Release Brütal Legend niet vertraagd door rechtszaak

Afgelopen donderdag diende de rechtszaak die Activision aangespannen had tegen Double Fine vanwege de game Brütal Legend. De eerste argumenten zijn gehoord door rechter Craig Karlan en op basis hiervan is hij niet van plan om de game vertraging op te laten lopen door een rechterlijke uitspraak. Hij heeft de zaak uitgesteld tot 6 augustus zodat de advocaten van beide kanten meer tijd hebben om met argumenten te komen.

Activision eist vertraging van de game, zodat ze via een rechtszaak Double Fine kunnen dwingen om de game via Activision uit te geven. Brütal Legend zou oorspronkelijk worden uitgegeven door Vivendi en na de overname door Activision gingen die rechten automatisch over op Activision. Double Fine beweert echter dat Activision alleen maar interesse toonde in Brütal Legend als spin-off van Guitar Hero, iets dat eigenaar en hoofd gamedesign Tim Schafer weigerde. Sindsdien verloor Activision alle interesse in de game, aldus Double Fine, gesterkt door het feit dat Brütal Legend niet eens op de lijst van Acitivisiongames die uit zouden komen in 2009 voorkwam.

Karlan weigerde dus om de game te vertragen, voor verschillende redenen, waaronder de indruk dat Activision de zaak omtrent de uitgaverechten waarschijnlijk niet zal winnen. Hij beweert niet dat Double Fine zeker zal winnen, volgens hem zal het er om spannen.