostenrijk laten zien op de goede weg te zijn."

Verder is de kans ook groot dat Juan Manuel Gárate aan de Vuelta zal meedoen. De Spanjaard, die in de Tour de France de etappe naar de Mont Ventoux won, brak afgelopen weekend zijn hand. Zijn deelname komt hierdoor echter niet in gevaar. "Daarover zeggen de artsen dat de Vuelta geen probleem moet zijn. Hij kan op de hometrainer fietsen met een manchet om. Binnen tien dagen kan hij weer op de weg fietsen. Hij loopt geen achterstand op, omdat hij nog genoeg wedstrijduren in de benen heeft."


Voorselectie Rabobank:

Mauricio Ardilla (Col), Lars Boom (Ned), Óscar Freire (Spa), Juan Manuel Gárate (Spa), Robert Gesink (Ned), Tom Leezer (Ned), Paul Martens (Dui), Koos Moerenhout (Ned), Bram Tankink (Ned), Pieter Weening (Ned)

Goudvishotel Schiphol wacht op eerste gast

Het goudvissenhotel op Schiphol wacht nog steeds op de eerste gast. In juni maakte een woordvoerster bekend dat het hotel openging, maar vooralsnog bleef het leeg. "Alle kamers staan er onbeslapen bij."

Niet elke vis kan er 'inchecken'. Alleen reizigers die hun vakantie via reisbureau D-reizen hebben geboekt, mogen hun huisdier afgeven voor een logeerpartij. Het dier krijgt dan een eigen aquarium achter de schermen van de luchthaven. Na de reis kunnen de baasjes hun vis weer meenemen.

De woordvoerster liet vandaag weten dat het hotel gewoon openblijft. Vakantiegangers hebben tot eind september de mogelijkheid om hun vis gratis op vakantie te sturen.

Rentree Nadal definitief in Montréal

Rafael Nadal zal zijn rentree na zijn knieblessure in het Canadese Montréal maken. Volgende week wordt daar de Rogers Cup gespeeld, een toernooi in de Masters Series.

Nadal speelde na zijn verrassende verlies in de vierde ronde van Roland Garros tegen Robin Söderling geen officiële partij meer, waardoor hij ook Wimbledon miste. Hij bleek bij nader onderzoek ontstoken pezen in zijn knieën te hebben.

Toni Nadal, de oom en trainer van de huidige nummer twee van de wereld, houdt nog wel een slag om de arm over het niveau van de 23-jarige Spanjaard: "Ik verwacht dat hij niet in grootse vorm is. Hij heeft goed getraind, maar niet te hard gepusht. Om hem goed te kunnen beoordelen, moeten we hem in een echte wedstrijd aan het werk zien. Het doel is om in vorm te komen en de US Open te halen, met zicht op meer. We gaan zien wat de komende twee toernooien brengen."

Vorig jaar werd de Rogers Cup gewonnen door Nadal, dat toen gespeeld werd in Toronto. Het Canadese toernooi wordt afwisselend in Toronto en in Montréal gespeeld.

SS'er Boere in oktober voor de rechter

Het proces tegen de Nederlandse voormalige SS’er Heinrich Boere begint op 28 oktober. Dat heeft een rechtbank in de Duitse stad Keulen vandaag bepaald.

Boere was een van de Nederlanders die meewerkten aan de beruchte 'Zilverdenmoorden', een serie moordaanslagen die tussen september 1943 en september 1944 werden gepleegd. De slachtoffers stonden bij de Duitse bezetter bekend als oranjegezind of anti-Duitsland.

In 1947 ontsnapte Boere, die de moorden heeft bekend, uit de Nederlandse gevangenis en vluchtte naar Duitsland. In Eschweiler kon hij aan de slag als mijnwerker.

Wickie de Viking in bioscoop

Wickie de Viking, de held van de Japans-Duitse tekenfilmserie, is weer terug. Niet als tv-serie, maar als een heuse bioscoopfilm. Vanaf 9 september zijn de nieuwe avonturen van het vikingjongetje in de Duitse bioscopen te zien. Dat heeft regisseur Michael Herbig vandaag in München gezegd.

De tekenfilm Wickie de Viking werd in de jaren zeventig in Nederland uitgezonden. In de jaren negentig waren er herhalingen. De serie was gebaseerd op het boek Vicke Viking van de Zweedse schrijver Runer Jonsson uit 1963, die hiervoor de Duitse Jeugdboekenprijs ontving.

Wickie is het slimme, soms angstige zoontje van Halvar, de aanvoerder van het fictieve vikingdorp Vlaken. Wickie schiet zijn vader vaak te hulp met vindingrijke oplossingen.

In Herbigs film Wickie en de sterke mannen speelt de 11-jarige Jonas Hämmerle de rol van Wickie. Waldemar Kobus speelt Wickies vader Halvar en Günther Kaufmann speelt de verschrikkelijke Sven.

EO ziet af van cabaretprogramma over Jezus

De Evangelische Omroep (EO) komt toch niet met een programma waarin ongelovige cabaretiers een voorstelling maken over Jezus. Na "commotie in de media" heeft de omroepleiding besloten te stoppen met de productie van 'Loopt een man over het water...', liet een EO-woordvoerder vandaag weten.

"Belangrijkste reden is dat halverwege het proces is gebleken dat de intentie van het programma en de uitvoering ervan niet meer op elkaar aansluiten", vult de zegsman aan.

Directeur Arjan Lock van de EO zegt dat het voor zijn organisatie steeds weer een uitdaging is om grenzen af te tasten. "Wij blijven een omroep met het verlangen om met mensen die God niet kennen het gesprek aan te gaan. Soms zoeken we hierin grenzen op en kiezen we voor een spannende vorm. In de afgelopen week ontstond er veel commotie over dit programma in de media. Nadat we nogmaals kritisch naar het format hebben gekeken, zijn we tot het besluit gekomen te stoppen met de productie", aldus Lock.

Skil-Shimano wil ProTour-ploeg worden

Skil-Shimano wil vanaf volgend seizoen actief zijn in de ProTour. De manager van de Nederlandse wielerformatie, Iwan Spekenbrink, heeft inmiddels een verzoek bij de internationale wielrenunie (UCI) ingediend.

Ook Team RadioShack, de nieuwe ploeg van Lance Armstrong, en Team Sky willen in het nieuwe seizoen deel uit gaan maken van de ProTour-cyclus. Daarnaast zijn deze ploegen dan ook zeker van deelname aan de Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a España en klassiekers.

AG2R, Bouygues Télécom, Cofidis, Lampre en Team Milram hebben inmiddels aangegeven hun huidige licentie te willen verlengen. In september geeft de UCI duidelijkheid aan de verschillende ploegen.

S&P 500 knalt door de 1.000 punten

De belangrijkste beursindex ter wereld, de S&P 500, is zojuist door de magische grens van 1.000 punten gegaan. Dat is voor het eerst sinds begin november 2008. Beleggers zijn euforisch over de beter dan verwachte tweede kwartaalcijfers en de vooruitzichten voor economisch herstel later in het jaar.

Sinds de low begin maart op 666 punten steeg de Amerikaanse S&P 500 ruim 50 procent. In Amsterdam heeft de AEX de 290 punten in handbereik.

S&P 500 afgelopen 6 maanden

Sunderland en Tottenham akkoord over spits Bent

Sunderland en Tottenham Hotspur hebben een akkoord bereikt over de transfer van Darren Bent. Sunderland neemt de 25-jarige spits voor zestien miljoen euro over van de Spurs. Met deze transfer krijgt Bent zijn zin.

Tottenham weigerde eerder nog mee te werken aan een transfer van Bent. Dit tot onvrede van Bent, die via Twitter zijn frustraties de vrije loop liet. Volgens BBC Sports ondergaat de Engelsman vandaag nog een medische keuring om de deal af te ronden.

Van Hummel maakt donderdag rentree

Kenny van Hummel keert donderdag a.s. weer terug in het wielerpeloton. De renner van Skil-Shimano is weer helemaal hersteld van zijn knieblessure.

Van Hummel liep de kwetsuur in de zeventiende etappe van de Tour de France op. Vervolgens werd de Nederlander tien dagen rust voorgeschreven. Hierdoor miste hij een groot deel van de criteriums, die afgelopen week werden verreden.

Komende donderdag neemt Van Hummel in elk geval deel aan het criterium van Oostvoorne.

Twente mist Boschker en Parker tegen Sporting

Steve McClaren heeft dinsdag tegen Sporting Lissabon een nagenoeg complete selectie. Alleen Bernard Parker en Ransford Osei ontbreken omdat zij nog niet speelgerechtigd zijn. Daarnaast moet Sander Boschker zijn schorsing uitzitten naar aanleiding van zijn rode kaart van vorige week.

De vervanger in het doel aan Enschedese zijde is de jonge Bulgaar Nikolai Mihaylov. Verder kiest McClaren vermoedelijk voor de zelfde basis als vorige week in Portugal.

Vermoedelijke opstellingen
FC Twente: Mihaylov; Stam, Douglas, Wisgerhof en Rajkovic; Brama, Perez en Janssen; Stoch, N'Kufo en Ruiz.
Sporting Portugal: Rui Patricio; Abel, Carrigo, Polga en Caneira; Joao Moutinho, Miguel Veloso, Matias Fernandez en Vukcevic; Liedson en Postiga

'Facebook leidt tot zelfmoord'

Het hoofd van de Katholieke Kerk in Engeland en Wales is niet zo te spreken over het veelvuldig gebruik van social networksites en e-mails door Britse jongeren. Volgens aartsbisschop Vincent Nichols leidt het gebruik van  populaire sites als Facebook en MySpace tot "vluchtige vriendschappen" die kunnen leiden tot zelfmoord.

Nichols deed zijn uitspraken gisteren in een interview met The Sunday Telegraph. De aartsbisschop vreest dat jongeren door de almaar groeiende populariteit van e-mail en social networksites verleren hoe je een echte vriendschapsrelatie opbouwt. "Vriendschap is geen handelswaar. Vriendschap is iets waar je aan moet werken, waar tijd en aandacht in gaat zitten. Het excessieve gebruik van digitale communicatiemiddelen zorgt ervoor dat de maatschappij langzaamaan verleert hoe je een vriendschapsrelatie opbouwt," vreest Nichols.

Daar komt nog eens bij dat jongeren volgens Nichols meer waarde hechten aan de hoeveelheid digitale vrienden dan aan de kwaliteit van hun vriendschappen. "Als dan in een later stadium blijkt dat die vriendschappen lang niet zo waardevol zijn als een jongere denkt, kan dit leiden tot zelfmoord."

Modern Warfare komt weer naar de DS

Ontwikkelaar n-Space heeft laten weten dat Call of Duty: Modern Warfare: Mobilised op 10 november in de winkel ligt voor de DS. De game gaat een eigen verhaallijn hebben en een online functie waarin 6 spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Daarnaast komt er een survivor-achtige minigame.

n-Space heeft al meerdere Call of Duty-titels voor de DS gemaakt, waaronder 'Call of Duty: World at War' en 'Call of Duty: Modern Warfare'. Ook heeft de ontwikkelaar 'Star Wars: The Force Unleashed' op zijn name staan.

Tientallen gewonden door turbulentie vliegtuig

Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental is vandaag boven de Caraïben in turbulentie terechtgekomen. Zeker 26 inzittenden zijn daardoor gewond geraakt, van wie vier ernstig. Dat heeft een brandweercommissaris tegen nieuwszender CNN gezegd.

Het toestel was met 168 mensen aan boord onderweg van Rio de Janeiro in Brazilië naar de Amerikaanse stad Houston. Bij de Dominicaanse Republiek kwam de Boeing 767 in slecht weer terecht. De piloten moesten daardoor een voorzorgslanding maken in Miami.

Condooms met gaten uit winkels

Twee merken condooms zijn in Zambia uit de schappen gehaald, omdat er gaten in zaten. De condooms zijn gemaakt door een in Groot-Brittannië gevestigd bedrijf en hebben de namen Hot en Evolution, maakten de Zambiaanse autoriteiten vandaag bekend.

De Zambiaanse overheid promoot het gebruik van condooms in de strijd tegen hiv en aids. De afgelopen tijd is daardoor het aantal infecties met het hiv-virus iets teruggelopen. Toch heeft nog altijd 14 procent van de bevolking hiv of aids.

Magath boos op Farfán

Schalke 04-trainer Felix Magath heeft het helemaal gehad met Jefferson Farfan. De oefenmeester wilde vrijdagavond, na de 4-0 winst op Germania Windeck om de Duitse beker een biertje drinken met de selectie ter bevordering van de teamspirit. Farfan had hier geen zin in.

Volgens het Duitse Bild meldde de oud-PSV'er zich op het laatste moment ziek. Saillant detail was dat hij de hele wedstrijd tegen Germania op de bank moest zitten. Magath was niet te spreken over de actie van de spits, "waarschijnlijk was het te koud buiten voor Farfan". Dat de Peruviaan nog steeds geen Duits spreekt in zijn tweede seizoen voor Die Königsblauen zit Magath ook al niet lekker. Farfan scoorde vorig seizoen zes maal in 22 duels voor Schalke 04.

Belgische wielrenner ontsnapt aan dood

Wielrenner Kenny de Ketele is zondag in Bochum zwaar ten geval gekomen. De 24-jarige Belg heeft bij de valpartij zwaar nekletsel opgelopen, maar ontsnapte aan ergere verwondingen. De Ketele is vooral bekend van zijn successen bij het baanwielrennen.

"Kenny heeft heel veel geluk gehad, zeggen de artsen in Bochum", aldus sportdirecteur Walter Planckaert tegenover Sportwereld. "Er werd een barst in een nekwervel vastgesteld. Een breuk had tot verlamming geleid. Bij het overbrengen naar de kliniek knalde de ambulance tegen een andere wagen. Opnieuw had Kenny geluk. Hij lag met zijn voeten in de rijrichting en kon de klap wat opvangen. Lag hij anders, dan was het wellicht fataal afgelopen."

De Sparkassen Giro Bochum werd gewonnen door Mark Cavendish. De Brit won in een sprint van Gerard Ciolek, Andreas Stauff en Heinrich Haussler.

Tv-kijker omarmt terugkeer eredivisievoetbal

Tv-kijkers zijn blij dat in competitieverband "de (voet)bal weer rolt". Gisterenavond zaten er namelijk 1.977.000 mensen te kijken naar de samenvattingen van de wedstrijden in de eerste speelronde van de eredivisie. Daarmee behaalde NOS Studio Sport een marktaandeel van 48,5 procent en was de 'bord-op-schoot-uitzending' de op één na best bekeken tv-uitzending van de avond.

Dat bleek vandaag uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De eerste plaats in de kijkcijferlijst werd behaald door het NOS Journaal van 20.00 uur. Daar keken 2.318.000 mensen naar. De voetbaltalkshow Studio Voetbal scoorde laat op de avond nog 1.011.000 belangstellenden.

Demigod-demo beschikbaar

Een aantal maanden ná de release van de game Demigod, heeft ontwikkelaar Gas Powered Games(GPG) besloten een demo-versie beschikbaar te stellen. Het spel, van de makers van onder andere Dungeon Siege en Supreme Commander, kwam helaas niet zonder problemen online. Spelers hadden erg veel last van lag en andere bugs.

Hierop ging GPG aan de slag, en vernieuwde onder meer de netwerkcode van de game. In de hoop alsnog gamers tot de koop van deze game te verleiden, staat nu de new and improved variant op het internet.

In de game Demigod speel je een halfgod, die het tegen andere Goden op moet nemen. Dit gebeurt in een arena, waarin je de vorm aanneemt van Assassin -het man-tegen-man vermoorden van de vijand- of General, waarmee je op een Overlord-achtige manier soldaten kunt oproepen en aan kunt sturen.

Brad Pitt wil stoppen met acteren

Brad Pitt overweegt om te stoppen met acteren. De filmster vindt dat hij in zijn leven alles al bereikt heeft wat hij wilde. Volgens hem is acteren iets voor jonge mensen en is het moeilijker om op zijn leeftijd (45) nog interessante rollen te mogen spelen.
 
"Ik heb het gevoel dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen. Ik heb mijn tijd gehad en dat idee is best wel bevrijdend", zegt hij in een interview. Daarnaast vertelt Brad Pitt dat hij blij is dat hij dankzij het acteerwerk al op zoveel verschillende plaatsen heeft gewoond. Vooral voor de kinderen vindt hij dit verrijkend en is hij trots dat hij dit aan zijn kinderen heeft kunnen geven.

Mainz-trainer Andersen ontslagen

Nog voordat ze in Duitsland begonnen zijn met voetballen is de eerste trainer al ontslagen. FSV Mainz 05-trainer Jørn Andersen is ontslagen na de verrassende nederlaag tegen derdeklasser VfB Lübeck. Ook assistent Jürgen Krammy is de laan uitgestuurd.

Andersen loodste Mainz vorig seizoen nog van de tweede divisie terug naar de Bundesliga. De trainer was pas één jaar in dienst bij de Duitsers.Voorzitter Harald Strutz gaf als verklaring voor het ontslag dat de doelen van trainer en club niet langer overeenkwamen.

'Herstel economie nabij'

Timothy Geithner, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft zondag op de Amerikaanse televisie verklaard dat "extra maatregelen mogelijk nodig zijn om de Amerikaanse economie weer op gang te trekken." Na een herstel van de economie, waar Geithner alle vertrouwen in heeft, zijn belastingverhogingen waarschijnlijk noodzakelijk.

Geithner, voormalig voorzitter van de New York-afdeling van de Fed, zei dat het een must is om op termijn de overheidsschulden omlaag te brengen. De Amerikaanse overheid geeft dit jaar naar verwachting ruwweg twee dollar uit voor elke dollar die binnenkomt via de belastinginkomsten.

Lees ook de FOK!-column Waarom de VS een diepere recessie nodig hebben.

Geithner: Herstel nabij, maar daarna stevig schulden omlaag brengen

Heijn-ontvoerder Ferdi E. omgekomen

De ontvoerder en moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, Ferdi E ., is vandaag na een verkeersongeluk overleden. Hij is op de fiets aangereden door een graafmachine, waar hij geen voorrang aan gaf. Hij overleed kort na aankomst in het ziekenhuis op 66-jarige leeftijd.

Ferdi E. ontvoerde in 1987 Gerrit-Jan Heijn, de broer van Albert Heijn, en eiste losgeld voor diens vrijlating. Het losgeld werd betaald, maar Heijn was al op de dag van ontvoering vermoord. E. liep tegen de lamp toen hij het geld begon uit te geven.

Er zijn twee films gemaakt over de ontvoering. De langste reis van Pieter Verhoef uit 1996 en The Clearing van Pieter Jan Brugge uit 2004. De rol van Heijn in de tweede film werd gespeeld door Robert Redford,

'Einde Amerikaanse crisis erg dichtbij'

Afgelopen zondag zei voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan in een tv-interview dat het einde van de huidige Amerikaanse crisis 'erg dichtbij' is. Greenspan: "Ik ben er vrij zeker van dat de Amerikaanse economie de bodem heeft bereikt en al sinds half juli aan het omslaan is."

Het scenario van het volledig instorten van het financiële stelsel is volgens de nog altijd invloedrijke Greenspan van tafel.

De nu 83-jarige Greenspan was van 1987 tot 2006 voorzitter van de Federal Reserve. Hij was mede verantwoordelijk voor het creëren van economische zeepbellen zoals de internet-, de grondstoffen en de huizenzeepbel van de afgelopen 20 jaar.

Greenspan: crisis bijna voorbij

Wereldrecord 'bikiniloop' mislukt

In Engeland werd gisteren een poging ondernomen om een wel prettig wereldrecord te verbreken. De bedoeling was dat zoveel mogelijk vrouwen in bikini de zee inliepen. Om het huidige Russische record te verbreken waren minstens 1923 vrouwen nodig, maar jammer genoeg kwamen er slechts 42 opdagen.

De weermannen voorspelden immers barslecht weer waardoor veel vrouwen thuis bleven. Nochtans was het gisteren mooi weer in Southend maar blijkbaar hadden velen van de dag voordien al besloten om niet aan deze poging deel te nemen. De opbrengst ging naar het fonds tegen borstkanker in het plaatselijke ziekenhuis. Jammer voor hen, want zij hadden waarschijnlijk meer steun verwacht.

Liefhebbers kunnen een foto van het groepje enthousiaste vrouwen in bikini hier bekijken.

Krajicek en Rus stijgen beide op WTA-lijst

Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek zijn beide gestegen op de WTA-wereldranglijst. De Nederlandse dames stegen respectievelijk drie en vijf plaatsen.

Krajicek plaatste zich afgelopen weekeinde voor het hoofdtoernooi in Los Angeles en steeg hierdoor van plek 126 naar 121. Rus doet het nog iets beter en beslaat de 108ste plek.

Dinara Safina hield de eerste plaats op de ranglijst in bezit. De Rusin heeft 973 punten meer dan de Amerikaanse Serena Williams, op de derde plek staat Venus Williams op bijna 4000 punten achterstand.

Duitse winkelverkopen fors onderuit

De winkelverkopen in Duitsland zijn in juni fors onderuit gegaan. De daling bedroeg 1,8 procent ten opzichte van mei. Dit maakte het Duitse federale bureau voor de statistiek maandag bekend. Analisten gingen juist uit van een stijging van de detailhandelsomzet met 0,5 procent vergeleken met een maand eerder.

De cijfers zijn een duidelijke indicatie dat de consumentenuitgaven in Duitsland steeds meer onder druk komen te staan door de economische neergang.

De tegenvallende cijfers gaan geheel in tegen andere green shoots die zichtbaar werden in de Duitse economie. Zo was het ondernemersvertrouwen in juli voor de vierde achtereenvolgende maand toegenomen.

Tegelijkertijd nam de werkloosheid voor het eerst in negen maanden af. Toch vrezen veel economen dat de werkloosheid verder zal oplopen. Van de Duitse beroepsbevolking heeft nu 8,2 procent geen werk.

De Duitse economie, de grootste van Europa, zal dit jaar naar verwachting met 6 procent krimpen, een recordpercentage. Dit is slecht nieuws voor Nederland, want de Oosterburen zijn onze grootste handelspartner.

Duitse consumenten trappen onverwacht hard op de rem

Sackboy binnenkort op je mok, T-shirt, tas en in je bed

Littlebigplanet is nu al bijna een jaar in de winkels te verkrijgen maar het zal sommigen van jullie misschien al zijn opgevallen dat er vrijwel geen merchandise van de game en in het bijzonder Sackboy te vinden is. Gelukkig komt daar verandering in.

Impact International heeft namelijk de rechten verkregen om LittleBigPlanet merchandise te maken. Op dit moment is alleen bekend dat in Ierland, Groot Brittannië en het Midden Oosten deze merchandise beschikbaar komt. Één van de eerste dingen die gemaakt gaan worden zijn Sackboy knuffels. Als alles goed gaat zal in oktober de eerste merchandise in de winkels liggen.Wie weet krijgen we dit meer te zien

Scheiding en schandalen worden Berlusconi teveel

Akkefietjes met minderjarige meisjes, een callgirl die intieme gesprekken verkoopt aan linkse media en een vrouw die van je af wil. Het premierschap van Italië valt Sivlio Berlusconi zwaar. Vandaar dat de omstreden Italiaanse leidsman een paar privéartsen meeneemt op vakantie om hem te helpen met ontstressen.

Volgens verschillende Italiaanse media moeten de drie artsen Berlusconi aan een stressvrije vakantie helpen door hem op een speciaal dieet te zetten en meer te laten bewegen. Vandaar ook dat de 72-jarige premier zijn vakantie begint in zijn villa in de buurt van Milaan, die is voorzien van een eigen fitnessruimte.

Berlusconi maakt een, op zijn zachtst gezegd, roerige periode mee. Begin juni publiceerde de Spaanse krant El País enkele foto's die waren gemaakt in de villa van Berlusconi op Sardinië. Op de foto's zijn onder meer topless vrouwen te zien. De Italiaanse mediamagnaat oogstte kritiek wegens de seksfeestjes en beschuldigingen over omgang met minderjarige meisjes. Als klap op de vuurpijl verkocht de 42-jarige escortdame Patrizia D'Addario recentelijk opnames aan een linkse krant waarop Berlusconi te horen is. Zijn vrouw, Veronica Lario, wil inmiddels van hem scheiden. Berlusconi kondigde al aan zijn leven te willen beteren en in september op pelgrimstocht te gaan.

Kratos binnenkort op je bureaublad

Tegenwoordig zijn games niet alleen maar games. Er zit veel meer achter het personage dat in de game speelt en natuurlijk moeten er andere voorwerpen op de markt zijn van zo'n karakter. Één van de meest populaire vormen van zo'n verzamelobject is natuurlijk een klein beeldje van een game-personage.

Een zeer gerenomeerd bedrijf als het om zulke beeldjes gaat, Sideshow Collectibles, heeft nu aangekondigd samen met Sony te werken aan een Kratos figurine. Deze is nog in ontwikkeling maar het eerste prototype kunnen jullie hieronder zien. Hoe duur deze gaat worden en wanneer we deze kunnen verwachten is nog niet bekend. Wie weet horen we rond de release van God of War 3 in maart meer.sc Heerenveen huurt Losada en Lejsal

sc Heerenveen beschikt komend seizoen over de diensten van Hernan Losada en Martin Lejsal. Het duo wordt deze voetbaljaargang gehuurd van respectievelijk RSC Anderlecht en FC Brno.

Losada kwam bij RSC Anderlecht niet meer aan de bak, omdat hij niet meer in de plannen van de trainer voor kwam. In het afgelopen seizoen kwam middenvelder 21 competitiewedstrijden en trof daarin twee keer doel. In het verleden speelde hij ook voor Germinal Beerschot, Universidad de Chile en Idependiente.

Door het aantrekken van Lejsal heeft sc Heerenveen er nog een keeper bij. De Tsjech liep afgelopen week nog stage bij Bristol City, maar wist daar geen contract in de wacht te slepen. Dat had te maken met het feit dat de goalie aandrong op een snelle beslissing van de Engelse club.

Mochten Losada en Lejsal dit seizoen goed presteren, dan ligt er mogelijk een vast contract voor hen klaar.

Man mishandeld na klagen belletje trekken

In Zevenbergen is afgelopen weekend een 73-jarige man van Turkse afkomst mishandeld. Dit omdat hij had geklaagd over een kind dat belletje trok aan zijn deur.

Nadat een aantal kinderen herhaaldelijk belletje bleven trekken, ging de man zijn beklag doen bij de moeder van één van de kinderen. Kort daarna zocht de vader van het kind de bejaarde man op en sloeg hem in elkaar.

Buren brachten het slachtoffer naar de huisartsenpost. Even later is hij in het ziekenhuis opgenomen.

De 40-jarige vader is kort na het voorval aangehouden wegens mishandeling, maar mocht enige tijd later weer vertrekken.

Kwetsuur Darley niet ernstig

De knieblessure van Feyenoord-doelman Darley valt mee. De jonge Braziliaan viel zondag in de rust van de wedstrijd tegen NEC uit.

Uit onderzoek is maandag gebleken dat de 19-jarige Darley niets heeft gescheurd. De verwachting is dat hij één tot drie weken niet zal kunnen spelen.

Dat houdt in dat veteraan Rob van Dijk komend weekend hoogstwaarschijnlijk in de basis staat bij Feyenoord, dat op bezoek gaat bij Vitesse. De routinier loste Darley zondag ook al af.

Darley keepte tegen NEC een puike wedstrijd en hield dankzij enkele goede reddingen de nul. Bij een inzet van Moestafa El Kabir verdraaide de doelman echter zijn knie, waardoor hij de strijd halverwege moest staken.

Release Brütal Legend niet vertraagd door rechtszaak

Afgelopen donderdag diende de rechtszaak die Activision aangespannen had tegen Double Fine vanwege de game Brütal Legend. De eerste argumenten zijn gehoord door rechter Craig Karlan en op basis hiervan is hij niet van plan om de game vertraging op te laten lopen door een rechterlijke uitspraak. Hij heeft de zaak uitgesteld tot 6 augustus zodat de advocaten van beide kanten meer tijd hebben om met argumenten te komen.

Activision eist vertraging van de game, zodat ze via een rechtszaak Double Fine kunnen dwingen om de game via Activision uit te geven. Brütal Legend zou oorspronkelijk worden uitgegeven door Vivendi en na de overname door Activision gingen die rechten automatisch over op Activision. Double Fine beweert echter dat Activision alleen maar interesse toonde in Brütal Legend als spin-off van Guitar Hero, iets dat eigenaar en hoofd gamedesign Tim Schafer weigerde. Sindsdien verloor Activision alle interesse in de game, aldus Double Fine, gesterkt door het feit dat Brütal Legend niet eens op de lijst van Acitivisiongames die uit zouden komen in 2009 voorkwam.

Karlan weigerde dus om de game te vertragen, voor verschillende redenen, waaronder de indruk dat Activision de zaak omtrent de uitgaverechten waarschijnlijk niet zal winnen. Hij beweert niet dat Double Fine zeker zal winnen, volgens hem zal het er om spannen.

Beleggers blijven positief gestemd

De Europese effectenbeurzen zijn vandaag met winst aan de handelsmaand augustus begonnen, voortbordurend op het positieve sentiment in juli. De handel kreeg onder meer steun van meevallende cijfers van de Britse banken Barclays en HSBC.

De AEX-index noteerde kort na het middaguur een winst van 1,5 procent op 287,57 punten. De MidKap-index voor het middensegment steeg 1,9 procent tot 411,47 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs noteerden tot 1,9 procent in de plus.

"Juli was een buitengewoon mooie beursmaand, met een stijging van de AEX van meer dan 11 procent", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. "Het is hetzelfde beeld als in de laatste weken. De positieve trend zet door", zei private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

De financiële waarden in Europa profiteerden van de meevallende cijfers van Barclays en HSBC. "Die werpen een eerste blik op de staat van de Europese bankensector", aldus Koenders.

Barclays zag in de eerste helft van dit jaar de nettowinst met bijna 10 procent stijgen tot 1,9 miljard pond. Het aandeel won 7,5 procent in Londen. HSBC liet een winstdaling zien van 57 procent in de eerste helft van 2009, maar zei wel dat de bodem op de financiële markten waarschijnlijk is bereikt. HSBC steeg 6 procent.

"De cijfers van Barclays waren positief. Bij HSBC was de ondertoon positief", aldus beleggingsadviseur Erwin Blok van Dresdner VPV. Verzekeraar Aegon ging 6 procent omhoog en bankverzekeraar ING klom 3,7 procent in de AEX. In Parijs won BNP Paribas 4,1 procent en Deutsche Bank steeg 3,4 procent in Frankfurt. "De financials liggen er goed bij", aldus Blok.

Ook de oliegerelateerde fondsen deden goede zaken. Dat kwam door een stijging van de olieprijs met 1,9 procent tot 70,76 dollar. Olieconcern Shell won 1,6 procent in Amsterdam en de toeleverancier aan de olie-industrie SBM Offshore steeg 3,1 procent. Het Britse BP ging 2,7 procent omhoog en het Franse Total stond 0,4 procent in de plus.

De olieprijs loopt op door verwachtingen dat de Amerikaanse economie sneller herstelt. Vrijdag bleek dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 1 procent is gekrompen op jaarbasis, terwijl op een krimp van 1,5 procent was gerekend. "Het beeld dat de Amerikaanse economie langzaam uit de recessie kruipt, geeft beleggers moed", aldus Sirks.

De euro noteerde 1,4295 dollar. Bij het slot van de Europese handel vrijdag was de euro 1,4240 dollar waard.

Jeroen Akkermans terug naar Gori

RTL4 zendt 12 augustus de documentaire Onderzoek in Gori, de dood van Stan Storimans uit. Dat heeft de televisiezender vandaag meegedeeld.

In de documentaire gaat journalist Jeroen Akkermans naar de stad Gori in Georgië. Een jaar geleden kwam daar RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans om het leven door een clusterbom tijdens de oorlog tussen Rusland en Georgië. Zijn collega Akkermans raakte bij de aanslag op het Stalinplein gewond.

Akkermans reist in de documentaire naar Moskou en de onheilsplek in Gori. Hij ontmoet daar onder meer de Israëlische verslaggever Zadok Yehezkeli, die door dezelfde clusterbom ernstig gewond raakte. Akkermans praat verder met nabestaanden, ooggetuigen en militaire experts.

NAVO-chef wil betere band met moslimlanden

De nieuwe chef van de NAVO, de Deen Anders Rasmussen, wil de banden met islamitische landen aanhalen. Hij wil de ambassadeurs van die landen uitnodigen voor een gesprek. Dit liet hij vandaag bij zijn aantreden in Brussel weten.

Rasmussen was premier van Denemarken tijdens de cartoonrellen in 2005. De manier waarop hij daarmee is omgegaan, was voor Turkije reden om te proberen zijn benoeming tegen te houden.

De nieuwe secretaris-generaal van de NAVO wil de banden met Turkije en islamitische landen aanhalen, omdat dit ten goede zou komen aan de mondiale veiligheid.

Ook het verbeteren van de relatie tussen de NAVO en Rusland is een van de belangrijkste doelstellingen Rasmussen. "Ik wil de Russen overtuigen dat de NAVO geen vijand is van Rusland", zei de voormalige Deense premier vandaag in Brussel. Rasmussen zei erbij dat hij "geen dromer" is, en dat hij beseft dat de belangen van de NAVO en Rusland niet altijd parallel lopen. "Maar we hebben ook veel gezamenlijke belangen."

Crisisrestaurant, betaal wat je maar wil!

Een Belgische restauranteigenaar uit Evere heeft vandaag een 'crisisrestaurant' geopend. Hiermee wil hij de kredietcrisis te lijf gaan.

Het is een vrij simpel concept. Men kan bij het restaurant na afloop van het diner zelf bepalen wat er betaald wordt. Bij deze keuze zou dan gelet moeten worden op het eigen budget, de kwaliteit van het eten en de zaak zelf.

Volgens de eigenaar, Rudy de Bruyne, gaan veel mensen niet meer uit eten omdat het een te dure aangelegenheid is. Hij is er dan ook van overtuigd dat zijn idee een succes gaat worden.

Seizoen Rankovic al voorbij

Het voetbalseizoen is pas één weekend oud, maar voor Aleksandar Rankovic was het seizoen na 50 seconden alweer voorbij. De speler van ADO Den Haag viel afgelopen zondag, tijdens het duel met NAC Breda (1-2), na een ongelukkige actie uit.

In het ziekenhuis is gebleken dat Rankovic zijn kruisbanden heeft gescheurd. Het herstel zal naar verwachting acht tot negen maanden in beslag gaan nemen. Dat betekent dat de Servische middenvelder zich nu al op het volgende seizoen kan gaan richten.

Met dank aan Jefkie en dockx voor de submit!

Massa ontslagen uit ziekenhuis

Felipe Massa heeft het ziekenhuis in Boedapest vanochtend verlaten en is nu onderweg naar Brazilië. In zijn geboorteland zal de coureur van Scuderia Ferrari verder herstellen van de crash in Hongarije, waarbij hij zwaargewond raakte.

Massa werd na het noodlottige ongeval overgebracht naar het medisch centrum van de Hungaroring. Vlak daarna werd de coureur naar het AEK-ziekenhuis in de Hongaarse hoofdstad afgevoerd, waar hij direct werd geopereerd.

Na deze medische ingreep werd Massa een aantal dagen kunstmatig in slaap gehouden. Vorige week woensdag mocht de Braziliaan de intensive care verlaten. De doktoren hebben inmiddels gezegd dat het herstel van de Formule 1-coureur voorspoedig verloopt.

Het is echter nog niet bekend wanneer Massa weer in een Formule 1-bolide zal plaatsnemen. Michael Schumacher zal de Braziliaan tot het einde van het seizoen bij Scuderia Ferrari vervangen. De Duitser, die in zijn carrière zeven keer wereldkampioen werd, bereidt zich momenteel voor op zijn rentree in de koningsklasse van de autosport.

Bekijk hier een video over Massa van de FOK!frontpage

'Arsenal nadert akkoord met PSV inzake Afellay'

Arsenal heeft volgens de Engelse krant The People bijna akkoord met PSV bereikt over de transfer van de 23-jarige Ibrahim Afellay.

The Gunners hebben naar verluidt een bod van 8,2 miljoen euro uitgebracht op de aanvallende middenvelder van de Eindhovenaren en zijn de voornaamste kandidaat om de creatieveling binnen te halen. Manager Arsène Wenger volgt de middenvelder al sinds vorig seizoen en lijkt zijn slag te gaan slaan na het vertrek van Emmanuel Adebayor en Kolo Touré, waardoor er geld is vrijgekomen.

Ook centrumverdediger Brede Hangeland van Fulham is een oogappeltje van de Franse oefenmeester. Hangeland lijkt echter een nieuwe verbintenis bij The Cottagers te gaan ondertekenen. Mocht Arsenal Afellay weten te strikken, dan ligt het in de lijn der verwachting dat PSV Keisuke Honda van VVV-Venlo overneemt.

Schotse delicatesse haggis blijkt Engels

De beroemde Schotse delicatesse haggis zou niet door de Schotten zelf zijn bedacht, maar afkomstig zijn uit Engeland. Geschiedkundige Catherine Brown heeft verwijzingen naar het gerecht gevonden in het boek De Engelse Huisvrouw uit 1616, berichtte dagblad Daily Mail vandaag.

Dit receptenboek van auteur Gervase Markham was zeker 170 jaar eerder gepubliceerd dan het gedicht 'Ode aan de Haggis' van de Schotse nationale dichter Robert Burns, die het gerecht beroemd maakte. Markham schreef dat het gerecht "zeer populair is onder alle Engelsen".

Schotten eten haggis - schapenmaag met onder meer gekookte stukjes hart, lever, long en havermout - traditioneel op 25 januari, de verjaardag van Burns. Het zou goed smaken met een glas whisky.

Man mishandeld door groep onbekenden

Een 37-jarige man uit Enschede raakte gisteren zwaar gewond toen hij in het bijzijn van zijn vriendin in elkaar werd getrapt door een groep van vier tot vijf personen. Hij is met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Het koppel liep over straat toen de vriendin ineens door een onbekende man vast werd gepakt. De 37-jarige stapte er op af en werd vervolgens door een groep mensen belaagd en mishandeld.

Terwijl hij op de grond lag trapte één van de personen hem herhaaldelijk tegen zijn hoofd. Hierna ging de groep er snel vandoor.

Het slachtoffer werd kort daarna naar het ziekenhuis overgebracht waar hij met ernstig letsel opgenomen is. De politie is nog op zoek naar getuigen van de zware mishandeling.

Iran klaar voor kernbom

Iran heeft de technologie in huis om kernwapens te maken. De Iraanse kernwetenschappers wachten alleen nog op de toestemming van de Opperste Leider, ayatollah Ali Khamenei, om nucleaire koppen op wapens te plaatsen.

Dat meldde de Britse krant The Times vandaag op basis van bronnen binnen westerse inlichtingendiensten.

Iran had lange tijd een nucleair programma, tot ongenoegen van het Westen. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten legde de islamitische republiek haar kernonderzoeken in 2003 stil, omdat Teheran zou zijn geschrokken van de Amerikaanse invasie in buurland Irak. De bronnen van The Times beweren echter dat Iran zijn kernwapenprogramma terugschroefde omdat het doel was bereikt: het land was in staat een kernkop voor op zijn langeafstandsraketten te laten ontploffen.

Volgens de krant heeft Iran na de toestemming van de geestelijk leider een jaar nodig om een kernwapen te produceren.

Vinokourov keert dinsdag terug in peloton

Wielrenner Alexandre Vinokourov zal dinsdag na meer dan twee jaar afwezigheid weer terugkeren in het peloton. De Kazach zal voor Astana rijden tijdens het criterium van Castillon-la-Batail.

Hij werd in de Tour de France van 2007 betrapt op dopinggebruik en heeft sindsdien geen wedstrijd meer gereden. Tijdens het criterium in Gironde zal Vinokourov in het peloton een aantal namen uit de Tour de France dit jaar tegenkomen. Franco Pellizotti, winnaar van de bolletjestrui, doet mee, en ook de nummer tien uit het algemeen klassement, Christophe le Mével, zal meerijden in Frankrijk.

Bejaarde man sukkelt over de snelweg

Een man van 84 jaar uit Goes is gisterenavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij over de snelweg A58 bij Goes sukkelde met een snelheid van slechts 40 kilometer per uur. Dat liet de politie vandaag weten.

De man haalde een maximumsnelheid van 70 kilometer, maar reed ook met 40 kilometer per uur op de linkerweghelft. Een getuige sprak de man bij een tankstation en verklaarde later dat de man een verwarde indruk maakte. De getuige besloot daarom met zijn alarmlichten aan achter de man te blijven rijden om het overige verkeer te waarschuwen. De gealarmeerde politie kon de man daarna snel aan de kant zetten.

Oplichter gepakt na 10 jaar verhuizen

De Limburgse politie heeft een veroordeelde oplichter na tien jaar weten op te pakken. De man is de afgelopen jaren regelmatig verhuisd en wist op die manier op vrije voeten te blijven. Hij heeft nog een celstraf van ruim drie jaar open staan.

Telkens als de politie de man weer op het spoor was en wilde oppakken, was hij alweer verhuisd. Afgelopen vrijdag was het dan toch raak en werd hij aangehouden in zijn woning in Maasbree. "Een succesje voor de politie. De naam van deze man dook jarenlang steeds weer op in politiedocumenten. Nu kunnen we eindelijk een punt achter deze kwestie zetten", aldus een politiewoordvoerder.

Simons: "Dit mag ons nooit gebeuren"

Tegen VVV-Venlo leek er voor PSV na één helft spelen met een 2-0-voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Na de thee sloeg de ploeg van Jan van Dijk echter verrassend hard terug, waardoor de eindstand uiteindelijk 3-3 was. PSV-aanvoerder Timmy Simons blikte met Goal.com terug op de wedstrijd.

"Dat komt hard aan, ja," aldus een teleurgestelde Simons tegenover Goal.com. "De eerste helft hadden we het aardig voor elkaar, dan komen we met 2-0 voor. Dan ga je de kleedkamer uit voor de tweede helft met het idee van: 'oké, we controleren die wedstrijd en we proberen het derde doelpunt te maken', maar we hebben het nagelaten."

Volgens de PSV-captain was het gebrek aan scherpte aan Eindhovense zijde in het tweede bedrijf de oorzaak van het tegenvallende resultaat. "Het was de concentratie, dat hebben we niet goed gedaan," verklaarde de ervaren middenvelder.

VVV-coach Van Dijk bestudeerde PSV tegen Cherno More Varna (1-0) en kwam tot de conclusie dat de ploeg van Fred Rutten nog zoekende is en dat de promovendus de Brabanders op een goed moment zouden treffen. Ondanks dat was Simons van mening dat PSV tegen VVV geen punten had mogen laten liggen. "Des te meer wedstrijden je samen speelt, des te beter je wordt. Maar dit mag ons nooit gebeuren."

De Belgische international zal nu gaan proberen de teleurstellende uitslag tegen VVV uit het hoofd te zetten en met frisse moed naar Bulgarije af te reizen voor de return tegen Cherno More. "Dit moeten we zo snel mogelijk van ons af weten te zetten," aldus Simons.

"Donderdag is er weer een belangrijke wedstrijd op het Europese platform, dus we hebben niet veel tijd om hierbij stil te blijven staan. We moeten de positieve en negatieve punten van deze wedstrijd eruit halen en daar iets mee doen. Als we daar kunnen scoren, en daar zijn we toe in staat, dan zie ik het wel zitten."

Discussie homo-bisschop Anglicaanse kerk

Kerkleiders in de Amerikaanse stad Los Angeles hebben gisteren een homoseksuele man en een lesbienne voorgedragen voor een positie als bisschop binnen de Anglicaanse kerk. Volgens waarnemers kan de voordracht zorgen voor een onherstelbare breuk tussen conservatieve en progressieve groepen onder de Anglicanen.

Het officieuze verbod op de benoeming van homoseksuele bisschoppen is enige tijd geleden opgeheven binnen de twee miljoen leden tellende Amerikaanse tak van de Anglicaanse kerk. Het geloof heeft wereldwijd circa tachtig miljoen volgelingen.

Felipe Massa mag weer naar huis

Autocoureur Felipe Massa heeft vanmorgen, negen dagen na zijn zware crash tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Hongarije, het ziekenhuis in Boedapest verlaten. De Braziliaanse formule 1-coureur van Ferrari stapte op het vliegveld van de Hongaarse hoofdstad in zijn privéjet en zal terugkeren naar zijn vaderland.

De 28-jarige Massa liep op 25 juli onder meer een schedelbreuk en een hersenschudding op bij het ongeval op de Hungaroring. Een onderdeel schoot los van de bolide van Rubens Barrichello en raakte de helm van Massa. De coureur reed vervolgens op volle snelheid tegen een bandenstapel. Hij werd enkele dagen kunstmatig in coma gehouden.

Massa werd vergezeld van zijn vrouw Rafaela en zijn lijfarts Dino Altman. De coureur zal in Sao Paulo in Brazilië nog de nodige medische tests ondergaan, maar hoeft niet meer in het ziekenhuis te worden opgenomen. De Duitser Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, is bereid gevonden het stoeltje van Massa bij Ferrari tijdelijk over te nemen.


Felipe Massa mag weer naar huis  (foto: DAG)

Steeds meer vrouwen bij overheid

Het aantal vrouwen dat in dienst is bij de rijksoverheid is de afgelopen tien jaar toegenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vooral in de hogere functies is er sprake van een feminisering van het personeelsbestand omdat relatief meer mannen de rijksdienst verlaten dan vrouwen. Dat liet de RUG vandaag weten. De rijksoverheid probeert al jaren meer vrouwen aan te trekken en te behouden, vooral in de hogere functies. Toch was daar de instroom van vrouwen maar een klein beetje groter dan die van mannen.

In de lagere functies is de feminisering het minst sterk hoewel het aantal vrouwen daar flink is toegenomen. Dat komt doordat de overheid daar niet alleen veel vrouwen, maar ook veel mannen weet aan te trekken en te behouden.

De toename van het aantal vrouwelijke ambtenaren doet zich op alle afdelingen voor. Het departement van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) lijkt het sterkst te vervrouwelijken, stelt het onderzoek van de RUG.

7-jarige leert rijden door games

Vorige week werd in de Amerikaanse staat Utah de 7-jarige Preston Scarbrough opgepakt, na een wilde achtervolging in de auto van zijn ouders. De minderjarige snelheidsduivel negeerde stopborden en verkeerslichten en reed bijna een voetganger omver.

Toen de politie hem uiteindelijk aan de kant zette, zou de kleine Preston als reden voor zijn uitstapje hebben opgegeven dat hij niet met zijn ouders naar de wekelijkse kerkdienst wilde gaan. Later vertelde hij zijn moeder echter, dat hij in werkelijkheid gewoon eens wilde weten hoe het was om zelf een auto te besturen.

Blijft de vraag hoe het kind in staat was om de auto vrijwel probleemloos en zonder ongelukken door de omgeving te laten rijden? Volgens een lokale politiefunctionaris wordt daar nog onderzoek naar gedaan, maar heeft de vader van de jongen hem inmiddels een gameverbod opgelegd. Prestons vader, die in eerste instantie dacht dat de politiesirenes voor zijn deur afkomstig waren van zijn zoons spelcomputer, bevestigt dat zijn zoon onmidddellijk huisarrest en een algeheel gameverbod heeft gekregen. Hij houdt de gamespassie van zijn zoon in ieder geval deels verantwoordelijk voor diens gemotoriseerde IRL-uitstapje.

De jongen zelf zegt overigens dat hij de meeste kennis heeft opgedaan door naar zijn moeder en zusje te kijken terwijl zij aan het autorijden waren. Een video van de kleine Preston is hier te bekijken.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Bosbrand op eiland door boot in nood

Op het Kroatische eiland Jerolim is vandaag een bosbrand uitgebroken door een boot in nood. De opvarenden schoten een alarmpijl af toen hun boot aan de grond was gelopen om hulpdiensten aan de wal te alarmeren. De pijl zette de gortdroge begroeiing van het eiland in brand.

Dat meldden Kroatische media vandaag. De brandweer wist de vuurzee na enkele uren onder controle te krijgen. Een van de acht inzittenden van de twaalf meter lange rubberboot zou gewond zijn geraakt.

Jerolim ligt ten zuiden van de havenstad Split, in het zuiden van Kroatië.

7-jarige leert rijden door games

Kan een zeven jaar oud kind leren autorijden door het spelen van een video game?
Over die vraag mag de rechtbank in de Amerikaanse staat Utah zich de komende tijd buigen. Vorige week werd daar namelijk de 7-jarige Preston Scarbrough opgepakt, na een wilde achtervolging in de auto van zijn ouders. De minderjarige snelheidsduivel negeerde onder meer stopborden en verkeerslichten en reed bijna een voetganger omver.

Toen de politie hem uiteindelijk aan de kant zette, zou de kleine Preston als reden voor zijn uitstapje hebben opgegeven dat hij niet met zijn ouders naar de wekelijkse kerkdienst wilde gaan. Later vertelde hij zijn moeder echter, dat hij in werkelijkheid gewoon eens wilde weten hoe het was om zelf een auto te besturen.

Blijft de vraag hoe de blaag in staat was om de auto vrijwel probleemloos en zonder ongelukken door de omgeving te laten rijden? Volgens een lokale politiefunctionaris wordt daar nog onderzoek naar gedaan, maar heeft de vader van de jongen hem inmiddels een gameverbod opgelegd. Prestons vader, die in eerste instantie dacht dat de politiesirenes voor zijn deur afkomstig waren van zijn zoons spelcomputer, bevestigt dat zijn zoon onmidddellijk huisarrest en een algeheel gameverbod heeft gekregen. Hij houdt de games-passie van zijn zoon in ieder geval deels verantwoordelijk voor diens gemotoriseerde IRL uitstapje.

De jongen zelf zegt overigens dat hij de meeste kennis heeft opgedaan door naar zijn moeder en zusje te kijken terwijl zij aan het autorijden waren.

Hier is Preston in de Todayshow, inclusief beelden van de achtervolging.


Drie Denen langer bij Team Saxo Bank

Team Saxo Bank is er in geslaagd om drie Deense renners langer aan zich te binden. Het gaat om Kasper Klostergaard, Frank Høj en Anders Lund. Dit trio zal ook in 2010 voor de formatie van Bjarne Riis actief zijn.

Klostergaard is al sinds 2006 actief voor Team Saxo Bank en was dit jaar afgevaardigd naar de Giro d'Italia. Høj werd vorig seizoen aangetrokken van het Franse Cofidis en werd in datzelfde jaar derde op het Deens kampioenschap. Lund is al drie jaar in dienst van Team Saxo Bank. Ook hij was dit jaar in de Giro d'Italia te zien.

Dela heeft 'griepteam'

Om goed voorbereid te zijn op een mogelijke massale uitbraak van Mexicaanse griep, heeft uitvaartverzekeraar Dela een speciaal griepteam samengesteld. De medewerkers van dat team hebben richtlijnen opgesteld voor de uitvaartcentra die Dela in beheer heeft.

Als het aantal sterfgevallen sterk toeneemt door de griep, kunnen uitvaartdiensten wellicht ingekort worden, in overleg met de nabestaanden. Ook zouden de lichamen van overledenen langer in de koeling bewaard kunnen worden, voordat de crematie of begrafenis plaatsvindt.

Naast maatregelen om meer sterfgevallen af te kunnen handelen, heeft het team ook gekeken naar maatregelen om het aantal zieken onder het eigen personeel laag te houden. Zo worden nabestaanden en bezoekers van de uitvaartcentra gevraagd hun handen te ontsmetten om de verspreiding van het griepvirus te voorkomen.

Hoe andere bedrijven zich voorbereiden op de Mexicaanse griep, lees je natuurlijk in ons Mexicaanse griepforum.

RKC huurt Metaj van FC Groningen

Shkodran Metaj speelt het aankomende seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk. De 21-jarige speler wordt door de promovendus gehuurd van FC Groningen.

Metaj heeft in het noorden van het land nog een contract tot de zomer van 2012 en doorliep de jeugdopleiding van zijn werkgever Groningen. In 2007/08 maakte de jongeling zijn debuut in het vlaggenschip van De Trots van het Noorden.

Manager technische zaken, Mohammed Allach, was content met de komst. "Wij zijn blij met de komst van Shkodran. Hij is een talentvolle, jonge speler die zowel als linkervleugelverdediger als wel als linkermiddenvelder uit de voeten kan. Daarnaast voegt hij voetballend vermogen toe aan de huidige groep", aldus de technische man op het digitale thuis van de club.

Ook trainer Ruud Brood was blij. "Met Shkodran Metaj hebben we de vacante positie die is ontstaan na het vertrek van Ferne Snoyl goed weten in te vullen. Shkodran is een talentvolle speler die op meerdere posities uit de voeten kan."

In totaal heeft Metaj nu 32 competitiewedstrijden voor Groningen op zijn cv staan.

A. Schleck mogelijk niet in Vuelta

Het is nog maar de vraag of Andy Schleck aan de Vuelta a España, die eind augustus van start gaat, kan deelnemen. De renner van Team Saxo Bank kwam in de Clasicá San Sebastián ten val en blesseerde daarbij zijn rug.

Komende week ondergaat Schleck een onderzoek, waarna men zal bepalen of hij in de Spaanse wielerronde mag starten. De Luxemburger wilde de Vuelta gebruiken in aanloop naar het WK in het Zwitserse Mendrisio, dat op 27 september wordt gehouden.

'Sacha Baron Cohen naar Songfestival'

Komiek Sacha Baron Cohen, bekend van Ali G, Borat en Brüno, zal in zijn volgende film een typetje spelen dat naar het Songfestival wil. Dat meldt de Britse krant The Sun vandaag. Een journalist van The Sun is erachter gekomen dat Cohen met een geheel ander typetje naar het Eurovisie Songfestival wil.

Scriptschrijver Dan Mazer, van de films van Ali G, Borat en Brüno, is al bezig met het script. Filmmaatschappij Working Title gaat de film uitbrengen in 2011. Eerst was het plan om Brüno naar het Songfestival te sturen, maar een bron vertelt dat "Cohen en Mazer dachten dat het beter zou zijn om een compleet ander typetje te bedenken."


Vassüp, i'm Brüno! (foto: ANP)

Onzekere toekomst voor Euskaltel

Het is nog maar de vraag of Euskaltel-Euskadi volgend jaar in het wielerpeloton te zien is. Dit hangt namelijk samen met de positieve dopingtesten van Mikel Astarloza en Inigo Landaluze.

De leiding van Euskaltel-Euskadi twijfelt inmiddels aan de levensvatbaarheid van de formatie. In het verleden waren er namelijk ook al renners, die gebruik maakten van verboden middelen, te weten Aitor Gonzalez, Iban Mayo, David Etxebarria en Igor Gonzalez de Galdeano.

Het laatstgenoemde kwartet kwam aan de doping, die deels door publieke gelden werden gefinancierd.

Het wordt stralend weer!

De komende dagen in Nederland worden stralend. Het KNMI voorspelt temperaturen tot wel 30 graden.

Vandaag schijnt de zon al geregeld en kan het ongeveer 21 graden worden. Morgen stijgt de temperatuur al naar 26 graden. Daarna wordt het pas echt heet, volgens het KNMI. Woensdag kan het 28 graden worden en donderdag en vrijdag kan het wel 30 graden worden.

Natuurlijk komt er dan weer een einde aan de hitte, want we wonen in Nederland. Aan het einde van de week worden onweersbuien voorspeld en zullen de temperaturen ook weer omlaag gaan.


Het wordt stralend weer!

Grand Prix Australië gaat door

De Grand Prix van Australië gaat volgend jaar maart gewoon door. De organisator van deze race bevestigde dit. Directeur Ron Walker dreigde eerder de race in Melbourne niet in de kalender op te nemen wegens de aanhoudende meningsverschillen tussen de teams en de FIA.

Walker zet dit echter niet door omdat de overkoepelende organisatie FIA en de teams na vergaderen toch nog een akkoord hebben bereikt. Samen tekenden ze in Parijs de nieuwe Concorde-overeenkomst.

De twaalf teams die volgend jaar actief zijn hebben het allen het verdrag ondertekend. Alleen BMW Sauber, dat volgend jaar niet meer aan de Formule 1 deelneemt, heeft niet getekend. De nieuwe teams Manor Grand Prix, Camos Meta en US F1 hebben zoals verwacht de overeenkomst ondertekend.

Het akkoord was niet zomaar bereikt. De afgelopen weken waren er steeds meningsverschillen over kostenbesparingen en technische regels. Ferrari, McLaren en Renault dreigden uit de Formule 1 te stappen om zo toch hun zin te krijgen. Zij zouden dan een eigen autoklasse organiseren. Door de komst van het nieuwe akkoord is hier geen sprake meer van.

'Onveilige seks is goed voor je'

Professor Stuart Brody van de West-Schotse Universiteit Paisley is ervan overtuigd dat seks zonder condoom goed voor je is. Dat blijkt uit een onderzoek van de professor. Natuurlijk worden zijn beweringen meteen bekritiseerd door de voorvechters van veilige seks.

Brody beweert dat onveilige seks de mentale gemoedstoestand van de man en de vrouw sterk verbetert. Professor Brody heeft echter alleen onderzoek gedaan onder heteroseksuele toestanden. Het is niet bekend of het ook geldt voor de homoseksuelen.

De professor beweert ook dat seks met een condoom verbonden wordt aan slechte mentale gezondheid, problemen met het omgaan met stress en zelfs depressie. Brody is ervan overtuigd dat de mens geprogrammeerd is om van onveilige seks te genieten, omdat het koppels een evolutionaire voorsprong geeft en het versterkt de kans op voortplanting.

Het onderzoek is gehouden onder 99 Portugese vrouwen en 111 Portugese mannen. Ze hebben verschillende vragenlijsten ingevuld over hun seksleven.

Tomasson: "Resultaat telt"

De overwinning van het vernieuwde Feyenoord op NEC was niet afgetekend afgelopen zondag. Maar omdat de eerste wedstrijd van het seizoen drie punten opleverde, zal niemand in Rotterdam-Zuid ontevreden zijn. Het resultaat is in het begin van het seizoen immers het belangrijkste, vinden ook doelpuntenmakers Jon Dahl Tomasson en Leroy Fer.

Aan het eind van de wedstrijd met NEC kreeg elke bezoeker een DVD met het jaaroverzicht van Feyenoord in het seizoen 2008-2009. Het seizoen dat elke supporter in de Maasstad het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. In Rotterdam heeft men namelijk het vizier op de toekomst. De DVD van het seizoen 2009-2010 begint in ieder geval met een 2-0 zege op NEC. Een overwinning die vorig seizoen niet op de DVD te vinden is. NEC won vorig seizoen met 2-0 in de Kuip. Ook dit seizoen was NEC een lastige opponent, maar de punten bleven in Rotterdam. Tomasson trof al na tien minuten doel en Fer scoorde van elf-meter.

"Qua voetbal kon het allemaal nog veel beter, maar qua resultaat niet", zegt Tomasson. "We speelden veel te slordig en zakten na een kwartier, toen we op een 1-0 voorsprong gekomen waren, te ver terug. Eigenlijk vergaten we een beetje om zelf te voetballen. Pas na de 2-0 ging het weer beter."

"Misschien waren we iets te gretig", vult Leroy Fer zijn dertien jaar oudere teamgenoot aan. "Het was natuurlijk de eerste echte wedstrijd van het seizoen, iedereen wilde heel graag winnen. Daardoor verloren we soms het positiespel uit het oog. Er werd te veel balverlies geleden en we verzuimden soms rust in ons spel te leggen. In zulke wedstrijden moet je soms even je tijd pakken en de bal in de ploeg houden, maar dat kwam er niet van. Het leek wel of iedereen iets te graag wilde."

Voetballend was het dus niet al te goed, maar volgens Tomasson is dat geen ramp. "Rome is ook niet in één dag gebouwd", verklaart hij. "We moeten hard werken om als team beter te worden. In deze fase zijn de punten het belangrijkste. Het resultaat staat voorop, daarna de manier van voetballen. Deze punten hebben we in ieder geval al binnen."

"Ons doel is natuurlijk om verzorgd voetbal te spelen, daar trainen we ook op. Het kan allemaal nog veel beter, maar het gaat absoluut de goede kant op", vervolgt Fer, die tegen NEC vanaf elf meter het tweede doelpunt van de middag maakte.

Het eerste doelpunt, van Tomasson, was een cadeautje van NEC-verdediger Rens van Eijden. De Ossenaar kopte de bal te kort terug op zijn doelman Gabor Babos en de Deen profiteerde. "Ik houd wel van cadeautjes", lacht Tomasson. "Het veld was niet gesproeid, dus de bal bleef een beetje hangen. Daardoor kon ik er nog nét bij."

FC Groningen gaat voor PSV'er Zonneveld

FC Groningen heeft zich bij PSV gemeld voor Mike Zonneveld . De club wil de middenvelder van PSV een jaar huren met een optie tot koop. Dit is voorlopig niet aan de orde omdat het verschil tussen vraag en aanbod nog te groot is.

"Als PSV de huurprijs niet laat zakken, richt FC Groningen zich op alternatieven. Dan schakelen wij over naar andere kandidaten", aldus directeur Hans Nijland tegen het Dagblad van het Noorden

Zonneveld staat sinds 2007 onder contract bij PSV. Volgens enkele geruchten heeft PSV Zonneveld laten weten uit te mogen kijken naar een andere club. Zonnevelds contract in Eindhoven loopt tot in 2011.

Woods wint Buick Open

De Amerikaanse golfer Tiger Woods heeft op de laatste dag van de Buick Open bewezen dat hij nog steeds veruit de beste golfer is. Woods won het toernooi met een totaal aantal slagen van 268.

Drie golfers, waaronder John Senden, konden nog enigszins in de buurt komen met 271. Senden maakte vooral indruk op de eerste twee dagen. Echter de laatste twee dagen viel hij terug met scores van respectievelijk 71 en 70.

Woods stond na de eerste dag in het midden van de scorelijsten met 71 slagen. "Ik stond zo ver achter dat ik echt geluk had dat ik twee goede rondes achter elkaar kon lopen", aldus de Amerikaan op zijn website.

Arts liet dode Jackson een half uur liggen

De omstreden arts van Michael Jackson, Dr. Conrad Murray, heeft toegegeven dat hij pas een half uur nadat Jackson overleed een ambulance heeft gebeld.

Murray wordt verdacht van doodslag in het onderzoek naar het overlijden van Jackson. De arts hield een voorraad medicijnen verborgen in een kast van zijn kamer in het huis van de popster. Hierbij was volgens de politie van Los Angeles ook het zeer krachtige verdovingsmiddel propofol.

Er zijn veel vraagtekens rondom het overlijden van de King of Pop en de rol van zijn lijfarts hierin. Tot nog toe heeft de advocaat van Dr. Murray ontkend dat hij Jackson een gevaarlijke dosis medicijnen heeft gegeven. Wel heeft zijn advocaat een uitspraak gedaan over het bellen van de ambulance: "Dertig minuten nadat Michael Jackson ophield met ademen zijn de hulpdiensten gebeld".

Het is bijna zeker dat Dr. Murray de laatste persoon is die Michael in leven heeft gezien en dus lijkt het erop dat de arts zijn fout toegeeft.

'Chelsea: 117 miljoen voor Agüero, Pirlo, Ribéry

Roman Abramovich lijkt besloten te hebben waar hij zijn geld gaat uitgeven. Volgens geruchten wil de Rus AC Milan-spelverdeler Andrea Pirlo, Atlético Madrid-aanvaller Sergio Agüero en Bayern München-middenvelder Franck Ribéry bij Chelsea onderbrengen. Volgens de Daily Mail is Chelsea bereid om 117 miljoen euro neer te tellen voor het trio.

Chelsea verwacht deze week de onderhandelingen met AC Milan over Pirlo af te ronden. Trainer Carlo Ancelotti is een groot fan van de spelverdeler en heeft Pirlo bij Abramovich aangekaart. Mocht alles vlotten kan Pirlo zondag zijn debuut al kunnen maken in de Charity Shield-wedstrijd tegen Manchester United.

De transfers van Agüero en Ribéry zullen hoogstwaarschijnlijk niet zo makkelijk gaan. Zowel Atlético als Bayern hebben al meerdere malen laten weten aan Chelsea dat ze hun topspeler niet laten gaan. Ze zullen deze dan ook niet zomaar overdragen aan Chelsea.

Krul wil bij Newcastle United blijven

Doelman Tim Krul werd deze transferperiode herhaaldelijk in verband gebracht met een vertrek bij Newcastle United. Feyenoord zou bijvoorbeeld bijzonder geïnteresseerd zijn in het aantrekken van de jonge keeper. Ondanks alles keept Krul nog steeds bij Newcastle en het ziet er niet naar uit dat hij deze club spoedig zal verlaten.

"Er zal altijd interesse zijn van andere clubs, maar ik wil graag bij Newcastle blijven. Het is mijn doel om voor het oog van 52.000 fans te schitteren," verklaarde Krul zondag tegenover The Sunday Sun.

"De kans om voor een club als Newcastle te kunnen spelen zorgt ervoor dat heimwee niet in me opkomt. Het komende seizoen is erg belangrijk voor me. We vechten met drie keepers om één plek onder de lat en ik zal er klaar voor moeten zijn als de manager me nodig heeft. Tot dan zal ik geduldig moeten zijn."

Vervoer Nederlandse luchthavens neemt af

Het transport via de Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal van dit jaar verder gedaald. Het totale gewicht aan vervoerde goederen kwam 27 procent lager uit dan in het eerste kwartaal van 2008, terwijl het aantal passagiers met 13 procent verminderde. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Vooral het luchtvrachtvervoer naar de grootste economieën nam sterk af. Zo ging er 28 procent minder vracht van en naar de Verenigde Staten en nam het vervoer tussen Nederland en Japan met 34 procent af. Het vervoer van en naar China was 43 procent lager dan een jaar eerder.

In het eerste kwartaal werden 9,35 miljoen passagiers vervoerd via de Nederlandse luchthavens. Een jaar eerder waren dat er 10,71 miljoen. Het luchtvervoer van vracht en passagiers daalt sinds de tweede helft van 2008.

Sony: 23 miljoen verkochte Playstation 3's

Sony heeft het niet makkelijk. Niet alleen verscheen de Playstation 3 later dan de Xbox 360 en de Wii, het is ook nog eens de duurste console van de drie. Toch blijft het bedrijf positief en met de bekendmaking van de laatste cijfers hoeven ze zich ook niet te schamen.

Sony heeft namelijk bekendgemaakt dat er tot 30 juni 2009 23,8 miljoen Playstation 3's zijn verkocht. Dit zijn de aantallen die zijn verkocht in de winkels en dus niet de aantal die zijn verscheept naar de winkels zelf. Daarbij komt dat er tot vorige maand 189,7 miljoen games zijn verkocht voor de Playstation 3. Hierbij zijn alle third-party en Playstation Network games inbegrepen.

Natuurlijk zeggen cijfers helemaal niets als je ze niet vergelijkt met de concurrentie. Volgens Nintendo baas Satoru Iwata zijn er meer dan 50 miljoen Wii's verscheept naar retailers. Microsoft heeft laten weten dat er in mei 30 miljoen Xbox 360's zijn verkocht waarbij de XBox 360 wel een jaar lang voorsprong had op Sony.

Ontsnapte gevangene opgepakt

Eén van de drie gedetineerden die met een helikopter uit de gevangenis van Brugge zijn ontsnapt, is eergisteren in Brussel opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt.

De gevangene ontsnapte op 23 juli samen met twee medegedetineerden uit de gevangenis van Brugge. Vrienden van de gevangenen hadden een helikopter gekaapt, waarmee het trio is opgehaald van de binnenplaats van de gevangenis.

Vandaag wordt de man overgebracht naar de gevangenis van Brugge en voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Over de omstandigheden waarin hij is opgepakt worden vooralsnog geen mededelingen gedaan.

De crimineel heeft vorige week samen met de twee andere ontsnapte gevangenen een bank overvallen. De overvallers werden herkend en staan op beelden van de beveiligingscamera van de bank. Vermoed wordt dat het trio meer bankovervallen op hun geweten heeft.

Acteur Russell Crowe verbannen uit pub

Acteur Russell Crowe is verbannen uit een Britse pub, omdat hij zich niks aantrok van de sluitingstijden van de kroeg. De acteur heeft zich tevens misdragen in twee andere cafés, aldus de manager van de pub waar het incident plaatsvond. Dit meldden verschillende Australische media vandaag.

De Australische Oscarwinnaar woont momenteel in het Britse plaatsje Windlesham, waar zijn nieuwe film Robin Hood wordt opgenomen. De plaatselijke bewoners zijn zeer blij met Crowe, die zich goed inleeft in Robin Hood en overal waar hij komt flink met geld gaat strooien. Crowe geeft flinke fooien, gaf gul een donatie voor onderzoek naar kanker en betaalde een nieuwe auto voor een filmmedewerkster, die betrokken was bij een auto-ongeluk.

Het is niet de enige keer dat Crowe in het nieuws komt wegens het misdragen in cafés. Eerder kwam hij al in het nieuws door dronken knokpartijen, waardoor hij de laatste jaren vaak voor de rechter moest verschijnen. De manager van Crowe ontkent het laatste barincident.


Acteur Russell Crowe verbannen uit pub (foto: ANP)

[Upd] Geen treinen tussen Leiden en Schiphol

Tussen Leiden en Schiphol is vanmorgen de treinenloop stilgelegd. Langs de spoorbaan is rond 06.00 uur vanochtend een stoffelijk overschot gevonden. Er is verder nog niets bekend. De politie denkt tussen 09.00 uur en 10.00 uur het baanvak weer vrij te kunnen geven.

Update 10.20 uur:

Het treinverkeer is inmiddels hervat.  

Met dank aan JeMoeder voor de submit 

Pearl Jams nieuwe album te krijgen als Rock Band 2 DLC

Muziek-games zijn helemaal in door games als Guitar Hero en Rock Band. Voor beide games komt elke week wel weer iets nieuws uit en Rock Band heeft al maar liefst 788 liedjes in hun database zitten waaronder een aantal volledige albums. Één van deze albums is het in 1991 verschenen "Ten" van Pearl Jam. Fans van deze band zullen blij zijn te horen dat het hier niet bij zal blijven.

Dit jaar zal namelijk het volgende album genaamd "Backspacer" van de band verschijnen. Naast een release in de winkels en via verschillende digitale wegen zal het album ook als DLC in Rock Band 2 verschijnen. Het album zal 20 september in de winkels liggen en het is dan ook meteen mogelijk het volledige album te downloaden voor Rock Band 2 via Xbox Live en het Playstation Network.

Gran Turismo 5 in 2009, bekendmaking op Gamescom?

Vorig jaar kregen we al een voorproefje op Gran Turismo 5 met de GT5: prologue. Sindsdien wacht iedereen met spanning af wanneer het vijfde deel echt in de winkels zal liggen. Volgens de website GTPlanet zal dit eerder zijn dan je denkt en zullen mensen er erg blij mee zijn.

GTPlanet heeft van een zeer betrouwbare bron te horen gekregen dat Gran Turismo 5 nog dit jaar gaat verschijnen maar dat 29 december, de datum die als gerucht de rondte ging, niet klopt. De release datum zal 18 augustus bekend gemaakt worden tijdens de persconferentie van Sony op de Gamescom. De website houdt nog wel een slag om de arm door te zeggen dat de datum nog niet bekend is gemaakt en dat het dus mogelijk is dat Sony de planning om gooit.

Wat denken jullie? Zal Gran Turismo 5 dan eindelijk dit jaar verschijnen?

Jol: "We blijven proberen om ons te versterken"

Martin Jol blijft zich met Ajax proberen te versterken, ondanks de goede 0-2 overwinning op FC Groningen. Dit nieuwsfeit brengt De Telegraaf naar buiten.

De krant weet ook dat Jol diep in zijn hart het liefst met twee vleugelspelers wil aantreden en het 4-3-3-systeem wil hanteren. Nu is hij, mede door de spelersgroep, genoodzaakt 4-4-2 te spelen.

Marvin Zeegelaar en Dennis Rommedahl zijn dan wel buitenspelers, maar de eerstgenoemde is nog niet rijp voor een vaste plaats in de basis. Desondanks beschikt hij wel over de benodigde potentie.

Als er geld wordt gevonden voor een nieuwe transfer, zal Ajax het zeker niet nalaten om dat ook te besteden. Tot dan is het wachten op een definitieve doorbraak van Zeegelaar, waardoor Ajax mogelijk alsnog 4-3-3 kan gaan spelen. "We blijven proberen om ons te versterken", zegt Jol ondertussen.

Geweld Afghanistan neemt toe

In Afghanistan zijn afgelopen weekend negen NAVO-militairen gesneuveld. Het bloedige weekend volgt op de dodelijkste maand voor de internationale troepenmacht sinds de invasie in 2001: in juli zijn 75 NAVO-militairen om het leven gekomen in het Aziatische land. Onder de negen doden van dit weekend zijn zes Amerikanen, twee Canadezen en een Fransman.

Zaterdag sneuvelden drie Amerikanen toen in de zuidelijke provincie Kandahar een bermbom ontplofte. De Fransman kwam om het leven bij een vuurgevecht in de provincie Kapisa ten noorden van de hoofstad Kabul. De Canadezen stierven in het zuiden terwijl zij patrouille liepen en twee bommen afgingen. Gisteren kwamen nog eens drie Amerikanen om, toen in het oosten van het land een bomaanslag op hen werd gepleegd en zij vervolgens vanuit een hinderlaag werden beschoten.

Verkiezingen
Het geweld in Afghanistan neemt toe in de aanloop naar de presidentsverkiezingen op 20 augustus. Acht jaar na de Amerikaans-Britse invasie en de omverwerping van het Taliban-bewind wordt de gang naar de stembus gezien als test voor de opbouw van een stabiele democratie in het land. De Taliban op hun beurt hebben aangekondigd de verkiezingen te verstoren en de bevolking opgeroepen niet te gaan stemmen.

De zittende president Hamid Karzai geldt als favoriet onder de 36 kandidaten. Hij regeert sinds 2001 en werd in 2004 voor het eerst door het volk gekozen. Een lage opkomst onder de Pashtun in het zuiden, de traditionele machtsbasis van Karzai, kan er volgens waarnemers toe leiden dat hij bij de eerste stemronde geen absolute meerderheid behaalt. In een tweede ronde zou de oppositie haar krachten kunnen bundelen achter de belangrijkste uitdagers van Karzai, oud-minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Abdullah en oud-minister van Financiën Ashraf Ghani.

Obama
Er zijn meer dan 100.000 buitenlandse militairen gestationeerd in Afghanistan om het verzet van de Taliban de kop in te drukken. De Amerikaanse president Barack Obama heeft van het land een van de speerpunten van zijn buitenlands beleid gemaakt en wil voor het eind van het jaar nog eens 21.000 Amerikaanse militairen naar Afghanistan sturen.

Een commissie van het Britse Lagerhuis concludeert in een gisteren gepubliceerd rapport dat de Britse militairen in Afghanistan niet kunnen doen wat de regering heeft beloofd. Dat komt doordat ze te veel taken hebben. De parlementariërs vinden dat de militairen zich erop moeten richten de veiligheid in het land te waarborgen. Nu moeten zij bijvoorbeeld ook de drugshandel bestrijden.

De parlementariërs waarschuwen dat vooral het zuiden van Afghanistan de komende tijd onveilig zal blijven. Sommige NAVO-bondgenoten zouden 'veel minder' doen dan zij hebben beloofd. Het rapport noemt geen namen. In de zuidelijke provincie Uruzgan zijn Nederlanders gestationeerd.


Geweld Afghanistan neemt toe nu verkiezingen naderen  (foto: DAG)

Fer moet nog meer controleur worden

Regelmatig stak Leroy Fer in de eerste helft van de wedstrijd tegen NEC met lange passen het veld over. De 19-jarige middenvelder symboliseerde de extreme dadendrang die de Rotterdammers zondag tentoonspreidden in De Kuip.

De drive van Fer en zijn ploeggenoten ging zelfs zover dat Mario Been in de rust aan de rem moest trekken. "De trainer wilde dat ik wat meer controlerend ging spelen", betoogde Fer na afloop tegen de aanwezige pers. "Ook zal ik meer de buitenspelers moeten gaan coachen, dat hoort ook bij mijn positie. In de eerste helft speelde ik iets te aanvallend, dat kwam onder meer omdat we zo graag wilden laten zien dat het dit seizoen anders moet."

Er valt dan ook nog genoeg te verbeteren aan het spel van Feyenoord. Fer: "Na het begin werd het rommeliger, het positiespel moet beter. Ook moeten we onze rust pakken bij bijvoorbeeld spelhervattingen. Vandaag wilden we te graag, wilden we teveel laten zien. Daardoor waren we te gehaast en werden er fouten gemaakt."

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het bij Fer momenteel in ieder geval niet, getuige ook het feit dat hij bij de 2-0 achter de bal ging staan om vervolgens de toegekende strafschop achter NEC-doelman Gabor Babos te schieten. "Normaal gesproken houden Jon Dahl Tomasson en Roy Makaay zich bezig met de penalty's. Maar die waren er toen niet meer en ik zat lekker in de wedstrijd, dus ik dacht: 'ik neem hem wel'. Aan Gio (van Bronckhorst, red.) heb ik toen gevraagd of het mocht en hij vond het goed."

Krajicek bereikt hoofdtoernooi LA

Michaëlla Krajicek heeft zich via de kwalificaties geplaatst voor het WTA-toernooi in Los Angeles. In de beslissende kwalificatieronde versloeg zij de Amerikaanse Alexa Glatch in drie sets.

De eindstand was na twee uur spelen 6-2, 4-6 en 6-2. In de eerste kwalificatieronde versloeg zij de eveneens Amerikaanse Alexandra Stevenson. Vorige week werd Krajicek nog uitgeschakeld in het kwalificatietoernooit voor Stanford. De tegendstandster van De Kleine Kraai, nummer 126 op de wereldranglijst, is nog niet bekend.

Captein: "VVV wil Nigeriaans duo vastleggen"

VVV-Venlo zal Alex Nkume en Michael Nabatunde op korte termijn aan de selectie gaan toevoegen. Trainer Jan van Dijk liet zondagavond in Studio Voetbal al weten dat het duo zou worden gehaald en technisch directeur Mario Captein bevestigde dit.

"We willen ze nog deze week vastleggen", zegt Captein in De Telegraaf over de proefspelers, waarvan er eentje een spits is en de ander een centrumverdediger. "Als dat lukt, zijn ze pas per 1 november inzetbaar. Beiden spelen in Nigeria onder 20, dat vanaf eind september deelneemt aan het jeugd-WK in Egypte", voegde de technische man daar nog snel aan toe.

Nkume en Nabatunde waren in juli met de Nigeriaanse jeugdploeg op Nederlandse bodem, maar kregen een proefperiode bij VVV aangeboden. De bond gaf de spelers vrijaf om de stage, die uiteindelijk succesvol is verlopen, af te werken. Waarschijnlijk is Nol Hendriks, voorheen suikeroom van Roda JC, de investeerder.

Adu wil dolgraag in Nederland spelen

Freddy Adu heeft een uitgesproken mening. In Sportweek vertelt de middenvelder annex aanvaller dat hij hoopt op een verblijf in de Nederlandse Eredivisie, daar hij in Portugal bij Benfica niet aan spelen toe gaat komen.

"Daar lijkt het wel op, ja. Trainer Jorge Jesus heeft gezegd dat ik niet meer in zijn plannen voorkom. Maar ik wil graag spelen, ik ben nog jong, wil me ontwikkelen", begint de twintigjarige speler, die ooit als wonderkind werd gehaald door de Portugezen.

Het is ook duidelijk waar Adu zich graag zou ontwikkelen. "Ik zou dolgraag in Nederland spelen. Ik ben opgegroeid met de Nederlandse competitie. Voor een jonge, buitenlandse speler is de eredivisie een uitstekend begin van z’n internationale carrière."

"Ik ga hier niet zeggen dat ik naar Ajax of Feyenoord wil. In dat opzicht ben ik dus helemaal niet kieskeurig", aldus Adu. "Ik zou het al schitterend vinden als ik een kans zou krijgen bij NAC Breda of FC Groningen. Zo lang ik maar het gevoel heb dat ik me verder kan ontwikkelen door wedstrijden te spelen. Ik heb geen zin om stil te blijven staan."

Ook al heeft Adu nog een driejarig contract bij Benfica, hij denkt dat de club mee wil werken aan een vertrek. "Ik verwacht dat Benfica alle medewerking zal verlenen. Als de trainer toch de voorkeur geeft aan anderen."

Doden busongeluk vrijdag terug

De stoffelijke overschotten van de zes mensen die omkwamen door het busongeluk in Spanje, worden waarschijnlijk vrijdag naar Nederland vervoerd. Volgens een woordvoerder van SOS International zijn daarover afspraken gemaakt met de Spaanse autoriteiten.

De lichamen zijn nog niet vrijgegeven en er moeten nog enkele formaliteiten worden afgehandeld. "Daarom is het nog niet helemaal zeker", aldus de woordvoerder vandaag.

SOS International vliegt morgen mogelijk opnieuw overlevenden naar Nederland. Of die vlucht doorgaat, is afhankelijk van hoeveel van de twintig mensen die nog in ziekenhuizen verblijven, in staat zijn de reis te maken. Vanmiddag wordt daarover een besluit genomen. Van de patiënten verkeren er drie in kritieke toestand.

De plek des onheils.   (foto: ANP)

Wapendieven stelen nepwapens

Wapendieven dachten vannacht hun slag te kunnen slaan in een wapenwinkel in het Belgische Brasschaat. Helaas kwamen de inbrekers bedrogen uit. De zeven gestolen handvuurwapens bleken nep te zijn.

De daders verschaften zich toegang tot de wapenhandel door een betonblok door de etalageruit te gooien. Vervolgens namen ze zeven handvuurwapens mee uit de etalage en vluchtten ze in een donkerkleurige BMW. Wat de dieven echter niet door hadden, was dat de wapens in de etalage plastic nepwapens waren. 

KNVB gaat op onderzoek uit in Nigeria

De KNVB gaat in Nigeria onderzoeken of het land veilig genoeg is voor Oranje -17. Het jeugdelftal van de voetbalbond gaat, mits alles veilig genoeg is, het WK -17 afwerken in het Afrikaanse land.

Het toernooi, dat plaatsvindt van 24 oktober tot 15 november van de huidige jaargang, gaat voor het jeugdelftal van Oranje mogelijk niet door. Ondanks het feit dat de FIFA heeft gemeld dat het land veilig is.

In Nigeria is veel aan de hand, waardoor er veel onrust heerst. Een projectleider is onlangs omgebracht en daardoor twijfelt de KNVB aan de veiligheid in het land. De voetbalbond heeft besloten om bij de Nederlandse ambassade in Nigeria informatie in te winnen.

Volgens Hugo Borst, die het nieuws zondagavond wereldkundig maakte in het praatprogramma Studio Voetbal, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies verspreid.

De Graafschap verneemt nog niets van Musampa

De Graafschap kan vooralsnog niet rekenen op Kiki Musampa. De 32-jarige aanvallende middenvelder heeft nog niet gereageerd op een aanbieding van de Doetinchemse eerstedivisionist.

"We hebben Musampa een aanbieding gedaan, maar nog niets van hem gehoord", vertelt Leen Looyen, technisch directeur, in De Stentor. "Het zit dus een beetje op een dood spoor."

Daarnaast is de overgang van Jhon van Beukering ook bijna van de baan. De aanvaller wil bij NEC vanwege een gebrek aan speeltijd vertrekken, maar De Graafschap kan hem niet binnenhalen. "NEC wil hem alleen maar verkopen, omdat het zijn laatste contractjaar is."

Ook Olaf Lindenbergh kwam in aanmerking voor een nieuw contractjaar in Doetinchem. De 35-jarige middenvelder speelde al eerder bij De Superboeren. "Hij is in beeld geweest, maar voorlopig niet onze eerste keuze."

"De eerste prioriteiten zijn een aanspeelpunt in de spits en een aanvallende middenvelder. En er komen ook zeker nog spelers bij. Het is alleen niet te zeggen wanneer. Het zal niet makkelijk worden om nog iemand aan te trekken die vrijdag al mee kan spelen in de competitiewedstrijd tegen Cambuur."

Bartoli klopt Venus Williams in finale Stanford

Marion Bartoli heeft zondag het WTA-toernooi van Stanford op haar naam geschreven. De Française versloeg in de finale Venus Williams in drie sets: 6-2, 5-7 en 6-4. Voor Bartoli is het haar vijfde WTA-zege.

In 2007 stonden beide dames ook tegenover elkaar in een finale, toen was Wimbledon het decor. "Ik denk dat ze vandaag één van haar beste wedstrijden ooit speelde", aldus Williams na haar verloren partij. Bartoli zegt dat ze sinds Wimbledon 2007 veel heeft geleerd. "Ik weet wat ik moet doen bij de belangrijke punten en ik ken mijn zwaktes. Ik beweeg nu veel sneller", aldus de winnares.

Khamenei bevestigt herverkiezing Ahmadinejad

De Opperste Leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vandaag in een officiële ceremonie bevestigd dat president Mahmoud Ahmadinejad aan een tweede termijn kan beginnen. Dat heeft de Arabischtalige Iraanse staatszender al-Alam gemeld.

Ahmadinejad wordt woensdag beëdigd. Volgens de officiële uitslag van de verkiezingen van 12 juni is hij herkozen met 63 procent van de stemmen. De verslagen oppositieleider Mir Hossein Mousavi en zijn aanhangers repten na de gang naar de stembus van fraude en gingen massaal de straat op. Bij botsingen met de politie en met Ahmadinejad-aanhangers vielen volgens officiële cijfers zeker dertig doden. Ongeveer 340 mensen werden opgepakt. Volgens de oppositie en mensenrechtengroepen liggen de aantallen doden en arrestanten mogelijk veel hoger.

Ahmadinejad met zijn horloge.  (foto: ANP)

Tamiflu op recept gratis verkrijgbaar

Tamiflu is waarschijnlijk vanaf volgende week gratis verkrijgbaar bij apotheken, wel moet er een recept zijn voorgeschreven door de huisarts of de GGD. De apothekerskoepel KNMP verwacht dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) de virusremmer tegen Mexicaanse griep volgende week langs apotheken gaat verspreiden.

Nu is het zo dat als iemand door de GGD Tamiflu krijgt voorgeschreven, het gratis is. Als iemand met een recept van zijn huisarts het middel bij de apotheek haalt, moet hij enkele tientjes betalen.

"Het aantal griepgevallen is nu zo aan het stijgen, dat de GGD's het binnenkort niet meer aankunnen. Dan kom je in de rare situatie dat iemand die door de GGD wordt geholpen niets hoeft te betalen, maar als de GGD diegene doorverwijst naar de huisarts wegens drukte, wel", aldus een woordvoerder van de KNMP vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Hij acht het zeer waarschijnlijk dat Klink het middel, waarvan hij zo'n vijf miljoen kuren in voorraad heeft, gaat verspreiden. "Als er de komende dagen geen enkel geval van de Mexicaanse griep meer voorkomt, doet hij het niet. Maar dat is zeer onwaarschijnlijk."

De antigriep-pillekes.  (foto: ANP)

CD: Rhythms del Mundo - Classics

Muzikanten en goede doelen gaan al tijden hand in hand. Michael Jackson was blijkbaar de grootste gulle gever aller tijden, Bob Geldof zet zich al jaren in voor onze aarde, Bono en consorten zijn politieke stijliconen geworden die behoorlijk wat invloed kunnen uitoefenen en een platenmaatschappij draagt via muziek bij aan goede doelen. Dit zelfde principe geldt voor het project Rhythms del Mundo en is er volgens de cover van de plaat "to help avert climate crisis and for natural disaster relief". Een goed initiatief van Artists Project Earth (APE), waar grote artiesten van nu zich bij hebben aangesloten.

Websites overheid onveilig

De overheidssites in Nederland zijn verre van veilig. Waar minister Hirsch Ballin afgelopen maandag een campagne startte waarin de burger wordt gewezen op veilig internetten, blijkt ruim 80% van de overheidswebsites (570 van de 684) niet veilig te zijn. 

De websites van de overheid bieden criminelen dus ruimschoots de gelegenheid zonder problemen (persoons)gegevens van Nederlanders te pakken te krijgen. In het slechtste geval kan een crimineel de complete identiteit van een persoon overnemen. Met alle vreselijke gevolgen van dien. Gevolgen die veel verder gaan dan alleen creditkaart fraude. 

Networking4all, marktleider op het gebied van internetveiligheid in de Benelux, doet herhaaldelijk onderzoek naar de veiligheid op het web. Onlangs heeft Networking4all ook onderzoek gedaan naar de veiligheid van alle overheidswebsites. Het resultaat was meer dan droevig. 

Volgens Paul van Brouwershaven, technisch directeur van Networking4all, is de overheid van deze dramatische cijfers op de hoogte. 
Paul van Brouwershaven: "Het is schrijnend dat er een dure campagne wordt gelanceerd waarin met het belerende vingertje ons wordt verteld hoe we veilig moeten internetten, terwijl dezelfde overheid websites heeft waar alles vanaf kan worden geplukt, waaronder ook onze persoonsgegevens!" 

"Bij organisaties die hun website veilig hebben gemaakt, juist in het belang van de consument, komt deze campagne over als 'de bel horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt' en dan druk ik me erg diplomatiek uit", aldus de heer Van Brouwershaven. "Wat nog verbazingwekkender is, is het gegeven dat de overheid niet haar eigen verantwoordelijkheid neemt om zorg te dragen voor veiligheid op het web. Ze hebben de wettelijke verplichting én mogelijkheden de burger die veiligheid te garanderen. Dit laten ze echter gewoon na. Al jaren!"

Voor de consument goed om te weten: op de gratis site www.isdezesiteveilig.nl kunnen alle websites heel eenvoudig getest worden of ze al dan niet veilig zijn.

Hieronder een aantal voorbeelden van overheidssites die onveilig zijn en waar absoluut van verwacht mag worden dat ze zeker geen mogelijkheden zouden moeten kunnen geven tot cybercrime:

http://www.overheid.nl
http://www.postbus51.nl
http://www.belastingdienst.nl
http://www.defensie.nl
http://www.deombudsman.nl
http://www.werkenbijhetrijk.nl
http://www.ind.nl
http://www.paspoortinformatie.nl
http://www.regering.nl
http://www.svb.nl
http://www.minbzk.nl
http://www.minaz.nl

Eerste werkdag Rasmussen bij NAVO

De Deen Anders Fogh Rasmussen beleeft vandaag zijn eerste werkdag als secretaris-generaal van de NAVO. Hij bekleedt die functie officieel sinds zaterdag, als opvolger van de Nederlander Jaap de Hoop Scheffer.

Tijdens een persconferentie zal Rasmussen vanmiddag zijn plannen met het militaire bondgenootschap uiteenzetten.

Rasmussen (56) was eerder premier van Denemarken. In april werd hij door de 28 NAVO-landen aangewezen als de nieuwe secretaris-generaal. Turkije stribbelde daarbij lang tegen, omdat Rasmussen als premier de Deense krant had gesteund die in 2005 spotprenten over de profeet Mohammed publiceerde. Dat viel slecht bij de overwegend islamitische Turken.

Eerste werkdag Anders Fogh Rasmussen bij NAVO  (foto: ANP)

Gegevens oude Britse strafzaken op internet

Bijna anderhalf miljoen documenten over Britse rechtszaken in de achttiende en negentiende eeuw staan vanaf vandaag op het internet. Wie zich afvraagt waarom een 14-jarige jongen destijds is opgehangen of hoe legendarische schurken zoals seriemoordenaar Thomas Neill Cream zijn veroordeeld kan dan een bezoek brengen aan website ancestry.co.uk.

Onder de gedocumenteerde vonnissen bevinden zich 900.000 opsluitingen, bijna 100.000 deportaties naar strafkolonies zoals Australië en ruim 10.000 executies.

De doodstraf was in de 18e eeuw overigens niet voorbehouden aan topcriminelen. Wie naar hedendaagse normen meer dan 35 euro stal, zonder toestemming een boom omhakte of met andermans vee aan de haal ging, riskeerde de strop.

Bonden: Donner maakt misbruik van de crisis

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) maakt misbruik van de crisis om zijn 'hervormingsagenda' door te drukken. Dat stellen voorzitters Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten, Jaap Jongejan van CNV Bedrijvenbond en andere vakbondsprominenten vandaag in een ingezonden brief in de Volkskrant.

De vakbondsleiders vinden dat Donner de recessie heeft aangegrepen om de rechtspositie van werknemers te verzwakken. Voorstellen die eerder op onvoldoende politieke steun konden rekenen, worden volgens de bonden door de minister nu alsnog afgestoft.

Een van de pijnpunten is het verruimen van het zogeheten onmisbaarheidcriterium, waardoor werkgevers bij ontslagrondes 'onmisbare' werknemers makkelijker aan kunnen houden. Dit leidt tot de vakbondsleiders tot 'willekeur bij ontslag'. Ook gaf Donner bedrijven tot woede van de bonden het groene licht om werknemers tot 27 jaar langer op een tijdelijk contract te laten werken.

Volgens de vakbondsleiders vormen de voordurende kleine veranderingen samen een significante verslechtering van de positie van werknemers.

Meer argumenten lees je hier.


Bonden: Donner maakt misbruik van de crisis  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend bekijkt Driek Oplopers het nieuws, om daarna een lastige vraag aan een betrokkene te stellen. Vandaag over gemorrel aan het ontslagrecht:

Vakbonden verwijten minister Donner van Sociale Zaken dat ‘ie onbetrouwbaar is. Dat is natuurlijk logisch. In de taalwetenschap noemen we dat een pleonasme. Witte sneeuw, ronde cirkel, onbetrouwbare CDA’er. Maar waar zijn de vakbonden zo kwaad over dan?

Donner zou de economische crisis misbruiken om de positie van werknemers te verzwakken. Zo heeft de bewindsman besloten, dat bedrijven sommige werknemers als “onmisbaar” mag bestempelen. Bij personeelsinkrimpingen lopen die werknemers dat niet het risico dat ze worden ontslagen, terwijl personeelsleden die wel “misbaar” zijn, de laan uitvliegen. Volgens de bonden werkt dat willekeur in de hand. De bonden hebben daarbij slechts deels gelijk.

PSV is nu overtuigd van Honda

Bij de technische leiding van PSV weet men het nu zeker: Keisuke Honda is een versterking voor de Eindhovense spelersgroep. De 23-jarige Japanner speelde zondag in de wedstrijd tussen zijn ploeg VVV-Venlo en PSV uitstekend en had een belangrijke bijdrage in het verdienstelijke 3-3 gelijkspel van de Limburgers.

Honda was tot voor kort niet in beeld in Eindhoven, maar in die situatie is dus nu verandering komen. "Honda is een zeer interessante speler voor ons," tekende De Telegraaf na de wedstrijd in het Philips Stadion op uit de mond van PSV-trainer Fred Rutten.

Het managementskantoor SEG, dat Honda van zakelijk advies voorziet, werd voor de wedstrijd al op de hoogte gebracht van de interesse van PSV in de aanvallende middenvelder. De Japanner legde vervolgens een uitstekende wedstrijd op de mat in Eindhoven.

Bij de 2-1 van Achmed Ahahaoui gaf Honda een prachtige assist door middel van een hakbal, terwijl hij de 2-2 zelf direct vanuit een hoekschop binnen knalde. Daarnaast excelleerde hij met enkele fraaie individuele acties.

Sparta heeft interesse in Bodul

Sparta Rotterdam zou belangstelling hebben voor Darko Bodul, zo werd zondag in het programma Studio Voetbal gemeld.

Bodul, jeugdinternational van Kroatië, staat momenteel onder contract bij Ajax, maar lijkt dit seizoen weinig kans te maken op speelminuten in de Amsterdamse hoofdmacht. De jonge aanvaller mag elders op huurbasis ervaring gaan opdoen.

Of Sparta een poging gaat wagen om Bodul binnen te halen, hangt af van wat er met Yuri Rose gebeurt. De 30-jarige Rose dreigt dit seizoen wederom op de bank te belanden bij de Kasteelclub en heeft al meerdere keren openlijk laten blijken dat hij open staat voor een vertrek. Het Friese sc Cambuur Leeuwarden zou Rose willen aantrekken.

Ajax is niet de eerste club in Nederland van Bodul. Sc Heerenveen scoutte de aanvaller ooit in Oostenrijk, maar de Friezen vergaten vorig jaar de optie in zijn contract te lichten. Hierdoor kon de aanvaller transfervrij naar Ajax verhuizen.

'Hertha BSC wil Sno huren'

De Telegraaf bericht maandag dat het Duitse Hertha BSC interesse heeft om Evander Sno op huurbasis over te nemen van Ajax.

Sno werd onlangs tijdens de trip van Ajax naar Engeland bekeken door scouts van de Berlijnse club. De middenvelder heeft een goede indruk weten te maken op de mensen van Hertha.

Marco van Basten, vorig seizoen trainer van Ajax, haalde Sno een jaar geleden naar Amsterdam. De middenvelder kwam destijds over van het Schotse Celtic. In dienst van Ajax speelde Sno elf competitiewedstrijden en scoorde hij één keer.

Onder de nieuwe coach Martin Jol zijn de kansen op speelminuten voor Sno miniem.

China isoleert dorp na uitbraak longpest

De Chinese autoriteiten hebben een dorp met circa tienduizend inwoners van de buitenwereld afgesloten, omdat er twee mensen zijn overleden aan de longpest. Nog eens tien mensen zijn besmet met de ziekte, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De longpest is een variant van de pest, beter bekend als de Zwarte Dood, waar in de middeleeuwen naar schatting 30 tot 60 procent van de Europese bevolking aan overleed. De ziekte steekt in China nog steeds sporadisch de kop op.

Als het virus niet in een vroeg stadium met antibiotica wordt behandeld is het sterftecijfer onder patiënten bijna 100 procent. De longpest wordt verspreid door knaagdieren en vlooien en is uiterst besmettelijk.

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt zich geen zorgen te maken over de besmetting. "Dit is niet nieuw", stelde een zegsvrouw. "In de loop der jaren hebben zich een aantal zaken voorgedaan. We staan in contact met de autoriteiten om ervoor te zorgen dat alles onder controle is".

Nieuwe hiv-variant bij mens ontdekt

Voor het eerst hebben wetenschappers een hiv-variant bij een mens ontdekt die afkomstig is van gorilla's. Franse virologen constateerden het nieuwe subtype bij een 62-jarige vrouw uit het West-Afrikaanse Kameroen, zo berichtte de BBC gisterenavond.

Tot nu toe zijn alle hiv-gevallen bij mensen gerelateerd aan het van chimpansees afkomstige siv, dat het immuunsysteem van apen afbreekt, net als hiv doet bij mensen.

Artsen testten de Kameroense in 2004 positief op hiv, kort nadat ze naar Parijs was verhuisd. De vrouw is de enige bij wie de nieuwe variant is vastgesteld, maar wetenschappers verwachten meer gevallen te vinden.

De vrouw woonde in een halfstedelijk gebied in Kameroen en had geen contact gehad met gorilla's of vlees uit de jungle. Dat duidt erop dat ze het virus heeft gekregen van iemand anders.

Film: Public Enemies

Michael Manns gespierde filmstijl (Heat, Miami Vice, The Insider) en voorliefde voor mannen die van aanpakken weten, worden aangewend om één van Amerika's eerste nationale criminelen in de spotlight te zetten. Johnny Depp speelt John Dillinger, bankrover, Robin Hood en public enemy, een verschijnsel dat voor het eerst werd beschreven in de jaren dertig van de vorige eeuw en mede aanleiding was tot de oprichting van de FBI.

Wiet of niet

Op de voorpagina van het NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag stond een artikel over de symptoombestrijding die “wietkwekerijen oprollen” heet. Dit stuk ging gepaard met een uitgebreide verhandeling van de huidige problematiek in de weekendbijlage. De direct betrokkenen bij kwekerijen, zo stelt de KLPD, worden vaak zwaar gestraft en zitten tot in lengte van dagen vast aan een strafblad, boetes, huurhuis uit, enzovoorts.

Bijna 800 doden door rellen in Nigeria

Bijna achthonderd mensen zijn gedood tijdens de vijf dagen durende opstand van de radicale islamitische sekte Boko Haram in het noorden van Nigeria. Dat meldden het Rode Kruis en defensiefunctionarissen gisteren. Nog steeds worden er lichamen gevonden. De meeste doden maakten deel uit van de sekte.

Het geweld brak uit in verschillende staten, maar de strijd was het hevigst in de stad Maiduguri (de hoofdstad van de staat Borno). De leider van Boko Hara, Mohammed Yusuf, had hier zijn hoofdkwartier.

"Uit ons onderzoek blijkt dat het dodental op 780 staat", zei Alliyu Maikano van het Rode Kruis. Een hooggeplaatste legerfunctionaris in Abuja verklaarde dat in Maiduguri alleen al meer dan zevenhonderd lichamen in massagraven liggen.

De Boko Haram (Onderwijs is Verboden) keert zich tegen de westerse vorm van onderwijs in Nigeria en streeft naar de invoering van de islamitische wetgeving in heel het land. Ze worden ook wel de Taliban genoemd, maar onderhouden volgens deskundigen geen banden met de Afghaanse beweging.

Het conflict brak zondag een week geleden uit in de staat Bauchi toen de politie daar leden van Boko Haram arresteerde. Andere leden van de sekte gingen toen in verscheidene steden de straat op. Maar vooral in Maiduguri was de strijd hevig.

De 39-jarige leider Mohammed Yusuf werd uiteindelijk opgepakt en is tijdens zijn detentie doodgeschoten. Volgens de politie probeerde hij te ontsnappen, maar mensenrechtengroepen verdenken de politie ervan hem standrechtelijk te hebben geëxecuteerd.

50.000 euro vergoeding na impotentie man

Een vrouw in Portugal heeft bij de rechter succes gehad met een eis tot schadevergoeding omdat haar seksuele behoeftes niet meer kunnen worden vervuld. Lokale media meldden dit weekend dat de hoogste juridische instantie van het land haar 50.000 euro schadevergoeding heeft toegekend omdat haar man impotent is geworden door een arbeidsongeval.

Volgens de rechters is het dagelijks leven van het echtpaar door het ongeluk ernstig verstoord onder meer door ernstige aanvallen van jaloezie van de man. Hij raakte in 2001 zwaargewond toen hij door een vrachtwagen van zijn werkgever werd aangereden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.