FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 augustus 2009

Bejaarde vrouw in woning overvallen

In 's-Hertogenbosch is afgelopen nacht rond 00.25 uur een bejaarde vrouw (84) overvallen in haar woning aan de Gouverneur Hultmanstraat. Twee onbekende mannen wisten de woning van de vrouw binnen te dringen toen de vrouw lag te slapen in haar slaapkamer. Ze werd wakker toen een man naast haar bed stond.

Hij zei dat zij zich rustig moest houden en zorgde ervoor dat de vrouw in haar bed bleef. De tweede overvaller onderzocht de woning terwijl de vrouw wakker was. Waarschijnlijk zijn beide mannen via het slaapkamerraam naar binnen gekomen en hebben de woning ook via dat raam weer verlaten.

De overvallers gebruikten geen geweld tijdens de beroving, maar maakten wel wat geld en sieraden buit. Er werden, voor zover bekend, geen wapens gebruikt bij de overval. In de woning is door de technische recherche naar sporen gezocht en de politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Met dank aan commentator voor de submit.

Contador wint criterium Surhuisterveen

Alberto Contador heeft in Surhuisterveen het plaatselijke criterium op zijn naam geschreven. De winnaar van de Tour de France bleef in de straten van de Friese plaats in de sprint Lieuwe Westra en Stef Clement voor.

Het is dit jaar al de derde keer dat Contador in Nederland een criterium weet te winnen. Eerder drukte hij zijn wiel ook al in Stiphout en Heerlen als eerste over de finishlijn. De Spanjaard won eerder in 2007 ook al in Surhuisterveen waar dit jaar de plaatselijke favoriet Pieter Weening moest ontbreken. Hij fietst momenteel de Ronde van Polen.

Trouwen op 123456789

Elkaar het jawoord geven is op zich al speciaal, maar helemaal als dit op 123456789 is. Een bruidspaar uit Zutphen gaat het vrijdag proberen.

Om hun huwelijksmoment opgeschreven te krijgen als 123456789 moeten ze op 7 augustus om precies 12.34 uur en 56 seconden trouwen. De trouwzaal in Delft, waar het huwelijk voltrokken zal worden, zal dan ook voorzien worden van een klok om de tijd precies te kunnen bepalen.

'Vaker tanden wisselen mogelijk'

Wellicht kunnen we in de toekomst allemaal vaker dan één keer in ons leven tanden wisselen. Japanse wetenschappers hebben namelijk voor een doorbraak gezorgd na tests met muizen.

Iedereen wisselt in zijn jeugd de melktanden voor de 'grote mensentanden': eindeloos wiebelen met je tanden en als hij er dan uit valt, de tand onder het kussen leggen en wachten op de tandenfee. Deze ervaring kun je als volwassene binnenkort waarschijnlijk weer meemaken, als het aan professor Takashi Tsuji van de Universiteit van Tokio ligt.

De professor is er samen met zijn team in geslaagd om muizen nieuwe tanden te laten kweken. Dit deden ze met behulp van kiemcellen die in de kaken van de muizen werden gebracht. Deze kiemcellen bevatten genetische informatie, waarna een nieuw stuk gebit kan gaan groeien. De geïmplanteerde kiemcellen waren binnen een paar weken ontwikkeld tot volwassen tanden.

Het onderzoek van Tsuji en zijn team betekent een heuse doorbraak aangezien een muizengebit bijna gelijk is aan een mensengebit. Volgens de wetenschappers moeten ook mensen nieuwe tanden kunnen krijgen op deze manier. Dit zou dan een alternatief zijn voor implantaten of een kunstgebit. De professor ziet de toekomst rooskleurig in: hij verwacht naast nieuwe tanden ook andere lichaamsdelen op deze manier te kunnen laten groeien.  

Met dank aan xippie voor de submit.

Uitslagen 3e voorronde CL 4 augustus

Vandaag werden er vijf duels gespeeld in de derde vooronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Twente (NED) - Sporting Clube de Portugal (POR)* 1-1(0-0)
2' Douglas 1-0
90+4' Wisgerhof (e.d.) 1-1

NK Dinamo Zagreb (CRO) - FC Salzburg (AUT)* 1-2 (1-1)
33' ¦vento 0-1
47' Papadopoulos 1-1
83' Nelisse 1-2

Sivasspor (TUR) - RSC Anderlecht (BEL)* 3-1 (0-5)
12' Ersen Martin 1-0
19' Kamanan (pen) 2-0
34' Van Damme 2-1
58' Aydın Musa 3-1

Panathinaikos FC (GRE)* - AC Sparta Praha (CZE) 3-0 (1-3)
45' José Sarriegi 1-0
54' Katsouranis 2-0
89' Salpingidis 3-0

Maccabi Haifa FC (ISR)* - FK Aktobe (KAZ) 4-3 (0-0)
8' Averchenko 0-1
13' Chichulin 0-2
15' Khayrullin 0-3
26' Katan 1-3
34' Golsa 2-3
59' Dvalishvili 3-3
62' Dvalishvili 4-3

Mexicaanse griep muteert

De Mexicaanse griep muteert zich en lijkt zich aan te passen aan de virusremmer Tamiflu. Amerikaanse gezondheidsdiensten hebben een variant van de griep gevonden die resistent is voor de virusremmer bij een aantal patiënten op de grens tussen Mexico en de VS, de regio waar het virus voor het eerst opdook. Dit heeft de regionale gezondheidsorganisatie PAHO laten weten.

Experts van PAHO zeggen dat deze resistentie komt omdat de virusremmer te veel gebruikt wordt. "In de VS moet Tamiflu voorschreven worden door een arts, maar in Mexico en Canada is het vrij verkrijgbaar en wordt het ingenomen bij de eerste nies. Als het dan echt nodig is, werkt het niet meer", aldus een woordvoerder van PAHO. Volgens de experts zijn er nog wel andere medicijnen die tegen de Mexicaanse griep werken.

Het was al bekend dat het H1N1-virus snel muteert. Met name voor de makers van een vaccin tegen het virus is dit heel vervelend: de werking van hun vaccins kan verminderen wanneer het virus zich aanpast.

Praat ook mee over de Mexicaanse griep op het FOK!forum.

Met dank aan Elcadarn voor de submit.

Moslims boos over clublied Schalke

Na ernstige kritiek van moslims, laat Schalke 04 het clublied eens kritisch bekijken door experts. De clubleiding liet dit vandaag weten. Het onderzoek moet uitwijzen of het lied wel of niet kwetsend is voor moslims. Na dit onderzoek zal de Duitse club zich over de kwestie uitlaten.

De laatste dagen kwamen er honderden protestmails van moslims binnen bij de club. De moslims uiten in de mails hun ongenoegen over het clublied, dat overigens al ruim tachtig jaar bestaat. De moslims struikelen over de regels: "Mohammed was een profeet, die van voetbal niets weet. Maar uit de mooie kleurenpracht heeft hij blauw en wit bedacht."

De voetbalclub heeft contact gezocht met de politie over de kwestie, maar volgens de politie is er nog geen sprake van een dreigende situatie. Een zegsman van Schalke heeft laten weten: "Pas daarna (na het onderzoek door experts, red.) zullen we ons over de zaak uitlaten."

Met dank aan Anus_Cocainus en Samcali voor de submit.

Hordeloper Doucouré mist WK

Hordeloper Ladji Doucouré moet het WK atletiek in Berlijn laten schieten. De 26-jarige Fransman, wereldkampioen 110 meter hordelopen in 2005, heeft last van een spierblessure.

Doucouré liep de blessure op toen hij zondag aan het trainen was met gewichten. Vandaag was de uitslag van het onderzoek dat hij zeker tien dagen rust moet houden. Hierdoor is het onmogelijk aan de start te staan van het WK wat begint op 15 augustus. De loper uit Frankrijk werd vorig jaar bij de Olympische Spelen vierde, en aan het begin van dit jaar won hij tijdens het EK Indoor goud op de 60 meter horden. Dit goud behaalde hij door Nederlander Gregory Sedoc net voor te blijven.

Uitslag FC Twente - Sporting Portugal

FC Twente is er net niet in geslaagd om de vierde voorronde van de Champions League te bereiken. Tegen Sporting Portugal moest het in de blessuretijd de 1-1 toestaan, waardoor de Portugezen op basis van het uitdoelpunt verder gaan.

FC Twente begon, op Boschker na, met dezelfde spelers als in de heenwedstrijd. De ploeg uit Enschede kende een bliksemstart. In de eerste minuut al kreeg Twente een corner, waaruit Douglas de 1-0 wist te scoren. Daarna bleef het aanvankelijk aanvallen, maar gaandeweg de eerste helft nam Sporting het initiatief over. Twente had echter de wedstrijd onder controle en kansen wisten de Portugezen daardoor niet te creëren.

Sporting werd alleen gevaarlijk via wat afstandsschoten, terwijl Twente wat kansjes kreeg via N'Kufo. Gescoord werd er echter niet, waardoor het met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Ook in de tweede helf bleef dit spelbeeld. Sporting had het overwicht, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Twente was zelfs nog het gevaarlijkst via enkele counters. In de slotfase ging de ploeg uit Portugal uiteraard de druk nog verder opvoeren, maar zelfs toen was de beste kan nog voor Twente via een kopbal van Douglas.

In de laatste minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis. Uit een corner ging de bal via de voet van Wisgerhof in het doel. Sporting gaat hierdoor verder in de vierde voorronde van de Champions League, FC Twente zal moeten uitkomen in de play-offs ronde voor de Europa League.

karakteristieken:


FC Twente – Sporting Portugal 1-1
2' Douglas 1-0
90+4' Wisgerhof (e.d) 1-1

Toeschouwers: 23.700
Scheidsrechter: Lannoy (Fra)
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Hélder (Sporting Portugal)

Opstellingen

FC Twente: Michailov, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Brama, Perez (Tioté/59), Janssen, Stoch (Rukavytsya/79), N'Kufo, Ruiz (Vujicevic/90+1)

Sporting Portugal: Patrício, Carriço, Anderson Polga, Marques (Vukcevic/63), Abel, Fernández (Bruno Pereirinha/46), Moutinho, Djalo, Veloso, Hélder (Saleiro/63), Liedson

Zusjes mishandelen drogisterijmedewerkster

In het Brabantse Rosmalen zijn twee zusjes aangehouden wegens mishandeling van een winkelmedewerker. De medewerkster werd hierbij met deodorant in het gezicht gespoten.

De meisjes (14 en 17 jaar oud) waren aan het winkelen bij een drogisterij in hun woonplaats. Omdat het jongste meisje al eerder betrapt was wegens winkeldiefstal, hield het personeel het tweetal extra goed in de gaten. De oudste van de twee was het hier duidelijk niet mee eens en pakte de okselverfrisser. Het jongste meisje schopte daarop de winkelmedewerkster.

De politie wist het tweetal op te pakken. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor maar zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Met dank aan maily voor de submit.

PSV verkoopt Méndez aan oude club

PSV heeft Edison Méndez verkocht aan zijn oude club LDU Quito uit Ecuador. Hierdoor keert de speler terug naar zijn vaderland. De club uit Eindhoven ontvangt naar verluidt 300.000 euro voor de middenvelder, wiens contract bij PSV doorliep tot en met 2011. Uiteindelijk heeft Méndez drie jaar in Eindhoven gevoetbald.

In de zoektocht naar een opvolger voor Méndez heeft trainer Fred Rutten jeugdspeler Funsu Ojo bij de selectie gehaald voor de wedstrijd tegen Cherno More Varna, tegen wie PSV donderdag moet spelen voor een plaats in de vierde voorronde van de Europa League. Tevens is er nog een jeugdspeler toegevoegd aan de selectie; Josemar Makiavala heeft vandaag een contract voor twee seizoenen ondertekend. De achttienjarige aanvaller komt over vanuit de A1 en doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van de Eindhovenaren.

Google werft onder soldaten

Voor velen is de dienst Google Voice nog onbereikbaar, maar voor soldaten maakt het Amerikaanse internetbedrijf een uitzondering.

Google maakte vandaag bekend dat alle Amerikaanse soldaten zich kunnen aanmelden voor de telefoniedienst, die het mogelijk maakt om goedkoop internationaal te bellen, gratis sms-jes te versturen en transcripties van voicemails te lezen. Voor soldaten handig als ze onderweg zijn, voor Google een mooie publiciteitsstunt.

Over Google Voice is momenteel veel te doen. Apple heeft geweigerd de dienst toe te laten op de iPhone. De Amerikaanse telecomautoriteiten onderzoeken nu of dit is gebeurd onder druk van telecomconcern AT&T, dat de iPhone in de Verenigde Staten in combinatie met een abonnement aanbiedt.

Sinds juni rolt Google zijn telefoniedienst uit via uitnodiging. Soldaten krijgen nu prioriteit. Wie zich aanmeldt met een .mil-adres krijgt binnen 24 uur de beschikking over Google Voice.

Uitslag: FC Twente - Sporting Portugal

FC Twente is er net niet in geslaagd om de vierde voorronde van de Champions League te bereiken. Tegen Sporting Portugal moest het in de blessuretijd de 1-1 toestaan, waardoor de Portugezen op basis van het uitdoelpunt verder gaan.

FC Twente begon, op Boschker na, met dezelfde spelers als in de heenwedstrijd. De ploeg uit Enschede kende een bliksemstart. In de eerste minuut al kreeg Twente een corner, waaruit Douglas de 1-0 wist te scoren. Daarna bleef het aanvankelijk aanvallen, maar gaandeweg de eerste helft nam Sporting het initiatief over. Twente had echter de wedstrijd onder controle en kansen wisten de Portugezen daardoor niet te creëren.

Sporting werd alleen gevaarlijk via wat afstandsschoten, terwijl Twente wat kansjes kreeg via N'Kufo. Gescoord werd er echter niet, waardoor het met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Ook in de tweede helf bleef dit spelbeeld. Sporting had het overwicht, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Twente was zelfs nog het gevaarlijkst via enkele counters. In de slotfase ging de ploeg uit Portugal uiteraard de druk nog verder opvoeren, maar zelfs toen was de beste kan nog voor Twente via een kopbal van Douglas.

In de laatste minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis. Uit een corner ging de bal via de voet van Wisgerhof in het doel. Sporting gaat hierdoor verder in de vierde voorronde van de Champions League, FC Twente zal moeten uitkomen in de play-offs ronde voor de Europa League.

karakteristieken:


FC Twente – Sporting Portugal 1-1
2' Douglas 1-0
90+4' Wisgerhof (e.d) 1-1

Toeschouwers: 23.700
Scheidsrechter: Lannoy (Fra)
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Hélder (Sporting Portugal)

Opstellingen

FC Twente: Michailov, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Brama, Perez (Tioté/59), Janssen, Stoch (Rukavytsya/79), N'Kufo, Ruiz (Vujicevic/90+1)

Sporting Portugal: Patrício, Carriço, Anderson Polga, Marques (Vukcevic/63), Abel, Fernández (Bruno Pereirinha/46), Moutinho, Djalo, Veloso, Hélder (Saleiro/63), Liedson

Kluivert: "Het kriebelt nog altijd"

Patrick Kluivert sluit wen terugkeer in het betaald voetbal nog steeds niet uit. In een interview met PSV TV geeft de oud-international aan dat 'het nog kriebelt'.

"Het kriebelt nog wel", aldus de aanvaller, die ook bezig is met de cursus coach betaald voetbal. Bij PSV loopt Kluivert momenteel stage om zo te voldoen aan de eisen voor het behalen van het diploma. Officieel afscheid heeft Kluivert nog niet genomen van het profvoetbal. De spits, die in zijn loopbaan onder meer ook bij Ajax, FC Barcelona en PSV speelde, gaf wel aan blij te zijn met het volgen van de cursus.

Mocht er een mooie club zijn die nog zoekende is naar een spits, dan is Kluivert een optie. "Ik wil altijd alles aanhoren", hoopte Kluivert nog een beetje op een club.

Vinokourov terug in wielerpeloton

Aleksandre Vinokourov is terug in het wielerpeloton. De Kazach maakte dinsdag in een criterium in het Franse Castillon-la-Bataille zijn rentree. Hij deed dit in een koers over 45 kilometer met een sponsorloos shirt.

"Ik ben fit. Ik moet de snelheid nog even vinden, maar dat zal niet lang duren", zei de coureur die zijn dopingschorsing er op heeft zitten. "Het is een uniek gevoel weer een startnummer te hebben. Het is alsof ik terugkeer in de familie."

De eerste grote koers die Vino zal gaan rijden, is de Tour de l'Ain. Daar zal hij waarschijnlijk gaan rijden voor Astana. Daar wil de Kazach de rechterhand worden van Tour-winnaar Alberto Contador. "Het doel is een team te bouwen rond Alberto. Ik wil voor hem werken, maar de beslissing is aan hem."

Kim Jong-il gelast vrijlating Amerikanen

De twee Amerikaanse verslaggeefsters die begin juni in Noord-Korea werden veroordeeld tot twaalf jaar dwangarbeid, krijgen gratie en worden vrijgelaten. Dat heeft de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il besloten, zo meldde het staatspersbureau KCNA vandaag

Vandaag bracht de Amerikaanse oud-president Bill Clinton een onaangekondigd bezoek aan het Aziatische land.

De verslaggeefsters Euna Lee (36) en Laura Ling (32) werden in maart gearresteerd door de Noord-Koreaanse autoriteiten. Ze werden veroordeeld wegens het illegaal oversteken van de grens en niet nader gespecificeerde misdaden tegen de Noord-Korea.


Kim Jong-il verleent Amerikaanse journalisten gratie  (foto: ANP)

De Bakker snel onderuit in San Marino

Tennisser Thiemo de Bakker heeft tijdens het challengertoernooi in San Marino maar één ronde kunnen spelen. Waar hij vorige week nog de finale van een challengertoernooi in Tampere (Finland) won is de De Bakker nu al in de eerste ronde uitgeschakeld.

De Bakker ging vandaag, na een sterk begin, onderuit tegen Oleksandr Dolgopolov uit de Oekraïne. Tijdens de tweede set had De Bakker nog wel een matchpoint in de tiebreak maar uiteindelijk kon hij deze niet verzilveren. De setstanden waren respectievelijk: 6-0, 6-7, 4-6.

Pot appelmoes veroorzaakt ongeluk

Een pot appelmoes die onder het rempedaal van een auto was gerold, heeft in Landgraaf een bizar ongeluk veroorzaakt. Omdat de bestuurder van de auto niet meer kon remmen, ramde de auto een woonhuis.

Wonder boven wonder raakten zowel de drie inzittenden van de auto als de bewoners van het huis niet gewond bij de botsing. Wel raakte de gevel dusdanig beschadigd dat deze gestut moet worden.

De 18-jarige bestuurder van de auto verklaart dat de pot appelmoes onder zijn rempedaal rolde. Hij schrok, en reed tegen het huis, omdat hij niet meer kon remmen.

Met dank aan maily voor de submit.

Beckenbauer zet Van Gaal op scherp

Bayern München-president Franz Beckenbauer heeft Louis van Gaal nogmaals onder druk gezet. Volgens Der Kaiser heeft Bayern dit jaar het beste team uit de clubhistorie en moeten daarom zowel in Duitsland als in Europa prijzen gepakt worden.

"Nog nooit hebben we zoveel geld geïnvesteerd in onze selectie," zei Beckenbauer in de Duitse media. "We willen in Duitsland kampioen worden en in de Champions League bij de laatste acht, of liever nog bij de laatste vier komen. We hebben zelfs kans om de Champions League te winnen, vind ik."

Beckenbauer is blij dat hij sterspeler Franck Ribéry heeft behouden, maar had eerder deze week toch kritiek op de Fransman. Hij zou deze zomer te veel met Real Madrid geflirt hebben. Van Gaal deed dit af met de mededeling dat Ribéry op een goede manier zijn werk verricht.

Gratis auto's bij pre-order Gran Turismo PSP

Op 1 oktober bij de release van de PSP Go komt ook het langverwachte Gran Turismo PSP. Voor de gamers die Gran Turismo hebben gepre-orderd of dat nog gaan doen is er goed nieuws. Deze groep mag 1 van 5 auto's kiezen waarbij de kleur exclusief is. Of deze auto's ook bij de 800 andere auto's die gewoon in de game zitten is nog niet bekend.

De 5 nieuwe auto's zijn een Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, GTbyCitroen die speciaal ontwikkeld was door Polyphony Digital en Citroen, Nissan GT-R Spec V en een Lamborghini Countach.



Lamborghini Countach

GTbyCitroen

Bugatti Veyron

Ferrari Enzo

Nissan GT-R Spec V

Zonneveld verhuurd aan FC Groningen

FC Groningen heeft zich versterkt met Mike Zonneveld. De club uit de Euroborg was al lang op zoek naar een linker verdediger en heeft die in de persoon van de PSV-speler gevonden. Zonneveld zal gehuurd worden door de ploeg van Ron Jans.

Zonneveld, die in Eindhoven aan zijn derde seizoen bezig was, kwam in de plannen van trainer Fred Rutten niet meer voor. Hierdoor was een overgang van de speler naar Groningen dinsdagavond dan ook snel beklonken.

De Noordwijker speelde in het verleden voor NAC Breda, NEC, Go Ahead Eagles en de Ajax-jeugd. Hij kwam hierbij tot 190 wedstrijden in het betaalde voetbal en 23 goals.

Sudan grijpt in bij demonstratie voor vrouw

De Sudanese oproerpolitie heeft vandaag ingegrepen bij een demonstratie die plaatshad uit solidariteit met een vrouw die in het openbaar een broek droeg. De vrouw moet rekening houden met veertig zweepslagen.

Agenten maakten gebruik van traangas om een menigte van enkele honderden sympathisanten uiteen te drijven. De betogers hadden zich verzameld bij een rechtbank in de Sudanese hoofdstad Khartoem, waar een hoorzitting over de zaak plaatsvond. De rechter besloot het proces te verdagen tot 7 september.

De voormalige journaliste Lubna Hussein was vorige maand gearresteerd omdat ze in een restaurant een broek droeg, wat in Sudan als onfatsoenlijk geldt. Ze was samen met twaalf andere vrouwen opgepakt. Hussein werkt voor de Verenigde Naties.

Menigte demonstreert voor vrouwenrechten in Sudan  (foto: ANP)

Vidzone inmiddels 100 miljoen keer beluisterd

Sony heeft bekend gemaakt dat Vidzone, de service waar gratis muziekclips op de PS3 kunnen worden bekeken, inmiddels 1 miljoen keer is gedownload. De videoclips op Vidzone zijn in totaal 100 miljoen keer bekeken.


Het best beluisterde nummer is "Boom Boom Pow" van The Black Eyed Peas. Daarnaast staan er opvallend veel nummers van de onlangs overleden King of Pop in de top 10:

1. Black Eyed Peas - "Boom Boom Pow"
2. Michael Jackson - "Thriller"
3. Lady Gaga - "Poker Face"
4. Michael Jackson - "Beat It"
5. Michael Jackson - "Billie Jean"
6. Michael Jackson - "Man In The Mirror"
7. Eminem - "We Made You"
8. Dizzee Rascal, Armand Van Helden - "Bonkers"
9. Michael Jackson - "Black Or White"
10. Michael Jackson - "Another Part Of Me"

Vidzone is helaas alleen te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Australië.

Ombudsman: veel klachten over DSB

De financiële ombudsman heeft ongeveer 250 klachten binnengekregen over leningen die bij DSB Bank zijn afgesloten. Dit heeft ombudsman Jan Wolter Wabeke vandaag gezegd in een interview met RTL Nieuws. Volgens hem gaat om "verhoudingsgewijs vrij veel klachten".

DSB ligt onder vuur, omdat consumenten klagen dat zij met te hoge hypotheekschulden en ongewenste verzekeringen zijn opgezadeld. Toezichthouder AFM heeft het bedrijf al boetes van in totaal 120.000 euro opgelegd, omdat de bank zijn zaken niet op orde had. Mogelijk krijgt DSB nog meer boetes.

Wabeke stelt dat hij met ongeveer de helft van de klachten niets kan doen. De andere helft heeft hij doorverwezen naar DSB met het verzoek om er nog eens naar te kijken. De ombudsman heeft in deze zaken een bemiddelende rol.

Novartis test H1N1-vaccin op mensen

Farmaceutisch bedrijf Novartis is begonnen met het testen van zijn H1N1-vaccin op mensen. Concurrent Sanofi-Aventis wil binnen enkele dagen beginnen. Dat maakten de firma's vandaag bekend.

De derde grote producent van vaccins, GlaxoSmithKline, begint later deze maand met zijn eerste klinische studies.

Het is de bedoeling dat volgende maand de eerste massale vaccinaties tegen de Mexicaanse griep kunnen worden uitgevoerd om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

Boze vrouw weigert hulp

Een boze vrouw sprong gisteren na een ruzie met haar partner in het IJsselmeer en weigerde vervolgens alle hulp van hupverleners. Volgens de reddingsbrigade bleef de vrouw stug doorzwemmen.

Omdat haar partner de vrouw niet uit het water gepraat kreeg, werd de reddingsbrigade ingeschakeld. Ook de reddingswerkers konden de vrouw niet overtuigen uit het water te komen.

Uiteindelijk sprongen twee reddingswerkers in het water. De vrouw probeerde nog te ontkomen, maar werd onder lichte dwang uit het water gehaald. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

Duitse joden voor publicatie Mein Kampf

Duitse joden zijn niet meer voor een verbod van het boek Mein Kampf van de voormalige Duitse dictator Adolf Hitler. De Centrale Raad van de Joden in Duitsland ondersteunt een becommentarieerde uitgave van de omstreden ideologische tekst, meldden Duitse media.

Secretaris-generaal Stephan Kramer van de raad noemt een wetenschappelijk onderbouwde editie nuttig en belangrijk. De joodse organisatie schaart zich daarmee achter een instituut in de Beierse hoofdstad München, dat Mein Kampf opnieuw op de markt wil brengen.

Het Beierse ministerie van Financiën, dat de auteursrechten op het boek bezit, voelt niets voor een heruitgave. De rechten vervallen echter op 31 december 2015, zeventig jaar na de dood van Hitler aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In het boek zet de latere Führer zijn politieke en antisemitische opvattingen uiteen.

Politiebond wil voorrang bij vaccinatie

De politiebond ACP wil dat politieagenten als een van de eersten ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep. In dat geval zou minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) de sector moeten aanwijzen als 'vitale sector'.
 
"Het lijkt mij duidelijk dat de politie te allen tijde voldoende mensen beschikbaar moet hebben om de veiligheid op straat te garanderen", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. "Daarom moeten politiemensen met voorrang ingeënt worden." De ACP vindt dat behalve de politie ook de brandweer en de gezondheidszorg als vitale sector moeten worden aangewezen.
 
In het aankomende landelijk overleg zal de ACP met minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) vragen stellen over de mogelijke aanwijzing van de politiesector als vitale organisatie. Tot op heden zijn er nog geen sectoren benoemd die voorrang krijgen bij de inenting. 
 
Vandaag werd de griep voor het eerst bij een agent vastgesteld.  

Alonso van Liverpool naar Real Madrid

Real Madrid heeft zich dan toch versterkt met Xabi Alonso. Na wekenlange onderhandelingen met Liverpool is de transfer nu rond.

Real Madrid zou volgens Spaanse media ongeveer dertig miljoen euro betalen voor Alonso, die nog wel medisch gekeurd moet worden. Het is de zevende grote aankoop van Real Madrid deze zomer. Eerder werden Kaká, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol en Esteban Granero al aangetrokken.

De 27-jarige Alonso debuteerde bij Eibar, om vervolgens zes jaar uit te komen voor Real Sociedad. In 2004 vertrok hij naar Liverpool. Daar speelde de middenvelder in vijf seizoenen 144 competitieduels en scoorde vijftien keer.

Man poogt autosleutels in te slikken

Een 54-jarige Almeloër probeerde gisteren zijn autosleutels in te slikken. Dit nadat hij door een motoragent werd aangehouden in verband met een verkeersovertreding.

De man gaf een valse naam op, maar de agent had dit door en wilde hem om die reden aanhouden. Vervolgens stopte de man de autosleutels in zijn mond en probeerde ze door te slikken. De agent reageerde gelijk en kneep de keel van de man dicht waarop deze de sleutels weer uitspuugde.

Na verhoor en met een flink aantal boetes op zak mocht de man weer vertrekken, aldus de politie.

Met dank aan kyaniet voor de submit.

Ecclestone wil Canadese Grand Prix terug

Veel teams vinden het erg jammer dat er dit jaar geen enkele Grand Prix in Noord-Amerika gereden gaat worden. Daarom heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone beloofd de Grand Prix van Canada volgend jaar weer op de kalender te zetten. De GP van Indianapolis komt echter niet meer terug.

In 2008 verdween de Grand Prix van Amerika al van de kalender en een jaar later volgde ook Montréal. De pogingen van de Canadese stad om de race terug te krijgen, lijken hun vruchten afgeworpen te hebben.

"In 2010 gaan we weer in Montréal rijden. Iedereen in de Formule 1 houdt van de Canadese Grand Prix", zegt Ecclestone in Motorsport Aktuell. "Vergeet Indianapolis, daar gaan we niet meer naartoe. Ik ga nu proberen om Hockenheim te behouden en daarna de Nürburgring en Spa-Francorchamps."

Ook gaat Bernie Ecclestone zich bezighouden met andere, nieuwe Grand Prix die op de planning staan, zoals Zuid-Korea en India. "Ik hoop echt dat Korea doorgaat. Misschien dat het volgend jaar al gaat lukken. India komt sowieso in 2011 op de kalender te staan", aldus Ecclestone. "Daar willen we echt een geweldige race van maken, maar dat duurt nog even."

Marc-Marie Huijbregts terug bij DWDD

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts keert begin september weer terug als vaste tafelheer bij de VARA-talkshow De Wereld Draait Door. Dit zei Huijbregts vandaag in Amsterdam, waar hij interviews gaf over zijn recente reis naar Kenia voor het NCRV-programma 'Marc-Marie in 't wild' dat vanaf 8 september is te zien op Nederland 3.

Huijbregts was twee seizoenen lang telkens op vrijdagavond de sidekick van DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk, totdat hij daar vorig jaar december tijdelijk mee stopte. Hij kon de wekelijkse klus niet combineren met het toneelstuk Hotel Atlantico, waarin hij een rol had.

Bij het inplannen van zijn komende theaterprogramma Marc-Marie Punt zorgt Huijbregts ervoor dat hij op de vrijdagavonden niet op het podium hoeft te staan en tijd heeft om aan te schuiven bij De Wereld Draait Door, dat op maandag 31 augustus weer begint. "Ik miste De Wereld Draait Door gewoon veel te erg", zegt Huijbregts. "Tafelheer is een ideale rol voor mij. Sommige gasten voelen zich zo op hun gemak, dat ze mij soms meer vertellen dan aan Matthijs."

Huijbregts keerde deze week terug uit Kenia, waar hij voor de achtdelige NCRV-serie 'Marc-Marie in 't wild' op zoek ging naar wilde dieren. In elke aflevering probeert Huijbregts zichzelf met een beest te laten fotograferen door wildlife- en survivalexpert Bart de Haas.

Nederlandse militairen Kabul rijden kind aan

Een voertuig van Nederlandse militairen heeft vandaag in de Afghaanse hoofdstad Kabul een achtjarig kind aangereden dat plotseling overstak. Het jongetje is met een hoofdwond, een gebroken been en arm in het militaire hospitaal op de vliegbasis van Kabul opgenomen. Hij is stabiel. Ook drie militairen raakten gewond.

Dat heeft Defensie vandaag bekendgemaakt. De chauffeur probeerde nog uit te wijken voor het kind waardoor de wagen omsloeg. De drie militairen blijven een nacht ter observatie in het hospitaal. Ze hebben zelf hun thuisfront ingelicht.

Oud-president Clinton ontmoet Kim Jong-il

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton heeft vandaag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il ontmoet. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld op gezag van Noord-Koreaanse media. Ontmoetingen van Kim met leiders van andere landen zijn zeer uitzonderlijk.

Volgens Yonhap bracht Clinton een boodschap van president Barack Obama over aan de Noord-Koreaanse leider. Eerder had het Witte Huis echter gemeld dat Clinton privé had besloten tot de reis.

Yonhap meldde dat Kim Clinton tijdens een diner heeft gesproken. Uiteenlopende onderwerpen zouden in hun gesprek aan de orde zijn gekomen.

Clinton was vandaag eerder op de dag aangekomen in Noord-Korea. Hij wil proberen twee veroordeelde Amerikaanse journalistes vrij te krijgen. Euna Lee (36) en Laura Ling (32) werden begin juni tot twaalf jaar dwangarbeid veroordeeld wegens illegaal de grens oversteken en misdaden tegen de staat.

De autoriteiten arresteerden de twee in maart aan de Chinese grens. Lee en Ling maakten toen opnames voor een documentaire over de handel in gevluchte Noord-Koreaanse vrouwen.

Bill Clinton ontmoet Kim Jong-il  (foto: ANP)

[Update] PS3 100 euro goedkoper over twee weken?

[Update 18:45]
Sony heeft onlangs ook genoeg onderdelen besteld om 1 miljoen PS3's te produceren voor het 3e kwartaal, dat meldt Gamesindustry. Dit zijn tweemaal zoveel Playstations als in de drie maanden daarvoor. Sony verwacht dus waarschijnlijk hoge verkoopcijfers voor de PS3 wat betekent dat de geruchten over een prijsverlaging of een PS3 Slim nu versterkt zijn.

[Origineel Bericht]
Volgens geruchten gaat Sony iets groots aankondigen tijdens de GamesCom in Keulen. Inmiddels is bekend dat Japanse retailers te horen hebben gekregen van Sony dat de 80GB PS3 vanaf 8 augustus niet meer leverbaar is, maar ook in Europa heerst er onrust. Volgens het Belgische RTLInfo heeft Sony retailers te kennen gegeven dat er een prijsdaling van maar liefst 100 euro aan zit te komen.

Volgens PSM3-redacteur Andy Hartup is een prijsdaling een kwestie van tijd. Sony zal veel indruk willen maken tijdens de GamesCom en dus met veel hard- en softwarenieuws moeten komen. Door een aankondiging van de PS3 Slim in Keulen zou hij ook niet verrast zijn. Hij verwacht zelfs een PS3 Slim-bundel met Uncharted 2 in oktober.

Varkenskop bij moskee Ede

Bij de Al Mouahidin moskee in Ede is afgelopen weekend een varkenskop neergelegd. Dat bevestigde de politie vandaag.

De kop werd eergisteren aangetroffen door moskeegangers. Uit beelden van bewakingscamera's bleek dat twee onbekende fietsers de varkenskop, verpakt in en plastic zak, achterlieten bij de moskee.

Volgens het bestuur van de moskee is hier sprake van een gerichte actie tegen de moskee. De vondst werd dan ook gemeld bij de politie. Anderhalf jaar geleden, tijdens de bouw van het gebedshuis, was de moskee ook al doelwit van tegenstanders. Diverse ruiten sneuvelden toen.

Het contact met de omgeving is de laatste anderhalf jaar erg goed volgens een woordvoerder van het bestuur. "We hebben bij de opening van onze moskee een open dag gehouden en dat leverde talloze enthousiaste reacties op."

Met dank aan kyaniet en Me_Master voor de submit.

Bezoekers slaan personeel Slagharen

Een 26-jarige medewerker van Attractiepark Slagharen is mishandeld, toen hij een ruzie tussen vier meisjes en verschillende ouders wilde sussen bij de kabelbaan. Een van de vaders deelde een paar klappen uit aan de parkmedewerker, maakte de politie vandaag bekend.

De groep had ruzie met elkaar, omdat er vanuit de kabelbaan zou zijn gespuugd. De medewerker probeerde de gemoederen tot bedaren te brengen, maar kreeg een tik van een 47-jarige man uit Bolsward.

Twee andere ouders (36 en 41, beiden uit Utrecht) wilden vervolgens verhaal halen bij een andere medewerker en vernielden een deur van een kantoor. De drie ouders zijn aangehouden.

Zondag werden ook al vier medewerkers van Slagharen mishandeld. Een man wilde zonder kaartje het attractiepark binnen. De groep waar hij mee op stap was raakte vervolgens slaags met vier personeelsleden van Slagharen, waarna ze er vandoor gingen. Van die daders ontbreekt nog ieder spoor.

'Fàbregas bijna van Milan'

Er bestaat een kans dat Arsenal in korte tijd zijn derde basisspeler kwijtraakt. Na het vertrek van Emmanuel Adebayor en Kolo Touré lijkt de Londense club ook Cesc Fàbregas te verliezen. Volgens Tuttosport zal de Spanjaard binnenkort een contract tekenen bij de Milanezen.

Arsène Wenger heeft al aangekondigd Fàbregas te verkopen aan AC Milan. Volgens de Italiaanse krant zal Arsenal 35 miljoen euro ontvangen voor de middenvelder. Hij tekent een contract voor vijf jaar.

Adriano Galliani zou al een mondeling akkoord hebben bereikt met de Spaans international. In Milaan moet Fàbregas het middenveld versterken nu Kaká naar Real Madrid is verkast. En gezien het feit dat Andrea Pirlo nog altijd in de belangstelling van Chelsea staat, kan Fàbregas ook daarvoor gehaald worden.

Noor Olsen nieuwe spits van MVV

MVV heeft de Noor Jonas Olsen voor twee jaar vastgelegd. De 20-jarige aanvaller komt de Maastrichtse gelederen versterken nadat de Belg Kevin Oris te duur bleek.

Olsen speelde voor de Noorse derdedivisionist Kvik Halden en was de afgelopen anderhalve week op proef bij MVV. In Noorwegen was de jonge aanvaller zeer trefzeker.

Trainer Fuat Çapa ziet veel mogelijkheden in Olsen, maar beseft ook dat er nog redelijk wat te schaven valt aan de jonge Noor. "We kennen zijn tekortkomingen, maar daar kunnen we aan werken", aldus Çapa tegenover De Limburger. "Jonas heeft een neus voor de goal en is goed in de combinatie."

Met het aantrekken van Olsen is MVV klaar wat betreft het binnenhalen van nieuwe spelers. Çapa: "Ik ben tevreden met deze selectie."

'Hull City en Fulham willen Altidore'

The Daily Mail meldt dinsdag dat de Engelse clubs Hull City en Fulham interesse hebben in de jonge aanvaller Jozy Altidore.

Altidore maakte als aanvaller van de Verenigde Staten indruk tijdens het toernooi om de Confederations Cup in juni. De 19-jarige Altidore maakte de openingstreffer in de halve finale tegen Spanje, die door Team USA met 2-0 werd gewonnen.

Het Spaanse Villarreal nam Altidore vorig jaar zomer over van New York Red Bulls. Bij El Submarino Amarillo kwam de jonge aanvaller echter nauwelijks aan spelen toe. Een uitleenbeurt bij Xerez leverde eveneens weinig resultaat op.

Hull City wil Altidore meer kans op speeltijd geven en zou bereid zijn om een slordige 7,5 miljoen euro uit te geven voor de aanvaller.

Ook Lindenbergh traint mee bij AGOVV

Na Remon de Vries heeft ook Olaf Lindenbergh het trainingsveld van AGOVV weten te vinden.

De 35-jarige Lindenbergh heeft een kans binnenkort een contract bij de Apeldoornse club te ondertekenen. Na de ochtendtraining verdween de technische staf samen met de Raad van Commissarissen en de zaakwaarnemer van Lindenbergh richting vergaderruimte.

Olaf Lindenbergh speelde onder meer bij De Graafschap, AZ, Ajax en Sparta. Overigens heeft Lindenbergh AGOVV al eens een hak gezet, hij scoorde de winnende treffer in de beker met Jong Ajax tegen AGOVV.

Astarloza ontkent dopinggebruik

Wielrenner Mikel Astarloza heeft ontkent dat hij doping heeft gebruikt. De wielrenner van Euskaltel, elfde tijdens de Tour de France, werd bij een out-of-competitioncontrole op 26 juni betrapt op epo.

"Ik heb niets illegaals genomen", volgens Astarloza. De Spanjaard, winnaar van de zestiende etappe in de Tour de France, verklaarde er alles voor over te hebben zijn onschuld te bewijzen. Volgens Astarloza zijn er redenen te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de test, wat de contra-expertise ook mag uitwijzen. "Ik heb mijn vertrouwen in het systeem verloren. Dope gebruiken is in deze tijd waanzin. Sportieve zelfmoord, ik zou wel gek zijn." Mocht de contra-expertise van de test hetzelfde resultaat geven, kan Astarloza een schorsing van twee jaar tegemoet zien.

Met dank aan Olga voor de submit.

Extra sponsor moet Kroon bij Vacansoleil halen

Dat Vacansoleil Karsten Kroon aan wil trekken was al eerder bekend. De ploeg heeft echter niet financiële middelen over om de Nederlander aan te trekken. Daarom wordt er gezocht naar een nieuwe sponsor.

"Karsten en ik hebben een inventariserend gesprek gehad", verkondigt manager Daan Luijkckx in AD Sportwereld. "Momenteel zijn wij bezig met een tweede grote sponsor. Gaat dat verhaal door, dan is Karsten de eerste renner die ik zal inlichten."

Vacansoleil zal deze maand waarschijnlijk haar eerste grote ronde rijden, de Vuelta a España. Ondanks dat dit, door verschuivingen in de organisatie, nog niet zeker is is Luijckx wel tevreden. "Onze doelstellingen zijn ruimschoots overtroffen en de sponsoren zijn tevreden. De kunst is nu om het goede voorseizoen te consolideren in de komende weken."

Met dank aan Olga voor de submit.

Telstar legt drie spelers vast

Telstar heeft voor het begin van de competitie nog drie spelers aan weten te trekken. Erwin Koen (30), Gregory Schaken (20) en Don Juan Day (20) komen de Velsenaren versterken.

Erwin Koen tekende voor één jaar, volgens de IJmuider Courant. Hij was de afgelopen periode al op proef bij Telstar. Aanvaller Koen komt over van Wiesbaden in Duitsland. In het seizoen 1998/99 speelde Koen voor FC Groningen.

Don Juan Day komt over van Vitesse/AGOVV A1 en speelt normaal linksbuiten. Gregory Schaken is een middenvelder en kan ook als aanvaller redelijk uit de voeten. Hij verruit Utrecht voor de eerstedivisionist.

[Uitslag] FOK! film 100 2009 - 8e editie

De uitslag van de FOK! film top 100 2009, achtste editie is bekend! Iets meer dan een maand kon iedereen zijn top 10, 25, 50 of top 100 insturen om zo tot de einduitslag te komen. 

Zo'n 120 mensen stuurde een lijstje in waarin 1857 films werden genomineerd. Dit jaar kwamen er 13 nieuwe films de lijst binnen, waardoor films als Die Hard en The Lion King uit de lijst vielen. 

Vorig jaar werd Pulp Fiction na zes jaar van de troon gestoten door The Shawshank Redemtion. De nummers een en twee hebben hun plek vast weten te houden, de nummer drie van vorig jaar The Matrix is echter naar een vijfde plek teruggevallen en op nummer drie staat nu The Godfather.

Voor de hele top 100 kun je terecht in dit topic in het film, tv & radio forum.   


Top 10

01 The Shawshank Redemption (Frank Darabont, 1994)
02 Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994)
03 The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972)
04 Reservoir Dogs (QuentinTarantino, 1992)
05 The Matrix (Wachowski Brothers, 1999)
06 Fight Club (David Fincher, 1999)
07 American Beauty (Sam Mendes, 1999)
08 Se7en (David Fincher, 1995)
09 Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001)
10 Il buono, il brutti, il cattivo (The Good, The Bad & The Ugly) (Sergio Leone, 1966)

Onder de stemmers wordt ook nog een prijzenpakket verloot met films van Lumiére Home Entertainment!

Ferrari haalt hard uit naar Williams

Het Formule 1-team van Ferrari heeft hard uitgehaald naar Williams dat weigerde om Michael Schumacher de kans te geven om in de F60 te testen. Hierdoor moet de Duitser met de Ferrari op nul beginnen in Valencia bij de Grand Prix van Europa.

Het Italiaanse team verwijt Williams een gebrek aan fairplay. Ferrari zegt dit zelf wel te hebben gedaan door Scuderia Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari zijn test te gunnen. "Raad eens wie een test met de F60 heeft tegenghouden? Een team dat al jarenlang niets gewonnen heeft en dan nog steeds een gebrek aan fair play toont," sneerde het Italiaanse team op haar eigen website.

"Even ter notitie: het Ferrari-team heeft toestemming gegeven om Jaime Alguersuari te mogen laten testen, maar het lijkt er op dat in dit geval iemand besloten heeft de regels letterlijk op te volgen."

Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso sloten zich aan bij Williams dat niet wenste te reageren op het verwijt dat Ferrari aan het Britse team maakt.

Obama vaker dan Bush met dood bedreigd

Het aantal doodsbedreigingen tegen een Amerikaanse president is met 400 procent gestegen, sinds Barack Obama begin dit jaar het stokje overnam van George Bush. Het eerste zwarte staatshoofd van de Verenigde Staten krijgt per dag gemiddeld ruim dertig doodsbedreigingen.

Dat staat in het nieuwste boek van de onderzoeksjournalist Ronald Kessler, In the President's Secret Service, meldden Amerikaanse media vandaag. Volgens Kessler vergt het grote aantal dreigementen het uiterste van de beveiligingsdienst van de president, de Secret Service. Agenten moeten meer uren draaien, waardoor ze minder kunnen oefenen.

Een van de bekendgemaakte dreigementen aan het adres van de president kwam van blanke activisten in Tennessee. Zij wilden een wapenhandel beroven, 88 zwarte mensen doodschieten, veertien anderen onthoofden en uiteindelijk Obama vermoorden.

Ducati wil verder met Kallio

Ducati heeft laten weten graag door te willen gaan met Mika Kallio. De motorcoureur heeft in zijn eerste seizoen al vier keer in de top tien weten te eindigen.

De Fin was zelfs een enkele keer beter dan de fabriekscoureurs van Ducati en leek in Assen met een zesde plek zijn beste seizoensprestatie te gaan behalen maar toen viel hij onfortuinlijk in de laatste ronde.

Er doen al speculaties de ronde dat Kallio volgend seizoen teamgenoot gaat worden van Casey Stoner in het fabrieksteam. Ook is het mogelijk dat de Fin bij zijn huidige team zal blijven met meer steun van de renstal. Kalio maakte indruk bij teamchef Livio Suppo, deze verklaarde dat hij graag het contract met de coureur verlengt.

Atouba debuteert dinsdag in Ajax-shirt

Thimothée Atouba maakt dinsdagavond zijn debuut in het shirt van Ajax. De voetballer uit Kameroen, overgenomen van het Duitse Hamburger SV, zal in de basis staan bij Jong Ajax in een oefenduel tegen VVSB uit Noorwijkerhout.

Atouba was dit seizoen niet bij de eerste trainingen aanwezig omdat de linksback nog moest wachten op een werkvergunning. Hij maakte tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen afgelopen zondag wel deel uit van de selectie, maar trainer Martin Jol verkoos Vertonghen boven Atouba op de linksback positie. Overigens zal trainer Martin Jol Atouba niet zien debuteren, hij is namelijk ziek.

Vier jaar voor onder invloed doodrijden vrouw

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag een 30-jarige man uit IJsselstein veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het doodrijden van een vrouw uit Houten. De man, Tommy P., reed zonder rijbewijs en was onder invloed van alcohol en drugs.

De rechter ontzegde P. ook zijn rijbevoegdheid voor vijf jaar. Daarnaast moet P. de familie van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 14.000 euro. Het ongeval vond in oktober vorig jaar plaats.

Coldplay-concertkaart voor 1 euro

Een kaartje voor een Coldplay-concert in Amerika is voor minder dan een euro al te krijgen, bericht The Sun. De band is bijna aan het einde gekomen van hun 39 dagen durende concertreeks. De overkill aan concerten lijkt de kaartenverkoop van de band nu de nek om te draaien. Voor een prikkie worden de concertkaarten nu gedumpt op websites waar tickets worden doorverkocht.

In een klein jaar speelde Coldplay al 74 keer op podia over de hele wereld. Blijkbaar heeft het publiek al genoeg kansen gehad om de band te zien schitteren, waardoor er nu minder animo is voor de kaarten. Dit dieptepunt overkwam kennelijk ook andere topacts als: Bruce Springsteen, U2 en Paul McCartney.


Coldplay  (foto: DAG)

KNVB zet Wiedemeijer en Haverkort terug

Voetbalbond KNVB heeft de scheidsrechters Reinold Wiedemeijer en Ben Haverkort tijdelijk teruggezet. Beide arbiters zagen afgelopen weekend in de Eredivisie een strafschop over het hoofd. Wiedemeijer gaf AZ geen penalty, terwijl Haverkort Vitesse geen strafschop gaf.

Wiedemeijer zal nu komende vrijdag een wedstrijd in de Jupiler League gaan leiden. Hem is de partij tussen FC Volendam en FC Den Bosch toegewezen. Haverkort is zelfs een weekend vrijaf gegeven.

Ecclestone: "Michael moet voor altijd rijden"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher definitief in de sport terugkeert. De Brit wil dat de Duitser voor altijd blijft rijden. Zo ver zal het niet komen, want Ferrari heeft al aangegeven dat de terugkeer slechts tijdelijk zal zijn.

"Dat is niet aan mij," zei Ecclestone over of de terugkeer van Schumacher al of niet tijdelijk is. "Misschien dat Ferrari succes boekt. Ik weet zeker dat ze hem wel willen behouden. Ik zou graag zien dat Michael voor altijd zal rijden. Ik heb het er vaak met hem over gehad. De fitnesstests zijn geen probleem en wanneer hij rijdt, is hij snel."

Jongen (11) gooit steen door vrachtautoruit

Een 11-jarige jongen heeft gisteren een steen door de ruit van een vrachtauto gegooid. Hij deed dit vanaf een viaduct over de snelweg A2 bij Rosmalen. De chauffeur van de vrachtauto kwam hierbij met de schrik vrij.

De politie heeft de knaap aangehouden. Bij hem waren nog twee twaalfjarige meisjes, maar die hadden geen steen gegooid. De jongen moet meedoen met een speciaal project voor kinderen onder de twaalf jaar die een strafbaar feit begaan hebben. Hij is namelijk nog te jong om vervolgd te kunnen worden.

Meteen nadat de steen door de ruit ging, zette de chauffeur van de vrachtwagen zijn voertuig aan de kant. Een andere automobilist deed hetzelfde. Samen wisten ze de kinderen staande te houden en over te dragen aan de politie.

Eerste NL dode door Mexicaanse griep

Zojuist is bekend geworden dat in Nederland het eerste dodelijke slachtoffer van de Mexicaanse griep is gevallen. Een 17-jarige jongen is afgelopen nacht overleden. Dat maakte het RIVM bekend. Hij was al ernstig ziek en kreeg de Mexicaanse griep erbij. 

Deze jongen is de eerste persoon in Nederland die is overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep, officieel bekend als de Nieuwe Influenza A. Sinds april zijn er 663 personen besmet geraakt in Nederland, waarvan er 9 in het ziekenhuis zijn opgenomen.

In Europa zijn er dit jaar 27.337 gevallen van de Mexicaanse griep gemeld, waarvan 40 patiënten zijn overleden. Wereldwijd zijn er 188.139 besmettingen en reeds 1.265 personen zijn eraan overleden.

Er worden geen verdere mededelingen gedaan over de overleden jongen, dit op verzoek van de naaste familie en uit oogpunt van privacy.

Kijk ook in het Mexicaanse Griep forum op FOK!. 

Wijzigingen in de FP-crew (juli)

Juli was een bijzonder rustige maand wat betreft wijzigingen in de FP-crew; twee mensen kwamen erbij en helaas vertrokken er drie. De nieuwssectie kreeg er twee mensen bij en zag er één vertrekken. Ook vertrok een moderator en een columnist.


De wijzigingen op een rijtje:

Nieuwsposters: Frambozenpudding
Nieuwe 'schakel' frontpage <-> sport: Rauzer

De vertrokken crewleden bedanken wij voor hun inzet.
Florian_, JamBurning, Marjo84.

Excelsior haalt elfjarig talent uit Koeweit

Excelsior brengt vandaag een opmerkelijk bericht op de website. De Rotterdammers hebben het elfjarige talent Sayed Abdullah Sulaiman uit Koeweit naar Nederland gehaald.

De elfjarige werd opgemerkt op YouTube door de Rotterdammer Marcel Casteleins en werkte stages af bij Barcelona en Manchester United. Uiteindelijk kozen zijn ouders ervoor om zich in Rotterdam te vestigen en zal Sayed een plaats krijgen in de jeugdopleiding van Excelsior, ondanks dat hij een week stage bij Feyenoord heeft gelopen.

In Koeweit ziet men hem als het grootste sporttalent ooit. Er kwam uiteindelijk zelfs een documentaire over zijn stages in Europa. De Koeweitse overheid heeft de vader van Sayeb inmiddels aan een baan geholpen.

Directeur Simon Kelder van Excelsior aarzelde geen moment: "De beelden uit de documentaire bevestigen zijn talent. Je weet natuurlijk nooit hoe ver deze speler gaat komen, maar we zijn erg blij dat zijn ouders voor Excelsior hebben gekozen om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal ongetwijfeld moeten wennen aan zijn nieuwe leefomgeving, maar wij gaan er alles aan doen om hem goed te begeleiden."

Zijn ontdekker, Marcel Casteleins, is niet verbaasd over de opvallende transfer: "Sayeds ouders hebben al eerder in Europa gewoond en wilden dat graag opnieuw. Uit ontmoetingen met de familie bleek wel dat ze erg gecharmeerd zijn van Rotterdam. We vinden het leuk dat Sayed nu in de buurt komt wonen en voetballen. Zo kunnen we hem blijven volgen en de familie een beetje helpen om te settelen in Nederland. Het zou prachtig zijn als hij over een aantal jaar daadwerkelijk door weet te breken."

Wie hem in actie wil zien: http://www.youtube.com/watch?v=P7ZPfla8vJ8

Pinas blijft bij Dordt, blijven Putter onzeker

Brian Pinas blijft toch bij FC Dordrecht. De Rotterdammer, wiens contract afgelopen was, leek te moeten vertrekken aan de Krommedijk. Beide partijen vonden elkaar alsnog. Verder staat het aanblijven van Putter op losse schroeven.

De spits en FC Dordrecht kwamen recent toch weer bij elkaar uit, waarop Putter een nieuw contract tekende. Tijdens zijn stage in Nieuw-Zeeland raakte hij echter geblesseerd. FC Dordrecht wil de uitslag van de geplande kijkoperatie afwachten.

De dertigjarige Pinas kwam vorig jaar door een kruisbandblessure lang niet in actie. De linkerflankspeler is nu weer helemaal fit en tekende een contract voor één seizoen. Hij moet de jonge selectie voorzien van de nodige ervaring.

Emmen huurt Hongaarse spits

FC Emmen heeft één van de drie Hongaarse testspelers aangetrokken. Spits Tamas German wordt een jaar gehuurd.

German speelt in eigen land voor Lombard Papa FC. De 22-jarige aanvaller kwam dankzij de samenwerking met SC Heerenveen op stage in Emmen en beviel dusdanig goed, dat de club met hem door wil. Zijn twee landgenoten Zsolt Szokol en Laszlo Zelenyanski zijn afgetest.

Overigens komt er mogelijk wel een andere Hongaar om German te vergezellen. De negentienjarige aanvaller Daniel Asztalos komt vanaf morgen op proef bij Emmen. Hij speelt voor FC Tatabanya.

Inwoners Bristol rouwen om brievenbus

Bij een brievenbus in de Britse stad Bristol zijn bloemen, kaarsjes en briefjes achtergelaten door stadsbewoners. De rood-zwarte brievenbus wordt tot verdriet van de bewoners weggehaald, na herhaaldelijke beschadigingen door vandalen. Dat schrijft The Independent vandaag.

Iemand heeft een briefje op de brievenbus gehangen waarin wordt opgeroepen afscheid te nemen. Vervolgens hebben anderen de brievenbus versierd met allerhande kleinigheden. Op de bovenkant is een kruis geplaatst, samen met een bos neprozen. Ook heeft iemand een gedicht op de bus geplakt.

Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het inrichten van het altaar. Buurtbewoners zeggen dat er in het weekeinde een ceremonie is gehouden door een groep dansende en zingende mensen.

Brawn wil Button en Mercedes behouden

Jenson Button zal volgend jaar waarschijnlijk wederom voor Brawn GP uit gaan komen. De Brit gaat momenteel aan de leiding van het wereldkampioenschap in de Formule 1. Mocht hij de titel behalen, dan kan hij rekenen op een forse loonsverhoging.

"Ik ben 99 procent zeker dat Jenson bij ons blijft. Nog niet honderd procent, maar hij was ook loyaal toen we niet presteerden. Hij heeft veel vertrouwen in ons. En als hij kampioen wordt gaan we hem uiteraard flink meer salaris bieden," zei teambaas Ross Brawn in Auto Bild.

Wie er naast Button moet gaan rijden volgend jaar is nog niet bekend. Er bestaat een kans dat Rubens Barrichello ook kan rekenen op contractverlenging. "We zijn nog niet op het punt aanbeland dat we de line-up voor 2010 gaan invullen. Maar als we door kunnen gaan met het huidige duo, dan zou ik tevreden zijn."

Daarnaast wil Brawn door met motorleverancier Mercedes. De krachtbronnen konden pas op het laatste moment verkregen worden, maar doen hun werk goed. "We zijn zeer tevreden over de motoren en ik hoop dat we Mercedes nog vele jaren aan onze zijde hebben."

Hardloopster bijna verscheurd door honden

Acht honden hebben in Nieuw-Zeeland een jogster bijna verscheurd. Volgens de man van het slachtoffer zag zijn vrouw er na de aanval uit als een klodder bloed.

De 36-jarige had bijtwonden over haar hele lichaam. Het is nog onduidelijk waarom de honden haar aanvielen en dat ruim een kwartier volhielden. De vrouw overleefde waarschijnlijk omdat ze de foetushouding aannam. De honden worden afgemaakt. Na een operatie van negen uur gold de toestand van het slachtoffer als stabiel, meldden Nieuw-Zeelandse media vandaag.

Big Daddies in Scheveningen aanstaande zaterdag?

Kotaku ontving de onderstaande brief. Het is een oproep van Mark die zijn dochter zoekt, maar hij kan niet op alle stranden tegelijk zijn. Hij gelooft dat hij daar een aanwijzing zal vinden, en hij hoopt dat anderen op de andere stranden zullen kijken. Dit is dus marketing voor Bioshock, maar het interessante is dat Scheveningen een van de locaties is. Aanstaande zaterdag zal er dus waarschijnlijk wat marketing plaatsvinden in Scheveningen, en hopelijk niet alleen om 6 uur 's ochtends waar de brief het over heeft.




Dat is dus hier:



Marco Borsato bijna Mexicaanse griep

Marco Borsato is maar net ontsnapt aan de Mexicaanse griep. Op het eiland Bali gaf hij een hand aan de Nederlandse surfer Mike van Westen, die enkele dagen later ziek werd door deze griep. "Ik gaf Marco een hand en vroeg of hij met me op de foto wilde. Hij stemde meteen toe.", zegt de surfer tegen de Telegraaf.
Mike van Westen was bezorgd dat hij Marco Borsato besmet zou hebben. Met de zanger is gelukkig alles goed. Marco heeft zelfs gezegd dat hij altijd het griepmedicijn Tamiflu bij zich heeft voor mocht het nodig zijn.
Marco Borsato 
Marco Borsato bijna getroffen door Mexicaanse griep 

Belg klaagt festival aan om lasers

Een 21-jarige Belgische vrouw heeft de organisator van het dancefestival Tomorrowland aangeklaagd wegens oogschade. Ze zou de oogschade hebben opgelopen door contact met laserlicht op het festival.

Ook een andere bezoeker van hetzelfde festival zou last hebben van oogschade. De man is waarschijnlijk blind aan één oog door de lasers. Oogheelkundige Peter Stalmans reageerde vanmorgen in de Belgische krant De Morgen en vindt het ongehoord dat het laserlicht tijdens het festival gericht was op de bezoekers. De laserlichten mogen alleen naar boven gericht worden.

De organisatie heeft inmiddels gereageerd op de aanklacht. Ze kunnen zich niet voorstellen dat er iets mis gaat met de laserlichten, omdat ze werken met professionele bedrijven.

Onderzoek naar Apple en Google gaat door

De Amerikaanse overheid zet haar onderzoek naar belangenverstrengeling tussen Apple en Google voort. Dat heeft de Federal Trade Commission (FTC), de toezichthouder op de naleving van consumentenwetgeving, bekend gemaakt.

Gisteren stapte Google-topman Eric Schmidt (foto) uit het bestuur van computerconcern Apple. Hij had dit besloten omdat er potentiële belangenconflicten zijn tussen de twee Amerikaanse technologiegiganten.

FTC-directeur Richard Feinstein laat in een verklaring weten het vertrek van Schmidt verstandig te vinden, maar zegt ook dat het onderzoek gewoon doorgaat. Schmidt was namelijk niet de enige die zowel bij Google als bij Apple werkzaam was, ook voormalig Genentech-directeur Arthur Levinson zit bij beide bedrijven in de raad van bestuur.

Apple is afgelopen weekeinde ook onder vuur komen te liggen van de Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse telecomwaakhond. Reden is de weigering van Apple om het softwareprogramma Google Voice toe te laten op de iPhone. Daarmee zouden gebruikers over het internet kunnen bellen en sms’en. De FCC wil weten of telecomconcern AT & T, dat de iPhone in de Verenigde Staten aanbiedt, invloed heeft gehad op dit besluit.


Amerikaanse overheid zet onderzoek naar Apple en Google door  (foto: DAG)

100 euro boete voor te lang rouwen

In een Brits crematorium heeft een vrouw een boete van honderd euro ontvangen. Dit omdat ze te lang bij het kistje van haar vijf maanden oude zoontje bleef zitten.

De vrouw had van de dominee wat extra tijd gekregen om afscheid te nemen, en bleef bij haar zoontje totdat het kistje weg werd gedragen. Volgens het crematorium bleef ze echter tien minuten te lang, met een boete van tien euro per minuut als gevolg.

De ouders zijn woedend over het voorval. Inmiddels heeft de uitvaartonderneming toegezegd het bedrag terug te storten.

Met dank aan mistermaniac voor de submit.

Ook Red Bull weigert test Schumacher met F60

Het is Michael Schumacher niet gegund dat hij voor zijn terugkeer in de Formule 1 in Valencia nog een test krijgt met de Ferrari F60. Nadat Williams de test al blokkeerde hebben ook Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso hun toestemming ingetrokken. Zij claimen dat Jaime Alguersuari de mogelijkheid onthouden was.

"We hebben toestemming gevraagd om Jaime Alguersuari te mogen laten testen, maar dat werd geweigerd," zei Red Bull-president Dietrich Mateschitz over zijn 19-jarige debutant. "Dus waarom moeten we dan de uitzondering goedkeuren voor een zevenvoudig wereldkampioen? We zijn blij dat Jaime bij zijn debuut zo goed gepresteerd heeft."

Ook Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko zei in de Salzburger Nachrichten geen test nodig had. "Schumacher heeft genoeg ervaring om in een nieuwe auto snel redelijk competitief te zijn. Hem een extra test geven is niet in de geest van de regels. Als hij vorige week op GP2-rubber heeft gereden, dan zal dat een groot verschil maken. We hebben dezelfde mening als dat de regels zijn en daarom kunnen we er niet mee akkoord gaan dat we Michael een test geven. Hiermee zijn we niet de enigen."

Verliefde Nederlander sterft in Colombia

In Colombia is een 58-jarige Nederlander overleden in zijn hotelkamer. De man had daar in december vorig jaar afgesproken met een Colombiaanse vrouw die via het internet zei dat ze met hem wilde trouwen. Ze kwam echter nooit opdagen en na maanden wachten is de Nederlander bezweken aan maag- en darmproblemen.
 
De verliefde man zou tijdens zijn verblijf niet veel gezegd hebben. Wel ging hij elke dag naar hetzelfde cafeetje in de stad El Plato waar hij bier dronk en sigaretten rookte. De autoriteiten van El Plato hebben al contact opgenomen met de Nederlandse ambassade om zijn familie te contacteren en het lichaam te kunnen repatriëren.

[Upd] [IndyCar] Doornbos weg bij NHL

Robert Doornbos is vertrokken bij Newman/Haas/Lanigan. De Nederlander had bij het Amerikaanse team een contract voor twaalf races, maar kon daarin nimmer echt indruk maken. Volgens de geruchten gaat Doornbos de resterende vijf races voor HVM Racing rijden.

"We hadden een deal voor twaalf races met Robert en die heeft hij uitgediend. We wilden het contract verlengen, maar hij wilde zijn geluk ergens ander zoeken," zei mede-teameigenaar Mike Lanigan. Hij en de andere eigenaar van het team Carl Haas hebben van de Nederlander nog niets officieel gehoord.

"We moeten nu gaan bedenken of we nog doorgaan met een tweede auto." Als NHL Racing een tweede auto in blijft zetten, dan zijn grote kanshebbers op een stoeltje Paul Tracy, Oriol Servia en Bruno Junqueira. Deze coureurs hebben nog geen stoeltje voor de race komend weekend in Mid-Ohio.

Doornbos is dit jaar rookie in de IndyCar Series en staat in het algemene klassement op plaats veertien met 209 punten. Hiermee is hij de beste rookie, maar hiermee wel vijf plaatsen achter teamgenoot Graham Rahal die de Nederlander dit seizoen vaak voorbleef. Doornbos kampte regelmatig met problemen aan de NHL-auto en kwam daardoor niet verder dan negende plaatsen op Long Beach, Richmond en Watkins Glen. In de kwalificatie zette hij als beste resultaat in Kansas een tweede tijd neer.

Nu lijkt Doornbos weer te gaan rijden voor HVM Racing van Keith Wiggins. Met dit team was hij in onderhandeling voor een stoeltje voor dit jaar en in 2007 in de ChampCar Series wist hij als rookie enkele races te winnen.

Update

Doornbos heeft op zijn officiële site een korte verklaring afgegeven. "We hadden de optie om het team na twaalf races te verlaten en daar hebben we gebruik van gemaakt. Ik wil in de IndyCar Series blijven en maak mijn plannen voor de toekomst snel bekend. Ik wil het team en dan met name Mike Lanigan en Carl Haas bedanken. Ik wens ze een goede toekomst toe."

PowNed wil politieke partij beginnen

De publieke omroep PowNed wil een politieke partij beginnen. Dat meldt de secretaris van de omroep Jan Bennink in het opinieblad HP/De Tijd. De bedoeling is dat het oprichten van de partij volledig in beeld wordt gebracht op de potentiële nieuwe omroep PowNed.

Over het programma wil Bennink niet veel loslaten. "We beginnen helemaal from scratch, zonder ideeën, leider, etcetera. Leden en/of kijkers gaan alles bepalen. De bedoeling is dat het evolueert tot een echte partij en dat het ook daadwerkelijk iets gaat opleveren. Elke stap wordt uitgezonden op tv," aldus secretaris Bennink.

Ook gaat de secretaris in op het uitlekken van het programma Het Voorgesprek. "Een beetje een tragisch verhaal dit. Het was een topidee. Ontzettend jammer dat het is uitgelekt," aldus de secretaris in het opinieblad. Bennink vervolgt: "Maar, laten we er ook geen drama van maken. Er valt nu niets meer aan te doen. Het wordt moeilijk om het nog door te zetten. Maar zeg nooit nooit. You never know. Het zou toch zomaar kunnen dat we het wel doen."

Grinham blijft derde, Atkinson zakt verder weg

Natalie Grinham heeft haar derde positie op de mondiale ranking geconsolideerd. De 31-jarige squashster blijft op de WISPA World Ranking van augustus haar één jaar oudere zus Rachael met klein verschil voor.

De Europees kampioene - vorige maand winnares van de WISPA des Pyramides 2009 in het Franse Le Port Mary, verliezend finaliste tijdens de Wereldspelen en halve finaliste tijdens de open kampioenschappen van Maleisië, moet wel de Amerikaanse Natalie Grainger (2) en wereldkampioene Nicol David (1) voor zich dulden.

Grinham's landgenote Vanessa Atkinson zakte opnieuw een plaatsje op de prestigieuze ranglijst. De nationaal kampioene staat nu dertiende, haar laagste positie sinds november 2001. In 2006 voerde de voormalige wereldkampioene nog enkele maanden de wereldranglijst aan. Annelize Naudé (32) en Orla Noom (41) zijn de overige Nederlanders in de top-50.

Zowel Grinham en Atkinson komen overigens deze week in actie tijdens de Singapore Masters 2009. De als derde ingeschaalde Grinham ontmoet morgen in de openingsronde haar voormalige landgenote Kasey Brown (Aus), terwijl de ongeplaatste Atkinson een zware opgave wacht tegen Engels kampioene Jenny Duncalf, de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Vorige week werd al bekend dat Laurens Jan Anjema de beste Nederlander is op de herenranglijst. De 26-jarige Hagenaar staat dertiende, zijn hoogste notering ooit.

3FM biedt ruimte voor 'Jezuscabaret'

De cabaretvoorstelling over Jezus, die de EO bij nader inzien toch niet uitzendt, krijgt onderdak bij popzender 3FM. Dat heeft 3FM-dj Michiel Veenstra vandaag laten weten.

De EO vroeg cabaretier Guido Weijers een conference te maken over Jezus, onder de noemer 'Loopt een man over het water...' Het initiatief zorgde voor zoveel commotie in de media en bij de EO-achterban dat de omroepleiding het plan voor de tv-uitzending voortijdig stopzette. Weijers had echter al het nodige voorwerk verricht. Daarom mag hij in een uitzending van Veenstra zijn grappen vertellen. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend, want Weijers gaat eerst op vakantie.

Mohammedaans cabaret vind je hier.

Advocaat: Ferdi E. had spijt en berouw

Ferdi E., de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn die gisteren overleed, heeft veel spijt en berouw gehad. Hij kon dat echter moeilijk tonen, stelt advocaat Wim Anker, die hem ongeveer twaalf jaar juridisch bijstond.

Anker laat vandaag via zijn website weten ook veel contact te hebben gehad met de echtgenote van Ferdi E. Voor haar en de kinderen van het stel stond de wereld ook op zijn kop, schrijft Anker. De advocaat prijst de "genuanceerde en waardige" reactie van de familie Heijn op het overlijden van E.

In de loop der jaren heeft Anker in diverse gevangenissen in Nederland meer dan honderd langdurige en intensieve contacten gehad met Ferdi E., die veroordeeld was tot een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs. In augustus 2001 kwam hij op vrije voeten. Zijn terugkeer in de samenleving verliep volgens Anker moeizaam. "Ferdi heeft na zijn terugkeer in de samenleving gemerkt dat de door de rechter opgelegde straf niet ophoudt bij het verlaten van de gevangenis."

Lenige papzak en Raven op de vuist in Tekken 6

De, voor zijn gewicht, snelle Bob slaat er samen Raven op los in de volgende twee Tekken trailers. Wie wint er? Place your bets please.

Het zesde deel van de legendarische vechtgame staat gepland voor de herfst van dit jaar voor PlayStation3, Xbox360 en PSP. Namco Bandai's creatie zal ouderwetse matpartijen en een online mode bevatten. De arcade-versie van het spel is al sinds november 2007 in diverse arcadehalen te bewonderen.

Minder Wii's verkocht door te weinig sterke games

Satoru Iwata, bestuurder bij Nintendo, heeft in een interview het gebrek aan goede titels aangewezen als hoofdreden van de afnemende verkoop van Wii's.

Tijdens een vergadering voor Nintendo-investeerders werd Iwata gevraagd waarom er niet gereageerd werd op de dalende verkoopcijfers, door bijvoorbeeld de prijs te verlagen. Iwata gaf aan dat, volgens hem, de tegenvallende verkoopcijfers liggen aan de games die voor de console gemaakt worden:

"It's not the case of the quality of hardware moved, the feeling of missing strong competitive power, lacking its luster or poor sales. Consistently, big time titles will be released in the marketplace for this hardware. When that stops, to reinvigorate the console, or to put it another way, I think the current decline in hardware sales is due to the fact that there aren't many big titles."

Vervolgens sloot Iwata af met een opmerking over de prijsverlaging:

"Right now there aren't a lot of discussions going on about what exactly to do about hardware pricing."

Weer een Turkije-specialist failliet

De reisorganisatie BeachHolidays, handelend onder de namen Tourmax en Turkijeticket, is in financiële problemen geraakt en kan de geboekte reizen niet meer uitvoeren. Dat maakte de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dinsdag bekend.

Volgens SGR-directeur Piet Hein Debets is er sprake van "duizenden” gedupeerde reizigers. "Op dit moment zitten er tweeduizend mensen in Turkije, van wie er dinsdag 450 terugwillen", aldus Debets. Consumenten die onder de garantieregeling een reis hebben geboekt, krijgen van SGR het vooruitbetaalde reisgeld terug. De schade loopt vogens Debets in de miljoenen.

"In alle gevallen geldt dat wij consumenten dringend verzoeken geen vooruitbetalingen meer te doen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator", aldus Debets. Betalingen gedaan na 4 augustus 2009 worden niet door SGR gegarandeerd.

De directeur van het garantiefonds weet nog niet waar het mis ging bij de Turkije-specialist. "We moeten de zaak tot op de bodem uitzoeken. De eigenaar zit in Turkije en op het kantoor was dinsdagochtend niemand aanwezig", aldus Debets.

Vorige maand raakten Golden Tours en Tourplan, eveneens gespecialiseerd in reizen naar Turkije, ook al in de financiële problemen.

Ajax leent Manucharyan uit aan Haarlem

Edgar Manucharyan vertrekt op huurbasis naar HFC Haarlem. De Armeniër is afkomstig van Ajax, waar hij al tijden geen toekomst meer heeft.

Ajax haalde Manucharyan (22) vier jaar geleden naar de hoofdstad, daar men de Armeniër een grote toekomst toedichtte. Tot nu toe kwam hij echter pas tot negen competitieduels in de Amsterdamse hoofdmacht. De afgelopen twee seizoenen maakte Manucharyan zelfs geen deel meer uit van de A-selectie van Ajax.

"Het is belangrijk dat Edgar weer aan spelen toekomt", meldt zaakwaarnemer Chiel Dekker tegenover De Telegraaf. "Hij hoopt zich op deze manier in de kijker te kunnen spelen bij andere clubs."

Het CWI gaf dinsdag groen licht voor de overgang van Manucharyan naar Haarlem. De Armeniër is weliswaar geen EU-speler, maar is al meer dan drie jaar in Nederland actief.

'IT-wereld staat voor ontslaggolf'

De Nederlandse automatiseringssector staat aan de vooravond van een nieuwe ontslaggolf. Na de zomer breekt de hel los, aldus Gerard Sanderink in een interview met Het Financieele Dagblad. Sanderik is de directeur van Centric, een van de grootste Nederlandse automatiseerders.

IT-bedrijven hebben in februari en maart zulke grote schade opgelopen van de industriebrede vraaguitval, dat collectief ontslag voor sommige spelers onafwendbaar is. Sanderink: "Er moet nog flink aan de boom worden geschud."

Veel klanten hebben in het eerste kwartaal contracten opengebroken en hebben extreme kortingen van wel 20 procent bedongen, zodat veel IT-contracten nu verliesgevend zijn. "Enkele partijen zijn heel diep gedoken en gaan daardoor de komende twee jaar pijn lijden", aldus de Twentse IT-magnaat.

Branchegenoten Ordina en Logica waren dit jaar de eerste grote partijen die enkele honderden banen schrapten en Getronics sneed in maart 1400 arbeidsplaatsen weg.

Ook AtosOrigin en CapGemini zijn al maanden bezig om het werknemersbestand in te krimpen, maar volgens Sanderink is zal er een nog veel bredere exodus plaats moeten vinden eer de sector weer een gezond niveau van winstgevendheid bereikt: "Veel bedrijven kregen een dreun van min 20 procent in de omzet en zullen nog meer mensen kwijt moeten."

IT-onderzoeker Adriaan Meij van AME Research kwam vorige maand met een rapport dat de werkloosheid in de sector op kan lopen naar 12 procent in 2010. Sanderink herkent dat beeld: "Bedrijven roepen dat ze winst maken, maar kijkend naar de onderliggende indicatoren kijk vind ik dat moeilijk te geloven. Als ik het optel kom ik op verlies." Pas eind 2010 ziet Sanderink licht aan het einde van de IT-tunnel.

Britse roeit in 124 dagen van Australië naar Afrika

Sarah Outen is de eerste vrouw die in haar eentje de Indische Oceaan heeft overgestoken in een roeibootje. De 24-jarige biologe uit Engeland deed 124 dagen over haar tocht van bijna 6.000 kilometer. Gisterenavond kwam ze toe op het eiland Mauritius nadat ze in April in Australië aan haar reis begon.
 
Begin juli werd deze tocht gemaakt door vier Britse vrouwen. Zij waren de eerste roeiploeg die erin slaagde de Indische Oceaan over te roeien en deden er 79 dagen over.
 
Met dank aan devuser_250 voor de submit

'S. Kalou op weg naar Arsenal'

Het tabloid The Sun meldt dat Chelsea-aanvaller Salomon Kalou dichtbij een overstap naar Arsenal is.

The Gunners zouden volgens het Engelse medium zeven miljoen euro hebben geboden voor de Ivoriaan. Chelsea zou echter negen miljoen euro willen vangen voor Kalou, die bij Arsenal een vijfjarig contract zou kunnen tekenen.

Kalou liet eerder dit jaar al weten dat hij een hoge pet op heeft van Arsenal-manager Arsène Wenger. "Hij is een uitstekende trainer en iedere speler in de wereld droomt ervan om onder hem te mogen werken", aldus de oud-Feyenoorder destijds. "Ik heb veel respect voor hem. Hij is een van 's werelds beste coaches."

Verdediger William Gallas maakte in de zomer van 2006 al eens de overstap van Chelsea naar Arsenal. Ashley Cole bewandelde toen de omgekeerde weg en ging voor The Blues spelen.

Sijsling onderuit in eerste ronde Vancouver

Tennisser Igor Sijsling is er niet in ingeslaagd om de tweede ronde van het Challenger-toernooi in Vancouver te bereiken. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in de Brit Alex Bogdanovic: 2-6, 7-5 en 5-7.

Sijsling (327) was niet opgewassen tegen Bogdanovic, die ruim honderd plekken boven hem op de ATP-ranglijst staat. Afgelopen weekend sloot Sijsling nog met goed gevolg de kwalificatierondes van het Challenger-toernooi af.

Posters geven Obama weer als The Joker

Barack Obama lijkt niet meer zo populair als voorheen. In de straten van Los Angeles vind je nu posters waarop de president afgebeeld staat als The Joker uit The Dark Knight. Zijn gezicht is helemaal wit gemaakt met donkere cirkels rond de ogen. Ook werden er aan zijn mondhoeken twee rode littekens getekend, net zoals Heath Ledger eruitzag in zijn rol als The Joker. Boven en onder de foto staat "socialisme".
 
Wie deze posters gemaakt heeft is nog onbekend, maar waarschijnlijk is het een gevolg van de strijd tussen de Democraten en Republikeinen na de hevige discussie over de Amerikaanse gezondheidszorg.
 
Met dank aan devuser_250 voor de submit
 
Posters geven Obama weer als The Joker 
Posters geven Obama weer als The Joker 
 
 

'Defour ook op het lijstje van Liverpool'

Naast Real Madrid heeft nu ook Liverpool interesse in Standard Luik-middenvelder Steven Defour. Dat meldt althans The Daily Mail dinsdag.

Rafael Benítez, manager van The Reds, zou de 21-jarige Defour beschouwen als een geschikte opvolger voor Xabi Alonso, mocht de Spanjaard vertrekken naar Real Madrid. Naast Defour wordt ook AS Roma-middenvelder Alberto Aquilani gelinkt aan Liverpool.

Bij Standard heeft Defour nog een doorlopend contract. Alleen voor een bedrag van rond de twintig miljoen euro zou de spelmaker mogen vertrekken bij Les Rouches. Ook Everton, dat vorig jaar Marouane Fellaini losweekte bij Standard, en Aston Villa zouden belangstelling hebben voor Defour, die recentelijk verkondigde de kampioen van België alleen te willen verlaten voor een absolute topclub.

Verdraaide wegwijzers irriteren toeristen

De wegwijzers die in Breda toeristen naar bezienswaardigheden moeten leiden, worden regelmatig een in andere richting gedraaid. Toeristen kunnen hierdoor de bezienswaardigheden in de stad niet vinden.

Wie de bordjes verdraait en met welk motief diegene dat doet, is onbekend. Wellicht is het een grap, een dronkemansactie of een kwajongensstreek. Vast staat echter dat toeristen er veel hinder van ondervinden.

Chinezen nemen Nederlands windmolenbedrijf over

De Chinese onderneming XEMC Windpower neemt Darwind over. Darwind, dat deel uitmaakte van het failliette Econcern, is gevestigd in Den Helder en ontwikkelt windmolens.
 
Darwind is gespecialiseerd in wind op zee. Door de overname wordt XEMC ook actief op de Nederlandse markt en breidt ze haar activiteiten uit naar windmolens met een hoger vermogen. Vincent van den Brekel, directeur van Darwind, heeft al laten weten dat hij blij is dat de overname rond is en dat de activiteiten kunnen worden voortgezet.

Safina is kritiek zat

Tennisster Dinara Safina is de kritiek op haar prestaties meer dan zat. De Russische is al enige tijd de nummer één van wereld, maar won nog geen enkel grandslamtoernooi. Gisteren (plaatselijke tijd) reageerde ze in Los Angeles geïrriteerd op de zoveelste aanval van Serena Williams.

De Amerikaanse, tweede van de wereld, vindt dat zij de koppositie verdient omdat zij in het bezit is van de titels van de US Open, de Australian Open en Wimbledon.

"Ik heb het rankingsysteem niet bedacht", bitste Safina op een persconferentie van het WTA-toernooi in Los Angeles. "Als ze er vragen over heeft, moet ze bij de WTA zijn. Het gaat erom hoe je over een heel jaar speelt, niet alleen op die vier grand slams. Ik heb het hele jaar gespeeld en ik heb ook op de grand slams goede resultaten geboekt."

Safina won dit jaar de toernooien in Rome, Madrid en Portoroz en stond in de finale van de Australian Open en Roland Garros en de halve finale van Wimbledon. Op die belangrijke momenten werd ze echter volledig overklast, door Serena in Australië, Svetlana Koeznetsova in Parijs en Venus Williams in Londen.


Safina is kritiek zat  (foto: DAG)

Delph dichtbij overgang naar Aston Villa

Aston Villa heeft met Leeds United een akkoord bereikt over Fabian Delph. De talentvolle middenvelder moet er alleen zelf nog uit komen met Villa.

Afgelopen seizoen maakte Delph veel indruk op Elland Road, hij bleef ook niet onopgemerkt bij een groot aantal clubs. Ondermeer Manchester City, Tottenham en Everton hadden interesse in hem maar het was uiteindelijk alleen Villa die voldeed aan de vraagprijs.

'Miss Japan is een vuile slet!'

Een vuile slet. Een sloerie, dat is ze! De 25-jarige Emiri Miyasaka heeft het zwaar te verduren als Miss Universe-finalist in Japan. Tijdens een modeshow liep Miyasaka in een kort leren kimono en roze ondergoed. Een schande in Japan. De gemiddelde Japanner is namelijk behoorlijk preuts ingesteld en denkt alleen aan vieze dingen als ze nummertje 69 bestellen.

De conservatieven en modefoben van Japan vinden het 25-jarige model maar grof en sletterig, terwijl de fashiongoeroe's de creatie te gek vinden. De woordvoerder van de Miss Universe-finalist laat wel weten dat de kleding iets aan de korte kant was. "Vlak voor de persconferentie is deze heel gehaast een stuk ingekort", aldus de woordvoerder.

Foto 1 - foto 2

Met dank aan Misan voor de submit.

Flecha keert Rabobank de rug toe

Juan Antonio Flecha zal zijn contract niet verlengen bij Rabobank. De Spanjaard zal in 2010, wanneer zijn contract afgelopen is, op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft een nieuwe verbintenis van Rabobank afgewezen.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Flecha niet lang meer zou rijden voor Rabo, zo bekende hij onder meer dat hij zich ondergewaardeerd voelde binnen de groep. Als we de geruchten mogen geloven gaat Team Sky een poging doen om Flecha binnen te halen.

'Downloaden goed voor economie'

Uit een onderzoek van TNO blijkt dat 'illegaal' downloaden van films en muziek helemaal geen negatief effect op de economie heeft. Uit het 156 pagina's tellende rapport blijkt dat de 4,7 miljoen Nederlandse internetgebruikers voor 100 miljoen euro misgelopen omzet hebben gezorgd.

Naar schatting neemt de welvaart van de consumenten toe met ongeveer 200 miljoen euro per jaar. Naast deze welvaartsstijging blijkt ook dat een gedownloade film of CD niet gelijk staat aan een niet verkocht product.

"Onder downloaders van muziek en film is het percentage kopers even groot als onder niet-downloaders, bij games is het percentage kopers zelfs hoger. Muziekdownloaders gaan bovendien vaker naar concerten en kopen vaker merchandiseartikelen. Downloaders van games kopen jaarlijks meer games dan gamers die nooit downloaden en downloaders van films kopen gemiddeld meer dvd’s dan nietdownloaders." Zo blijkt uit het rapport dat al uit januari van dit jaar stamt, maar gezien de ontwikkelingen met The Piratebay nog steeds actueel en interessant is.

Met dank aan Smart-Einstein voor de submit 

Beveiliger Haagse tram neergestoken

Een 28-jarige Hagenaar is maandag aangehouden, omdat hij op De Dreef in Den Haag een 21-jarige beveiliger van openbaarvervoerbedrijf HTM had aangevallen en neergestoken. Dat heeft de politie vandaag laten weten. Collega’s van de beveiliger zagen de worsteling en kwamen hem te hulp.

De HTM’er had dienst op tramlijn 9 toen hij rond 21.00 uur werd neergestoken. De verdachte gaf zich al snel aan het HTM-personeel over. De politie denkt dat de man boos was omdat de beveiliger zijn vriendin eerder op de avond had beboet voor zwartrijden. De 22-jarige vrouw kwam later naar het politiebureau, waar ook zij is aangehouden.

Het slachtoffer moest een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie.


Beveiliger Haagse tram neergestoken  (foto: DAG)

'Petrovic volgt Jol alsnog'

Ajax heeft interesse in Zeljko Petrovic, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.

Petrovic was het afgelopen seizoen assistent-trainer bij Hamburger SV, waar Martin Jol toen hoofdtrainer was. Momenteel zwaait Jol de scepter bij Ajax, waar John van 't Schip en Danny Blind zijn assistenten zijn.

Ook bij Feyenoord was Petrovic ooit werkzaam als assistent. In Rotterdam was hij de secondant van Ruud Gullit. Als hoofdtrainer had de Montenegrijn het Portugese Boavista en RKC Waalwijk onder zijn hoede.

Gedurende zijn profloopbaan speelde Petrovic als middenvelder voor de Nederlandse clubs FC Den Bosch, RKC Waalwijk en PSV.

Opnieuw gevangenen ontsnapt in België

Er zijn opnieuw gevangenen ontsnapt in België. Dit is de derde ontsnapping van de afgelopen weken. Deze keer zouden drie gevangenen op de vlucht geslagen zijn toen ze aankwamen in de rechtbank van Brussel. 

Bij de ontsnapping kregen de drie hulp van twee handlangers. Zodra de handboeien werden afgedaan aan het begin van de zitting doken er twee gemaskerde en gewapende mannen op. De vijf beveiligers werden onder schot gehouden en konden niks doen. Vervolgens sloeg het vijftal op de vlucht in een donkere personenauto.

Een van de gevangenen is inmiddels weer aangehouden, maar van de rest ontbreekt nog elk spoor. De drie verdachten stonden terecht voor een woningoverval. Ook zijn ze al eerder veroordeeld voor een schietpartij. 

De afgelopen weken ontkwamen er in België al gevangenen uit een gevangenis met behulp van een helikopter en een auto. 

Met dank aan awromele, devuser_250, tony_clifton en theclansman voor de submit.

'Messi krijgt transferclausule van 300 miljoen'

Lionel Messi zal de komende weken met zijn club FC Barcelona gaan onderhandelen over een nieuw contract.

Messi (22), die momenteel een contract tot medio 2014 heeft bij Barça, krijgt bij het zetten van zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis een jaarsalaris van ongeveer tien miljoen euro. Dit is anderhalf miljoen meer dan wat de stervoetballer momenteel verdient. In het contract van Messi zou bovendien een ontsnappingsclausule van 300 miljoen euro komen te staan, aldus El Mundo Deportivo.

Sinds de komst van Zlatan Ibrahimovic is Messi niet meer de best betaalde speler bij FC Barcelona en daar wil de club op korte termijn verandering in aan aanbrengen. De Zweed strijkt in Catalonië een jaarsalaris van negen miljoen euro op en heeft een transferclausule van 250 miljoen euro in zijn overeenkomst staan.

Van Dieren traint mee met NAC

René van Dieren traint vanaf deze week mee met de selectie van NAC Breda. De clubloze middenvelder speelde maandag mee met de beloften van de Bredanaars in de oefenwedstrijd tegen Apep Pitsilia uit Cyprus.

In BN/De Stem maakt technisch directeur Earnest Stewart duidelijk dat Van Dieren niet in aanmerking komt voor een contract. "Hij heeft zelf het verzoek neergelegd om met ons mee te trainen. Maar in principe is onze selectie rond. Van Dieren zou dus hooguit op amateurbasis bij ons kunnen komen spelen."

Van Dieren kwam de afgelopen zeven seizoenen uit voor Excelsior, maar koos ervoor om een nieuw contractvoorstel van de Kralingers naast zich neer te leggen. "Ik wil hogerop," aldus Van Dieren ambitieus. "Het is nooit verkeerd om bij een goede eredivisieclub mee te trainen. Want ik denk dat ik dat niveau aan kan. Om die reden heb ik een aantal aanbiedingen vanuit de eerste divisie afgeslagen."

Bij NAC wil Van Dieren blijven 'totdat er iets leuks op zijn pad komt.' "Maar je weet nooit hoe het gaat. Wie weet is er hier op amateurbasis iets mogelijk," aldus de ex-speler van Feyenoord en Fortuna Sittard.

Reclame uit WipEout gehaald

Sony heeft laten weten een in-game advertentie uit WipEout HD verwijderd te hebben. Dit omdat de advertentie de laadtijden van het spel onacceptabel verlengt. Sony heeft de volgende verklaring aan Eurogamer afgelegd:

"The ad has been removed from WipEout HD and we are investigating the situation to ensure that any in-game advertising does not affect gameplay."

Het bedrijf Double Fusion heeft een contract met Sony, waarin staat dat zij hun advertenties in een aantal games mogen plaatsen. WipEout is de eerste in de reeks.

Onderstaande video laat zien wat het verschil is tussen de laadtijden met en zonder reclame:

Romeinse portiers slaan topzwemmer de kop in

Topzwemmer Markus Rogan (27) wilde zijn mislukt WK zwemmen wegspoelen met een nachtje feesten. De portiers van een nachtclub in Ostia wilden hem echter niet binnenlaten omdat hij dronken was en een gebroken fles in zijn hand had. Toen hij er toch in slaagde binnen te glippen sloegen de vier portiers hem bont en blauw. Toch blijft Rogan nog altijd volhouden dat ze geen reden hadden om hem niet binnen te laten.
 
Markus Rogan werd vorig jaar in Manchester wereldkampioen op de 200 meter rugslag en werd in 2004 vicekampioen tijdens de Olympische Spelen in Athene.
 
Met dank aan devuser_250 voor de submit

Houtje-touwtje bij 3FM

Je denkt naar 's lands publieke popzender te luisteren, maar eigenlijk heeft het momenteel meer weg van een lokale omroep, als we diverse DJ's van 3FM mogen geloven. Het automatiseringssysteem Dalet, waarmee de muziek wordt afgespeeld, is een eigen leven gaan leiden dat zich niet afspeelt binnen de 3FM-studio.

Het is een storing van formaat, aangezien de trammelant gistermiddag om 14:00 uur al begon en tot op heden nog steeds niet is opgelost. Even leek alles opgelost, maar schijn bedroog. "Dalet crashte wederom, ditmaal tijdens een plaat. Hoe het kan weet ik niet, maar Kings of Leon - Notion ging op het moment van crashen bruut over in... Frans Bauer - Heb Je Even Voor Mij!", schrijft TROS-DJ Bart Arens op zijn weblog.

Technici van het automatiseringssysteem zoeken naar het probleem en de oplossing ervan, tot die tijd worden alle 3FM-programma's uitgezonden vanuit de locatiestudio; een mobiele studio die normaal gesproken gebruikt wordt bij het uitzenden op een andere locatie.

Chinees (16) doodgeslagen in opvoedingskamp

Een 16-jarige jongen uit China is afgelopen weekend doodgeslagen in een opvoedingskamp voor internetverslaafden. De tiener werd zo erg door zijn begeleiders afgetuigd dat hij aan zijn verwondingen overleed. Dat heeft de vader van de jongen vandaag gezegd tegen de Engelstalige staatskrant Global Times.

De jongen werd afgelopen weekend door zijn ouders naar het privékamp in de zuidelijke Chinese provincie Guangxi Zhuang gebracht. Na een maand zou hij al van zijn verslaving afgeholpen zijn. Hiervoor zouden wel enkele "stevige methodes" gebruikt worden.

De tiener werd kort na aankomst in elkaar geslagen omdat de begeleiders vonden dat hij te langzaam liep. De jongen werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar was tegen die tijd al overleden aan zijn verwondingen. Inmiddels zijn drie begeleiders aangehouden.

Dagelijks een uur gluren naar elkaar

Wat zijn we een stelletje viezerikken met z'n allen, wij mannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gemiddelde man 43 minuten per dag staart naar vrouwen, tegenover de twintig minuten die vrouwen naar mannen staren. De onderzoekers concluderen dat mannen ongeveer zes maanden van hun leven naar vrouwen en hun lichamen staren.

"Mannen staan er bekend om dat ze naar vrouwen staren, maar het is interessant om te weten hoe lang ze dat precies doen", vertelt Mark Ireland, die het onderzoek onder 3000 Britten uitvoerde. Favoriete gluurplek voor mannen is de supermarkt, de kroeg en discotheek zijn een goede tweede. Vrouwe gluren het liefst in winkels en in het openbaar vervoer.

En we worden er blij van: meer dan 50 procent van de ondervraagden zegt zich gevleid te voelen als ze beloerd worden door iemand van het andere geslacht. 1 op de 5 mannen zegt er zelfs heel blij van te worden, tegenover 1 op de 11 vrouwen.

Verder blijkt dat vrouwen vooral kijken naar de ogen, mannen scannen ook direct het lichaam van een stukje vrouwelijk schoon. Naar een ander gluren in het bijzijn van je partner is nog steeds not done, 10 procent van de ondervraagden vindt dat reden genoeg voor een breuk.

[Upd] Vliegtuig Thailand raakt verkeerstoren

In Thailand is een vliegtuig van de landingsbaan geraakt en heeft de verkeerstoren geraakt. Het ongeval vond plaats op het toeristische eiland Koh Samui.

Een woordvoerder van het vliegveld heeft tegen het Franse persbureau AFP gezegd dat alle zeventig passagiers zijn geëvacueerd en dat een onbekend aantal gewond is geraakt. Het vliegtuig was net aangekomen vanuit de Thaise stad Krabi.

Update 11:01 uur
De Bangkok Post meldt dat een van de piloten is omgekomen en dat er 41 mensen gewond zijn geraakt.

Zie ook het topic op het forum.

Toename huuraanbod stagneert in tweede helft 2009

Amsterdam 4 augustus, - De explosieve toename van het huuraanbod over het afgelopen jaar stagneert in het tweede kwartaal van 2009. Dit blijkt uit gegevens van Pararius, de grootste website van Nederland op het gebied van huurwoningen. Eind 2008 steeg het aanbod nog met 30% naar 7.500 woningen. Het eerste kwartaal van 2009 laat een stijging zien van 25% naar bijna 9.400 huurwoningen. In het tweede kwartaal blijft het aanbod echter gelijk en in de maanden juni en juli is het aanbod zelfs iets gedaald naar 9.100 woningen. 

Jasper de Groot, algemeen directeur Pararius: “Zo snel als het aanbod de voorgaande periode groeide zo abrupt lijkt hier nu een einde aan te zijn gekomen. We zagen nog een duidelijke groei in het vierde kwartaal van vorig jaar en in het eerste kwartaal van dit jaar. Nu lijkt het aanbod zich te stabiliseren. Deze stabilisatie is volgens mij het gevolg van de rust en daarmee het vertrouwen die terug lijkt te keren op de koopwoningenmarkt. Hierdoor kiezen steeds minder huizenbezitters nog voor de tijdelijke verhuur van hun woning.”

Door de toename van het huuraanbod en de daarmee gepaard gaande concurrentie, daalden het afgelopen jaar de huurprijzen op Pararius met gemiddeld 5%. Het gaat hierbij om woningen in de vrije sector. De verwachting is dat de huurprijzen in de loop van 2010 weer het oude niveau zullen bereiken. Dit vanwege de toename van de schaarste op de markt.
 
Pararius heeft ook het huuraanbod op de website van Funda, dat van vergelijkbare grootte is, gevolgd en constateerde daar exact dezelfde beweging. Het verschil tussen Pararius en Funda is dat de eerste volledig gespecialiseerd is op de huurmarkt en Funda zowel de koop als huurmarkt bedient.

De huren in de vrije sector van de vier grote steden zijn volgens het onderzoek het hoogst in Amsterdam. Hier betaalt men voor een huurwoning momenteel bijna € 18,- per vierkante meter per maand. De huurprijzen liggen in deze stad gemiddeld 25% hoger dan in de rest van de grote steden. Den Haag en Utrecht volgen met bijna € 15,- en Rotterdam met bijna € 12,-.
 
bron: persbericht Pararius 

Hitte treft Tunesië

Tunesië, één van de favoriete bestemmingen van de Nederlanders, lijdt al vier weken onder een verzengende hittegolf. Op het schiereiland Djerba komen de temperaturen al drie-en-een-halve week niet meer onder de 35 graden overdag met uitschieters naar ruim 40 graden.

Eén van de grootste toeristische attracties van Tunesië, het plaatsje Douz in de Sahara, heeft al ruim twee weken temperaturen van ruim boven de 50 graden, wij praten hier over temperaturen gemeten in de schaduw.

De toeristische sector in Tunesië heeft het al over een omzetdaling van ruim 45% doordat de toeristen liever in en aan het zwembad of in / aan de Middellandse zee vertoeven dan op een dromedaris door de woestijn gaan rijden.

De vooruitzichten laten nog geen daling van de temperatuur zien in het zuiden van Tunesië.

 

met dank aan dimage voor de submit 

Fatah begint partijcongres

De Palestijnse Fatah-beweging is dinsdag begonnen aan haar eerste partijcongres in twintig jaar. De Palestijnse president Mahmoud Abbas opende de bijeenkomst met een toespraak. Ruim tweeduizend gedelegeerden van de beweging van Abbas komen drie dagen bijeen in Bethlehem.

Volgens Fatah-functionarissen bespreekt het congres nieuwe voorstellen voor acties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Fatah wil met die acties onder meer protesteren tegen de uitbreiding van Joodse nederzettingen in Palestijns gebied. Verder zou de Fatah-leiding in een nieuwe strategie minder de nadruk willen leggen op de gewapende strijd tegen Israël.

Fatah-leden hopen dat de partij, waarin corruptie en vriendjespolitiek welig tieren, eind deze week weer tot een eenheid is gesmeed. Vooral jonge leden eisen een vernieuwing van de partij. Zij zien zich gesterkt door het pijnlijke verlies van Fatah bij de parlementsverkiezingen van januari 2006 met de radicaalislamitische Hamasbeweging als winnaar. Twee jaar geleden verloor Fatah zelfs alle invloed in de Gazastrook, toen het rivaliserende Hamas daar met geweld de macht greep. Abbas en zijn Fatah hebben het feitelijk alleen nog maar voor het zeggen in de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever.

Ongeveer vierhonderd Fatah-leden in de Gazastrook moeten het partijcongres missen. Zij kregen van Hamas geen toestemming naar de conferentie in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever te reizen.

Extra maps voor Call of Juarez: Bound in Blood

Niet alleen World at War gaat worden opgevrolijkt met wat extra maps. Nee, ook de Playstation3 en Xbox360-versies van Call of Juarez gaan op 6 augustus wat extra's krijgen. De mappack -die de veelzeggende naam 'Wild West' draagt- bevat vier nieuwe maps die in het teken staan van echte historische gebeurtenissen. De maps zijn alle vier online en in Legendary Gun Mode te spelen.



Over de prijs, of een eventuele release voor de PC-versie is nog niets bekend.

TV: VERS UIT DE VS - Drop Dead Diva

Drop Dead Diva wordt uitgezonden door het Amerikaanse Lifetime. De zender heeft als hoofddoelgroep vrouwen, wat zich duidelijk laat zien in de programmering. Veel films en series richten zich op vrouwen of hebben vrouwen in de hoofdrol. Enkele voorbeelden hiervan die ook in Nederland op de buis zijn geweest of nog zijn, zijn Strong Medicine en Army Wives. Ook Drop Dead Diva heeft een vrouw in de hoofdrol, maar in tegenstelling tot de eerder genoemde series gaat het hier om een luchtige drama serie met veel komedie. Is de serie het kijken waard? Lees dan verder en oordeel zelf.

Mysterieuze aankondiging The Witness

Veel informatie is het niet, maar de makers van Braid hebben via hun blog laten weten dat ze druk bezig zijn met een nieuwe puzzle-adventure titel: The Witness genaamd. Op de ietwat vage website van de game valt onder andere het volgende te lezen:

"Something amorphous and consummate existed before Heaven and Earth. Solitude! Vast! Standing alone, unaltering. Going everywhere, yet unthreatened. It can be considered the Mother of the World. I don't know its name, so I designate it, 'Tao'. Compelled to consider it, name it 'the Great'."

Daarnaast wordt er een iets duidelijkere aankondiging gedaan:

"An exploration-puzzle game on an uninhabited island.
To be released on multiple platforms — whatever makes sense in late 2011, when the game will hopefully be finished.
Further information will be posted here as it is ready."

Derde mappack voor World at War komt eraan

Aanstaande donderdag (6 augustus) zal de nieuwste Call of Duty: World at War mappack te downloaden zijn. De volgende vier maps zullen in de update vertegenwoordigd zijn:


Battery: Bestorming van een strand waar zelfs Saving Private Ryan een puntje aan kan zuigen.


Breach: Herleef Enemy at the Gates, maar dan in de Duitse hoofdstad.


Revolution: Massale gevechten met een mooi communistisch decortje.


Der Riese (Zombie Factory): Ja het staat er echt, de zombie-fabriek.

De mappack gaat 800 Microsoft Points of €9,99 kosten. Op de PC komt de update later, maar gratis.

Hewitt eenvoudig door in Washington

Lleyton Hewitt heeft zich in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Washington eenvoudig ontdaan van de Amerikaan Donald Young. De Australiër kwam niet in de problemen en won met 7-5, 6-2.

Hewitt kwam voor het eerst weer in actie na zijn kwartfinaleplaats op Wimbledon. Zelf was Hewitt gematigd tevreden: "Ik serveerde niet best. Het is altijd moeilijk om na enkele weken afwezigheid weer in actie te komen. De bal stuiterde hoog op." In de tweede ronde speelt de 28-jarige Australiër tegen Dudi Sela uit Israël.

Krajicek verliest in eerste ronde LA

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi in Los Angeles te bereiken. De Nederlandse tennisster verloor in drie sets van de Chinese Shuai Peng: 3-6, 7-6(4), 3-6.

Krajicek kwam in de eerste set snel met 3-0 voor, maar verloor vervolgens zes games op rij om alsnog de set uit handen te geven. In de tweede set kwam het aan op een tiebreak. Hierin kwam ze met 3-0 achter waarna de wedstrijd gespeeld leek.

De Kleine Kraai knokte zich echter knap terug en won de tiebreak alsnog met 7-4. In de derde set verloor zij de wedstrijd alsnog van de nummer 38 van de WTA-wereldranglijst. Krajicek, die zelf 121ste staat, bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties.

Efteling in Google Street View

Twee weken geleden organiseerde Google in samenwerking met VVV Nederland een internetpeiling over welke toeristische attracties in Google Street View zouden moeten verschijnen. Met een speciale fiets, uitgerust met camera's, gaat een Google medewerker dan door en langs deze attracties fietsen om ze te fotograferen.

De Efteling zal als eerste aan de beurt zijn. Gisteren werd er nog getest en vandaag zal het fotograferen beginnen. Google hoopt, afhankelijk van het weer, in twee tot drie dagen de hele Efteling op de foto te hebben.

Naast De Efteling en de Apenheul kwamen Attractiepark Slagharen, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Nederlands Openluchtmuseum als winnaars uit de bus. In totaal werd 22.000 keer gestemd.

Bekijk hier de speciale videoreportage.

Ongewoon mild tornadoseizoen in VS

Tot dusverre blijkt het een ongewoon rustig jaar te zijn in het beruchte 'Tornado Alley'. Voor die mensen die niet bekend zijn met dat begrip, we praten hierover het gebied van (midden) Texas, Kansas tot Nebraska, Minnesota, Iowa en Ohio, staten in de VS. Voor de bewoners is dat natuurlijk goed nieuws, maar niet voor de onderzoeks- en chaseteams die miljoenen investeren om een beter beeld te krijgen van het Tornado-begrip

"Elke dag sta je vroeg op, pak je je spullen en ga je op weg, klaar om geschiedenis te schrijven. Het is dan ook erg frustrerend als het dag in dag uit voor niets is en er gewoon niets gebeurd", aldus Don Burgess, een onderzoeker van de universiteit van Oklahoma. "Maar natuurlijk zijn we ook blij dat dit jaar een jaar is met minder doden, gewonden en schade".

Tot nu toe kwamen er 826 tornado's voor (in het hele land) tot aan 30 juni, terwijl het gemiddelde van de afgelopen jaren op 934 uitkomt. Verreweg de meeste daarvan vinden dus plaats in Tornado Alley.

Eind mei kwam het zelfs voor dat zeventien dagen lang er geen enkele tornadowaarschuwing werd uitgegeven in dat gebied. Ongekend, mede omdat daar normaliter een hoogtepunt zit qua tornadoaktiviteit.

Meteorologen geven als verklaring niet het alom bekende broeikaseffect, maar een verschuiving in de straalstroom, die van tijd tot tijd op aarde plaats vind. "Normaliter loopt die stroom boven de VS van noord naar zuid, maar af en toe zoals in 2009, loopt de stroom van oost naar west", aldus Joe Schaefer, hoofd van het stormenvoorspellingsinstituut.

De kalmte is een zeer welkome afwisseling na het catastrofale seizoen in 2008. Toen waren er meer dan 1300 tornado's gesignaleerd, waarbij 121 mensen om het leven kwamen. En dit was alleen tot eind juni. In totaal vielen er in 2008 126 doden in de VS door de 1700 tornado's die dat jaar plaatsvonden.

Natuurlijk zijn er ook dit jaar killerstorms geweest in de VS. De ergste tornado van 2009 sloeg toe in de nacht van 10 februari in Oklahoma. Daar vielen toen 8 doden. Tot eind juni vielen er tot nu toe 21 doden, veel minder ten opzichte van 2008. De zuidelijke staten hebben in februari het hoogseizoen qua tornadoaktiviteit, maar in de lente springt die balans richting het midden.

Meer informatie over het tornadoseizoen in de VS kun je lezen in dit topic .

Met dank aan Frutsel voor de herschreven submit


Tornado's uit de film The Day After Tomorrow (2004)

Pokémon is hip, Big Brother zó 1999

Pokémon is nog steeds hip. Dat blijkt uit gegevens van marktplaats.nl. De onlineveilingsite, die in mei tien jaar bestond, bestudeerde de data van de afgelopen jaren en ontdekte een paar opvallende zaken.

Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld dat Pokémon vanaf het moment dat hij zijn intrede deed in 1995 niet meer weg is geweest. Pokémon is nog steeds hot in 2009. "Dit jaar al werd deze zoekterm al bijna tachtigduizend keer ingevoerd door unieke bezoekers", zegt een woordvoerster van Marktplaats.

Rechercheur Baantjer is de laatste tien jaar ook topper op de onlineveilingsite, net als de step. "Baantjer werd dit jaar al weer bijna tienduizend keer aangeklikt en bijna negentigduizend mensen zochten via de website een step om zich te verplaatsen."

Uit de data van Marktplaats blijkt ook dat een aantal items die in 1999 erg hot waren tien jaar later ver over het hoogtepunt heen is. Dit jaar tikten nog maar tien mensen de zoekterm Barney (Raymond van Barneveld) in. Deze Haagse postbode won in de jaren negentig menig dartstoernooi en zorgde in 1998 voor dartskoorts in Nederland door de toenmalige Embassy te winnen.

Tweehonderd mensen zochten dit jaar nog naar Big Brother op de site.In 1999 werd dat televisieprogramma voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie. Op de site kom je nog spellen, boeken en videobanden tegen. Toch probeert iemand deze week nog een bank te slijten door Big Brother in de advertentie te verwerken. "Zeer mooie witte/creme bank met 5 kussens. Dit model is destijds in een van de Big Brother-series als bank gebruikt. (...)", zo luidt de advertentie.

Raar geel ding, Pokemon geheten.   (foto: ANP)

Claims Koninginnedag stapelen zich op

De Apeldoornse horecaondernemers willen alsnog compensatie van de gemeente voor de schade die ze door het 'Koninginnedagdrama' hebben geleden.

De horeca vindt dat de gemeente over de brug moet komen, omdat de festiviteiten werden afgelast op gezag van burgemeester Fred de Graaf. Die liet alles onmiddellijk stilleggen na de dodelijke dollemansrit van Karst T., die zeven mensen het leven kostte.

Volgens Gerard Verberg, voorzitter van de Horecavereniging Caterplein, is de schadeclaim 'over de zomer heen getild'. 'Het leek ons niet netjes in zo'n situatie, als er doden te betreuren zijn, over geld te beginnen. We wilden het juiste moment afwachten.'

Begin september besluiten de horecaclubs welke eisen ze bij de gemeente op tafel zullen leggen. Volgens afdelingsvoorzitter Dick Veldhuis van Koninklijke Horeca Nederland hoeft een schadevergoeding niet per se in geld te worden uitgedrukt. 'De gemeente kan ons ook een extra evenementendag gunnen, zodat we de gederfde inkomsten goed kunnen maken.'

De Apeldoornse horecaondernemers vinden dat ze zwaar gedupeerd zijn door het afgelasten van de 30 april-feesten. Normaal gesproken is Koninginnedag een topdag voor de horeca. Verberg schat het omzetverlies dit jaar op 30 tot 50 procent.

De gemeente is altijd bereid met de horeca in gesprek te gaan, meldt een woordvoerster. Ze wil echter niet vooruitlopen op eventuele schadeclaims. Apeldoorn had voor Koninginnedag een evenementenverzekering afgesloten bij Nationale-Nederlanden. De gemeente weet nog niet precies welke schade wordt gedekt.

De Apeldoornse horeca kan geen beroep doen op de WA-verzekering van Karst T. Die dekt alleen schade (maximaal 5 miljoen euro) die T. met zijn auto veroorzaakte, dus de lichamelijke en geestelijke schade bij slachtoffers en hun nabestaanden.

Verzekeraar Reaal wilde maandag niet zeggen hoeveel mensen een claim hebben ingediend op grond van de WA-verzekering.

Ook in veel andere steden werden Koninginnedagfeesten gestaakt. Enkele gemeenten hebben al schadevergoedingen uitgekeerd aan horeca en oranjeverenigingen. Leiden heeft horecaondernemers 80.000 euro compensatie geboden. Heerde en Hattem hebben een deel van de schade van hun oranjeverenigingen vergoed.


Claims Koninginnedag stapelen zich op  (foto: DAG)

The Pirate Bay stopt niet in NL

Vorige week oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat The Pirate Bay binnen 10 dagen moest sluiten. De organisatie van de site werd hiertoe bij verstek veroordeeld in de zaak, nadat ze via Twitter waren gedaagd.

Peter Sunde, gisteren nog woordvoerder van The Pirate Bay, heeft echter aangegeven dat ze niet van plan zijn de site offline te halen. Hij zegt tevens geen beheerder van de site meer te zijn, waardoor hij niet in staat is de doorgifte naar Nederland te stoppen.

Het niet stoppen van de site kan leiden tot een boete van 30.000 euro per dag, tenzij ze verzet aantekenen en gelijk krijgen. Hiervoor is Sunde nog op zoek naar een advocaat. Hij heeft hiervoor twee maanden de tijd, de eventuele boete begint echter al op te lopen vanaf aanstaande zondag.

The Pirate Bay is momenteel in eigendom van het bedrijf Reservella, dat zich huisvest ergens op een eilandje naast Afrika: de Seychellen. Peter Sunde zegt tegenover Tweakers.net dat het erg vreemd is dat de rechter niet heeft gekeken naar wie eigenaar is van The Pirate Bay. Volgens hem hebben ze nu iemand veroordeeld die niet in staat is de veroordeling uit te voeren. De beheerder van de domeinnaam thepiratebay.org is echter nog wel Fredrik Neij, één van de drie veroordeelden.

Het vinden van een goede advocaat blijkt nog moeilijk te zijn, zo zegt Sunde: "Ik heb met drie goede advocaten gesproken, maar die waren alledrie niet in staat te helpen vanwege belangenverstrengelingen. Het lijkt er wel op dat Brein alle relevante advocatenkantoren is afgegaan om ze voor een uur of zo in te huren, zodat wij hun hulp niet kunnen krijgen." Enkele uren later berichtte Sunde het woordvoerderschap van The Pirate Bay neer te leggen.

De uitspraak lijkt verder overigens weinig juridische gevolgen te hebben voor andere torrenttrackers.  De veroordeling vond plaats bij verstek.  Dat houdt in dat de rechter de zaak niet inhoudelijk heeft behandeld, maar slechts is uitgegaan van de aangevoerde argumenten.  In dit geval dus slechts die van BREIN.  Indien TPB de zaak opnieuw laat voorkomen en zich actief verdedigt kan de uitslag weleens compleet anders uitpakken.

  

Holland Casino mag pokeraanbod uitbreiden

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil het aantal plekken waar mensen legaal kunnen pokeren uitbreiden. Op die manier hoopt hij tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar het kaartspel en illegale gokpraktijken terug te dringen.

Uit onderzoek blijkt dat circa 575.000 mensen in Nederland, veelal mannen tussen de 15 en 34 jaar, illegaal poker spelen op internet of ergens daadwerkelijk aan tafel. Alleen Holland Casino heeft een vergunning om pokerspelen aan te bieden. Hirsch Ballin schrijft dinsdag aan de Tweede Kamer dat hij Holland Casino wil laten experimenteren met het aanbieden van het gokspel buiten hun eigen vestigingen. Alle andere aanbieders handelen illegaal als met poker ook om geld en/of prijzen wordt gespeeld.

Holland Casino mag pokeraanbod uitbreiden  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over Tokkies. Niet in een achterstandswijk, maar op het gemeentehuis van Meerssen:

Door een fout bij de Gemeente Meerssen, is van 5500 inwoners de maandelijkse termijn van de gemeentebelasting twee keer afgeschreven. Terugstorten dus. Maar zo eenvoudig is dat niet! Althans, niet volgens de Gemeente Meerssen.

Nee, het is niet mogelijk om de dubbele incasso automatisch terug te storten, zegt de gemeente. In plaats daarvan moeten de brave burgers het zelf maar regelen met hun bank, vindt de gemeente. Een schande. Want wie heeft nou de fout gemaakt, de gemeente of de burger? Juist. Dus wie zou het probleem moeten oplossen? Juist. De gemeente. En als dat niet automatisch lukt, dan maar met de hand. Natuurlijk, dat zal best een hoop werk zijn, maar ja, wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Behalve...

DNA database kan dus handig zijn!

De politie heeft maandagmorgen een man uit Schiedam aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 6 november 1998 een toen 84-jarige Eindhovense vrouw te hebben verkracht.

Dat gebeurde in haar woning in Woensel-Zuid. De Schiedammer overviel de vrouw toen zij haar deur opende en duwde haar naar binnen. Daarna verkrachtte en bedreigde hij haar.

Via een DNA-match kwam de politie de man op het spoor. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Met dank aan prupke voor de submit!

Malaria mogelijk afkomstig van apen

De tropische ziekte malaria is mogelijk afkomstig van apen, net als het hiv-virus. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Amerikaanse wetenschappers, berichtte CNN vandaag.

De onderzoekers hopen dat de ontdekking kan helpen bij het vinden van een vaccin tegen de infectieziekte, die jaarlijks ruim een miljoen slachtoffers eist, voornamelijk kleine kinderen in Afrika.

Wetenschappers wisten al dat chimpansees een parasiet dragen die lijkt op de menselijke malariaparasiet, maar ze wisten nog niet hoe de twee varianten met elkaar verbonden waren. Volgens een theorie waren ze afkomstig van een gemeenschappelijke variant. Volgens een andere theorie dook de parasiet voor het eerst op in mensen en werd die overgebracht op apen.

De Amerikaanse wetenschappers onderzochten monsters van wilde apen in Kameroen en Ivoorkust. Ze ontdekten enkele nieuwe parasieten, die erop duidden dat de malariaparasiet in mensen een directe afstammeling is van de parasiet in apen.

De overdracht van aap naar mens kan wel twee tot drie miljoen jaar geleden hebben plaatsgevonden, maar ook pas 10.000 jaar geleden. Een enkele malariamug zou de boosdoener zijn. De parasiet in mensen is inmiddels resistent tegen vele medicijnen.

Duikers halen goudschat uit schip

Duikers hebben ruim zeventien miljoen euro aan goud en zilver weten te halen uit een voor de kust van Argentinië gezonken schip. De Chileense Polar Mist verdween in januari in een zware storm.

Het schip ligt op de bodem van de Atlantische Oceaan op een diepte van 80 meter, op circa 40 kilometer voor de kust van de plaats Santa Cruz. De lading goud en zilver, die bijna 9,5 ton weegt, wordt naar Zwitserland gevlogen, berichtte het Argentijnse dagblad Los Andes gisterenavond.

Het Britse verzekeringsbedrijf Lloyd's huurde het Nederlandse bedrijf Mammoet in om het schip te lokaliseren. Mammoet huurde op zijn beurt lokale duikers in. Die maakten met een duikrobot video-opnames van de miljoenenschat, die in de laadruimte van het schip lag. Het wrak wordt niet geborgen.

De zevenkoppige bemanning en een passagier konden begin dit jaar op tijd van boord worden gehaald. Het vrachtschip was op weg naar Chili. Vanuit dat land zou de waardevolle lading per vliegtuig naar Zwitserland worden getransporteerd.

Bill Clinton in Noord-Korea

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is aangekomen in Noord-Korea om te proberen twee veroordeelde Amerikaanse journalistes vrij te krijgen, berichtte CNN vandaag. Clinton werd ontvangen door de vicevoorzitter van het eenkamerparlement, de Opperste Volksvergadering.

Ook Kim Kye-gwan, hoofd atoomonderhandelingen in het stalinistische land, was bij de ontvangst van Clinton aanwezig, meldde het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

Euna Lee (36) en Laura Ling (32) werden begin juni tot twaalf jaar dwangarbeid veroordeeld wegens illegaal de grens oversteken en misdaden tegen de staat. De autoriteiten arresteerden de twee in maart aan de Chinese grens. Lee en Ling maakten toen opnames voor een documentaire over de handel in gevluchte Noord-Koreaanse vrouwen.

PSV vond Honda in 2008 niet goed genoeg

Keisuke Honda was zondag in het duel PSV - VVV-Venlo de man van de wedstrijd. Trainer Fred Rutten verklaarde na afloop openlijk dat hij de Japanner een interessante speler vindt voor zijn ploeg. PSV had Honda anderhalf jaar geleden echter al voor heel weinig geld kunnen aantrekken.

Sef Vergoossen, die in 2008 enkele maanden interim-trainer was in Eindhoven, tipte PSV destijds over Honda. Vergoossen was in Japan op verzoek van VVV-voorzitter Hai Berden op zoek naar jonge, veelbelovende Japanse spelers, maar bood Honda ook bij PSV aan. Op initiatief van de coach werd er op 15 januari 2008 zelfs speciaal voor zijn tijdelijke werkgever een oefenduel tussen VVV en PSV georganiseerd. Honda schoot in die wedstrijd al na een paar minuten een vrije trap in de kruising, maar PSV besloot toch af te zien van de aanvallende middenvelder.

"PSV heeft hem verder ook nog enkele trainingen gevolgd. Daaruit maakten ze op dat hij niet goed genoeg was," zegt Vergoossen in De Telegraaf. "Ze gingen voorbij aan mijn advies, ik had nota bene twee jaar met hem gewerkt! PSV had hem voor peanuts kunnen halen. Eeuwig zonde voor PSV, maar ik ben wel blij voor VVV."

"We waren al met Honda bezig toen Sef nog bij Nagoya Grampus Eight in Japan werkte," zegt Berden, voorzitter van VVV, over de situatie. "Toen hij echter onverwachts naar PSV ging, vond Sef dat hij het niet kon maken hem niet bij zijn nieuwe club voor te stellen. Wij hebben een goede deal kunnen maken met Nagoya (een opleidingsvergoeding van ongeveer 150.000 euro, red.) maar gezien zijn salaris als niet-EU-speler was het al met al toch een flinke investering. We stonden daarom open voor een deal met PSV, maar de interesse was absoluut niet wederzijds."

Nu zal PSV diep in de buidel moeten tasten om Honda te kunnen aantrekken. Berden verklaarde niet van plan te zijn om af te wijken van de vraagprijs van tien miljoen euro.

Hoogst mogelijke boete voor Saidi

Saidi Ntibazonkiza is door zijn club NEC bestraft met de hoogst mogelijke boete. De aanvaller (22) weigerde zondag te spelen in het uitduel met Feyenoord, omdat hij niet tevreden is over zijn huidige contract. Ook meldde hij zich maandag niet voor de training van Jong NEC.

"Dat hij niet wilde spelen, zien wij als werkweigering," vertelde technisch directeur Carlos Aalbers van NEC in een verklaring. "We hebben daarom de hoogst mogelijke boete opgelegd, dat is tien procent van zijn salaris. Dat hij zich vandaag niet heeft gemeld, zal ook consequenties voor hem hebben." Met de zaakwaarnemer van Ntibazonkiza is wel contact geweest, aldus Aalbers. "Ik heb wel het idee dat het bewustzijn bij hem terug is. Maar we wachten af tot hij contact opneemt. Hij is nu aan zet."

Zonder Ntibazonkiza verloor NEC zondag met 2-0 van Feyenoord in De Kuip. Komende vrijdag treden de Nijmegenaren op eigen veld aan tegen sc Heerenveen.

FC Groningen wil Ajacied Van der Heijden

De Telegraaf meldt dinsdag dat FC Groningen geïnteresseerd is in Ajax-middenvelder Jan-Arie van der Heijden. De 21-jarige Van der Heijden maakte afgelopen weekend geen deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax en het ziet er voorlopig niet naar uit dat hij veel speelminuten zal gaan maken onder trainer Martin Jol.

Algemeen directeur Hans Nijland gaf zondag na de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax tegenover Danny Blind aan dat de noorderlingen belangstelling hebben voor Van der Heijden. Ook benaderde Nijland zijn zaakwaarnemer Sören Lerby om te informeren hoe Van der Heijden zelf tegenover een verhuur staat.

Wanneer Ajax toestemming geeft zal Lerby gaan praten met Van der Heijden, die ook in de belangstelling staat van Willem II. "Om te kijken wat het beste is voor zijn ontwikkeling," zo vertelde de belangenbehartiger.

Geen straf voor 'daders' elleboog

Jurgen Wevers, Yuri Rose en Slobodan Rajkovic zullen niet gestraft worden naar aanleiding van hun vermeende elleboogstoten in de afgelopen speelronde.

Het drietal leek op basis van tv-beelden een schorsing tegemoet te kunnen zien. Er komt echter geen vooronderzoek en schikkingsvoorstel, daar de arbiters van dienst Roelof Luinge en Jan Wegereef de acties tijdens de wedstrijden niet als overtreding beoordeelden.

"In het geval van Rajkovic vond mijn assistent dat hij zich breed maakte. Ik heb zelf de actie van Rose geconstateerd en vond dat hij geen klap uitdeelde," verklaart Luinge, die zaterdag scheidsrechter was bij Sparta Rotterdam - FC Twente, tegenover De Telegraaf.

Wegereef, die RKC Waalwijk - FC Utrecht onder zijn hoede had, komt tot dezelfde conclusie. "Ik heb het voorval beoordeeld, maar de tik van Wevers niet als strafbaar ervaren." Ook na het zien van de beelden verandert de leidsman niet van mening. "Het is een randgevalletje, maar hij heeft de bal met twee handen vast en maakt zich breed, Is dit een elleboog in de juiste zin van het woord? Ik denk het niet."

CD: Paul Potts - Passione

Wat Susan Boyle dit jaar net niet lukte, was Paul Potts wel gegeven. In 2007 won hij de Britse tv-show Britain's Got Talent. Hij bewees hiermee twee dingen: ten eerste toonde hij aan dat klassieke muziek nog altijd een breed draagvlak heeft, ook onder de jongere muziekliefhebbers. Ten tweede bewees hij dat je niet over een uitermate knap uiterlijk hoeft te beschikken om harten te veroveren. Paul Potts bleek 'hot', op zijn manier. Onlangs kwam zijn tweede album uit, Passione. Eens kijken hoe het met de passie van Potts zit. (Hé, daar zou zomaar een tv-programma in zitten: ('Potts Passion', denk aan 'Patty's Possy'...)

Australië: Aanslag op legerbasis verijdeld

Australische veiligheidsdiensten hebben in Melbourne vier mannen opgepakt die ervan worden verdacht met automatische wapens een aanslag te willen plegen op een legerbasis. De terroristen wilden zoveel mogelijk militairen doodschieten tot ze zelf zouden worden uitgeschakeld.

Dat stelde Tony Negus, waarnemend hoofdcommissaris van de federale politie, vandaag tijdens een persconferentie, meldden Australische media. Ruim vierhonderd agenten waren betrokken bij een serie politie-invallen vanichtend vroeg (lokale tijd) in het zuidelijke Melbourne. Mogelijk volgen meer arrestaties.

Enkele arrestanten zijn van Somalische en Libanese komaf. Als de aanval had plaatsgevonden, zou het de ergste aanslag op Australische bodem ooit zijn geweest, aldus Negus. De waarnemend hoofdcommissaris zei dat leden van de groep banden hadden met de radicaalislamitische opstandelingenbeweging al-Shabaab in Somalië. Twee verdachten zouden naar het Oost-Afrikaanse land zijn gereisd om deel te nemen aan gevechten in het gebied.

De autoriteiten menen dat de groep in een verregaand stadium van voorbereiding was. De verdachten zouden Australië hebben willen straffen voor deelname aan militaire missies in moslimlanden. De terroristencel telt naar verluidt achttien leden.

De autoriteiten kwamen de verdachten op het spoor toen ze legerbases bespiedden. De arrestanten zijn in de leeftijd van 22 tot 26 jaar. De politie hield de groep nauwlettend in de gaten sinds januari.

Bewoners geëvacueerd bij brand Haarlem

Ruim dertig mensen hebben gisteravond hun woning aan het Teylerplein in Haarlem moeten verlaten nadat er brand was uitgebroken in een berging in hun wooncomplex. Niet het vuur, maar de rook veroorzaakte problemen voor de bewoners, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Het vuur in de bergingsruimte was snel onder controle, maar er was wel sprake van flinke rookontwikkeling. De rook verspreidde zich via het centrale trappenhuis van de vijf woonlagen. De bewoners worden opgevangen in een nabij gelegen buurthuis. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners terug naar hun woning kunnen.

Brand in oude brandweerkazerne

In de voormalige brandweerkazerne in Kaatsheuvel heeft gisteravond een brand gewoed. Omdat er verschillende brandhaarden zijn aangetroffen, vermoedt de brandweer dat het om brandstichting gaat.

De schade aan het gebouw viel mee en er vielen geen gewonden. Het pand, dat al twee jaar geen dienst meer doet als brandweerkazerne, is anti-kraak bewoond. De brand werd door de bewoonster ontdekt toen ze thuiskwam.

Bij de vernieuwing van het dorpshart van Kaatsheuvel is de oude brandweerkazerne een van de weinige gebouwen die niet gesloopt worden. In de toekomst zou het gebouw dienst moeten doen als grand café.

Familiedrama Nederlandse expat Frankrijk

In Frankrijk zijn op het eiland La Réunion gisterenmiddag de verkoolde lichamen aangetroffen van een 47-jarige Nederlander en zijn dochtertje van zeven maanden oud. Wat zich precies heeft afgespeeld op het eiland is niet duidelijk, maar de politie denkt aan een familiedrama.

Het dochtertje was van de ex-vriendin van de man. De twee leefden gescheiden omdat hij haar herhaaldelijk mishandeld zou hebben en dreigde zichzelf en hun dochtertje om te brengen, aldus een bron dichtbij het politieonderzoek.

De man zou afgelopen weekend op het meisje passen en haar daarna terugbrengen naar zijn ex-vriendin. Toen hij niet verscheen rond de afgesproken tijd belde ze gelijk de politie. Ze schakelde ook de lokale media nog in, maar daar bleek het te laat voor. In een televisiestudio werd haar door de politie verteld dat zowel haar dochtertje als ex-man overleden waren.

[NASCAR] Uitslag Pennsylvania 500

Denny Hamlin heeft op de Pocono Raceway de Pennsylvania 500 op zijn naam geschreven. In een door regen uitgestelde race bleef hij na 200 ronden Juan Montoya en Clint Bowyer voor.

Jeff Gordon mocht de wedstrijd op de Pocano Raceway van poleposition beginnen, maar veel had hij er niet aan, want al in de eerste ronde kwam Jimmie Johnson hem voorbij. Klassementsleider Tony Stewart moest na een crash achteraan beginnen en liep al snel meer achterstand op door een ongeplande stop. Mike Wallace maakte dit niet meer mee, want hij bleek geen pitcrew te hebben en werd uit de race gehaald.

Na twintig ronden vond de eerste caution van de dag plaats. De organisatie neutraliseerde de race om iedereen de gelegenheid te geven om de auto aan te passen. Hierdoor kon Stewart weer in dezelfde ronde als de leiders komen. Vooraan was het Denny Hamlin die de pitstop het snelste uitgevoerd had. Achter hem was het Johnson die de leiding probeerde over te nemen, maar er niet in slaagde.

De tweede caution na 53 ronden kwam als geroepen voor Stewart, want hij maakte een extra lange stop om zijn auto aan te laten passen. Halverwege de race meldde hij zich vooraan, maar een pitstop wierp hem terug. Johnson had ondertussen problemen met zijn auto en meldde dat hij vermogen verloren had. Een snelle reparatie zorgde er voor dat hij geen ronde verloor aan Kasey Kahne die de leiding had overgenomen.

Hamlin baande zich ondertussen een weg door het veld en na 139 ronden kon hij de leiding weer overnemen van Kahne. Daarachter volgde David Reutimann op grote achterstand als derde. Door een volgende caution waren Mark Martin en Brian Vickers in staat om de leiding over te nemen, maar beiden hadden gerekend buiten Kurt Busch die bij de herstart na 153 ronden de leiding over nam. Johnson reed ondertussen door zijn problemen op twee ronden achterstand en kon dankzij de cautions weer in dezelfde ronde als de leiders komen.

Door alle caution konden Clint Bowyer en Montoya zich ook vooraan melden. De laatste caution van de dag was na 180 ronden toen een crash Reed Sorenson, Joey Logano, Michael Waltrip, Bobby Labonte, Jeff Burton en David Reutimann trof. De herstart werd een prooi voor Bowyer die Hamlin achter zich aan kreeg nadat Montoya Kahne opzij was gezet. Uiteindelijk wist Hamlin ook Bowyer te passeren en won zo voor Montoya en Bowyer de race.

In het klassement gaat Tony Stewart nog altijd aan de leiding. Hij heeft met 3188 punten er 197 voorsprong op nummer twee Jimmie Johnson. Twee punten daarachter staat Jeff Gordon. Op ruimere afstand is Kurt Busch met 2751 punten vierde. Montoya lijkt hard op weg om zich voor the chase te plaatsen, want hij is in het klassement opgeklommen naar plaats acht.

Uitslag Pennsylvania 500

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
16Denny Hamlin Toyota195/10 200
210Juan Montoya Chevrolet170/0 200
316Clint Bowyer Chevrolet170/5 200
429Sam Hornish Jr. Dodge160/0 200
58Kasey Kahne Dodge160/5 200
615Brian Vickers Toyota150/0 200
79Mark Martin Chevrolet151/5 200
83Jeff Gordon Chevrolet142/0 200
94Kurt Busch Dodge143/5 200
101Tony Stewart Chevrolet134/0 200
1112Matt Kenseth Ford135/5 200
1223Kevin Harvick Chevrolet127/0 200
132Jimmie Johnson Chevrolet129/5 200
147Ryan Newman Chevrolet121/0 200
1511Greg Biffle Ford118/0 200
1614Kyle Busch Toyota115/0 200
1727A.J. Allmendinger Dodge112/0 200
185Carl Edwards Ford109/0 200
1924Martin Truex Jr. Chevrolet106/0 200
2020Jamie McMurray Ford103/0 200
2117Jeff Burton Chevrolet100/0 200
2230David Ragan Ford97/0 200
2337Scott Speed * Toyota94/0 200
2425Elliott Sadler Dodge91/0 200
2521Casey Mears Chevrolet88/0 200
2633Paul Menard Ford85/0 200
2719Joey Logano * Toyota82/0 200
2822Dale Earnhardt Jr. Chevrolet79/0 200
2913David Reutimann Toyota81/5 200
3035John Andretti Chevrolet78/5 200
3131Michael Waltrip Toyota70/0 198
3232David Stremme Dodge67/0 196
3334Robby Gordon Toyota64/0 195
3418Marcos Ambrose Toyota66/5 192
3526Reed Sorenson Dodge58/0 185
3628Bobby Labonte Ford55/0 180Accident
3741Patrick Carpentier Toyota52/0 38Transmission
3836Sterling Marlin Dodge49/0 36Transmission
3939Joe Nemechek Toyota46/0 30Ignition
4040Dave Blaney Toyota43/0 26Overheating
4138David Gilliland Chevrolet45/5 24Alternator
4243Tony Raines Dodge37/0 17Power Steering
4342Mike Wallace Toyota34/0 13Parked
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 21 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart3188Leader210212
2Jimmie Johnson2991-19721039
3Jeff Gordon2989-199210110
4Kurt Busch2751-43721016
5Denny Hamlin2713-47521017
6Carl Edwards2665-52321005
7Kasey Kahne2642-54621014
8Juan Montoya2631-55721101
9Ryan Newman2627-56121105
10Mark Martin2622-56621446
11Matt Kenseth2564-62421124
12Greg Biffle2563-62521006

Ook bij de crisistaxi betalen wat je wil

In België werd vandaag al het crisisrestaurant geopend, waar je zelf mag bepalen wat je betaalt voor het eten. In Essex (Verenigde Staten) is er kort geleden een soortgelijk bedrijf gestart, de zogenaamde 'Recession Ride Taxi'. Het concept is precies hetzelfde, ook hier mag je betalen wat je wil.

In eerste instantie kreeg Eric Hagen, de eigenaar van de taxi, vooral veel vragen. Mensen wilden weten of het 'Pay What You Want!' bord een grap was of niet.

Hagen vertelde de Burlington Free Press dat zijn zaak heel goed loopt. Hij houdt er zelfs meer geld aan over dan bij een normale taxi het geval zou zijn. De meeste klanten betalen met geld, maar hij heeft ook al een cd gekregen van een muzikant en een tegoedbon van tien dollar voor een supermarkt.

Naast de taxiritjes verkoopt hij inmiddels ook 'pay what you can' flessen water, Gatorade en andere frisdranken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.