Simons: "Dit mag ons nooit gebeuren"

Tegen VVV-Venlo leek er voor PSV na één helft spelen met een 2-0-voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Na de thee sloeg de ploeg van Jan van Dijk echter verrassend hard terug, waardoor de eindstand uiteindelijk 3-3 was. PSV-aanvoerder Timmy Simons blikte met Goal.com terug op de wedstrijd.

"Dat komt hard aan, ja," aldus een teleurgestelde Simons tegenover Goal.com. "De eerste helft hadden we het aardig voor elkaar, dan komen we met 2-0 voor. Dan ga je de kleedkamer uit voor de tweede helft met het idee van: 'oké, we controleren die wedstrijd en we proberen het derde doelpunt te maken', maar we hebben het nagelaten."

Volgens de PSV-captain was het gebrek aan scherpte aan Eindhovense zijde in het tweede bedrijf de oorzaak van het tegenvallende resultaat. "Het was de concentratie, dat hebben we niet goed gedaan," verklaarde de ervaren middenvelder.

VVV-coach Van Dijk bestudeerde PSV tegen Cherno More Varna (1-0) en kwam tot de conclusie dat de ploeg van Fred Rutten nog zoekende is en dat de promovendus de Brabanders op een goed moment zouden treffen. Ondanks dat was Simons van mening dat PSV tegen VVV geen punten had mogen laten liggen. "Des te meer wedstrijden je samen speelt, des te beter je wordt. Maar dit mag ons nooit gebeuren."

De Belgische international zal nu gaan proberen de teleurstellende uitslag tegen VVV uit het hoofd te zetten en met frisse moed naar Bulgarije af te reizen voor de return tegen Cherno More. "Dit moeten we zo snel mogelijk van ons af weten te zetten," aldus Simons.

"Donderdag is er weer een belangrijke wedstrijd op het Europese platform, dus we hebben niet veel tijd om hierbij stil te blijven staan. We moeten de positieve en negatieve punten van deze wedstrijd eruit halen en daar iets mee doen. Als we daar kunnen scoren, en daar zijn we toe in staat, dan zie ik het wel zitten."