CD: Nightmare Outdoor - The Last Daylight

Nightmare Outdoor vond 16 mei 2009 plaats op Evenemententerrein Luttenberger in Hellendoorn. Zes area's en tientallen dj's zorgden voor een geslaagd hardcorefestival. Traditiegetrouw is er weer een cd verschenen met livesets van het feest om zo een impressie te krijgen van The Last Daylight.


De eerste disc bestaat uit de sets van Amnesys en Nexes en zijn beiden gericht op mainstream hardcore. Over de tracklist valt dan ook weinig te zeggen, die is net zo standaard als die van andere hardcorecompilaties die de laatste maanden zijn gereleased. Natuurlijk is het logisch dat deze tracks gedraaid worden, want het is wat nu "hot" is en wat men wil horen. Maar eens wat anders is ook wel leuk, platen als 'Crunk', 'Cold As Me', 'Mastah Of Shock' en '4D Future' kennen we ondertussen wel.

Met cd twee gaan we terug naar de jaren '90. The Forze DJ Team draaide een heerlijk happy hardcoresetje met daarin de bekende tracks van Paul Elstak, Charly Lownoise & Mental Theo, Isaac en Bass-D & King Matthew, maar ook een aantal platen die je helaas minder vaak hoort. Neem nou DJ Acesone met Tina (Was Kosten Die Kondome) en Party People van Kinetic Pleasure. Nummers die een stuk minder op de voorgrond staan en stonden dan bijvoorbeeld 'Stars' of 'The Promised Land' maar zeker niet minder goed! Ook het tweede deel van deze "historische" cd staat vol met klassieke beats, maar dan even een tandje harder. DJ Predator begint gelijk met een flinke dosis gebeuk en zet dat zijn hele setje door. Strak en snel mixwerk en een afwisselende platenkeus zorgen voor een heerlijk geheel.

Het derde schijfje is voor de liefhebbers van het ruigere werk. Allereerst industrial hardcore door Mental Wreckage. Diepe, duistere en knalharde kicks en vage geluiden knallen door je speakers heen. Melodieën hoef je niet te verwachten. Eigenlijk valt er niet meer over te zeggen dan dat je er van moet houden... Datzelfde geldt voor de liveset van Bonehead vs Prince Ov Darkness (ja, met een v!) en hun snoeiharde terror. De sampletjes in de tracks zijn nog wel leuk, maar het geluid van een vastlopende drumcomputer gaat al gauw vervelen. Zoals gezegd: puur voor de liefhebber...

De keuze om iedere area op deze compilatie te belichten is een goede geweest. Het zorgt voor een compleet beeld van wat een festival als Nightmare Outdoor te bieden heeft. Wie van verschillende hardcorestromingen houdt zit gebakken met deze verzamelaar, denk je in hokjes en heb je meer iets met één bepaalde soort hardcore dan is deze compilatie wat magertjes met een minuut of 35 per dj.


Label: Mid-Town Records Releasedatum: 10 juli 2009 Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.