Drukte bij reddingsbrigades

De reddingsbrigades in Nederland kwamen afgelopen week 887 keer in actie, bijna 130 keer meer dan de week ervoor. In 79 gevallen gingen het om een levensbedreigende situatie. De Reddingsbrigade Nederland maakte vandaag de jongste cijfers bekend.

De Reddingsbrigade signaleert een toename van het aantal vermiste kinderen. Afgelopen week werden 77 kinderen met hun ouders of begeleiders herenigd. "Door de toegenomen drukte op de stranden en recratieplassen en de daarmee verminderde overzichtelijkheid, verliezen ouderen hun kinderen soms eerder uit het oog", zegt directeur Raymond van Mourik.

De zee heeft op sommige plaatsen een zeer sterke stroming. Zes kinderen kwamen daar bij Castricum in terecht en raakten totaal in paniek. Het kostte de ervaren strandwachten moeite weer aan land te komen. Ook in Callantsoog werden zes personen uit het water gehaald, nadat vier volwassenen er niet in waren geslaagd twee kinderen uit het water te redden. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, omdat ze te veel water hadden binnengekregen.
Submitter:  Bron: ANP