FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 augustus 2009

Phelps pakt toch gewoon zes plakken

Ondanks dat Michael Phelps in het 'oude' LZR-pak van Speedo zwemt, heeft de Amerikaan tijdens het WK in Rome toch vijf gouden medailles binnengehaald en een zilveren.

De zege die het meeste opzien baarde was de overwinning op de 100 meter vlinderslag in een groots duel met de Serviër Milorad Cavic. Deze hield hem in Peking tijdens de Olympische Spelen nog bijna van zijn achtste gouden plak af. Op de beelden leek Cavic als eerste aan te tikken maar volgens het scorebord had Phelps als eerste aangetikt. Cavic diende een protest in, maar dit werd afgewezen. De Servische zwemmer ging verbaal de strijd aan met Phelps door hem een snel zwempak aan te bieden, maar de Amerikaan bleef in zijn vertrouwde pak zwemmen. Als klap op de vuurpijl zwom Cavic in de halve finales ook nog eens het wereldrecord aan gort.

Echter in de finale bleef Phelps hem duidelijk voor. Hij vierde zijn overwinning zeer uitgelaten en toonde zijn zwempak nadrukkelijk aan de wereld. "Aan de manier hoe ik feest vierde, was wel duidelijk te zien dat dit mij wel een beetje genoegdoening gaf", aldus een lachende Phelps.

De invloed van de snelle zwempakken in Rome leidde tot veel frustratie bij Phelps en zijn coach Bob Bowman. Het WK in Rome leverde maar liefst 43 wereldrecords op. Alhoewel de wereldbond FINA de pakken per 1 januari volgend jaar verbiedt, blijven de nieuwe records staan. Het is de vraag hoe lang het duurt voordat die uit de boeken verdwijnen.

Moeder vindt eigen kind online ter adoptie aangeboden

Een moeder uit het Amerikaanse Abington zal voortaan wel tweemaal nadenken voor ze haar familiefoto's online zet. Via een e-mail werd ze er door iemand op gewezen dat haar eigen zoontje ter adoptie werd aangeboden op de populaire advertentiesite craigslist.org.

In de betreffende advertentie werd een "schattig jongetje” ter adoptie aangeboden. Omdat er geen foto bij de advertentie zat, besloot de vrouw naar het adres te mailen voor verdere informatie. Binnen enkele minuten kreeg ze een e-mail terug met daarin een foto van haar eigen 7-maanden oude zoontje. Voor 300 dollar zou ze het adoptieproces voor het ‘Canadese’ jongetje, dat op dat moment in een weeshuis in Kameroen zou wonen, in gang kunnen zetten. De vrouw alarmeerde hierop de autoriteiten.

Er is een onderzoek gestart naar de oplichters en Yahoo heeft het e-mailadres van de betreffende adverteerder onbruikbaar gemaakt. De geschokte moeder heeft haar familieblog, waar onder andere de foto's van haar zoontje te vinden waren, inmiddels afgeschermd.

Twintigste zege voor Cavendish

De Brit Mark Cavendish heeft zondag zijn twintigste overwinning van dit seizoen behaald. De wielrenner van Team Columbia, goed voor zes zeges in de Tour de France, was de beste in Bochum tijdens de Sparkassen Giro.

Na 177 kilometer gekoerst te hebben versloeg Cavendish de Duitser Gerald Ciolek in de sprint. Bij de vrouwen werd de Nederlandse Suzanne de Goede tweede. De overwinning ging naar de Rochelle Gilmore uit Australië, die ook in de sprint won.

Nederlandse golftitel Van der Vaart

Jurrian van der Vaart heeft vandaag zijn tweede nationale titel van 2009 in de wacht gesleept. De 23-jarige golfer uit Almelo won op de banen van De Hoge Kleij in Leusden op indrukwekkende wijze. Eerder deze zomer was Van der Vaart ook al de beste in het Nationaal Open in Noordwijk.

Van der Vaart was alle ronden veruit de beste. Zijn scores waren 69, 70, 71 en 68 en een totaal van 278 slagen, tien onder par. Tim Sluiter en Daan Huizing, deelden de tweede plaats, op gepaste afstand met zeven slagen achter van der Vaart

Chrisje de Vries veroverde de nationale titel bij de vrouwen. De 21-jarige speelster van De Houtrak in Spaarnwoude kwam na vier de laatste hole uit op een totaal van 291, drie slagen boven par. De tweede plek ging naar Maaike Naafs (+5) en oudgediende Joan van der Kraats behaalde brons (+8).

Vader belaagt stalker dochter met bijl

Een vader uit Aalten wiens dochter werd lastiggevallen door een 25-jarige man uit Winterswijk, nam gisteren het recht in eigen hand en belaagde de stalker met een bijl. Hij takelde de auto van de man toe waarbij een autoruit sneuvelde.

De Winterswijker zou al eerder via Hyves en sms'jes meerdere meisjes hebben lastiggevallen en bedreigd, waaronder het meisje in kwestie. Haar vader begeleidde haar dan ook toen ze op haar fiets wegging.

Onderweg hield de man het meisje tegen, waarna de vader toesloeg met zijn bijl. De politie hield beide mannen aan, maar de vader werd korte tijd later weer vrijgelaten.

Meisjes die een zelfde ervaring hebben gehad met de stalker worden door de politie opgeroepen om contact op te nemen.

Met dank aan bierspons en Meddo voor de submit.

Van Dijk: "Honda beste middenvelder Eredivisie"

VVV-trainer Jan van Dijk kon zijn geluk niet op na afloop van de wedstrijd tussen PSV en zijn club VVV (uitslag 3-3). De oefenmeester was met name te spreken over de prestaties van centrale middenvelder Keisuke Honda.

VVV ging na 45 minuten nog rusten met een 2-0 achterstand. De Limburgers kwamen echter op gelijke hoogte, weer op achterstand en opnieuw kwam het terug. De confrontatie eindigde daardoor in een puntendeling. In de rust had Van Dijk zijn pupillen moed ingesproken. "We spelen niet slecht en ook in de tweede helft krijgen we kansen. Geef je dus nooit verloren."

Onder leiding van uitblinker Honda bewerkstelligde VVV de comeback. "Iedereen verklaart me waarschijnlijk weer voor gek, maar ik vind Honda momenteel de beste middenvelder van Nederland", aldus de trainer. "Dat heeft hij denk ik vandaag ook weer laten zien."

Honda zelf bleef nuchter onder alle lovende kritieken. "Het was een moeilijke, maar goede wedstrijd. We zijn natuurlijk heel blij met het punt. Ik dacht alleen maar aan scoren en dat lukte uiteindelijk."

Zwaarlijvige Britse militair probleem

De top van het Britse leger maakt zich toenemend zorgen over de zwaarlijvigheid onder de militairen. Dat meldde de zondagkrant The Observer. Volgens een memo van het leger worden de oorlogsinspanningen in het zuiden van Afghanistan gehinderd door het aantal militairen dat te dik is.

Er zijn op dit moment 3860 Britse militairen niet inzetbaar, terwijl ruim 8100 maar deels inzetbaar zijn. Het is niet bekend hoeveel van hen niet ingezet kunnen worden omdat ze aan obesitas lijden.

Het probleem is onder meer ontstaan omdat er veel te weinig aan lichamelijke training wordt gedaan. Veel eenheden binnen het leger halen tegenwoordig de basisvereiste van twee tot drie uur lichamelijke training per week niet meer. Het memo kondigt stappen aan om deze praktijk te veranderen.

Volleybaldames poulewinnaar bij Grand Prix

De volleybaldames speelden hun derde poulewedstrijd tegen Thailand. Nadat de dames de eerste set verloren, trokken ze toch de wedstrijd redelijk eenvoudig naar zich toe (25-27, 25-22, 25-17 en 25-20). Door deze overwinning is Nederland poulewinnaar van poule B.

Bondscoach Avital Selinger stuurde Kim Staelens (spelverdeelster), Manon Flier (diagonaal), Chaïne Staelens en Maret Grothues (buitenaanval), Francien Huurman en Caroline Wensink (midden) en Janneke van Tienen (libero) het veld in. Het team startte de eerste set rommelig waardoor het met 8-11 achter kwam. Op de service van Flier kon Nederland terugkomen en een voorsprong nemen (13-12). Toch ging deze eerste set naar de Aziatische dames (25-27).

In de tweede set stonden dezelfde speelsters voor Nederland in het veld. Door de grote servicedruk van Thailand had Oranje veel problemen. Om te proberen het tij te keren wisselde Selinger Grothues en bracht Debby Stam voor haar in het veld. Van een 5-8 achterstand kwam er vervolgens 8-8 op het scorebord te staan. Daarna ging de set tot en met 12-12 gelijk op. Via 16-15 en een kill block van Chaïne Staelens werd het 18-15. De set was met 25-22 voor Oranje.

Debby Stam bleef in de derde set in het veld staan. Nederland nam direct een voorsprong en kwam via een ace van Flier op 16-10. Via 19-14 liep het team vervolgens eenvoudig naar 25-17. In de volgende doorgang had Oranje Thailand duidelijk in de greep. Via 13-7 en 16-9 werd het 25-20. Manon Flier scoorde in deze wedstrijd negentien punten, Francien Huurman kwam tot vijftien punten en Chaïne Staelens was veertien keer succesvol.

Nederland vertrekt nu naar Chinees Taipei waar het op 7 augustus speelt tegen Duitsland, op 8 augustus tegen de Verenigde Staten en op 9 augustus tegen de Dominicaanse Republiek. Buitenaanvalster Maret Grothues gaat niet mee naar Chinees Taipei. Zij wordt vervangen door Anne Buijs. Ook middenaanvalster Ingrid Visser sluit bij de selectie aan. Na het weekend in Taipei volgt nog een derde toernooiweekend in Hong Kong. De vijf hoogst geklasseerde teams na drie weekenden plaatsen zich voor de Grand Prix Finale in Japan. Het gastland is hiervoor al geplaatst. Nederland staat na dit weekend derde in de overall ranking met Brazilië op plaats één en China op twee.

Van Gaal kiest Van Bommel als aanvoerder

Mark van Bommel zal net als het vorige seizoen de aanvoerdersband van Bayern München dragen.

Tot dat besluit kwam Bayern-trainer Louis van Gaal. Voor Van Bommel is het aanvoerderschap niet vreemd. Het voorbije seizoen droeg de middenvelder onder leiding van de ontslagen trainer Jürgen Klinsmann ook al de band.

Hoewel Van Bommel de band in de voorbereiding al regelmatig om zijn arm droeg, wilde Van Gaal de afgelopen weken nog niet onthullen wie zijn nieuwe Kapitän zou worden.

Der Rekordmeister won afgelopen donderdag de Audi Cup. De club versloeg Manchester United in de finale van het oefentoernooi na het nemen van strafschoppen. Bayern-doelman Michael Rensing stopte de inzetten van Patrice Evra en Johnny Evans.

Fregat voor piratenmissie vertrokken

De Hr. Ms. Evertsen is vanmiddag vanuit de haven van Den Helder vertrokken naar de wateren in de buurt van Somalië. Het luchtverdedigings- en commandofregat zal vanaf donderdag 13 augustus de leiding van Spanje overnemen van Atalanta, de missie van de Europese Unie tegen piraterij bij Somalië.

De Nederlandse commandeur Pieter Bindt voert vanaf de Evertsen vier maanden lang het commando over tien fregatten uit verschilende Europese landen. De meeste fregatten beschikken over helikopters. Daarnaast zijn er twee tot vier maritieme patrouillevliegtuigen bij. Doel van de missie is piraterij in Somalische wateren tegen te gaan en vooral voedseltransporten van de VN op weg naar Somalië te beschermen.

De Evertsen begeleidde vorig jaar ook al VN-schepen, evenals het Nederlandse schip Hr. Ms. De Ruyter. De afgelopen maanden was de Zeven Provinciën daar actief voor een NAVO-missie.

Jol zeer content na zakelijke zege op Groningen

Martin Jol was na afloop van het eerste competitieduel van het seizoen (2-0 winst in Groningen) een tevreden trainer. Vooral over de tweede helft van zijn ploeg Ajax was de oefenmeester te spreken.

"In de tweede helft zag ik wat mensen van Ajax mogen verwachten", aldus Jol. "Het enige minpuntje is dat we toen maar één keer scoorden. Dat was wel jammer."

Daarnaast oogde de verdediging van de Amsterdammers zeer compact. "Dat kwam niet alleen door de verdediging. Enoh en De Zeeuw deden het als centrale middenvelders ook heel goed. Enoh geeft ons kracht, daarom mocht hij in plaats van Aissati beginnen", motiveerde Jol zijn keuze voor Enoh in de basiself.

Ook over aankoop Demy de Zeeuw was de oud-trainer van onder meer Tottenham Hotspur en HSV te spreken. "Hij voetbalde alsof hij al jaren het shirt van Ajax draagt. Ik hoorde dat hij nog bepalender wil zijn. Nou, dat belooft veel. Ik vind hem nu al heel goed."

Meldingsplicht incidenten luchtvaart werkt niet

Het verplicht melden van onveilige situaties in de luchtvaart waardoor vliegen veiliger zou worden, werkt niet. Dat staat in een nog niet gepubliceerd rapport van de commissie Van Delden waar de NOS de hand op heeft weten te leggen.

De commissie bekeek het functioneren van het Analyse Bureau Luchtvaartvoorvallen (ABL) dat in 2007 is opgericht. Luchtvaartpersoneel moet aan dat bureau onveilige situaties melden. Het ABL zou die dan registreren en verwerken.

Uit het rapport blijkt dat luchtvaartpersoneel genoeg voorvallen meldt (vorig jaar 10.000 keer), maar dat het verwerken en analyseren van de informatie door het ABL aan alle kanten schort. Ook zou het luchtvaartpersoneel bang zijn voor vervolging door justitie als het incidenten meldt. Het ABL is namelijk verplicht grove nalatigheid te melden aan het Openbaar Ministerie. Tot op heden is dat niet gebeurd.

'Schumacher gebruikte Bridgestone-slicks'

Michael Schumacher heeft afgelopen vrijdag een test uitgevoerd met de Ferrari F2007, maar zonder problemen schijnt dit niet verlopen te zijn. Waarnemers hebben gezien dat de voormalig wereldkampioen gereden heeft met Bridgestone-slicks.

Schumacher zei na afloop van de test dat hij met de Ferrari F2007 met slicks uit de GP2 Series heeft gereden. Hiermee heeft hij de ban op het testen omzeild, maar volgens een Duits persbureau is de FIA bezorgd om de banden die hij heeft gebruikt op de F2007.

De Bakker wint challenger Finland

Thiemo de Bakker heeft in het challengertoernooi in het Finse Tampere gewonnen.

De Bakker klopte in de finale de als tweede geplaatste Peter Luczak uit Australië met 6-4 en 7-6(6). Het is voor de 20-jarige De Bakker de eerste challengertitel uit zijn carrière.

Door zijn zege zal De Bakker op de wereldranglijst Jesse Huta Galung passeren en de hoogst geklasseerde Nederlander worden.

Jans: "We moeten ons nu oprichten"

FC Groningen-trainer Ron Jans verloor zondag met zijn ploeg kansloos van Ajax. De matte Groningers hadden weinig in te brengen tegen de zakelijke Amsterdammers: 0-2.

"Dit is een 'tikkie'. We zullen ons even moeten oprichten, dit was een overtuigende uitslag in negatieve zin", aldus de oefenmeester voor de camera's van Eredivisie Live. "Tot de eerste goal ging het nog aardig gelijk op."

Nadien was de ploeg van Martin Jol echter duidelijke de betere ploeg. "Wij konden de bal niet in de ploeg houden en zochten te snel de lange bal. Het ontbreekt ons aan power en vastheid. Hopelijk komen er nog twee, drie spelers bij." Jans gaf aan dat hij nog op zoek is naar een spits, linker- en rechtermiddenvelder.

Ook Serhat Koç was ietwat teleurgesteld met de uitslag. De jonge aanvaller maakte zijn debuut in de Eredivisie. "Het valt nu een beetje tegen. Het was een moeilijke wedstrijd, waarin we niet veel aan voetballen toekwamen. We misten een goed aanspeelpunt", analyseerde de aanvaller.

Maaskant: "Dit was een schandalige vertoning"

Ondanks dat NAC Breda vandaag met 1-2 won van ADO Den Haag, was trainer Robert Maaskant van de Bredanaars allesbehalve tevreden.

"Dit was een schandalige vertoning", aldus een boze Maaskant tegen de NOS. De oefenmeester was tevreden over de eerste helft waarin Anthony Lurling de 0-1 op het scorebord zette. In de tweede helft zakte het niveau van de confrontatie echter naar een bedenkelijk niveau.

"We hebben te weinig gebracht. We hadden het rustiger moeten uitspelen en moeten beslissen na de 2-0. Daar hebben we ook wel kansen voor gekregen, maar die maakten we niet. Daarna hebben we veel te paniekerig verdedigd."

Het paniekvoetbal resulteerde in de aansluitingstreffer van de club uit de residentiestad. De gelijkmaker viel ondanks een slotoffensief van ADO niet. "In de kleedkamer zag ik de jongens elkaar op de schouders slaan, toen ben ik wel boos geweest. Het moet gewoon beter", besloot Maaskant.

Been nog niet tevreden over winnend Feyenoord

Mario Been heeft zijn officiële debuut als hoofdcoach van Feyenoord winnend afgesloten. Tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie werd zijn ex-werkgever NEC met 2-0 verslagen.

"We hebben van een goed voetballend team gewonnen. Dat is positief te noemen", wist Been te melden tegen Radio 1. Toch zag Been nog voldoende verbeterpunten. "We werden na de openingstreffer te gemakzuchtig. In plaats van het duel te controleren, gingen de jongens achteruitlopen. Dat zal wel angst zijn, denk ik."

"Ik heb in Nijmegen drie fantastische jaren gehad", sprak de oefenmeester over zijn periode bij de Gelderlanders. "Dit was een soort van reünie voor mij. Maar het belangrijkste is dat we vandaag drie punten hebben bemachtigd, daar draait het uiteindelijk toch om."

In de rust van de wedstrijd werd Roy Makaay gewisseld. De oud-trainer van Excelsior was niet tevreden over de prestaties van de aanvaller. "Roy was te weinig in beweging. Daardoor konden we voorin de bal niet kwijt. Juist als het niet zo lekker loopt, heb je behoefte aan een aanspeelpunt. Ik wil het voorin gewoon allemaal wat agressiever zien", analyseerde Been. De coach benadrukte echter dat er geen sprake is van een persoonlijke strijd tussen de twee.

Rutten: "Zo jaag je supporters weg"

PSV-trainer Fred Rutten was niet blij na het gelijkspel van de ploeg uit Eindhoven tegen VVV. Hij kon het fluitconcert van de supporters begrijpen.

"Innerlijk ben ik wel boos ja. Als je zo'n tweede helft aflevert, dan jaag je de supporters weg. Ik begrijp de boosheid bij de fans dan ook wel." Vooral over het uivoeren van de taken door de spelers was Rutten niet tevreden. "Als je in de rust met 2-0 voor staat, dan moet je een wedstrijd 'neutraal' houden. Maar blijkbaar konden we dat vandaag niet. Wij krijgen uiteindelijk twee goals tegen door individuele fouten. Eentje uit een standaardsituatie en het andere doelpunt komt voort uit een fout van Dirk Marcellis."

Een verklaring voor het spel had de trainer niet direct: "Dat neemt niet weg dat we wel moeten leren om een wedstrijd te gaan controleren. Het elftal moet duidelijk nog groeien. Ik had echt gedacht dat we al veel stabieler zouden zijn. Dat blijkt nu helaas niet het geval en dat is in de eerste wedstrijd van de competitie een heel vervelende conclusie."

Drie slachtoffers busongeluk nog kritiek

Drie passagiers van de verongelukte touringcar liggen in Spanje liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft hulporganisatie SOS International vandaag gezegd. In totaal verblijven nog twintig passagiers in Spaanse ziekenhuizen.

Er zijn ook nog passagiers die in de Costa Brava buiten ziekenhuizen verblijven. Volgens SOS gaat het vooral om familieleden en vrienden van mensen die in het ziekenhuis liggen. De woordvoerder kon niet aangeven om hoeveel mensen het precies gaat.

Gisteren bracht een vliegtuig zestien passagiers naar huis. Vandaag werden er zes overgevlogen. SOS International verwacht dat er dinsdag weer een vlucht vertrekt vanuit Girona naar Rotterdam.

Het is nog niet bekend wanneer de stoffelijke overschotten de zes omgekomen passagiers naar Nederland worden overgebracht. De Spaanse autoriteiten moeten daarvoor toestemming geven. De lichamen zijn al wel door familieleden geïdentificeerd.

De aantallen ‘zwaargewonden’ en passagiers in ‘kritieke’ toestand verschillen met wat gisteren werd doorgegeven. Volgens een woordvoerder van SOS International hanteren de verschillende hulpverleners verschillende definities.

Elf atleten en estafetteteam naar WK Atletiek

De selectie van het Dutch Athletics Team bestaat uit elf atleten en één estafetteteam 4x100 meter mannen. Hieronder staan de deelnemers met hun onderdeel.

#AtleetOnderdeel
1Patrick van Luijk200 meter
2Bram Som800 meter
3Gregory Sedoc110 meter horden
4Martijn Nuijenshoogspringen
5Erik Cadéediscuswerpen
6Eugène Martineautienkamp
7Eelco Sintnicolaastienkamp
8Ingmar Vostienkamp
9Gregory Sedoc, Caimin Douglas, Guus Hoogmoed,
Patrick van Luijk, Virgil Spier, Maarten Heisen
4x100 meter ploeg
10Adrienne Herzog1500 meter
11Susan Kuijken1500 meter
12Yvonne Wisse zevenkamp*

* Afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van discuswerpster Monique Jansen bij de Belgische Kampioenschappen – waar zij aan deelneemt, die momenteel nog gaande is en zij voldoet aan de Atletiekunie-limiet van 60,00 meter - kan zij nog worden toegevoegd aan het Nederlandse team.

Minnaressen lijmen penis vast uit wraak

Een getrouwde man uit Wisconsin die geregeld met drie andere vrouwen buiten de pot pieste, zal zich zijn overspel nog lang heugen. De drie dames kwamen er namelijk achter dat hij met verschillende vrouwen zo nu en dan tussen de lakens vertoefde. En hun wraak was zoet, meldt ABC News.

Michelle Belliveau, Wendy Sewell en Therese Ziemann besloten samen te spannen om de man een lesje te leren. Ziemann lokte de kerel - wiens identiteit niet bekend is - naar een motel. In de kamer haalde ze hem over zich te blinddoeken, zogenaamd voor een massage.

In plaats daarvan sneed de venijnige minnares zijn ondergoed aan flarden en sms’te ze haar partners in crime. De twee andere dames kwamen de kamer binnen met een tube Krazy Glue, waarmee ze de edele delen van de overspelige man stevig aan elkaar plakten.

Volgens de politie zouden ze hem vervolgens vragen gesteld hebben als "van wie hou je het meest?" en "met wie wil je oud worden?", alvorens ze hem in zijn gezicht sloegen en riepen "Can you handle that?".

Uiteindelijk ging het wraaklustige trio ervandoor met de man zijn mobieltje, portemonnee en auto.

Maar hoe wisten de dames nou van elkaars bestaan? Dat is te danken aan de vierde vrouw in het spel, de officiële echtgenote van de man. Zij wist de dames te vertellen dat haar man alleen maar op hun geld uit was.

Uiteindelijk is de man met de schrik vrijgekomen en enkel voor wat kleine verwondinkjes behandeld.

Zowel het wraaklustige minnaressentrio als de echtgenote staan binnenkort voor de rechter.


De wraakzuchtige minnaressen  (foto: DAG)

Bozic wint eerste etappe in Ronde van Polen

De 108 kilometer lange eerste etappe door de straten van Warschau is gewonnen door de Vacansoleil-sprinter Bozic. Net als in de Ronde van België was de Italiaan Marco Marcato de laatste man om de Sloveen bij te staan.

Volgens Bozic zat de overwinning eraan te komen: "Woensdag had ik in de Ronde van Wallonië de benen om te winnen, daar ontbeerde ik het geluk wat vandaag wel aan mijn zijde was." De vreugde was ook groot bij Hilaire Van Der Schueren, sportief manager van Vacansoleil: "Dat hij hier wint terwijl iedereen nog fris is toont zijn pure snelheid. In deze wedstrijd zijn een tiental topsprinters uit de Pro Tour en hij klopt ze allemaal, geweldig."

Naast de ritzege neemt de 28-jarige Bozic ook de leiding in het klassement. Het Vacansoleil Pro Cycling Team mag deze trui maandag verdedigen in de vlakke rit van Serock naar Bialystok over 219,1 km. Met vier vlakke en drie bergetappes kent de Ronde van Polen een gevarieerd parkoers. De wedstrijd eindigt op zaterdag 8 augustus. Het Vacansoleil Pro Cycling Team kreeg een wild card voor de Ronde van Polen. Eerder dit jaar won Borut Bozic al twee ritten in de Ronde van België.

Ook in de Ronde van Denemarken waren er bloemen voor het Vacansoleil Pro Cycling Team. Baden Cooke sprintte naar een podiumplek in de Ronde van Denemarken. De slotetappe over 150 kilometer werd gewonnen door Sebastian Siedler. Baden Cooke werd derde. De eindzege ging naar Jakob Fuglsang.

Acteur Marky Mark trouwt vriendin

De Amerikaanse acteur Mark Wahlberg is in Los Angeles met zijn vriendin Rhea Durham getrouwd. Dat meldde de BBC vandaag. De ceremonie was gisteren in een katholieke kerk in Beverly Hills. Het paar is al samen sinds 2001. Het voormalige model Durham heeft inmiddels drie kinderen met Wahlberg.

Wahlberg begon zijn carrière als model voor Calvin Klein en daarna als rapper onder de naam Marky Mark. Hierna stortte hij zich op de film. Hij speelde onder meer in The Perfect Storm en Boogie Nights. In 2007 werd hij voor een Oscar genomineerd voor zijn rol in The Departed.

Acteur Wahlberg trouwt vriendin (foto: ANP) 

'Tien magere jaren voor België'

De Belgische premier Herman Van Rompuy waarschuwt zijn landgenoten voor tien magere economische jaren. Dit heeft hij afgelopen weekend in een interview met de Brusselse krant Le Soir gezegd.

Het huishoudboekje van de Belgische overheid, die er nu al slecht voor staat, komt nog meer in het gedrang door de komende vergrijzing van de bevolking. Daardoor zullen de volgende kabinetten volgens Van Rompuy fors moeten gaan bezuinigen.

Permanente tekorten
Overheidstekorten zullen door het verdwijnen van de huidige recessie ook niet verholpen worden volgens de premier: "Wat we dachten dat conjunctureel was, is in feite permanent." Toch zouden de problemen met veel moeite overbrugbaar kunnen zijn.

'Decennialange bezuinigingen'
Eerder al klonk de bezuinigingsbel in Nederland. Vooraanstaande Nederlandse economen waarschuwden begin juni dat ons land aan de vooravond staat van 'decennialange bezuinigingen'.

Snelle en zware ingrepen zouden nodig zijn om de Nederlandse overheidsfinanciën in het gareel te houden, met name door de vergrijzing.

'Ook België moet fors gaan bezuinigen'

Acteur Nicolas Cage diep in schulden

Acteur Nicolas Cage heeft een schuld van een paar miljoen bij de belastingdienst. De acteur probeert al een tijdje zijn huis te verkopen om aan de schulden te ontkomen, maar tevergeefs.

De acteur heeft de verkoopprijs al met 50 procent laten dalen, maar nog steeds toont niemand interesse. Verschillende Amerikaanse nieuwssites berichten dat Cage een schuld van 6,2 miljoen dollar heeft bij de belastingdienst.

[WK] Steffen wint 50 vrij, Veldhuis brons

De Duitse Britta Steffen heeft op indrukwekkende wijze goud gewonnen op de 50 meter vrije slag. Ze won met een tijd van 23,78 goud en zwom ook nog eens een nieuw wereldrecord.

Marleen Veldhuis deed in de finale ook mee en eindigden gedeeld derde met een tijd van 23,99. Tijdens de race eindigde maar liefst vier zwemsters onder de 24 seconden. Veldhuis lag lang op kop maar werd op de laatste tien meter ingehaald door de Duitse zwemster.

Need For Speed: Shift toont de Porsche Cayman S

Electronic Arts werkt momenteel hard aan Need for Speed: Shift, een nieuwe Need for Speed die op de PC, de PS3, de PSP en de Xbox 360 verschijnt. Er wordt aan deze Need for Speed een stuk langer gewerkt dan aan de laatste paar Need for Speed games en moet de serie weer op de kaart gaan zetten. Vandaag hebben we een aantal nieuwe screenshots waarop de Porsche mooi in beeld komt.





Professor Layton and the Diabolical Box opent zijn website

Professor Layton and the Curious Village is in Europa één van de betere Nintendo DS games van de afgelopen tijd. Japan kan al een flinke tijd genieten van zijn twee opvolgers, maar Europa en de VS staan nog altijd in de kou. Binnenkort komt daar echter verandering in.



Professor Layton and the Diabolical Box komt namelijk om 24 augustus naar de VS en op 25 september naar Europa. Inmiddels is de Amerikaanse website van de game geopend, waar we alvast lekker rond mogen snuffelen. De website is hier te vinden.

Nummerdor en Schuil pakken brons

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben bij het derde grandslamtoernooi dit seizoen voor het eerst een prijs gepakt. De twee beachvolleyballers versloegen in Klagenfurt in het duel om het brons Igor Kolodinski en Dmitri Barsoek met 21-19 en 21-17.

De twee Russen hadden in de tweede ronde nog verrassend gewonnen van de wereldkampioenen Brink/Reckermann.

Het Nederlandse beachvolleyduo heeft na de Olympische Spelen wat rust genomen, maar na een aantal wedstrijden kregen ze toch weer ambitie. Het WK en de grand slam in Moskou hebben ze laten schieten, maar in Gstaad en Marseille deden ze mee. Daar deden ze het verdienstelijk en werden twee keer vierde. In Oostenrijk kon er dan eindelijk een medaille in ontvangst genomen worden.

[SF] Uitslag Race 2 Groot-Brittannië

De tweede race in de Superleague Formula op Donington Park was voor Tristan Gommendy voor Pedro Petiz en Max Wissel. Yelmer Buurman ging niet van start, Dominick Muermans werd twaalfde.

Gommendy, rijdend voor FC Porto, profiteerde van een paar uitvallers en wist met bijna vijf seconden voorsprong te winnen. De tweede plaats was eveneens voor een Portugese club. Petiz pakte voor Sporting Clube de Portugal het een-na-hoogste treedje op het podium, en Max Wissel stond voor de tweede keer dit weekend op het podium voor FC Basel door als derde te finishen.

Enrique Bernoldi (Flamengo) mocht van pole vertrekken en wist de leiding bij de start te behouden, ondanks de goede starts van Petiz, Esteban Guerrieri (Sevilla) en PSV-coureur Dominick Muermans. Echter, de safety car moest de baan opkomen na een touché tussen AC Milan-rijder Giorgio Pantano en John Martin van de Rangers Fc. En omdat ook Davide Rigon (Olympiacos) stilviel, bleef de safety car zeven ronden op de baan.

Voor Bernoldi verliep de pitstop rampzalig: de Braziliaan lier zijn motor afslaan en moest de race staken. Daarna was het Guerrieri die de grote favoriet leek voor de winst, maar ook zijn wagen viel stil. Daarop ging Antonio Pizzonia van Corinthians voorop, die een zo groot mogelijk gat probeerde te slaan voordat hij zijn pitstop moest maken, maar hij viel toch terug naar een achtste plek.

Gommendy ging na alle pitstops aan de leiding vóór Petiz en Wissel. Wissel haalde Petiz niet meer in en werd derde. Craig Dolby reed naar de vierde plek en voor FC Midtyllland stuurde Kasper Andersen, ondanks de hete adem van leider in het klassement Adrián Vallés (Liverpool), naar een vijfde plaats. Dat was precies vóór de Spanjaard. Voor Atlético Madrid was het Ho-Pin Tung die naar een voorlopige zevende stek, net als de twaalfde plaats voor Galatasaray-rijder Scott Mansell. De twee coureurs raakten elkaar in de beginfase waarbij Tung even naast de baan belandde en dit incident wordt nog onderzocht. Het laatste punt was voor Pizzonia, die nog voorbij gereden werd tegen het eind door Tung.

Nederlander Dominick Muermans reed kleurloos rond, waarbij hij als elfde over de streep kwam. Yelmer Buurman ging helemaal niet van start door de versnellingbakproblemen in Race 1.

In de stand om het kampioenschap is het FC Basel dat op tien punten genaderd is op koploper Liverpool FC dat 217 punten heeft. Ook Tottenham Hotspur maakt nog kans op de ereplaatsen met 196 punten. De nummer vier, AC Milan, lijkt met 154 punten definitief afgehaakt.

De volgende races zijn in het eerste weekend van september op het circuit van Estoril, Portugal.


Uitslag Race 2 Groot-Brittannië

Pos. CoureurTeam Tijd
1 T. Gommendy FC Porto 45:36.002
2 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 4.691
3 M. Wissel FC Basel + 6.623
4 C. Dolby Tottenham Hotspur + 7.776
5 K. Andersen FC Midtjylland + 10.187
6 A. Valles Liverpool FC + 11.540
7 H. Tung Atletico de Madrid + 17.468
8 A. Pizzonia Corinthians + 17.907
9 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 40.362
10 J. Kennard AS Roma + 41.002
11 D. Muermans PSV Eindhoven + 54.946
12 S. Mansell Galatasaray + 56.634
Niet gefinisht
13 E. Guerrieri Sevilla FC + 20 ronde(n)
14 E. Bernoldi Flamengo + 21 ronde(n)
15 D. Rigon Olympiacos + 27 ronde(n)
16 J. Martin Rangers FC + 29 ronde(n)
17 G. Pantano AC Milan + 30 ronde(n)
18 Y. Buurman Anderlecht + 30 ronde(n)


Stand na drie van zes raceweekenden

Pos. CoureurPunten
1 Liverpool 217
2 Basel 207
3 Tottenham 196
4 Milan 154
5 Porto 146
6 Corinthians 139
7 Al-Ain 135
8 FC Midtjylland 122
9 Anderlecht 122
10 Madrid 120
11 Olympiacos 118
12 Rangers 118
13 Sporting 110
14 Roma 110
15 Galatasaray 101
16 Flamengo 98
17 Olympique Lyon 82
18 PSV 59
19Sevilla 28

PSN verkopen; Battlefield 1943 bovenaan

Sony brengt wekelijks een update naar het PSN met nieuwe games, demo's, video's en ander lekkers. We krijgen helaas maar weinig cijfers te zien van de meest verkochte games. Vandaag hebben we echter een top tien voor jullie van de verkopen in Noord Amerika. Fat Princess staat hier nog niet tussen, aangezien deze net uit is en dit de top tien van vorige week is.

01. Battlefield 1943
02. Final Fantasy VII
03. The Punisher: No Mercy
04. Bomberman Ultra
05. Wolfenstein 3D
06. Namco Museum Essentials
07. Metal Gear Solid
08. Resident Evil: Director’s Cut
09. Mortal Kombat II
10. Zen Pinball

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 1

Dit weekend ging het Eredivisie-seizoen 2009/2010 van start. Landskampioen AZ en PSV morsten punten, Ajax wist de moeilijke uitwedstrijd bij FC Groningen met 2-0 te winnen.

 

De seizoensouverture tussen SC Heerenveen en Roda JC op vrijdag is in 0-0 geëindigd. Een domper voor Heerenveen die direct twee punten laat liggen tegen de ploeg die vorig seizoen op het nippertje degradatie wist te voorkomen en bovendien steunpilaar Cissé kwijtraakte aan Feyenoord. De beste kansen waren in de eerste helft echter wel voor Heerenveen, maar Roda-keeper Castro wist enkele afstandsschoten te keren. Ook na rust waren er enkele mogelijkheden, maar Beerens, Sibon en Elm kregen de bal niet in het net. Bodor wist bijna nog te scoren voor Roda, maar Vandenbussche, die de geblesseerde Steppe verving, voorkwam dat.

AZ is net als vorig seizoen de competitie begonnen met een nederlaag. Onder de nieuwe coach Ronald Koeman liep het zaterdag tegen een 3-2 nederlaag aan bij Heracles Almelo. Al binnen zeven minuten was het Everton die Heracles op 1-0 zette, Overtoom zorgde er vlak na rust voor dat die score verdubbeld werd. In de 61e minuut leek het duel beslist toen Fledderus de 3-0 aantekende. AZ gaf zich echter niet gewonnen en wist in de 77e minuut via Pellè en El Hamdaoui twee keer te scoren. De derde goal bleef echter uit. In de slotfase werd Wernbloom van AZ onderuit getrokken maar arbiter Wiedemeijer zag er geen strafschop in. Later zou hij toegeven de situatie verkeerd beoordeeld te hebben. Deze onthouden kans op een gelijkspel zorgde bij de AZ-spelers voor zoveel frustratie dat Swerts (89) en Pellè (90) met een rode kaart het veld voortijdig mochten verlaten.

In Rotterdam vandaag een speciaal duel voor Mario Been, trainer van Feyenoord. Bij zijn competitiedebuut voor de Rotterdammers treft hij uitgerekend zijn vorige club NEC. Met de Nijmegenaren wist hij in Rotterdam de afgelopen drie seizoenen twee keer te winnen van Feyenoord, en één keer gelijk te spelen. Ook vandaag zat Been aan de goede kant van de score. Door doelpunten van Tomasson en Fer (penalty) wint Feyenoord met 2-0. In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, NEC kreeg zelfs de betere kansen, maar debuterende keeper Darley zat goed in de wedstrijd. Hij raakte echter in de eerste helft geblesseerd, waardoor Van Dijk na de rust het doel overnam. Ook hij liet niks door, maar dat kwam vooral door slordig spel van NEC. Een kwartier voor tijd hield Radomski Biseswar vast in het strafschopgebied, waarna Fer de beslissende 2-0 binnenschoot.

PSV wist niet te winnen van promovendus VVV-Venlo. Na een lastige beginfase met een aantal kansen voor VVV kwam PSV via Amrabat en Toivonen op een 2-0 voorsprong. Na de rust was het echter weer VVV die aanviel, en ditmaal met succes. Ahahaoui maakte de 2-1 in de 53e minuut, Honda zeven minuten later de 2-2. Toivonen zorgde er met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd in de 82e minuut er echter voor dat PSV weer aan de leiding kwam. Lang kon het daar niet van genieten, drie minuten later lag de gelijkmaker van Schaken al in de netten: 3-3.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Vrijdag 31 juli
SC Heerenveen - Roda JC (0-0)

Zaterdag 1 augustus
Willem II - Vitesse (3-1)
Sparta - FC Twente (0-2)
Heracles Almelo - AZ (3-2)
RKC Waalwijk - FC Utrecht (0-1)

Zondag 2 augustus
Feyenoord - NEC (2-0)
FC Groningen - Ajax (0-2)
ADO Den Haag - NAC Breda (1-2)
PSV - VVV-Venlo (3-3)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag PSV - VVV-Venlo

In de Eredivisie begon om 16.30 de wedstrijd tussen PSV en VVV-Venlo. Hieronder vind je de uitslag.

PSV - VVV-Venlo 3-3
27’ Amrabat 1-0
41’ Toivonen 2-0
53’ Ahahaoui 2-1
60’ Honda 2-2
82’ Toivonen 3-2
85’ Schaken 3-3

Toeschouwers: 34.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Afellay (PSV), Van Kouwen, Paauwe (VVV-Venlo)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Kromkamp, Marcellis, Ooijer, Salcido, Simons (Koevermans/76), Afellay, Engelaar, Amrabat (Lazovic/73), Toivonen, Dzsudzsák

VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, v.Kouwen (Verdellen/80), Paauwe, Fleuren, Leemans, Honda, Auassar (v.Dessel/65), Schaken, Calabro, Ahahaoui (Viana/69)

Woods golft bierglas kapot

Tiger Woods overkwam gisteren een wel erg opmerkelijk incident, want tijdens de derde dag van het Buick Open in Grand Blanc raakte de golfer met dodelijke precisie een glas bier. De toeschouwer zelf kwam met de schrik vrij.

Woods had ook nog even last van een insect dat hem achtervolgde. Ondanks het magere spel dat de Amerikaan laat zien, gaat hij na de derde ronde wel aan de leiding. Met nog één dag te gaan heeft Woods een voorsprong van één slag op landgenoot Michael Letzig.

[DTM] Uitslag Oschersleben

Audi heeft een drievoudige overwinning in het Duitse Oschersleben geboekt, met Timo Scheider voorop, gevolgd door Mattias Ekström en Martin Tomczyk.

Beste Mercedes-Benz-coureur was Paul di Resta op de vierde plek, voor zijn teamgenoten Gary Paffett en Bruno Spengler. Polesitter Tom Kristensen kende net na de opwarmronde een foutje door zijn wagen tien centimeter te ver naar voren te zetten in de startbox, wat hem een drivethroughpenalty opleverde. Scheider had bij de start Kristensen al ingehaald en de leiding genomen, maar de Deen moest nog binnen komen voor zijn straf.

De Audi's bepaalden het tempo en ook met de twee verplichte pitsops maakten ze geen fouten, waardoor Scheider onbedreigd naar de winst kon rijden. De Duitser haalde hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen, en voor Audi was het de vijftigste in de klasse. Bestuursvoorzitter Rupert Stadler en bestuurslid dr. Michael Dick van Audi AG waren aanwezig voor het heuglijke feit.

Toch was het niet allemaal koek en ei voor Audi, naast de drive through voor Kristensen maakten de coureurs in de 'Jahrenswagens' van Audi het elkaar moeilijk. Markus Winkelhock raakte van de baan na een klapband in de 23e ronde en kon niet verder, Katherine Legge schoot rechtdoor in de 36e ronde de bandenstapels in, ook Oliver Jarvis kreeg een klapband, en in de een-na-laatste ronde was het Mike Rockenfeller die zijn teamgenoot Alexandre Prémat in de rondte tikte. Prémat belandde daardoor in de grindbak, en Rockenfeller kreeg een tijdstraf van 30 seconden voor het akkefietje.

Mercedes-Benz deed het niet onaardig met de vierde tot en met zevende plaatsen, beter dan vooraf verwacht werd op grond van de kwalificatie van gisteren. Aan het eind werd het nog een spannend gevecht tussen Di Resta en Paffet, maar de rijders kregen de opdracht het rustig aan te doen vanwege de banden, gezien de klapbanden van de Audi's eerder in de race. Maro Engel stond lange tijd onder druk van Prémat en Rockenfeller achter hem, maar de laatste twee coureurs reden elkaar van de baan, waardoor Engel ondanks de wegligginsproblemen naar de achtste plaats kon sturen. De zevende plek ging daarom naar de Mücke Motorsport-rijder.

In het middenveld streden Jamie Green en Kristensen om het laatste punt, maar de Brit werd in de voorlaatste ronde voorbij gestoken door Kristensen die op die manier toch nog de pech van de start een beetje wegpoetste.

De volgende race wordt gehouden op 16 augustus op de Duitse Nürburgring.


Uitslag Oschersleben

Pos. CoureurTeam Tijd
1 T. Scheider Audi Sport Team Abt 1:08:39.064
2 M. Ekström Audi Sport Team Abt + 5.417
3 M. Tomczyk Audi Sport Team Abt + 9.603
4 P. di Resta H.W.A. GmbH + 16.868
5 G. Paffett H.W.A. GmbH + 17.338
6 B. Spengler H.W.A. GmbH + 35.843
7 M. Engel Mücke Motorsport + 40.996
8 T. Kristensen Audi Sport Team Abt + 44.015
9 J. Green Persson Motorsport + 44.636
10 M. Rockenfeller Audi Sport Team Rosberg + 48.100
11 S. Stoddart Persson Motorsport + 50.177
12 R. Schumacher H.W.A. GmbH + 57.906
13 M. Lauda Mücke Motorsport + 59.523
14 T. Kostka Team Kolles T.M.E. + 2 ronde(n)
15 O. Jarvis Audi Sport Team Phoenix + 3 ronde(n)
16 A. Premat Audi Sport Team Phoenix + 3 ronde(n)
17 K. Legge Audi Sport Team Abt + 12 ronde(n)
DNFM. Winkelhock Audi Sport Team Rosberg + 25 ronde(n)
DNFJ. Seidlitz Team Kolles T.M.E. + 43 ronde(n)


Stand na vijf van tien races

Pos. CoureurPunten
1 M. Ekström 30
2 G. Paffett 28
3 T. Scheider 27
4 B. Spengler 23
5 P. di Resta 19
6 J. Green 14
7 T. Kristensen 13
8 O. Jarvis 12
9 M. Tomczyk 11
10 M. Engel 8
11 M. Winkelhock 5
12 R. Schumacher 3
13 M. Rockenfeller 2
14 K. Legge 0
15 A. Premat 0
16 M. Lauda 0
17 S. Stoddart 0
18T. Kostka 0
19C. Bakkerud 0
20J. Seidlitz0

FC Dordrecht trekt doelman Doedée aan

Stef Doedée wordt de derde doelman in de selectie van FC Dordrecht. De club legde hem na een korte proefperiode vast. Doedée tekende voor één seizoen.

De 22-jarige keeper uit Berlicum debuteerde gisteren al in het oefenduel met zaterdaghoofdklasser ASWH (0-0) en moet aan de Krommedijk gaan concurreren met Nick van der Ploeg en Jordy van de Corput. De afgelopen twee seizoenen speelde Doedée voor RKC Waalwijk. Zijn opleiding genoot hij bij Feyenoord. De keeper moet nog debuteren in het betaald voetbal.

Door het aantrekken van Doedée heeft FC Dordrecht nu zestien contractspelers. Dit betekent dat de Schapenkoppen nog één speler moeten halen, om aan de minimumeisen van de KNVB te voldoen. Of de Braziliaanse Duitser Filipe Klein, die tegen ASWH een helft speelde, dit gaat worden lijkt onwaarschijnlijk.

Sony reageert op Fat Princess problemen

Fat Princess, de game waarin twee teams elkaars dikke prinses moeten stelen, is sinds enkele dagen beschikbaar op het PSN. Zoals zij die de game gedownload hebben wel weten kampt de game met aardig wat problemen online. Sony is inmiddels ook op de hoogte en heeft gereageerd:

"We are aware that some customers are experiencing connection issues and are working to address this asap. If there are lag issues during a game, there will be a snail image in the lower left corner.

It is advised that if this snail appears for more than 30 seconds, the player should try another game."




Sony heeft nog niet laten weten wanneer de problemen volledig opgelost zullen zijn, maar ze zijn er in ieder geval mee bezig.

Uitslagen Eredivisie (02/08/2009)

Om half drie begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - NEC Nijmegen 2-0
10’ Tomasson 1-0
77’ Fer (pen.) 2-0

Toeschouwers: 40.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Kuip
Gele kaart: v. Bronckhorst (Feyenoord), El Kabir, v.Eijden (NEC Nijmegen)

Opstellingen

Feyenoord: Darley (v.Dijk/46), Fernández, Vlaar, Bahia, v.Bronckhorst, El Ahmadi, Tomasson (De Guzman/68), Fer, Wijnaldum, Makaay (Biseswar/46), Cissé

NEC Nijmegen: Babos, Wellenberg, v.Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Radomski (Kivuvu/77), Schöne, Davids, Fejzullahu, Vleminckx, El Kabir (Worm/81)



FC Groningen - Ajax 0-2
41’ Sulejmani 0-1
72’ Rommedahl 0-2

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Euroborg Stadion
Gele kaart: Lovre, v.d.Laak, Holla (FC Groningen), v.d.Wiel, De Zeeuw, Enoh, Emanuelson (Ajax)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano (v.Loo/76), De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre, Ajilore, Pedersen (Matavz/54), Koç (García/66)

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Wielaert, Alderweireld, Vertonghen, Rommedahl, Enoh, De Zeeuw, Emanuelson, Suarez, Sulejmani (Aissati/85)



ADO Den Haag - NAC Breda 1-2
42’ Lurling 0-1
67’ Amoah 0-2
75’ Horváth 1-2

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: (ADO Den Haag), Kwakman, Fehér, De Graaf (NAC Breda)

Opstellingen

ADO Den Haag: Coutinho, L.Piqué (Ammi/46), Horváth, Rankovic (Bosschaart/6), v.Hese, Buijs, v.d.Bergh, Derijck, Verhoek (Ignacio/84), Immers, Soltani

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Loran, Zwaanswijk, Schilder, De Graaf (Gorter/78), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah, Lurling (Reuser/90)

Som wint 1.500 meter op NK

Bram Som heeft op het Nederlands kampioenschap atletiek de 1.500 meter gewonnen. De specialist op de 800 meter kende ook op deze afstand weinig concurrentie.

Som won met 3.46,08. Johan de Koning werd tweede met 3.47,34, Nout Jansen eindigde in 3.49,97 als derde. Op de 100 meter ging de titel naar Patrick van Luijk, hij won in 10,50. Guus Hoogmoed werd op 0,04 seconde tweede. Caimin Douglas eindigde in 10,60 als derde.

'Ajax wil Drenthe overnemen van Madrid'

Ajax zou interesse hebben in Royston Drenthe. De Nederlander is bij Real Madrid overbodig.

Dit schrijft althans de krant Navarra Sport vandaag. Naast Ajax zou ook het Spaanse Osasuna de 22-jarige speler willen inlijven. De salarissen zouden echter een struikelblok kunnen zijn.

Drenthe kwam van 2005 tot 2007 uit voor Feyenoord. Na een succesvol jeugd-EK maakte hij voor 13,5 miljoen euro de overstap naar Real Madrid.

Dode door instorting muziekpodium Canada

Een persoon is om het leven gekomen, toen tijdens een hevige storm het podium van een muziekfestival in de Canadese provincie Alberta instortte. Vijftien mensen raakten gewond.

Countryster Billy Currington was juist bezig zijn spullen in te pakken, toen het podium het als gevolg van hevige rukwinden begaf. Het incident had plaats tijdens een vierdaags countryfestival nabij Camrose, ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van de stad Edmonton.

De organisatoren hebben nog niet besloten of het festival wordt afgelast of dat het zondag, de laatste dag, wordt voortgezet. Tot de musici die zouden optreden, behoren acteur Kevin Costner en zijn band, die na Burrington het podium zouden beklimmen, de Kentucky Headhunters en Glen Campbell.

Real verzekert benen Ronaldo voor 100 miljoen

Real Madrid heeft de benen van Cristiano Ronaldo verzekerd voor een recordbedrag van 100 miljoen euro.

De krant El Mundo meldde vandaag dat de Spaanse voetbalclub dat bedrag tegemoet kan zien bij een zware blessure voor de Portugese aanvaller, die de duurste voetballer ter wereld is.

De zorgen om de fysieke gesteldheid van Ronaldo lijken gerechtvaardigd. In de eerste drie oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen begingen tegenstanders in totaal 34 overtredingen op de oud-speler van Manchester United, die de Engelse club deze zomer voor het transferbedrag van 94 miljoen euro voor Real verruilde.

 

Nederlander verongelukt op Zwarte Zaterdag

Een Nederlander is op Zwarte Zaterdag omgekomen bij een zwaar verkeersongeluk, evenals vier anderen. Het ongeval gebeurde in de buurt van Limoges.

Op de A20 aldaar raakte een minibus tijdens het inhalen de aanhangwagen voor hem. De bestuurder van het busje verloor de macht over het stuur en knalde op twee auto’s uit de tegenovergestelde richting. Een van die auto’s werd bestuurd door de Nederlander.

Bij het ongeluk vielen ook nog eens acht gewonden. Drie van hen zijn er slecht aan toe.

 Het was het zwaarste verkeersongeluk van deze Zwarte Zaterdag. Volgens de ANWB gaat 1 augustus 2009 de boeken in als de drukste verkeersdag in 17 jaar.

'Lady GaGa heeft een piemel!'

De veelbesproken zangeres Lady GaGa heeft een piemel. Dat wordt besproken door verschillende nieuwssites, waaronder De Telegraaf. GaGa had in een van haar shows een nog onbekend object tussen haar benen. Was het een piemel?

Lady GaGa droeg in de show een strak rood jurkje en stond met een scooter op het podium. Toen de zangeres op een gegeven moment van de scooter afsprong, trok ze snel haar jurkje naar beneden. Had ze iets te verbergen?

De 'piemel' is hier te zien op ongeveer 1 minuut 15. 

Ladyboy Gaga?

Blonde Simone (26) wordt wijnkoningin

Vergeet deze naam niet: Simone van Veldhuyzen. Deze Zeeuwse is namelijk tot wijnkoningin van 2009 gekroond. De 26-jarige uit Zierikzee volgt Charja Schouten uit Wolphaartsdijk op, die zich vorig jaar de eerste wijnkoningin mocht noemen. De verkiezing is een onderdeel van het wijnfeest op wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor.

Je komt Van Veldhuyzen komend jaar veel tegen. Ze is namelijk een jaar lang ambassadrice voor de wijnen van Zeeuwse bodem.

Real en Inter akkoord over Sneijder

De Italiaanse krant Gazzeta dello Sport meldt dat Internazionale en Real Madrid een akkoord hebben bereikt over een overstap van Wesley Sneijder. De Nederlander moet nu alleen nog zelf overeenstemming met de Italiaanse club bereiken.

Volgens La Gazzetta hebben de twee clubs een aantal weken onderhandeld voordat een overeenstemming kwam. De nieuwe trainer Manuel Pellegrini zei afgelopen maand nog dat hij Sneijder wilde behouden voor Real.

Behalve Sneijder zijn de Nederlanders Arjen Robben, Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy en Klaas-Jan Huntelaar niet zeker van hun toekomst bij Real. Van der Vaart heeft al aangegeven te willen vertrekken. Huntelaar staat nog steeds onder contract bij De Koninklijke, maar is al met verschillende clubs in verband gebracht.

Sauber wil team redden

Voormalig teameigenaar Peter Sauber werkt samen met Mario Theissen hard om het Formule 1-team BMW Sauber te redden. De toekomst voor de renstal is onzeker geworden omdat BMW de stekker uit het project gaat trekken.

In 2005 verkocht Sauber zijn team aan BMW, maar hij bekommert zich nog altijd om 'zijn' team. "Ik zal alles doen wat ik kan," zei Sauber in Bild. "Ik kan geen wonderen verrichten en ik wil zeker geen teambaas meer zijn. Het probleem is dat er weinig tijd is en dat we snel een oplossing moeten vinden."

Een oplossing zoals bij Honda met Ross Brawn gebeurd is, is volgens Sauber een goede optie. Een beslissing hierover ligt bij BMW. "Ik heb mijn mensen verteld dat ik al mijn contacten aan zal gaan wenden, maar ik kan geen garanties geven. Ik ben de adviseur van BMW, maar alleen zij kunnen de beslissing over de toekomst maken."

"De beste oplossing zal een Ross Brawn-oplossing zijn. Je hebt tenminste tien jaar nodig om een team op te zetten dat een F1-auto kan produceren die mee kan doen. En als we het uit elkaar laten vallen dan kan het zijn dat Zwitserland nooit weer zo'n kans krijgt." Toch vertrouwt Sauber er op dat het goed komt. "Ik moet zeggen dat ik in mijn zeventien jaren in de Formule 1 grotere problemen heb opgelost."

Man uit Noordwijk beste palingroker

Ronny Bornhijm uit Noordwijk heeft een prestatie van wereldniveau neergezet. In Kerkwerve heeft hij het Open Zeeuws Kampioenschap Palingroken gewonnen. De jury verkoos de drie gerookte palingen van Bornhijm tot de beste.

Het is voor de Zeeuwen al jaren een doorn in het oog dat de titel steeds naar palingrokers van buiten de provincie gaat. De beste Zeeuw was dit jaar Leon van den Hoek uit Zierikzee. Hij behaalde een zevende plaats.

Het kampioenschap palingroken in Kerkwerve trok dit jaar dertig deelnemers.

DVD: The Boat That Rocked

In de 'roaring sixties' kreeg muziek een grotere grip op de bevolking. De radio was een belangrijk onderdeel van het huishouden. Halverwege de jaren zestig werd er in Engeland door de Britse regering de voorkeur gegeven aan jazz. De jeugd moest het doen met enkele uurtjes rock 'n roll op de BBC radio. Totdat de zeezenders de lucht in gingen, zoals het beroemde Radio Caroline, en het publiek ook de platen voorschotelden die de overheid minder geslaagd vond. Over dit gebeuren verhaalt The Boat That Rocked, een film die nu op dvd is uitgebracht.

CD: Beastie Boys - Ill Communication Remastered Edition

Gierende banden, rennende en springende politiemannen met dikke jaren zeventig snorren, foute zonnebrillen en dito kapsels vliegen over je scherm. Cochese, Bobby, The Rookie en The Chief zijn de hoofdrolspelers van deze "action-packed" en satirische videoclip van 'Sabotage', geregisseerd door Spike Jonze, iemand die al bekend was met de capriolen van de Beastie Boys. Het album waar het nummer van afkomstig is, is nu opnieuw in geremasterde versie uitgebracht, inclusief bonus-cd.

[SF] Uitslag race 1 Groot-Brittannië

Max Wissel heeft opnieuw een podiumplaats behaald voor FC Basel. De eerste race in de Superleague Formula op Donington Park was voor de Duitser. John Martin (Glasgow Rangers) werd tweede, polesitter Antonio Pizzonia (Corinthians) derde. Dominick Muermans was vijftiende, Yelmer Buurman viel uit.

Wissel was extreem blij: "Ik ben heel erg blij. De auto was perfect en na de pitstop hadden we het tempo er goed inzitten. Ik ben enorm blij met de zege en het voelt eigenlijk beter aan dan seks! De tweede race zal erg moeilijk worden, maar er rijden wat langzamere auto's voor me, en het doel is om in de top-acht te finishen."

Pizzonia wist bij de start de leiding te behouden, maar zijn Braziliaanse landgenoot Enrique Bernoldi had minder geluk en schoot van de baan en viel uit. De safety car moest de baan opkomen en toen die weer naar binnen was gegaan, moest ook Davide Rigon vanaf een vierde plek opgeven. Yelmer Buurman (Anderlecht) moest zijn race staken vanwege een technisch probleem.

John Martin wist veel goed te maken op de concurrentie bij de pitstop maar toen de Australiër een coureur wilde lappen, moest hij genoegen nemen met de tweede plek. Pizzonia viel terug naar een derde plek, nog wel vóór Giorgio Pantano (AC Milan). Na een slechte kwalificatie reed Adrián Vallés (Liverpool FC) wel een respectabele race en kwam als zesde over de meet, achter Craig Dolby voor Tottenham Hotspur.

Jonathan Kennard voor AS Roma werd zevende, Tristan Gommendy (FC Porto) achtste. Atletico de Madrid-rijder Ho-Pin Tung finishte als negende, nadat hij erg gepusht werd door Kasper Andersen (FC Midtylland) en Esteban Guerrieri (Sevilla FC). Andere Nederlander Muermans, voor PSV Eindhoven, werd vijftiende.

De tweede race start vanmiddag om 15:00 uur en met een omgekeerd veld staat de nummer achttien op pole: Bernoldi. Hij wordt gevolgd door Rigon en Buurman.


Uitslag race 1 Groot-Brittannië

Pos. CoureurTeam Tijd
1 M. Wissel FC Basel 45:15.840
2 J. Martin Rangers FC + 2.180
3 A. Pizzonia Corinthians + 3.121
4 G. Pantano AC Milan + 3.953
5 C. Dolby Tottenham Hotspur + 11.490
6 A. Valles Liverpool FC + 12.582
7 J. Kennard AS Roma + 16.415
8 T. Gommendy FC Porto + 16.853
9 H. Tung Atletico de Madrid + 23.533
10 K. Andersen FC Midtjylland + 24.487
11 E. Guerrieri Sevilla FC + 25.839
12 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 1:05.223
13 S. Mansell Galatasaray + 1 ronde(n)
14 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 1 ronde(n)
15 D. Muermans PSV Eindhoven + 1 ronde(n)
DNFY. Buurman Anderlecht + 24 ronde(n)
DNFD. Rigon Olympiacos + 28 ronde(n)
DNFE. Bernoldi Flamengo + 31 ronde(n)

Vrachtwagen rijdt in op beroofde Nigerianen

Een vrachtwagen is gisterenochtend ingereden op passagiers van een bus die door rovers waren gedwongen op straat te liggen. Twintig passagiers, onder wie zeven vrouwen, kwamen volgens de Nigeriaanse krant The Guardian om.

De rovers kaapten de bus op de snelweg tussen Sagamu en Benin. De overvallers dwongen de passagiers uit te stappen en op hun buik op straat te gaan liggen, terwijl zij de bus op waardevolle goederen doorzochten. De vrachtwagen reed vervolgens op de liggende mensen in.

Real verzekert benen Ronaldo voor 100 miljoen

Real Madrid heeft de benen van Cristiano Ronaldo verzekerd voor een recordbedrag van 100 miljoen euro. De krant El Mundo publiceerde vandaag dat de Madrileense voetbalclub dit bedrag ontvangt als de Portugese vleugelspeler een zware blessure krijgt.

De zorgen om de fysieke gesteldheid van Ronaldo lijken niet uit het niets te komen. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen begingen tegenstanders in drie wedstrijden in totaal 34 overtredingen op de oud-speler van Manchester United, die de Engelse club deze zomer voor het transferbedrag van 94 miljoen euro voor Real verruilde.

Williams loopt over Dementieva heen

De als tweede geplaatste Venus Williams maakte gehakt van de Russische Jelena Dementieva (3) met 6-0 en 6-1 op het WTA-tennistoernooi in Stanford.

Dementieva wist sinds 2004 niet meer te winnen van Williams. Williams zelf staat in de finale tegenover Marion Bartoli, die met wisselvallig spel langs de Australische Samantha Stosur kwam: 6-3, 1-6 en 6-1.

Daarmee is het een herhaling van de eindstrijd in 2007. Toen was Williams met 6-4 en 6-1 te sterk voor Bartoli. Dit wordt de tweede ontmoeting tussen de twee tennissters.

[IndyCar] Uitslag Kentucky

Robert Doornbos is zaterdag als negentiende geëindigd in de IndyCar series. De Nederlander liep tijdens een pitstop veel achterstand op en kwam hierdoor met vijftien rondes achterstand binnen.

Met 0,0162 seconden voorsprong kwam Ryan Briscoe als eerste over de finish bij de Meijer Indy 300. Hij bleef hiermee Carpenter voor aan het eind van de race. Tony Kanaan eindigde op de laagste trede van het podium. De top vijf, afgesloten door Helio Castroneves en Graham Rahal, finishte binnen 1 seconde van elkaar na een spectaculaire finish.

Vooraf was de grote vraag of de wijzigingen in de regels - aerodynamisch updates en push-to-pass - ook een betere race zou opleveren. Tijdens de race werd duidelijk dat het zeker hielp. Briscoe hield bijna de hele race de leiding, maar achter hem kwamen coureurs als Moraes en Rahal wel naar voren, binnendoor maar ook buitendoor.

De inhaalacties van Moraes hielden op na zijn eerste pitstop, toen hij getorpedeerd werd door Conway die net zijn pitsplek verliet. Voor Moraes betekende dit het meteen het einde van zijn race.

Behalve dit incident waren er verder geen crashes. Wel werd de race één keer geneutraliseerd voor problemen met de wagen van Wilson. Bij de herstart in ronde 129 reed Ed Carpenter naar de tweede plaats en had zelfs een tijdje de eerste plek in handen. Briscoe schrok zo van de gele wagen in zijn spiegels dat hij buiten de normale lijn kwam en bijna de muur in reed.

In de laatste ronde kwamen Carpenter en Briscoe zij aan zij te liggen. Carpenter aan de binnenkant, Briscoe aan de buitenkant. Na de laatste bocht in de laatste ronde was het de witte neus van Team Penske die net iets voor lag. Dit bleek genoeg om met anderhalf honderdste de race te winnen en de leiding in het kampioenschap te nemen.


Uitslag Kentucky

Pos. CoureurTeam Tijd
1 R. Briscoe Team Penske 1:28:24.324
2 E. Carpenter Vision Racing + 0.016
3 T. Kanaan Andretti Green Racing + 0.161
4 H. Castroneves Team Penske + 0.272
5 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 0.634
6 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 1.767
7 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 3.251
8 D. Patrick Andretti Green Racing + 4.723
9 W. Power Team Penske + 6.142
10 M. Andretti Andretti Green Racing + 6.996
11 D. Wheldon Panther Racing + 12.759
12 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 15.973
13 H. Mutoh Andretti Green Racing + 27.970
14 R. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing + 3 ronde(n)
15 E.J. Viso HVM Racing + 3 ronde(n)
16 R. Matos Luczo Dragon Racing + 4 ronde(n)
17 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 8 ronde(n)
18 M. Moraes KV Racing + 12 ronde(n)
19 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 15 ronde(n)
20 M. Duno Dreyer & Reinbold Racing + 35 ronde(n)
Niet gefinisht
21 J. Wilson Dale Coyne Racing + 80 ronde(n)
22 T. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 141 ronde(n)
23 J. Lazier Team 3G + 157 ronde(n)

Woods raakt bierglas

Tiger Woods overkwam gisteren een wel erg opmerkelijk incident, want tijdens de derde dag van het Buick Open in Grand Blanc raakte de golfer met dodelijke precisie een glas bier. De toeschouwer zelf kwam met de schrik vrij.

Woods had ook nog even last van een insect dat hem achtervolgde. Ondanks het magere spel dat de Amerikaan laat zien, gaat hij na de derde ronde wel aan de leiding. Met nog één dag te gaan heeft Woods een voorsprong van één slag op landgenoot Michael Letzig.

Blessureleed bij winnend FC Utrecht

Ondanks de driepunter in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk waren er zaterdagavond zorgen voor FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier.

De coach van de Domstedelingen moest zijn basiskrachten Sander Keller en Michael Silberbauer vroegtijdig vervangen vanwege blessures. Keller kwam al vroeg in de wedstrijd in botsing met tegenstander Benjamin de Ceulaer en moest afhaken met een ribblessure. Silberbauer kreeg last van een oude kwetsuur aan de aanhechting van zijn buikspier.

"Michael kon het niet meer bijbenen. De komende dagen gaan we beide blessures verder onderzoeken en moet meer duidelijk worden over de ernst," zei Du Chatinier na afloop over de blessures.

Over de prestatie van zijn ploeg was de trainer van FC Utrecht behoorlijk goed te spreken. "Ik ben zeker tevreden over onze eerste twintig minuten," betoogde Du Chatinier. "Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat we de tweede goal niet maken."

"We hadden wat mooie kansen. Ook na rust hadden we nog een goede mogelijkheid, maar Van Wolfswinkel had die bal beter niet af kunnen leggen. Daarna bracht RKC een 'basketballer' in (Kevin Vink, red.) en gingen ze opportunistischer spelen. Gelukkig bleef het bij 1-0. Wij zijn heel blij met de punten," aldus de coach.

Gebroken hand voor Gárate

In de Clásica San Sebastian van gisteren heeft Juan Manuel Gárate een middenhandsbeentje gebroken. De Spanjaard kwam ten val in de afdaling van de Jaizkibel.

De rechterhand van de Rabobank-renner is van gips voorzien. De verwachting is dat de etappewinnaar in de Tour de France voldoende hersteld zal zijn om mee te fietsen in de Ronde van Spanje. Die gaat op 29 augustus in Assen van start.

Ook Oscar Freire kwam ten val in dezelfde afdaling, maar die hield niets aan de val over. De Spanjaard gleed als eerste weg en nam zijn landgenoot Gárate mee.

Kaartverkoop FirstLook 2009 morgen van start

Half oktober is het zover, dan gaat de grootste Gamesbeurs van de Benelux weer van start in Amsterdan. Gedurende twee dagen kun je op FirstLook 2009 games zien en spelen van vrijwel alle grote publishers. Alle games die de feestdagen gaan opvrolijken kun je alvast bekijken en zodoende zien waar jouw interesses voor Sinterklaas naar uitgaan. Natuurlijk is er meer te doen dan dat, zo zijn er finales van verschillende eSports op nationaal en internationaal niveau, previews zoals we die kennen van GameKings Live, de jaarlijkse TMF Game Awards en natuurlijk de niet te missen goodies en boothbabes.

FirstLook zal plaatsvinden op 17 en 18 oktober op Het Westergasterrein in Amsterdam en is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar. Aangezien sommige titels voor 16 of 18 jaar en ouder zullen zijn is het wel belangrijk dat je een ID bij je hebt, want anders krijg je die titels niet te zien. Kaarten a €18 per stuk excl. transactiekosten zijn vanaf maandag 3 augustus, morgen dus, te koop bij de FreeRecordShop en via firstlookevent.nl. Let wel dat de transactiekosten online lager zijn dan bij de FRS.

DTM-reglement 2010: ontwikkeling bevroren

Het nieuwe reglement voor de DTM voor 2010 is vastgesteld. Belangrijkste item is dat de ontwikkeling van de wagens wordt bevroren na de laatste race op 16 augustus op de Nürburgring.

Vooral aerodynamica, motoren, wielophanging, veiligheidscel, rolkooi en stuurinrichting mag niet meer veranderen. De fabrikanten die meedoen in de Deutsche Tourenwagen Masters, Audi en Mercedes-Benz, zullen na de race op 16 augustus de onderdelen overhandigen als referentie aan de Duitse auto- en motorsportfederatie DMSB. Die zal de onderdelen zorgvuldig fotograferen en documenteren om voor technische keuringen als basis te dienen.

Er is al jaren sprake van het bevriezen van technische ontwikkelingen in de DTM. Dat dit besluit genomen wordt, heeft enerzijds te maken met het in de hand houden van de kosten maar anderzijds met de mogelijke komst van een nieuw technisch reglement met ingang van het seizoen 2011. Daarmee zou deelname van andere fabrikanten interessanter worden, want met een nieuw reglement speelt een eventuele technische voorsprong geen rol meer.

Daar komt meteen de naam BMW bovendrijven als er gedacht wordt aan nieuwe merken in de DTM. Nu het Beierse automerk aankondigde uit de Formule 1 te stappen, worden de geruchten sterker. Maar BMW is niet tevreden met de huidige situatie in het Wereldkampioenschp Toerwagens. Vanuit marketingtechnisch oogpunt kan het wel gunstig zijn als BMW in de DTM stapt. Vorige week werd het in ieder geval niet ontkend op een persconferentie.

CDA weer grootste in peilingen

De grootste regeringspartij CDA behaalt in de peilingen ook weer de meeste stemmen. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is het CDA vandaag een zetel gegroeid naar 32 zetels. In werkelijkheid bezetten de christendemocraten momenteel 41 plekken in de Tweede Kamer.

Ook D66 blijft stijgen in de peilingen. De oppositiepartij groeit met een zetel naar 21 stuks. Dat is het hoogste aantal voor D66 in dertien jaar.

De PVV van Geert Wilders blijft stabiel op 31 zetels hangen en is daarmee de tweede grootste partij in de peilingen. De PvdA zakt verder naar 15 zetels. Dat is het laagste aantal voor de sociaaldemocraten sinds september 2008. De tweede grootste regeringspartij heeft nu in het echt in de Tweede Kamer 33 plekken.

[WK] Estafettemannen gediskwalificeerd

De Nederlandse estafettemannen zijn op het WK zwemmen in Rome gediskwalificeerd op de 4X100 meter wisselslag vanwege een beenfout van Lennart Stekelenburg.

De tijd van 3:32,37 zou een forse verbetering van het Nederlands record zijn (3:37,00), maar niet snel genoeg om de finale van de 4x100 meter wisselslag te halen. Het record wordt niet erkend. Nick Driebergen, Lennart Stekelenburg, Joeri Verlinden en Sebastiaan Verschuren moesten echter sowieso het strijdtoneel verlaten.

Driebergen opende wel onder zijn eigen Nederlands record met 53,78, wat veertien honderdsten onder zijn vorige tijd was. Dat blijft wel staan. Vandaag komen nog in actie Moniek Nijhuis in de finale van 50 meter schoolslag en Marleen Veldhuis in de finale op de 50 meter vrij.

Katholieke bank nam loopje met ethiek

De katholieke Pax-Bank in Duitsland heeft toegegeven dat hij zich in zijn beleggingsbeleid niet aan zijn eigen ethische maatstaven heeft gehouden. De bank heeft flinke bedragen geïnvesteerd in een wapenbedrijf, tabaksconcerns en een farmaceutische onderneming die onder meer voorbehoedmiddelen produceert.

De bank reageerde op een bericht in het weekblad Der Spiegel. Daaruit blijkt dat de Pax-Bank samen met de kerkelijke Liga-Bank 578.000 euro heeft belegd in het bedrijf BAE Systems, dat atoomonderzeeërs, raketsystemen en gevechtsvliegtuigen produceert. Ook heeft de bank honderdduizenden euro's geïnvesteerd in de tabaksconcerns British American Tobacco en Imperial Tobacco en heeft hij aandelen in de Amerikaanse farmaceut Wyeth, die ook voorbehoedmiddelen maakt.

Een woordvoerder van de bank zei dat de investeringen morgen al worden teruggetrokken zonder dat dat de klanten benadeelt.

Onbekend waarom chauffeur afslag 117 nam

Het is onbekend waarom de buschauffeur donderdagavond afrit 117 van de snelweg C-32 nam ter hoogte van San Pol de Mar aan de Spaanse Costa Brava. "Voor zover ik weet, hoefden er daar geen mensen uit de bus", bevestigde financieel directeur Marcel Neomagus gisteren in een bericht van RTL Nieuws.

Mogelijk was de bestuurder in de war en moest hij een afslag later hebben. Dat hij dacht dat hij op een andere afslag zat, zou er de oorzaak van kunnen zijn dat de chauffeur te hard reed.

De bus vloog donderdagavond uit de bocht, waardoor hij op zijn kant terechtkwam. Zes Nederlanders kwamen om het leven, tientallen raakten gewond. Neomagus wil verder niet op de oorzaak ingaan. "Ik laat het onderzoek aan de politie over."

De bocht, waar een snelheidslimiet geldt van 40 kilometer per uur, staat bekend als de scherpste in de oostelijke kustregio Maresme. Volgens de passagiers reed de chauffeur veel te hard. Op de plek van het ongeluk was gisteren weinig meer te zien. De vangrails is gerepareerd. Hooguit wat strepen en vlekken op de weg herinneren aan het drama.

Gisteren zijn de eerste overlevenden van het ongeluk teruggekeerd in Nederland.


Bus na het ongeluk  (foto: DAG)

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Oschersleben

De tweede race op Oschersleben in Duitsland in de F3 Euroseries is gewonnen door Christian Vietoris. Na een sterke inhaalrace kwam Vietoris als zevende over de finish, maar tijdstraffen gaven hem de overwinning. Stefano Coletti werd tweede, Mika Mäki finishte als derde.

De Nederlanders zaten opnieuw in het middenveld, Henki Waldschmidt werd tiende, Renger van der Zande dertiende. Het was een verwarrend einde, want Vietoris werd als zevende afgevlagd, maar de wedstrijdleiding besloot om maar liefst 21 wagens een drivethroughpenalty toe te kennen. Er waren in de tweede ronde al gele vlaggen gezwaaid vanwege een crash van Christopher Zanella. Maar omdat dit besluit pas heel laat genomen werd, werd deze straf omgezet in een tijdstaf van 30 seconden. Daarmee werd de uitslag behoorlijk op z'n kop gezet.

Stefano Coletti, Mika Mäki, Jean Karl Vernay, Valtteri Bottas, Sam Bird, Jake Rosenzweig, Tiago Geronimi, Nick Tandy, Brendon Hartley, Cesar Ramos, Johnny Cecotto, Andrea Caldarelli, Marco Witmann, Roberto Merhi, Esteban Gutierrez, Henki Waldschmidt, Tom Dillmann, Pedro Enrique, Jules Bianchi en Basil Shaaban werden bestraft. Er was veel discussie hierover omdat de stewards veertig minuten hadden om een beslissing te nemen, maar die kwam pas tegen het eind van de race.

Coletti was erg boos: "Ik was zo sterk, ik heb niks verkeerd gedaan. Ik was een stuk langzamer, mijn engineer zei constant over de radio tegen me: langzaam, langzaam, gele vlag. Nu heeft er iemand gewonnen die eigenlijk als zevende over de eindstreep kwam, een heel rare situatie."

Ook Vietoris wist niet goed wat hij met deze merkwaardige overwinning aan moest: "Het is een beetje raar om te winnen terwijl je als zevende over de streep komt, maar de straf is in mijn ogen wel terecht. Het gaat immers om de veiligheid van de baanposten die op het circuit aan het werk zijn. Van tevoren was nog in de rijdersbespreking tegen ons gezegd: jullie mogen in de eerste drie ronden normaal rijden, maar dan mogen de rondetijden niet meer verbeterd worden. Dat is een duidelijk verhaal."


Uitslag race 2 Oschersleben

Pos. CoureurTeam Tijd
1 C. Vietoris Mücke Motorsport 40:33.472
2 S. Coletti Prema Powerteam + 17.570
3 M. Mäki Signature-Plus + 26.018
4 A. Sims Mücke Motorsport + 26.687
5 R. Merhi Manor Motorsport + 27.412
6 J. Bianchi ART Grand Prix + 28.545
7 J. Vernay Signature-Plus + 29.022
8 V. Bottas ART Grand Prix + 31.033
9 E. Gutierrez ART Grand Prix + 31.549
10 H. Waldschmidt SG Formula + 39.697
11 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 41.914
12 B. Shaaban Prema Powerteam + 44.715
13 R. Van der Zande Motopark Academy + 48.355
14 T. Geronimi Signature-Plus + 48.969
15 C. Ramos Manor Motorsport + 50.236
16 B. Hartley Carlin Motorsport + 52.520
17 N. Tandy Kolles & Heinz Union + 59.022
18 M. Wittmann Mücke Motorsport + 1:01.731
19 J. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 1:11.953
20 P. Enrique Manor Motorsport + 1:12.584
21 S. Bird Mücke Motorsport + 1:18.301
22 T. Dillmann HBR Motorsport + 1 ronde(n)
23 A. Caldarelli SG Formula + 4 ronde(n)
DNFC. Zanella Motopark Academy + 28 ronde(n)
DNFJ. Jokinen Kolles & Heinz Union + 28 ronde(n)


Stand na tien van twintig races

Pos. CoureurPunten
1 J. Bianchi 56
2 C. Vietoris 31
3 J. Vernay 27
4 V. Bottas 26
5 R. Merhi 26
6 S. Bird 23
7 S. Coletti 14
8 A. Sims 13
9 M. Mäki 10
10 E. Gutierrez 9
11 B. Hartley 8
12 H. Waldschmidt 7
13 J. Rosenzweig 6
14 A. Mustonen 1
15 A. Tambay 0
16 T. Geronimi 0
17 C. Ramos 0
18 M. Chinosi 0
19 B. Shaaban 0
20 C. Zanella 0
21 R. Van der Zande 0
22 M. Wittmann 0
23 A. Caldarelli 0
24R. Wickens 0
25K. Mirocha 0
26N. Tandy 0
27P. Enrique 0
28J. Jokinen 0
29J. Cecotto Jr. 0
30T. Dillmann 0
31C. van Dam 0
32A. Marsoin 0

Bowser heeft zijn buik vol van Mario en Luigi

Binnenkort komt een nieuwe Mario & Luigi game uit op de Nintendo DS. Deze game gaat ook over een plek waar onze klusbroeders nooit eerder geweest zijn: in de buik van slechterik Bowser. Door een ruige paddo worden Mario en Luigi verkleind en worden ze opgezogen door Bowser. Doel van het spel is uiteindelijk te ontsnappen uit Bowser door samen te werken zoals je in onderstaande video's kunt zien.

CD: Normaal - Blues eLPee + 4 Nije Nrs

Eigenlijk was het de bedoeling om dit stukje geheel in stijl in het Achterhoeks te schrijven. Maar helaas, ik kom uit een ander stukje periferie van Nederland, en ook babblefish is nog niet zo goed afgestemd op Lochem en omstreken. Maar wellicht is een AchterhØker zo vriendelijk om even een vertaling hieronder te zetten. Dit naar aanleiding van de nije CD van Normaal. Of hoe Blues vrolijk kan zijn.

Stroomstoring door vliegende string

Het Engelse dorp Leadenham heeft het tijdelijk zonder elektriciteit moeten doen. Een rondvliegende string die vast kwam te zitten aan een elektriciteitskabel zorgde namelijk voor stroomuitval.

Het ondergoed dat was vastgemaakt aan een met helium gevulde ballon, zweefde tegen de kabels en zorgde voor kortsluiting. Gedacht wordt dat de vliegende string door grappenmakers de lucht in is gelaten.

Doden door instorting gebouw Karachi

Zeker negentien mensen zijn gisteren omgekomen, toen in de Pakistaanse havenstad Karachi een gebouw van vijf verdiepingen instortte. Vier mensen raakten gewond. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

In het gebouw waren winkels en woningen ondergebracht. Mogelijk is de fundering ondermijnd door werkzaamheden op een naastgelegen stuk grond. Bijna twee weken geleden kostte de instorting van een ander gebouw in Karachi negen bouwvakkers het leven.

[F3 Euro] Van der Zande gediskwalificeerd

Het afgaan van de brandblusser in zijn wagen tijdens de eerste race gisteren heeft Renger van der Zande een diskwalificatie opgeleverd. Zijn auto werd na afloop te licht bevonden bij de technische keuring.

Van der Zande en het team hebben besloten om de diskwalificatie te accepteren. "Je kunt wel in beroep gaan, maar wat win je daarmee? Het gaat om de 17e plaats, meer niet", zei de Nederlander gelaten. Na afloop van de race was de coureur - heel begrijpelijk - teleurgesteld nadat hij op de zeventiende plaats finishte. "Dit is natuurlijk ontzettend jammer."

"Ik had een prima start en zat er gelijk goed bij, maar in de eerste ronde ging dat ding af en zag ik opeens helemaal niks meer. Ik wilde niet opgeven, maar echt racen was er ook niet meer bij, natuurlijk. Iedere keer als ik echt gas gaf zat ik weer onder het schuim. Het zat ook op mijn vizier en ik kreeg het er maar moeilijk af, omdat dat schuim ontzettend kleverig spul is", aldus Van der Zande. Toch zag hij wel progressie: "Ik heb in de laatste ronde nog wel de vierde rondetijd kunnen draaien, dus er had veel meer ingezeten vandaag."

Vandaag start de Nederlander achteraan de grid in de tweede race. En de Nijmegenaar gaat er weer voor: "Daar ga ik maar weer proberen een snelle rondetijd neer te zetten, veel mee zit er vermoedelijk niet in."

Exact hetzelfde overkwam Nico Hülkenberg vorig seizoen in de Formule 3-race op Zandvoort, en ook omdat de brandblusser afgegaan was. Hülkenberg werd ook gediskwalificeerd maar ging in beroep en kreeg uiteindelijk de overwinning en de bijbehorende punten terug.

Van der Vaart vertrekt bij Real Madrid

Rafael van der Vaart heeft geaccepteerd dat hij op korte termijn zal vertrekken bij Real Madrid. Trainer Manuel Pellegrini heeft de aanvallende middenvelder duidelijk gemaakt dat er voor hem geen toekomst is in de Spaanse hoofdstad.

"De coach heeft me gezegd dat ik niet aan spelen toe zal komen," vertelde Van der Vaart aan De Telegraaf. "Dus het heeft geen zin om hier te blijven." Voorlopig heeft Van der Vaart nog geen idee naar welke club hij zal verhuizen. "Real wil vooralsnog proberen mijn aankoopprijs (zestien miljoen euro, red.) terug te verdienen. Ik snap wel dat de clubs die me willen hebben nog even wachten."

Het Duitse Hamburger SV zou de Oranje-international graag willen terughalen naar het noorden van Duitsland. Tussen 2005 en 2008 was Van der Vaart één van de belangrijkste spelers bij die Rothosen. "Natuurlijk sta ik open voor HSV, maar het is voor mij niet de enige optie," zegt de middenvelder over de club, die hij vorig jaar nog verliet. "Het belangrijkste is dat ik bij een nieuwe club aan spelen toe ga komen."

Voor meer sportnieuws, zie FOK!sport.

Van der Vaart: "Ik vertrek bij Real Madrid"

Rafael van der Vaart heeft geaccepteerd dat hij op korte termijn zal vertrekken bij Real Madrid. Trainer Manuel Pellegrini heeft de aanvallende middenvelder duidelijk gemaakt dat er voor hem geen toekomst is in de Spaanse hoofdstad.

"De coach heeft me gezegd dat ik niet aan spelen toe zal komen," vertelde Van der Vaart aan De Telegraaf. "Dus het heeft geen zin om hier te blijven." Voorlopig heeft Van der Vaart nog geen idee naar welke club hij zal verhuizen. "Real wil vooralsnog proberen mijn aankoopprijs (zestien miljoen euro, red.) terug te verdienen. Ik snap wel dat de clubs die me willen hebben nog even wachten."

Het Duitse Hamburger SV zou de Oranje-international graag willen terughalen naar het noorden van Duitsland. Tussen 2005 en 2008 was Van der Vaart één van de belangrijkste spelers bij die Rothosen. "Natuurlijk sta ik open voor HSV, maar het is voor mij niet de enige optie," zegt de middenvelder over de club, die hij vorig jaar nog verliet. "Het belangrijkste is dat ik bij een nieuwe club aan spelen toe ga komen."

Boxart Gran Turismo onthuld

Gran Turismo is een lang verwachte titel voor de PSP want hij werd al aangekondigd bij de launch van de eerste PSP.

Deze titel komt nu eindelijk in zicht en daar hoort natuurlijk een boxart bij.
De boxart wordt gesierd door een auto van Amerikaanse afkomst namelijk de Corvette ZR1. De keuze is op deze auto gevallen omdat Kazunori Yamauchi veel respect heeft voor de Amerikaanse auto-industrie. Daarnaast is de auto ook nog getoond op screens van de game zelf.




Vier doden bij zwaar verkeersongeluk België

Bij een zwaar verkeersongeluk in de Belgische provincie Luxemburg zijn gisterenavond vier doden en zeven gewonden gevallen, van wie er drie slecht aan toe zijn. De politie heeft dat vandaag bekendgemaakt. De omgekomen slachtoffers zijn jongeren tussen de 18 en 21 jaar uit de omgeving.

Bij het ongeval waren vier wagens betrokken, waarvan er twee frontaal op elkaar botsten. Over de oorzaak is nog niets bekend. De botsing gebeurde op een recht stuk weg.

Meer teken gevangen in Nederland

Dit jaar zijn er veel meer teken gevangen dan in de afgelopen twee jaar. Dat blijkt uit een telling van Wageningen Universiteit waarvan de resultaten vandaag werden bekendgemaakt in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels.

In de maanden mei, juni en juli zijn op twaalf vaste vanglocaties meer dan 5800 teken gevangen. In 2007 en 2008 ging het om 3300 teken. Maar ook in de andere maanden zijn er dit jaar meer gevangen. Arnold van Vliet van de universiteit heeft geen echte verklaring voor de toename. "Het kan komen door klimatologische omstandigheden, de laatste jaren hebben we koude winters en warme zomers gehad. We onderzoeken de toename nog."

Van Vliet wijst erop dat teken in gebieden kunnen opduiken waar ze daarvoor niet zaten. Hij zegt dat controle noodzakelijk is, ook na een bezoek aan gebieden waar de beestjes zitten, ook al is daar nog niemand ooit door ze gebeten.

De meeste tekenbeten komen voor in mei en juni. Ze kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. Iedereen die een tekenbeet heeft opgelopen, kan die melden op www.natuurkalender.nl

Hackers knoeien met hoofd Wilders

Op vele honderden websites is het vervormde hoofd van Geert Wilders te zien. Turkse hackers hebben een plaatje van Wilders met een apenbek op veel Nederlandse websites gezet. Het plaatje kent het onderschrift "Ik ben de grootste aap ter wereld".

Op de foto is Wilders wel herkenbaar, maar hij toont ook veel gelijkenissen met een aap. Het is een initiatief van hackerscollectief aLpTurk om te protesteren tegen de Nederlandse politicus. Volgens hen heeft Wilders zich tegen de islam gekeerd. "Onze oorlog tegen diegenen die zijn tegen de echte islamreligie zal zich voortzetten", hebben de hackers in het Engels onder de afbeelding gezet.

De hackers, die zichzelf 'Ottomaans kleinkind' noemen, hebben het alleen op .nl-domeinen en websites van Nederlanders voorzien. Volgens een woordvoerder van de PVV zijn zowel de partij als Geert Wilders zelf niet op de hoogte van deze actie. Hij heeft wel laten weten de autoriteiten te gaan inlichten.

Het plaatje dat de hackers plaatsen is hier te bekijken.

Met dank aan Paul en crv voor de submit.

Geen nieuwe ploeg voor Rasmussen

Michael Rasmussen gaat toch niet rijden voor Ceramica Flaminia. Het team had hem een contract aangeboden, maar ziet hiervan af na een negatief advies van de wielerunie UCI.

De Deen werd in 2007 uit de Tour de France gehaald, en heeft nu zijn schorsing erop zitten. Vorige week nog liet hij weten dat hij hoopte de Vuelta te kunnen rijden.

"We waren dicht bij een overeenkomst met Rasmussen", zei teambaas Giuseppe Petito vrijdag tegen de Deense krant Ekstra Bladet. De Italiaan zei verder dat er problemen konden ontstaan als Ceramica Flamina Rasmussen vast zou leggen. "De UCI verwees naar het Oostenrijkse probleem. Het contract was daarom voor ons niet langer een mogelijkheid", legde Petito uit.

Met het Oostenrijkse probleem wordt de zaak rondom manager Stefan Matschiner bedoeld. Matschiner was de manager van Rasmussen en wordt veel genoemd als leverancier van doping, onder andere door Bernard Kohl.

Bommelding politiebureau Nieuwegein

Een 39-jarige inwoner van Nieuwegein heeft gisterenavond in zijn woonplaats een bommelding gedaan nadat hij werd overmeesterd door agenten. Hij had de bom naar eigen zeggen geplaatst in de publieksruimte van het bureau. Het is nog niet bekend of het werkelijk om een bom gaat.

De man kwam gisteren in camouflagepak het politiebureau in zijn woonplaats binnen lopen om kwart over zes. Hij vertelde dat hij aangifte kwam doen, maar toen hij naar zijn mening niet snel genoeg geholpen werd, liet hij een vuurwapen zien. Hierop overmeesterde de politie de man en de man riep dat hij een bom bij zich had.

Volgens de man bevond de bom zich in de publieksruimte van het politiebureau in een tas die hij daar had neergezet. Het bureau werd hierop direct ontruimd. Er waren toen vier agenten, twee arrestanten en de bommelder aanwezig op het bureau. De arrestanten en de bommelder zijn naar het arrestantencomplex in Houten overgebracht.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de tas waar verschillende draden uit staken door een robot laten onderzoeken. De bedrading in de tas is onschadelijk gemaakt. "Het is nog niet duidelijk of er echt sprake was van een bom", laat politiewoordvoerder Pieter Keijzer weten.

Een getuige die alle commotie op een afstand gadesloeg, liet aan het AD weten dat hij de 'militair' aan had zien komen fietsen. "Hij gedroeg zich merkwaardig. Keek voortdurend om zich heen. Echt geloofwaardig kwam hij als militair niet over", liet de ooggetuige weten. De bommelder bleek in ieder geval niet bekend bij de marechaussee.

Met dank aan Toiletboy voor de submit.

Goedemorgen!

Ook dit weekend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om vervolgens een lastige vraag et stellen. Vandaag over persvrijheid:

Willem Holleeder is tuig van de richel. Daar kan geen misverstand over bestaan. Los van de vraag of ‘ie in de recentelijk nog louche zakenlui zou hebben afgeperst of erger, is de beestachtige wijze waarop hij met zijn vrienden de heren Heineken en Doderer heeft ontvoerd en als beesten in een hok heeft opgesloten is genoeg om hem voor altijd zo te noemen. Tuig van de richel.

Maar justitie rijdt een scheve schaats. Holleeder mag gedurende zijn gevangenschap niet met de pers praten.

Kledingvoorschrift Beekse Bergen werkt

Medewerkers van safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek hebben gisteren, ondanks het warme weer, geen bezoekers met ontbloot bovenlijf gezien. Dat heeft een woordvoerder gezegd. In het park geldt sinds een week een kledingvoorschrift waarin halfnaakte bezoekers worden geweerd.

Aanleiding voor het verbod waren opmerkingen van andere gasten, die zich stoorden aan mannelijke bezoekers met ontbloot bovenlijf. Volgens Beekse Bergen is het de eerste keer dat een dierenpark in Nederland een dresscode voorschrijft. Het dierenpark vind de halfnaakte bezoekers niet passen bij een kindvriendelijke dagattractie. Als bezoekers toch in de fout gaan, worden ze door de medewerkers verwezen naar de souvenirshop, waar ze een T-shirt kunnen kopen.

Koning Spanje: vakantie op Mallorca

De Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia vieren gewoon vakantie op Mallorca na de aanslag van de Baskische afscheidingsbeweging ETA die het eiland donderdag opschrikte. Dat meldde de website van de Spaanse krant El Pais.

Het koninklijk paar kwam zaterdagavond aan op het populaire vakantie-eiland. Juan Carlos zei bij aankomst tegen verslaggevers dat hij zich op Mallorca "volledig veilig" voelt. Ook zei hij dat de strijd tegen de ETA moet doorgaan totdat de militante beweging is verslagen.

Bij de aanslag donderdag kwamen twee officieren van de militaire politie (Guardia Civil) om het leven. Een bom ontplofte bij een kazerne van de Guardia Civil in de badplaats Palmanova. Woensdag was de Noord-Spaanse stad Burgos al opgeschrikt door een bom van de ETA, die vijftig jaar bestaat.

Biddend paar laat dochter doodgaan

Een Amerikaanse gelovige man die zijn zieke dochter wilde genezen door te bidden in plaats van medische hulp te zoeken, is schuldig aan doodslag. Dat heeft een rechtbank in de staat Wisconsin gisteren bepaald, meldden Amerikaanse media.

Het 11-jarige meisje overleed vorig jaar maart aan de gevolgen van suikerziekte, een chronische aandoening die goed te behandelen is. Haar ouders waren ervan overtuigd waren dat God het gezin testte. De christenen brachten hun dochter niet naar het ziekenhuis omdat dat 'ongehoorzaam' aan God zou zijn.

Medische hulp werd pas ingeschakeld toen het dochtertje niet meer ademde. De moeder werd eerder al schuldig bevonden aan doodslag. Het echtpaar hangt een gevangenisstraf van maximaal 25 jaar boven het hoofd.

Met dank aan JacquesJ en frenky90 voor de submit.

Warhol-portret Michael Jackson geveild

Een door popkunstenaar Andy Warhol gemaakt portret van de overleden King of Pop Michael Jackson gaat binnenkort onder de hamer. De veiling vindt plaats in New York, meldde de website van de BBC.

De uiteindelijk koper moet naar verwachting diep in de buidel tasten om de kleurrijke beeltenis van Jackson mee naar huis te kunnen nemen. In 2007 bracht een Warhol-portret van Elizabeth Taylor nog 16 miljoen euro op. Jacksonfans met minder diepe zakken kunnen afreizen naar Groot-Brittannie, waar het werk enige tijd exclusief te zien is in muziekmuseum British Music Experience.

Iran: Khatami veroordeelt proces

Oud-president Mohammad Khatami heeft vandaag het proces tegen ongeveer honderd prominente leden van de oppositie in Iran veroordeeld. "Volgens mijn informatie is wat zaterdag is gebeurd, tegen de grondwet, de gewone wetten en de rechten van de burgers", zei Khatami tegen een groep politieke activisten en parlementariërs.

Het bureau van de oud-president publiceerde zijn uitspraken. Volgens Khatami baseerde de rechtbank zich op bekentenissen die onder ongeldige omstandigheden zijn afgelegd. Het belangrijkste probleem vindt Khatami dat het proces niet openbaar is. De advocaten van de aangeklaagden waren niet vooraf geïnformeerd over wat hun cliënten ten laste werd gelegd.

De hervormingsgezinde Khatami was president van 1997 tot en met 2005. Hij slaagde er door verzet van onder anderen conservatieve geestelijken niet in veel van zijn doelstellingen te bereiken. Khatami stelde zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 12 juni, maar trok zich terug ten gunste van Mir Hossein Mousavi. Die verloor van de zittende president, Mahmoud Ahmadinejad.

Aanslag op homoclub Tel Aviv

In een centrum van de homoseksuele gemeenschap in Tel Aviv heeft gisteravond een schietpartij plaatsgevonden. Twee personen kwamen hierbij om het leven, drie personen raakten ernstig gewond en er waren acht lichtgewonden.

Woordvoerders van de homogemeenschap in Tel Aviv laten weten dat het om een 'homofobe aanslag' gaat. Een man, gemaskerd en in het zwart gekleed, begon te schieten op een groep homoseksuele mannen en vrouwen die bij het gebouw stonden. Na de schietpartij sloeg hij op de vlucht. Een man en een vrouw zijn hierbij om het leven gekomen.

Dan maar liever netwerken als homo in Amsterdam, vindt FOK!columnist Driek Oplopers.

Hackers belagen site filmfestival

Chinese hackers belaagden gisteren de website van het Australische Melbourne International Film Festival. Door de site te bestoken met valse boekingen en films onterecht als uitverkocht aan te duiden werd de online kaartverloop lamgelegd. De hackers zijn woest omdat het festival binnenkort wordt bezocht door de prominente Oeigoerse activiste Rebiya Kadeer, die weinig opheeft met de Chinese autoriteiten.

De voorbereiding van de digitale aanval getuigde overigens niet van veel subtiliteit. Wie wilde bijdragen aan de sabotageactie kon op een Chinese website terecht voor gedetailleerde instructies, meldde een woordvoerster van het festival. "Het is zeker China", stelde de zegsvrouw, die benadrukte dat niets erop wijst dat de Chinese overheid aan de touwtjes heeft getrokken.

De hackers hebben overigens de achilleshiel van het filmspektakel gevonden. Ruim 60 procent van de kaartjes wordt via de site verkocht.

Het festival toont de documentaire The 10 Conditions Of Love, over de invloed die de Oeigoerse strijd om zelfbeschikking heeft op het gezinsleven van Kadeer. De overwegend islamitische Oeigoeren eisen in China meer autonomie voor hun provincie Xinjiang, hetgeen ze op een ramkoers plaatst met het bewind in Peking.

Confessions (2)

Ik ben een normale man. Misschien zelfs wel een saaie man. Niet het type wat je zou verwachten wanneer je in de krant leest over wat ik gedaan heb. De pers schroomt niet om mijn verhaal een stuk smeuïger te maken dan het eigenlijk is.
Veel valt er niet over me te vertellen. Ik kan over mijn dochter uren, nee, dagen, vertellen. Over mijzelf kan ik hooguit een uurtje vertellen zonder de toehoorder in slaap te sussen.
Het is ook niet zo interessant om over mij te vertellen. Het gaat om mijn dochter. Alles gaat om mijn dochter. Tegenwoordig.

FOK! Voetbalmanager komt eraan

De Eredivisie gaat komend weekend weer van start, maar zoals jullie gemerkt hebben, is er nog geen Voetbalmanager actief. Deze komt er echter wel aan!

Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig om de laatste plooien glad te strijken. We zijn echter wel tot de conclusie gekomen dat de eerste competitierondes te vroeg zullen komen. Tijdens het testen zijn we tegen nogal wat obstakels aangelopen, en die problemen bleken niet een-twee-drie opgelost te kunnen worden.

Daarom hebben we er voor gekozen om de eerste ronde van de manager, dat zijn de eerste twee rondes uit de Eredivisie, niet mee te tellen. Op die manier heeft iedereen nog genoeg tijd om zich in te schrijven, zonder gelijk op achterstand te staan. Het leek ons de meest eerlijke maatregel, dus we hopen op jullie begrip. Dit betekent dus dat de eerste ronde van de FOK! Voetbalmanager op 15 augustus van start gaat. Zodra het spel online staat, zullen we jullie daarover informeren.

Eén ding is in elk geval zeker; de Voetbalmanager keert dit jaar weer terug op FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.