Rentree Nadal definitief in Montréal

Rafael Nadal zal zijn rentree na zijn knieblessure in het Canadese Montréal maken. Volgende week wordt daar de Rogers Cup gespeeld, een toernooi in de Masters Series.

Nadal speelde na zijn verrassende verlies in de vierde ronde van Roland Garros tegen Robin Söderling geen officiële partij meer, waardoor hij ook Wimbledon miste. Hij bleek bij nader onderzoek ontstoken pezen in zijn knieën te hebben.

Toni Nadal, de oom en trainer van de huidige nummer twee van de wereld, houdt nog wel een slag om de arm over het niveau van de 23-jarige Spanjaard: "Ik verwacht dat hij niet in grootse vorm is. Hij heeft goed getraind, maar niet te hard gepusht. Om hem goed te kunnen beoordelen, moeten we hem in een echte wedstrijd aan het werk zien. Het doel is om in vorm te komen en de US Open te halen, met zicht op meer. We gaan zien wat de komende twee toernooien brengen."

Vorig jaar werd de Rogers Cup gewonnen door Nadal, dat toen gespeeld werd in Toronto. Het Canadese toernooi wordt afwisselend in Toronto en in Montréal gespeeld.