FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 mei 2009

Ook Mexicaanse griep in Ierland

In Ierland is een eerste geval van Mexicaanse griep vastgesteld. Dat heeft het hoofd van de Ierse gezondheidsdienst vanavond laten weten.

Een monster met materiaal was naar Groot-Brittannië gestuurd voor laboratoriumonderzoek. Daaruit is gebleken dat het om het H1N1-virus gaat dat zich vanuit Mexico over de wereld verspreidt.

Ierland is het tiende Europese land waar Mexicaanse griep is vastgesteld. Tot nu toe waren Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken bekend. Vandaag werd ook Italië aan het lijstje toegevoegd.

Ook Mexicaanse griep in Ierland  (foto: ANP)

Judoclub Kenamju wint nationale titels

Kenamju heeft wederom bewezen de beste judoclub van Nederland te zijn. De vereniging uit Haarlem won vandaag de nationale clubtitels bij zowel de mannen als de vrouwen.

Vooral de finale bij de mannen was erg spannend. Hodij Coatings Judo Team was daarin de tegenstander en het ging gelijk op. Henk Grol bracht Kenamju pas in de voorlaatste partij op een 3-3 gelijke stand. De laatste partij ging tussen Grim Vuijsters en Elco van der Geest. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waardoor de titel naar Kenamju ging op basis van judopunten (30-22).

Bij de dames had de ploeg uit Haarlem geen probleem met het Limburgse Hercules, het werd 5-0.

Wolfenbarger in coma na val in Overijssel

De Ronde van Overijssel is vandaag opgeschrikt door een zware valpartij. De Amerikaan Wade Wolfenbarger raakte daarbij in coma.

Koersdirecteur Theo de Rooij bevestigde het feit. De valpartij deed zich voor op ongeveer dertig kilometer van de finish. Wolfenbarger, rijdend voor de ploeg Cinelli Down Under, is met een traumahelicopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede.

De etappe is uiteindelijk gewonnen door Kenny van Hummel. Ook in de finale vond nog een valpartij plaats, maar hierbij vielen geen slachtoffers.

Uitslag Real Madrid - Barcelona

FC Barcelona heeft aartsrivaal Real Madrid een pijnlijke nederlaag toegediend. In het hol van de leeuw verzekerde de Catalaanse club zich praktisch van de landstitel, met duidelijke cijfers: 2-6.

De Madrileense club moest vier punten goed maken bij aanvang van het duel, en leek de spanning in de competitie volledig terug te brengen toen Sergio Ramos het hoofd vond van de totaal ongedekte Gonzalo Higuaín. De vreugde bij de tienduizenden Madrileense fans was van korte duur, aangezien Thierry Henry al na enkele minuten de gelijkmaker er in had liggen. De Catalaanse stoomtrein denderde direct door en liet middels een kopgoal van aanvoerder Carles Puyol de 1-2 aantekenen.

De ploeg van Juande Ramos, die sinds de uitwedstrijd bij Barcelona eerder dit seizoen (2-0) ongeslagen was, kon het spel niet meer controleren en moest bijna iedere minuut een beroep doen op de uitstekend keepende Iker Casillas. De Spaans international was echter kansloos toen Lionel Messi de bal cadeau kreeg van Lassana Diarra en een vrije doortocht richting het doel had: 1-3, tien minuten voor rust. De vijftien minuten pauze kwamen als geroepen voor De Koninklijke, die aan het einde van het eerste bedrijf alle hoeken van het eigen veld hadden gezien.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft ging een knal van Andrés Iniesta maar rakelings voorbij aan het doel van Casillas alvorens Sergio Ramos de aansluitingstreffer maakte. Wederom was enige hoop op een spannende titelstrijd niet lang besteed aan de fans van de thuisclub, want een minuut later kon Thierry Henry een lange bal langs de uitstormende doelman tikken: 2-4. Ook de Nederlandse invallers Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart konden, samen met de in de basis gestarte Arjen Robben, maar weinig uitrichten.

Sterker nog, Barcelona bepaalde het spel en mocht het leed voor de thuissupporters zelfs nog vergroten, toen Messi ontsnapte en in de korte hoek zijn tweede treffer deponeerde. En zelfs daar bleef het niet bij, want even later ontsnapte Samuel Eto'o op rechts en in tweede instantie kon Gerard Piqué de bal in het net werken. Door de zesde Catalaanse treffer in Bernabéu bereikte de ploeg van Guardiola de magische grens van 100 competitiegoals in één seizoen.

Door de vernedering is Real Madrid nu op zeven punten achterstand gezet, en met nog vier duels te gaan lijkt de titel een utopie. Wel is de Madrileense equipe al zeker van de tweede positie in La Liga. Barcelona lijkt nu zeker van de landstitel, speelt bovendien nog de finale van de Copa del Rey en kan de Champions League nog winnen.

Real Madrid CF - FC Barcelona 2-6
14' Gonzalo Higuaín 1-0
18' Thierry Henry 1-1
20' Carles Puyol 1-2
36' Lionel Messi 1-3
56' Sergio Ramos 2-3
58' Thierry Henry 2-4
75' Lionel Messi 2-5
83' Gerard Piqué 2-6

Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco
Gele kaart: Sergio Ramos, Marcelo, Rafael van der Vaart (Real Madrid), Éric Abidal, Carles Puyol (Barcelona)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Sergio Ramos (Van der Vaart/71), Cannavaro, Metzelder, Heinze; Gago, Lass; Robben (Javi García/79), Marcelo (Huntelaar/60); Raúl, Higuaín.

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré Yaya (Bojan/86), Xavi, Iniesta (Busquets/85); Messi, Eto'o, Henry (Keita/61).

Nadal naar finale in Rome

Rafael Nadal heeft de finale van het tennistoernooi in Rome bereikt. De nummer een van de wereld won in twee sets van de Chileen Fernando González. De setstanden waren 6-3 en 6-3.

In de finale treft de Spanjaard Novak Djokovic die eerder vandaag Roger Federer wist te kloppen met 4-6, 6-3 en 6-3. Nadal gaat morgen op het gravel in de Italiaanse hoofdstad voor zijn vierde winst in dit toernooi.

Mexico ontraadt burgers naar China te reizen

Mexico raadt zijn burgers af naar China te reizen vanwege de maatregelen die dat land tegen Mexicanen heeft genomen na de uitbraak van de Mexicaanse griep. Dat heeft de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Patricia Espinosa vandaag laten weten.

Volgens de minister heeft China Mexicanen die geen symptomen van H1N1 hadden op een "onrechtmatige wijze geïsoleerd". China heeft drastische maatregelen genomen nadat was gebleken dat een Mexicaanse gast van een hotel in Hongkong het virus onder de leden had.

Mexico ontraadt burgers naar China te reizen  (foto: ANP)

Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanval

Door een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook zijn vandaag twee Palestijnen om het leven gekomen. Dit is van hulpverleners vernomen.

Het zijn de eerste doden in het Israëlisch-Palestijnse conflict in twee maanden tijd. De twee mannen werden dood gevonden in een smokkeltunnel, die eerder op de dag door de Joodse staat was gebombardeerd. Volgens Israël smokkelen de Gazanen wapentuig door de tunnels vanuit Egypte.

'Afrikanen moeten naar de maan'

De Afrikanen moeten ook naar de maan om vast te stellen wat de ontwikkelde landen daar doen. Dit heeft de Ugandese president Yoweri Museveni vandaag gezegd tijdens een toespraak in Entebbe.

"De Amerikanen zijn naar de maan geweest. En de Russen. De Chinezen en de Indiërs gaan er gauw naartoe. Afrikanen zijn de enigen die hier vastzitten", aldus het staatshoofd. "Wij moeten er ook naartoe en zeggen: Wat doen jullie hier boven?"

"Uganda kan niet alleen naar de maan. Wij zijn te klein. Maar Oost-Afrika kan het verenigd. Dat is waar de Oost-Afrikaanse integratie over gaat." Uganda, Kenia, Tanzania, Burundi en Rwanda onderhandelen al maanden over nauwere economische en politieke samenwerking.

Iran gaat straf gevangen journaliste 'herzien'

Iran gaat de straf 'herzien' van de Amerikaans-Iraanse journaliste Roxana Saberi. Dit heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Manoucher Mottaki, vandaag gezegd tijdens een persconferentie. Saberi is tot acht jaar cel veroordeeld wegens spionage voor de VS.

Een rechtbank veroordeelde de vrouw op 18 april, na een kort proces achter gesloten deuren. Ze werd in januari aangehouden, in eerste instantie omdat zij alcohol zou hebben gekocht. Later beschuldigde justitie haar ervan te werken zonder geldige papieren, waarna zij uiteindelijk werd aangeklaagd wegens spionage voor de VS. De Amerikaanse regering noemt de beschuldigingen onzin.

Volgens Mottaki gaat de herziening gebeuren op basis van "gerechtigheid en menselijke en islamitische vriendelijkheid".

Saberi's vader heeft gezegd dat zij in hongerstaking is gegaan, maar de Iraanse autoriteiten spreken dit tegen. Zij heeft onder meer gewerkt voor de BBC en de Amerikaanse publieke omroep.

Iran gaat straf gevangen journaliste 'herzien'  (foto: ANP)

Comité: aanpassingen programma's 4 en 5 mei

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei gaat ervan uit dat de activiteiten op 4 en 5 mei doorgaan ondanks de dramatische gebeurtenissen op Koninginnedag. Wel hoopt het Comité dat daar op gepaste wijze rekening mee wordt gehouden. Het gaat dan vooral om de diverse activiteiten op Bevrijdingsdag.

Op 5 mei zijn er naast de dertien Bevrijdingsfestivals veel lokale evenementen. Bij het 5 mei-concert op de Amstel is gekozen voor een rustiger programma. Het Comité heeft de Bevrijdingsfestivals geadviseerd bij het ontsteken van het Bevrijdingsvuur en tijdens de debatten aandacht te besteden aan de gebeurtenissen van Koninginnedag.

De gemeente Amsterdam liet al eerder weten de veiligheidsmaatregelen onder de loep te nemen voor de dodenherdenking op de Dam en het bevrijdingsconcert op de Amstel op 5 mei.

Comité: aanpassingen programma's 4 en 5 mei  (foto: ANP)

[MotoGP] Lorenzo op pole in Jerez

Jorge Lorenzo zal morgen tijdens de GP van Spanje vanaf pole-position starten. De coureur van Fiat Yamaha, die sinds zijn winst vorige week in Motegi het klassement aanvoert, reed tijdens de kwalificatietraining in Jerez met 1:38,933 de snelste tijd.

Lorenzo streed samen met zijn landgenoot Dani Pedrosa 45 minuten lang om pole-position. Pedrosa moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats op 0,051 van Lorenzo. Casey Stoner completeert morgen de voorste startrij. De Australiër werd derde met een tijd van 1:39,415. Wereldkampioen Valentino Rossi eindigde overigens als vierde in de kwalificatietraining.

Ook in de 250cc- en de 125cc-klassen start een Spanjaard vanaf de eerste plaats. In de kwartliter-klasse is dat Alex Debón. Hij wordt op de voorste startrij vergezeld door Héctor Barberá en Marco Simoncelli. In de 125cc-klasse behaalde Julián Simón zijn tweede pole van het seizoen. Bradley Smith en Andrea Iannone starten van respectievelijk plaats twee en drie.

Doelman Franco verlaat Atlético Madrid

Leo Franco, de eerste doelman van Atlético Madrid, heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. Volgens Marca is de 31-jarige sluitpost toe aan een nieuwe uitdaging.

Leo Franco begon zijn loopbaan in Argentinië, bij Independiente. Na zes seizoenen bij Real Mallorca te hebben gespeeld, staat de keeper sinds 2004 onder de lat bij Atlético Madrid.

Marca meldt dat hij wel eens naar Istanbul zou kunnen verhuizen, aangezien Fenerbahçe en Galatasaray belangstelling hebben. Vanuit de Primera División is Real Betis geïnteresseerd in de Argentijns international.

Atlético zou de 19-jarige Sergio Asenjo als nieuwe sluitpost naar Madrid willen halen. De Spaanse jeugdinternational keept dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau, bij Real Valladolid.

Agger: "Contract is helemaal rond"

Daniel Agger zal ook de komende seizoenen voor Liverpool speler. In eerste instantie was het nog onzeker of de speler op Anfield Road kon blijven, maar aan deze onzekerheid is nu een einde gekomen.

"Het contract is helemaal rond," liet Agger aan een Deense krant weten. De verdediger moet alleen nog een handtekening plaatsen, voordat het nieuws definitief naar buiten kan worden gebracht. "Tot op het moment dat alles getekend is kan ik verder niets over de inhoud van het contract zeggen."

Eerder deze week liet Rafael Benítez, trainer van The Reds, al weten dat Agger en Liverpool akkoord waren. De mandekker werd de afgelopen weken overigens met AC Milan, Real Madrid en FC Barcelona in verband gebracht, omdat men het niet eens kon worden over een eventuele verlenging van zijn contract.

Kreuziger aan de leiding in Romandië

Roman Kreuziger heeft zaterdag, tijdens de Ronde van Romandië, erg goede zaken gedaan. De renner, die in dienst van Liquigas rijdt, won de koninginnenrit van de etappekoers en wist ook de leiderstrui voor zich op te eisen.

Kreuziger gaf Rein Taaramäe, uitkomend voor Cofidis, in de finale het nakijken. Op enkele seconden van dit duo passeerde Vladimir Karpets (Team Katyusha) als derde de finish.

In het algemeen klassement heeft Kreuziger achttien seconden voorsprong op Taaramäe. Karpets staat nu derde en moet bijna een halve minuut goed maken. Zondag wordt de laatste etappe van de Ronde van Romandië verreden. Dan staat ook de beklimming van de Col du Marchairuz op het programma.

Mancebo wint Ronde van Asturië

Francisco Mancebo heeft de Ronde van Asturië op zijn naam geschreven. In de afsluitende rit, die door zijn landgenoot Angel Vicioso werd gewonnen, kwam de leiderstrui van de Spanjaard niet meer in gevaar.

Vicioso was in de massasprint sterker dan Grega Bole uit Slovenië en Tiago Machado uit Portugal. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Mancebo mocht in de laatste etappe 24 seconden op directe achtervolger Machado verspelen, wat uiteindelijk dus niet gebeurde.

Nederlandse squashers grijpen naast brons

De Nederlandse squashers zijn er in het Zweedse Malmö niet in geslaagd om de bronzen medaille te veroveren. In de laatste partij verloren de Oranjemannen van Wales. Beide teams boekten twee zeges, maar de ´Welshmen´ wonnen daarbij meer games.

Kopman Dylan Bennett ging in de openingspartij onderuit tegen Rob Sutherland (11-8, 4-11, 2-11 en 8-11). De onverwachte nederlaag van Bennett werd in eerste instantie echter recht gezet door Rene Mijs en Piedro Schweertman. De 29-jarige Mijs klopte Peter Creed met 4-11, 13-11, 6-11, 11-6 en 11-9 en ook Schweertman had de volle vijf games nodig om zich te ontdoen van voormalig top-10 speler Alex Gough. Het werd 11-8, 9-11, 11-4, 11-13 en 11-4 in het voordeel van de linkshandige speler van HSRC De Diepput.

De laatste wedstrijd tussen Sebastiaan Weenink en Jethro Binns moest daardoor de beslissing brengen. De Nederlander verkocht daarin zijn huid duur, maar kwam simpelweg te kort om de Brit te verslaan: 7-11, 6-11 en 7-11. Hierdoor eindigde Wales dan ook als derde.

Vorig jaar eindigde Nederland in eigen land als derde, maar ondanks de ´achteruitgang´ mag de formatie van bondscoach Lucas Buit met een goed gevoel terugkijken op het Europese Kampioenschap. Zonder viervoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema leken de kansen op een podiumplaats vooraf niet groot, maar de jonge squashploeg kwam uiteindelijk toch nog erg dichtbij.

De Oranjedames verloren eerder op de dag al de finale van Engeland (0-3).

Amy Winehouse opgenomen in ziekenhuis

Amy Winehouse is weer eens ouderwets ingestort. De 25-jarige zangeres die al enige tijd op de Caribische Eilanden verblijft om van haar drank- en drugsverslaving af te komen, is opgenomen in het ziekenhuis nadat ze was flauwgevallen. Dat meldt boulevardkrant The Sun. Winehouse lijdt onder uitdrogingsverschijnselen, zo verklaart haar woordvoerder. "Ze had de hele dag in de zon gezeten zonder voldoende water te drinken."

Volgens bronnen drinkt de zangeres echter meer dan genoeg alcohol. Sinds haar vader terugkeerde naar Engeland, en er niet langer is om op haar te letten, is Winehouse niet meer gestopt met drinken, weet The Sun.


Amy Winhouse opgenomen in ziekenhuis  (foto: DAG)

Tamils: Leger Sri Lanka doodt tientallen burgers

De Tamil Tijgers hebben het regeringsleger van Sri Lanka vandaag verantwoordelijk gehouden voor de dood van 64 burgers. De militairen zouden het enige ziekenhuis hebben beschoten in het resterende stukje land dat nog in handen van de Tamil-rebellen is.

Het leger wees de beschuldiging van de hand. Volgens de strijdkrachten van de Aziatische eilandstaat zouden de opstandelingen zelf een ontploffing hebben kunnen veroorzaakt met explosieven.

Ondanks zware westerse druk weigert de Sri Lankaanse regering een staakt-het-vuren af te kondigen. In het nog door de Tijgers gecontroleerde gebied zitten tienduizenden burgers vast op een kuststrook van 5 vierkante kilometer.

De Tamil Tijgers vechten al jaren voor een eigen staat.

Tamils: Leger Sri Lanka doodt tientallen burgers  (foto: ANP)

Djokovic verslaat Federer in Rome

Novak Djokovic is er in geslaagd om zich voor de finale van het Masters-toernooi in Rome te plaatsen. In de halve eindstrijd wist de Serviër de voormalig nummer één van de wereld, Roger Federer, te verslaan.

De partij tussen Djokovic en Federer werd overigens korte tijd stilgelegd. De oorzaak hiervan was de regen, die in de Italiaanse stad neerdaalde. Uiteindelijk had de Servische tennisser drie sets nodig om zich van zijn Zwitserse tegenstander te ontdoen. Op het score stond na afloop van de partij 4-6, 6-3 en 6-3.

In de finale zal Djokovic de degens met de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Fernando Gonzalez moeten kruisen.

Bos hoopt op goede afloop

Gisteren berichtten we al dat Theo Bos zich binnenkort bij de internationale wielrenunie (UCI) moet verantwoorden voor zijn actie in de Ronde van Turkije. Voor de Nederlander komt het verzoek van de wielerbond niet als een verrassing.

"Ik had dit wel verwacht na alle commotie de afgelopen week," liet Bos in het Radio 1-programma Langs de Lijn weten. "Ik heb er geen enkel probleem mee en vindt het alleen maar fijn om mijn kant van het verhaal toe te lichten."

Bos ontvangt op korte termijn een brief met de informatie waar en wanneer hij zich bij de UCI moet verantwoorden. "Ik blijf er bij dat er geen enkele opzet in het spel was. Voorlopig ga ik niet uit van een schorsing van zes maanden, ik hoop alleen op een goede afloop."

Bos had een week geleden overigens al contact met Impey. "Ik heb hem mijn kant van het verhaal verteld. Hij heeft niet aangegeven hoe hij er over denkt, maar het is het belangrijkst dat hij begrijpt dat ik hem niet bewust heb willen blesseren."

Van Bronckhorst: "In play-offs weer op nul"

Feyenoord lijkt goede kansen op het spelen van play-offwedstrijden voor Europees voetbal te hebben. In de laatste serie wedstrijden pakten de Rotterdammers tien punten. De concurrerende ploegen volgden op gepaste afstand. Zo wist FC Groningen in diezelfde serie maar zeven punten te pakken.

"In de play-offs begint iedereen weer op nul. Je kunt niet spreken van favorieten. Het gaat om de onderlinge krachtsverhoudingen, maar het is een feit dat de onderlinge sfeer goed is bij ons en het vertrouwen groot," liet Van Bronckhorst in een reactie weten.

"Het seizoen positief eindigen, is ook belangrijk met het oog op het nieuwe seizoen. Iedereen snakt naar dat nieuwe seizoen, waarin we de kans krijgen om op nul te beginnen met een nieuwe trainer en eventueel nieuwe spelers," ging de aanvoerder van de Rotterdammers verder. "Natuurlijk ben ik bezorgd over de financiële situatie waarin de club verkeert. Normaal gesproken moet er wel wat gebeuren met versterking. Maar indien er door omstandigheden toch niks of bijna niks mogelijk is, dan vind ik nog steeds dat we een goede spelersgroep hebben."

Met dat laatste refereerde Gio naar het feit dat Feyenoord aan dit seizoen ook nog positieve dingen heeft over gehouden. "Met de doorbraak van jongens als Wijnaldum, Fer, Biseswar en Leerdam hebben we extra mogelijkheden gekregen. Het is een van de weinige positieve punten van dit jaar geweest, dat er jonge talenten zijn doorgebroken."

Bedrukkende sfeer in gameplaybeelden Feel

Takashi Shimizu, regisseur van de Japanse horrorfilm Ju-on en de Amerikaanse remake The Grudge, werkt momenteel aan een game die het verhaal volgt achter de film. Veel is er nog niet bekend over Feel, maar Kotaku heeft ergens een korte trailer opgedoken die een klein beetje een beeld geeft van de bedrukkende sfeer van de game. Voor mensen die de film gezien hebben is een aantal locaties en situaties vast herkenbaar.

Of Feel ook naar Europa komt is nog niet bekend.

'Robben in de basis tegen Barcelona'

De laatste tests hebben uitgewezen dat Arjen Robben fit genoeg is om El Clásico tegen Barcelona te kunnen spelen. Dankzij een spoedig herstel, is Robben in staat om de basis te starten, zo melden diverse Spaanse media.

Zowel Marca als AS berichten dat Arjen Robben de laatste tests goed heeft afgerond en dat hij in staat is om in de basis te starten. Het is echter niet zeker of hij de volledige wedstrijd mee kan spelen.

Voor Real Madrid is een overwinning vrijwel absoluut noodzakelijk om nog enigszins aanspraak te maken op de landstitel. De kans is daarom groot dat Robben direct wordt ingezet om het de Catalaanse defensie lastig te maken.

Real Madrid-verdediger Gabriel Heinze keert eveneens terug van een blessure.

Hoeness: "Van Gaal heeft onze interesse"

Bayern München heeft bekend gemaakt dat AZ-coach Louis van Gaal in aanmerking komt voor kandidaatschap als hoofdcoach. Teammanager Uli Hoeness maakte dat bekend in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

"Van Gaal is een van de kandidaten die onze interesse heeft," zo meldde Hoeness. Bayern München heeft een lijst opgesteld met opvolgers van Jürgen Klinsmann, die vorige maand zijn ontslag kreeg.

Daarnaast maakte hij ook bekend dat de nieuwe coach van Bayern München goed Duits dient te spreken. "Het is een enorme handicap als de trainer zijn ideeën constant via een vertaler moet overbrengen."

Voorlopig staat interim-coach Jupp Heynckens aan het roer bij de Zuid-Duitse topclub.

[A1GP] Uitslag kwalificatie Engeland

Team Ierland zal morgen zowel tijdens de sprintrace als tijdens de hoofdrace van de Grand Prix van Groot-Brittannië van poleposition vertrekken. Team Jeroen Bleekemolen kon zijn goede resultaten in de trainingen niet omzetten in een positie op de voorste rij: hij vertrekt tweemaal van plaats drie.

In de sprintrace staat Mexico naast Ierland op de eerste rij, en de Verenigde Staten vergezellen Nederland op de tweede rij. Monaco vertrekt tijdens de hoofdrace van de tweede plaats. Op plaats vier start dan Zwitserland.

Eerste kwalificatie sprintrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 NederlandJeroen Bleekemolen 1:12.3552
2 IerlandAdam Carroll 1:12.950 0.5952
3 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:13.019 0.6642
4 AustraliëJohn Martin 1:13.088 0.7332
5 IndiaNarain Karthikeyan 1:13.100 0.7452
6 MexicoSalvador Durán 1:13.205 0.8502
7 PortugalFilipe Albuquerque 1:13.495 1.1402
8 MonacoClivio Piccione 1:13.507 1.1522
9 FrankrijkNicolas Prost 1:13.528 1.1732
10 ZwitserlandNeel Jani 1:13.654 1.2992
11 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:13.693 1.3382
12 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1:13.759 1.4042
13 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:13.960 1.6052
14 IndonesiëSatrio Hermanto 1:14.277 1.9222
15 Zuid-AfrikaAlan van der Merwe 1:14.341 1.9862
16 LibanonDaniel Morad 1:14.498 2.1432
17 BraziliëFelipe Guimarães 1:14.809 2.4542
18 ChinaCheng Cong Fu 1:14.881 2.5262
19 MaleisiëAaron Lim 1:15.774 3.4192
- DuitslandMichael Ammermüller 0

Tweede kwalificatie sprintrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 IerlandAdam Carroll 1:11.6152
2 MexicoSalvador Durán 1:11.653 0.0382
3 NederlandJeroen Bleekemolen 1:11.992 0.3772
4 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1:11.994 0.3792
5 PortugalFilipe Albuquerque 1:12.040 0.4252
6 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:12.108 0.4932
7 IndiaNarain Karthikeyan 1:12.109 0.4942
8 ZwitserlandNeel Jani 1:12.212 0.5972
9 IndonesiëSatrio Hermanto 1:12.658 1.0432
10 AustraliëJohn Martin 1:12.745 1.1302
11 LibanonDaniel Morad 1:12.889 1.2742
12 FrankrijkNicolas Prost 1:13.011 1.3962
13 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:13.220 1.6052
14 MonacoClivio Piccione 1:13.260 1.6452
15 DuitslandMichael Ammermüller 1:13.329 1.7142
16 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:13.549 1.9342
17 BraziliëFelipe Guimarães 1:13.584 1.9692
18 MaleisiëAaron Lim 1:13.686 2.0712
19 Zuid-AfrikaAlan van der Merwe 1:13.854 2.2392
20 ChinaCheng Cong Fu 1:13.861 2.2462

Startgrid sprintrace:

PosTeamTijd Verschil
1Ierland1:11.615 -
2Mexico1:11.653 0.038
3Nederland1:11.992 0.377
4Verenigde Staten1:11.994 0.379
5Portugal1:12.040 0.425
6Nieuw-Zeeland1:12.108 0.493
7India1:12.109 0.494
8Zwitserland1:12.212 0.597
9Indonesië1:12.658 1.043
10Australië1:12.745 1.130
11Libanon1:12.889 1.274
12Frankrijk1:13.011 1.396
13Groot-Brittannië1:13.019 1.404
14Monaco1:13.260 1.645
15Duitsland1:13.329 1.714
16Italië1:13.549 1.934
17Brazilië1:13.584 1.969
18Maleisië1:13.686 2.071
19Zuid-Afrika1:13.854 2.239
20China1:13.861 2.246

Eerste kwalificatie hoofdrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 ZwitserlandNeel Jani 1:11.3382
2 IerlandAdam Carroll 1:11.710 0.3722
3 MonacoClivio Piccione 1:12.113 0.7752
4 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:12.549 1.2112
5 AustraliëJohn Martin 1:12.581 1.2432
6 NederlandJeroen Bleekemolen 1:12.635 1.2972
7 IndiaNarain Karthikeyan 1:12.651 1.3132
8 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1:12.662 1.3242
9 PortugalFilipe Albuquerque 1:12.710 1.3722
10 MexicoSalvador Durán 1:12.740 1.4022
11 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:12.756 1.4182
12 LibanonDaniel Morad 1:12.766 1.4282
13 FrankrijkNicolas Prost 1:12.881 1.5432
14 BraziliëFelipe Guimarães 1:13.048 1.7102
15 DuitslandMichael Ammermüller 1:13.588 2.2502
16 IndonesiëSatrio Hermanto 1:13.735 2.3972
17 ChinaCheng Cong Fu 1:13.832 2.4942
18 Zuid-AfrikaAlan van der Merwe 1:13.990 2.6522
19 MaleisiëAaron Lim 1:14.203 2.8652
- ItaliëVitantonio Liuzzi 1

Tweede kwalificatie hoofdrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 IerlandAdam Carroll 1:10.9022
2 MonacoClivio Piccione 1:11.085 0.1832
3 NederlandJeroen Bleekemolen 1:11.146 0.2442
4 FrankrijkNicolas Prost 1:11.543 0.6412
5 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:11.633 0.7312
6 AustraliëJohn Martin 1:11.930 1.0282
7 ChinaCheng Cong Fu 1:12.180 1.2782
8 PortugalFilipe Albuquerque 1:12.270 1.3682
9 IndiaNarain Karthikeyan 1:12.397 1.4952
10 Zuid-AfrikaAlan van der Merwe 1:12.730 1.8282
11 DuitslandMichael Ammermüller 1:12.797 1.8952
12 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:13.131 2.2292
13 LibanonDaniel Morad 1:13.319 2.4172
14 MexicoSalvador Durán 1:13.464 2.5622
15 IndonesiëSatrio Hermanto 1:13.560 2.6582
16 MaleisiëAaron Lim 1:14.817 3.9152
17 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1:16.551 5.6492
- BraziliëFelipe Guimarães 1
- Groot-BrittanniëDan Clarke 1
- ZwitserlandNeel Jani 1

Startgrid hoofdrace:

PosTeamTijd Verschil
1Ierland1:10.902 -
2Monaco1:11.085 0.183
3Nederland1:11.146 0.244
4Zwitserland1:11.338 0.436
5Frankrijk1:11.543 0.641
6Nieuw-Zeeland1:11.633 0.731
7Australië1:11.930 1.028
8China1:12.180 1.278
9Portugal1:12.270 1.368
10India1:12.397 1.495
11Verenigde Staten1:12.662 1.760
12Zuid-Afrika1:12.730 1.828
13Mexico1:12.740 1.838
14Groot-Brittannië1:12.756 1.854
15Libanon1:12.766 1.864
16Duitsland1:12.797 1.895
17Brazilië1:13.048 2.146
18Italië1:13.131 2.229
19Indonesië1:13.560 2.658
20Maleisië1:14.203 3.301

[Upd] Koninklijke familie op ziekenbezoek gewonden

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben vandaag een gewonde bezocht in het Meander Medisch Centrum, locatie Lichtenberg, in Amersfoort. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gezegd.

De prins en zijn vrouw bezochten iemand die donderdag gewond is geraakt bij de aanslag op de koninklijke bus in Apeldoorn.

Het is niet duidelijk of koningin Beatrix vandaag ook bezoeken aflegt bij gewonde mensen. Er liggen nog patiënten in de Zwolse vereniging van ziekenhuizen Isala Klinieken.

Een woordvoerster van de Gelre Ziekenhuizen, locatie Lukas in Apeldoorn, ontkent dat daar nog mensen verpleegd worden. Volgens haar zou de laatste patiënt die daar was opgenomen, vrijdag naar huis zijn gegaan.

Bij het drama in Apeldoorn kwamen zeven mensen, inclusief dader Karst T. uit Huissen, om het leven. Acht gewonden liggen nog in ziekenhuizen.

Update 17:08:
Ook Koningin Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben vandaag de gewonden bezocht. De koningin ging op bezoek in de Isala Klinieken in Zwolle. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven bezochten het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

Koninklijke familie op ziekenbezoek gewonden

 

Coldplay geeft live-albums weg aan concertbezoekers

De Britse band Coldplay weet hoe ze haar fans moet verwennen. Alle bezoekers van hun concerten krijgen namelijk een gratis album met een aantal live gezongen nummers van Coldplay. De festivalbezoekers krijgen helaas geen exemplaar, alleen de bezoekers van hun Viva la Vida Tour. Het gratis album LeftRightLeftRightLeft wordt uitgedeeld aan de bezoekers, maar het is ook gratis te downloaden.

De frontman van Coldplay, Chris Martin, vertelt dat de economische crisis een aanleiding was voor de stunt. "Op deze manier bedanken we de fans en vooral nu kunnen de fans wel een cadeautje gebruiken," aldus de zanger.

Coldplay treedt op 9 en 10 september op in het Gofferpark in Nijmegen in het kader van de Viva la Vida Tour.

Tracklist

Erg veel informatie over MAG in interview

Afgelopen E3 kwam Sony met de aankondiging van Massive Action Game (MAG) waarin je met maar liefst 256 man online tegen elkaar zou kunnen knallen. Velen dachten dat het onmogelijk was maar Sony en Zipper Interactive zijn er van overtuigd dat ze deze herfst de game kunnen lanceren. In een interview met Andy Beaudain is veel meer duidelijk geworden over de game.

Zodra je begint te spelen wordt je direct ingedeeld in een squad van acht man. De squad-leader kan opdrachten geven. Door deze opdrachten te halen of op z'n minst er mee bezig te zijn krijg je meer experience dan als je totaal andere dingen doet. Er zullen veel verschillende klassen in de game zitten maar jij bepaalt volledig wat je wilt spelen. Zo is het mogelijk om een sniper met een rocketlauncher te zijn. Daarnaast zal de game ontzettend veel mogelijkheden hebben om je eigen speelstijl aan te houden.

Er wordt nog veel meer verteld in het ruim elf minuten durende interview. Zeker de moeite waard om even te bekijken.

'Karst Tates wilde wraak op beveiligingsbedrijf'

Zeker weten doet hij het niet, maar volgens een man die Karst Tates goed gekend heeft, had de 38-jarige Huissenaar het niet gemunt op de Koningin. “Absoluut niet. Dat zou hij nooit hebben gedaan, daar ken ik hem te goed voor. Dit is heel duidelijk een noodsituatie geweest van Karst. Hij was zijn huis kwijt, zijn geld kwijt, zijn baan kwijt. Hij wilde wraak nemen op de beveiliging die hem heeft ontslagen, en om aan te tonen dat de beveiliging in Apeldoorn niet goed was.” De man, die anoniem wil blijven, zegt dat in De Telegraaf.

De krant ging op zoek naar mensen die meer zouden kunnen weten over de man die verantwoordelijk is voor het gruwelijke drama tijdens Koninginnedag. Wat was hij voor iemand? Hoe leefde hij? En vooral: waarom heeft hij gedaan wat hij heeft gedaan?

Volgens De Telegraaf valt vooral op dat niemand ooit had gedacht dat Karst Tates. tot een dergelijke daad in staat zou zijn. "Hij was zo ontzettend aardig, keurig, bedeesd, beleefd, intelligent, sociaal, begripvol, lief en grappig… Noem een positieve eigenschap, en Karst Tates was er het toonbeeld van. Zijn omgeving begrijpt er ook niets van", schrijft de krant.

Wel verkeerde Tates, de zoon van een gemeenteambtenaar, in geldnood. Vorig jaar verloor hij zijn baan als vorkheftruckchauffeur bij Interlanden en dit jaar werd hij ontslagen als beveiliger. Hij moest zijn appartement aan de Burchtgracht in Huissen verlaten, omdat hij de huur niet meer kon opbrengen. Volgens zijn huisbaas zegde Tates per brief keurig op tijd de huur op. “Ik heb achteraf gezien nog nooit zo’n typische man meegemaakt. Maar tegelijkertijd was hij weer héél normaal. Voelt héél raar. Hij heeft nog nooit een fout begaan. Alles was in orde. Hij betaalde zijn huur altijd op tijd. Een voorbeeldige man. Hij zou nog geen vlieg kwaad doen. En wat me het meest verbaast is dat hij zo aardig en correct was.”

Volgens de anonieme vriend van Tates, door De Telegraaf aangeduid als Marcel, kwam de gedwongen verhuizing echter hard aan. "Ik herinner me wel wat hij ongeveer anderhalf, twee jaar geleden tegen mij heeft gezegd, toen hij problemen kreeg met zijn woning in Velp: ‘Als ik mijn huis uit moet, dan hoeft het voor mij niet meer. Dan maak ik er een einde aan. Als mij wat overkomt, pak ik ze allemaal terug", zo verklaart Marcel. Volgens hem wilde hij wraak nemen op de beveiliging die hem ontslagen had, en om aan te tonen dat de beveiliging in Apeldoorn niet goed was.

Buurtbewoners speculeren volgens De Telegraaf dat T. misschien ook gedreven werd door de aanhef ‘In naam der Koningin’, die boven de bevelen stond die hij zou hebben ontvangen om zijn achterstallige huurpenningen te betalen.


'Karst T. wilde wraak op beveiligingsbedrijf'  (foto: DAG)

Meisje (10) ernstig verbrand onder zonnebank

Een meisje van tien uit Wales heeft ernstige brandwonden opgelopen onder een zonnebank. De artsen hebben Kelly Thompson verteld dat zij tien jaar de zon zal moeten mijden.

Kelly was naar een zonnebank gegaan die op muntjes werkt. Haar moeder heeft de regering gevraagd openbare zonnebanken waar geen toezicht is, te verbieden, aldus de Britse krant The Times vandaag.

Begin dit jaar pleitten diverse dokters al voor zo’n verbod. Aanleiding toen was een incident waarbij een 14-jarig meisje eerstegraads brandwonden opliep na een bezoek aan een onbewaakte zonnestudio.


Meisje (10) ernstig verbrand onder zonnebank  (foto: DAG)

Fiat wil ook Opel overnemen

Fiat wil misschien ook Opel overnemen. Topman Marchionne gaat maandag in Berlijn praten over een mogelijke overname van het Duitse automerk. Hij praat met onder andere de Duitse minister van Economische Zaken. Algemeen wordt aangenomen dat hij een overnameplan zal voorleggen.

Opel is een dochter van het noodlijdende General Motors. Dat Amerikaanse concern staat op de rand van faillissement en wil van Opel af. De Duitse regering is bereid gunstige leningen te verstrekken aan een partij die in Opel investeert.

De autobouwer uit Turijn nam deze week een belang in Chrysler, een ander Amerikaans autobedrijf in financiële nood. Als alle leningen aan de Amerikaanse overheid zijn afgedragen, krijgt Fiat een meerderheidsbelang in Chrysler.

"Geen pensioen, u bent dood"

De 71-jarige Clive Norton uit Australië beleefde bij het innen van zijn pensioen de schrik van zijn leven. De ambtenaar vertelde hem doodleuk dat hij als overleden geregistreerd stond. Zijn vrouw Denise (61), kreeg als pleister op de wonde een vergoeding van 1.260 euro voor de begrafenis. "Ik was behoorlijk van de kaart en met stomheid geslagen", zei de man achteraf.

De vergissing kwam door het ziekenhuis waar Clive recent behandeld werd voor een longontsteking. Het ziekenhuis heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de fout. De vergoeding voor de vermeende begrafeniskosten heeft de argeloze Denise er niettemin inmiddels door gejaagd.

Megan Fox is de lekkerste

Actrice Megan Fox, bekend van onder andere de Transformers -film, is door de lezers van het mannentijdschrift FHM gekozen tot de lekkerste van de wereld. De brunette verloor echter in de Britse editie van het tijdschrift van Girls Aloud's Cheryl Cole.
 
Fox had zelf verwacht dat Angelina Jolie gewonnen had. "Jolie is een krachtig persoon, ze zou me levend op kunnen eten," aldus de brunette tegen sensatiekrant The Sun. De actrice vertelde ook tegen de krant dat ze niet in de film Wonder Woman gaat spelen: "Ze is stom, ze vliegt alleen maar rond in een onzichtbaar vliegtuig, maar zij is niet onzichtbaar. Ik snap het niet."
 
Foto's van Megan Fox zijn hier te bekijken.
 
De lekkerste ter wereld in een bikini

[Actie] Schrijf een review en win Torchwood!

tw 

FOK! en Just Entertainment zoeken vier users die voor ons de vijfdelige Torchwood DVD box willen reviewen!

Torchwood is een zeer geslaagde mix van hitseries als CSI en X-Files. Behalve door het tv-kijkend publiek werd de serie ook door de recensenten zeer hoog gewaardeerd. Meerdere prestigieuze awards waren het gevolg. In 2007 werd Torchwood bijvoorbeeld bekroond met niet minder dan 4 BAFTA's, waaronder die voor beste dramaserie.

Denk je dat jij de aangewezen persoon bent om deze DVDbox te reviewen? Post dan jouw motivatie HIER! en wellicht heb jij straks deze unieke DVD box in huis. Je hebt de tijd tot 11 mei 20:00 uur om je op te geven. Daarna bepalen jullie zelf door middel van stemmen, van wiens hand jullie graag de review zouden willen lezen!

Rockende Martians in Stalin vs. Martians trailer

Stalin vs. Martians, een niet zo heel erg realistische real time strategy game, is sinds kort in de winkels te vinden. En dat moet je natuurlijk vieren. Dus, wat heeft de ontwikkelaar gedaan? Een trailer op het internet geplaatst. Niet zo'n commerciële trailer, maar een lekkere trailer gebaseerd met wat rock erin. Wat wil je nog meer? De game? Ja, oké, goed antwoord.

Veel ramptoeristen in Apeldoorn

Op de rampplek in Apeldoorn maken vandaag veel dagjesmensen een stop. Rond De Naald staan toeristen met een fiets in de hand te kijken naar het verwrongen hekwerk rond het monument.

Een vrouw uit Gouda staat met haar drie kinderen van negen, elf en dertien rond te kijken op de rampplek. "Vandaag hadden we toch al een uitje naar het Loo gepland. De kinderen hebben het zo intensief gevolgd op internet dat we dachten dat het misschien goed is dat we even een kijkje nemen.”

De vrouw maakt foto’s van het hekwerk en van een van de briefjes die op het stenen gedenkteken is geplakt. "Wat moet jij ver heen zijn geweest om dit alles te laten gebeuren!"

Op een van de dranghekken om De Naald hangt een rozenkrans en op de grond staan een paar waxinelichtjes. "Nu we het kunnen aanraken, is het allemaal nog verschrikkelijker", verzucht de vrouw.

Op het kruispunt tegenover de plek waar de zwarte Suzuki Swift zich op Koninginnedag door de mensenmassa boorde, zit een vrouw op een bankje. "Mijn man staat bij het monument, maar ik hoef het niet te zien", zegt ze. "Ik word er heel naar van. Ik heb het op tv gezien, maar nu ik hier zo sta, komt het echt dichtbij.

Het duo zou eigenlijk gaan fietsen in de Achterhoek, maar ze besloten naar Apeldoorn te gaan. "We wilden het toch graag met eigen ogen zien."

Op de website www.condoleanceregister.com hebben inmiddels ruim 30.000 mensen een condoleancebericht achtergelaten om zo mee te leven met de slachtoffers. De teneur van de reacties is dat mensen niet begrijpen waarom de dader heeft gedaan wat hij heeft gedaan. Mensen betonen hun medeleven aan de slachtoffers en hun nabestaanden.


Veel ramptoeristen in Apeldoorn  (foto: DAG)

Kat jat 57 sokken bij buurtbewoners

Een kat uit het Britse Loughborough is de schrik van de buurt. Kater Henry heeft namelijk al 57 sokken verzameld bij buurtbewoners. De familie Brandon ziet hem dagelijks lopen met weer een nieuwe sok in zijn bek.

Hoe Henry de sokken weet te stelen, is Henry's baasje Louise Brandon een raadsel. "Volgens mij vindt hij wel altijd een sok in de buurt. Het is best beschamend, onze buren moeten vast elke week nieuwe sokken gaan kopen", vindt ze.

Het gezin wil schoon schip maken in de buurt en heeft een folder in elkaar gezet. Deze is in de buurt rondgedeeld. Wie zijn vermiste sok in de flyer terugvindt, kan contact opnemen met de familie Brandon. 

Geen Europese titel voor squashsters

De Nederlandse squashsters zijn er wederom niet in geslaagd om Europees kampioen te worden.

In het Zweedse Malmö was vanmiddag het ongenaakbare Engeland voor het zevende opeenvolgende jaar te sterk in de EK-finale. Het werd 0-3. Een schande was de nederlaag van de Oranjedames echter niet. De Britten traden aan met de nummers vijf (Jenny Duncalf), zes (Alison Waters) en zeven (Laura Lengthorn-Massaro) van de wereld en verloren bovendien nog nooit in de historie van het EK voor landenteams. Het was voor Engeland dan ook al weer de 32e keer dat ze de beste van Europa zijn.

Vanessa Atkinson beet vanmiddag namens Nederland het spits af tegen Waters. De 33-jarige Atkinson, inmiddels twaalfde op de wereldranglijst, speelde goed en was zeker niet de mindere van haar hoger ingeschaalde tegenstandster. Op de cruciale momenten bleek de voormalige wereldkampioene echter niet in staat de gameballen die ze kreeg te verzilveren, waardoor na 35 minuten een 10-12, 12-14 en 7-11 nederlaag op het scorebord stond.

Ook Natalie Grinham kon het vervolgens niet bolwerken tegen Jenny Duncalf. De voormalige Australische, die dit toernooi haar debuut maakte voor Nederland, was in de eerste twee games totaal niet opgewassen tegen de sterk spelende Engelse. De derde en vierde game gingen daarentegen wel naar de 31-jarige Almeerse. In het beslissende bedrijf was het echter weer Duncalf die het heft in handen nam en daarmee de Europese teamtitel veilig stelde voor Engeland: 5-11, 7-11, 11-5, 11-8 en 8-11. De partij duurde vijftig minuten.

Ondanks het feit dat het duel reeds beslist was, werd de laatste wedstrijd tussen Annelize Naudé en Laura Lengthorn-Massaro nog wel gespeeld. De nederlaag van de 32-jarige Naudé (10-12 en 1-11) was daardoor alleen nog maar goed voor de statistieken.

Karst Tates overleden aan hersenletsel

Karst Tates, de dader van de aanslag in Apeldoorn op Koninginnedag, is overleden aan hersenletsel. Dat liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vandaag weten.

Uit sectie op zijn stoffelijk overschot is gebleken dat de man geen alcohol in zijn bloed had. Wel vond het Nederlands Forensisch Instituut sporen van cannabis, maar die kunnen tot enkele maanden na gebruik zichtbaar blijven in het bloed, aldus het OM.

Lees ook de column van DriekOplopers


Het fatale ongeluk  (foto: ANP)

Inwoners Tokio hoeven Spelen niet zo nodig

De Olympische Spelen blijken helemaal niet zo te leven onder de inwoners van Tokio als de stad zelf wil doen geloven. Een onderzoek van het internationaal olympisch comité (IOC) wees uit dat slechts 56 procent van de stadsbewoners de kandidatuur van Tokio voor de Spelen in 2016 steunt.

Dat heeft een Japanse official vandaag bevestigd. Uit een eigen enquête van het Japanse organisatiecomité kwam eerder 70 procent aan supporters naar voren.

Het IOC hield ook in Chicago, Rio de Janeiro en Madrid een soortgelijk onderzoek en zal de resultaten meenemen in het eindoordeel. Op 2 oktober valt in Kopenhagen de beslissing.

Tokio kwam vorig jaar bij een technische evaluatie nog als beste uit de bus, voor Madrid. Ook heeft Japan al een budget van 4 miljard dollar (3 miljard euro) veiliggesteld voor de organisatie van de Olympische Spelen.


Inwoners Tokio hoeven Spelen niet zo nodig  (foto: DAG)

Verzekeraar schrapt campagne 'Even Apeldoorn Bellen'

Verzekeraar Centraal Beheer beraadt zich op zijn beroemde reclameslogan ‘Even Apeldoorn Bellen’. De leus heeft door het drama van Koninginnedag een nieuwe lading gekregen.

De verzekeraar heeft de lopende campagne per direct stopgezet en overweegt de slogan ook in de toekomst niet meer te gebruiken.

Een woordvoerder heeft een verhaal daarover in dagblad De Stentor vandaag bevestigd. De succesvolle reclamecampagne loopt inmiddels bijna een kwart eeuw. Daarmee is Even Apeldoorn Bellen de langstlopende campagne ooit op de Nederlandse televisie.

In de reeks werden meer dan vijftig filmpjes gemaakt waarin mensen in penibele situaties belanden, waardoor er uiteindelijk een verzekeraar aan te pas moet komen. In één van de laatste filmpjes dreigt een parachutist op Koninginnedag op het hoofd van de majesteit te belanden. De filmpjes zijn overigens nog wel te downloaden via de website van Centraal Beheer, al wordt er op de hoofdpagina niet meer op een prominente wijze aandacht voor gevraagd.


Verzekeraar schrapt campagne 'Even Apeldoorn Bellen'  (foto: DAG)

[A1GP] Uitslag derde vrije training Engeland

Jeroen Bleekemolen heeft naast de tweede vrije training ook de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Nederlander was negen honderdsten sneller dan Indonesië, dat de Verenigde Staten twee honderdsten voor bleef.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 NederlandJeroen Bleekemolen 1:12.8045
2 IndonesiëSatrio Hermanto 1:12.895 0.09120
3 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1:12.915 0.11121
4 IndiaNarain Karthikeyan 1:12.996 0.1928
5 MonacoClivio Piccione 1:13.039 0.23513
6 ZwitserlandNeel Jani 1:13.191 0.38721
7 PortugalFilipe Albuquerque 1:13.434 0.63016
8 IerlandAdam Carroll 1:13.435 0.63110
9 FrankrijkNicolas Prost 1:13.480 0.67619
10 LibanonDaniel Morad 1:13.579 0.77517
11 AustraliëJohn Martin 1:13.683 0.87921
12 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:13.739 0.93517
13 MexicoSalvador Durán 1:13.979 1.17520
14 BraziliëFelipe Guimarães 1:14.044 1.24023
15 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:14.052 1.24818
16 DuitslandMichael Ammermüller 1:14.109 1.30515
17 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:14.227 1.42318
18 ChinaCheng Cong Fu 1:14.449 1.64518
19 Zuid-AfrikaAlan van der Merwe 1:14.524 1.72022
20 MaleisiëAaron Lim 1:14.745 1.94121

Li Jiao na thriller onderuit op WK

Li Jiao is uitgeschakeld in de achtste finales van het wereldkampioenschap tafeltennis in Yokohama. De Noord-Hollandse kreeg maar liefst vijf wedstrijdpunten tegen Dang Ye Seo, maar toch ging de Zuid-Koreaanse met de zege aan de haal. Het werd 4-3.

Li wist tweemaal een achterstand goed te maken, en nam daarna de regie in handen. Ze kwam op een 3-2 voorsprong en leek de wedstrijd in de zesde game te beslissen. Dang stond vijfmaal op de rand van uitschakeling, maar Li slaagde er niet in om de partij naar zich toe te trekken.

Li leek in de zevende game in te storten, maar ze wist terug te komen van een 0-4 achterstand en leidde daarna zelfs met 7-5. De Koreaanse beschikte echter over de langste adem en trok de wedstrijd naar zich toe.

Vergeten sporters: Paul Dogger

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de voetballer Fernando Redondo. Ditmaal hebben we het over tennisser Paul Dogger.

In de jaren '80 kende het Nederlandse tennis een grote dip. De gloriedagen van de jaren '70 met Tom Okker en Betty Stöve waren voorbij en toppers waren er daarna niet. Nederland moest het doen met subtoppers als Michiel Schapers en Mark Koevermans. Er stond echter een lichting grote talenten klaar die in de jaren '90 de gouden generatie gingen vormen. Jan Siemerink, Paul Haarhuis en Jacco Eltingh kent bijna iedereen. Maar twee talenten sprongen destijds boven de rest uit: Richard Krajicek en Paul Dogger. De carrière van Krajicek is bekend, maar Dogger heeft de top nooit bereikt.

Paul Dogger werd op 4 juli 1971 geboren als zoon van voormalig tennisser Fred Dogger, die in zijn tijd de nummer drie van Nederland was en een aantal nationale toernooien won. Al snel werd duidelijk dat Paul Dogger een groot talent was. In de regio Amsterdam won hij alle toernooien. In 1978 speelden Dogger en Krajicek voor het eerst tegen elkaar. De twee zouden vrienden worden. Dogger was één van de weinige die erin slaagde het pantser van de toen erg gesloten Krajicek te doorbreken. Hun eerste ontmoeting eindigde in een 6-4 en 6-2 zege voor Krajicek. Op de vraag wie van de twee het grootste talent was, luidde het antwoord steeds vaker Dogger. In 1986 verloor Krajicek meer dan dat hij won, de carrière van Dogger daarentegen schoot omhoog. In 1987 won hij de prestigieuze Orange Bowl, het officieuze wereldkampioenschap voor junioren. Ook bereikte hij de halve finale van Roland Garros voor junioren.

In 1988 werd de toen zestienjarige Dogger door bondscoach Stanley Franker uitgenodigd voor het Davis Cup team. Hij verloor in de Sovjet-Unie weliswaar van topspelers Andrei Chesnokov en Andrei Cherkasov, maar liet zien het niveau aan te kunnen. Dat jaar won hij twee satellite-toernooien en een Challenger in het Portugese Oporto. Daar versloeg hij in de finale Nederlands beste tennisser van dat moment, Michiel Schapers. Nederland kende destijds ook een populair demonstratietoernooi, de Gies Pluim in Ede. Omdat Miloslav Mecir op het laatste moment afzegde, mocht Dogger als zijn vervanger meedoen. Op dat toernooi zou Dogger, naar later bleek, het hoogtepunt van zijn carrière beleven.

Hij won in de eerste ronde na twee matchpoints tegen van Thierry Tulasne, en in de tweede ronde van wederom Schapers. Hierna fluisterde zijn vader Fred, die inmiddels met MS in een rolstoel zat, in zijn oor: "Nu is er geen weg meer terug, jongen. Je kunt niet langer ontkennen dat je écht goed kunt tennissen." In de volgende ronde speelde Dogger tegen niemand minder dan Ivan Lendl, op dat moment de nummer één van de wereld. Lendl won, maar moest zijn beste tennis spelen om het grote Nederlandse talent te verslaan. De naam van het grote Nederlandse talent was gevestigd, hij kreeg een contract bij ProServ en Adidas maakte een eigen kledinglijn voor hem.

Daarna ging het echter mis. In 1989 werd hij nog wel teruggevraagd voor het toernooi in Ede, waar hij een goede partij speelde tegen John McEnroe, maar hij kon zich niet opladen voor de Satellites en Challengers. Om de top te bereiken moest Dogger veel trainen, en juist dat was een probleem voor Dogger, die vooral een levensgenieter was. Meisjes, drank en drugs waren dingen waar hij zich liever mee bezig hield. Dogger vergat zijn bovendien zijn lichaam te verzorgen. Hij liep onder meer een longontsteking en twee keer een liesbreuk op. Toen hij na twee jaar vol blessures terugkeerde bleek hij kansloos tegen het powertennis van zijn tegenstanders. De lol ging er snel af en in 1993 besloot Dogger te stoppen met tennis.

De problemen bleven echter. De gezondheid van zijn vader ging steeds verder achteruit en Dogger raakte verslaafd aan de alcohol en cocaïne. Hulp van onder meer Richard Krajicek, Jennifer Capriati en Brenda Schultz mocht niet baten. In 1996 koos zijn vader Fred voor euthanasie, en vier maanden later won Krajicek Wimbledon. Dogger zag het op een tv in een Amsterdamse coffeeshop. Hij nam een beslissing die zijn leven zou veranderen. Dogger besloot te emigreren naar de Verenigde Staten en daar naar een afkickkliniek te gaan. In Amerika ontmoette hij de acht jaar oudere Gina, een alleenstaande moeder. Samen kregen ze nog een kind, Nakai. Inmiddels is Dogger weer clean woont het gehele gezin weer in Nederland. Vandaag de dag geeft Dogger tennisles bij een tennisvereniging in Amsterdam.

Analist: "De Sims 3 wordt million seller"

Waar zouden we toch zijn zonder analisten, die briljante mensen die in hun glazen bol kunnen kijken en voorspellingen kunnen doen die niemand anders zou kunnen doen? Waarschijnlijk nog ergens in de middeleeuwen. Ditmaal heeft Mike Hickey de kaarten gelezen en kwam tot de schokkende conclusie dat De Sims 3 die in juni zal uitkomen miljoenen keren over de toonbank zal gaan dit jaar. Het exacte aantal is zelfs vier miljoen, daarmee zou de game een half miljoen keer meer verkopen in zijn launchjaar dan De Sims 2. Het is maar goed dat we Hickey hebben, want geen mens zou ooit verwacht hebben dat De Sims 3 een groot succes zal worden.

Loopbaan Overmars lijkt definitief ten einde

Het lijkt erop dat Marc Overmars zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal heeft gespeeld. Gisteren viel hij geblesseerd uit.

De vleugelaanvaller van Go Ahead Eagles moest in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss (1-0) geblesseerd naar de kant. Het vermoeden gaat uit naar een breuk in zijn kuitbeen.

Go Ahead Eagles zou zich volgende week kunnen plaatsen voor de play-offs. Overmars zou de promotie wedstrijden niet mee kunnen maken als het vermoeden wordt gerealiseerd.

Overmars gaf vorige maand aan dat hij na dit seizoen definitief zou stoppen als voetballer. De kleine buitenspeler kwam eerder uit voor Ajax, Arsenal en FC Barcelona.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Kroon: "Ik ben er mentaal kapot van"

Karsten Kroon slaagde er gisteren niet in om de Eschborn-Frankfurt City Loop op zijn naam te schrijven. De renner, rijdend voor Team Saxo Bank, zag Fabian Wegmann de finish luttele seconden eerder passeren.

"Wat moet ik zeggen? Fabian was heel erg goed en ik eigenlijk niet. Het verbaasde me dat ik al zover kwam," liet Kroon na afloop weten. Toch stak de Nederlander zijn teleurstelling ook niet onder stoelen of banken. "Begrijp me goed, ik ben hier mentaal wel kapot van, hoor. Ik ben nu eenmaal een eerzuchtig mannetje, koers alleen om te winnen. Maar dat is zo zwaar, ook psychisch, als het niet lukt."

Toch kon Kroon ook nog wel een beetje lachen, al was het als een boer met kiespijn. "En wees eerlijk, wat is de kans dat je wint? Er rijden tweehonderd jongens die dat willen. In dat opzicht kan ik misschien beter gaan tennissen, dan heb je vijftig procent kans."

Jans: "Op eigen kracht van Volendam winnen"

FC Groningen heeft nog één punt nodig om zich voor de play-offs voor Europees voetbal te kwalificeren. De formatie van trainer Ron Jans, dat zondag tegen FC Volendam speelt, heeft nog maar één punt nodig om dit te bewerkstelligen.

FC Volendam bivakkeert op dit moment op de zestiende plaats, wat voor deze ploeg nacompetitie zou betekenen. Jans weet in elk geval dat zijn ploeg niet zomaar van de Volendammers zal winnen. "Het gevaar ligt op de loer dat iedereen denkt dat we er toch al zijn, maar zo is het natuurlijk nog niet," aldus de oefenmeester. "We hebben hoe dan ook geen zin ons door Volendam te laten verslaan. We moeten het op eigen kracht doen en willen in Volendam winnen."

"Het is een team waarvan ik de eerste tien duels vond dat ze niet Eredivisiewaardig waren," ging Jans verder. "Maar je ziet toch dat ze beter zijn geworden omdat ze de kans kregen op een hoger niveau te spelen. Ze hebben een goede doelstelling door steeds te roepen dat ze maar één ploeg onder zich hoeven te houden. Daarmee is de druk niet te hoog geworden."

Wenger twijfelt over Van Persie

Het is nog niet zeker of Robin van Persie op tijd fit is voor de wedstrijd van aanstaande dinsdag in de return van de Champions League tegen Manchester United.

Eerder deze week dacht Van Persie de belangrijke wedstrijd te halen. Manager Arsene Wenger was echter minder optimistisch. "We weten pas heel, heel laat of hij beschikbaar is", zei Wenger.

Arsenal moet een 1-0 achterstand zien goed te maken.

Mosley: "Formule 1 kan zonder Ferrari"

Max Mosley is van mening dat de Formule 1 ook zonder Scuderia Ferrari kan overleven. Hiermee reageerde de grote baas van de FIA op het verhaal van de Italiaanse renstal. Zij zouden met een vertrek gedreigd hebben als men vanaf volgend seizoen met een budgetlimiet gaat werken.

In The Financial Times heeft Mosley inmiddels laten weten de strijd met Scuderia Ferrari aan te gaan. Daarnaast nam hij zich voor om deze strijd te winnen. "De sport overleeft ook zonder Ferrari," liet hij weten. "Maar het zou wel heel erg zijn Ferrari kwijt te raken."

Scuderia Ferrari maakt al sinds 1950, het jaar dat de eerste race werd verreden, deel uit van de koningsklasse van de autosport. Daarnaast werden de Italianen in de laatste tien jaar acht keer kampioen.

[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Boston Bruins hebben de eerste wedstrijd van de play-offserie in de tweede ronde gewonnen van de Carolina Hurricanes: 4-1. Man van de wedstrijd was Marc Savard met twee goals. Tim Thomas maakte 23 reddingen uit 24 schoten op doel.

Waar vooraf verwacht werd dat Boston moeizaam zou beginnen door een teveel aan rust en zelfvertrouwen na de eerste ronde was het tegenovergestelde het geval. Na anderhalve minuut had David Krejci de puck al in het net gewerkt. Dit bleek een opmaat naar een vrij eenvoudige overwinning. De basis hiervoor lag bij gedisciplineerd spel: pas na veertien minuten in de tweede periode ontving Boston zijn eerste straf. Verdediger Zdeno Chara werd naar het strafbankje gestuurd vanwege haken.

Verder waren de Bruins erg goed in het onderscheppen van de puck. Een goed voorbeeld hiervan was de 3-1 van Michael Ryder. Carolina-speler Tuomo Ruutu gaf rond de middellijn een foute pass die door Ryder onderschept werd. Een paar seconden later lag de puck door een schot in de bovenhoek in het netje. Carolina-center Eric Staal hierover: "We deden precies de dingen die we hadden afgesproken niet te doen: namelijk de puck weggeven en ze achter het doel laten komen."

Volgens Bruins-verdediger Aaron Ward lag het echter niet alleen aan Carolina. "We hebben altijd drie aanvallers op het ijs die zich een slag in de rondte werken om hun verdedigers op te jagen, en onze verdedigers schaatsen de gaten dicht, dus er is weinig ruimte voor ze om te passen," aldus de speler die in 2006 nog met Carolina de Stanley Cup won.

[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

De titelverdedigers Detroit Red Wings zijn de tweede ronde van de play-offs met een overwinning begonnen. De Anaheim Ducks werden een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd met 3-2 verslagen door een goal van Niklas Lidstrom.

In de eerste periode kwamen de Ducks op voorsprong door een goal van Corey Perry. Hij kreeg een pass van Ryan Getzlaf, die de wedstrijd met twee assists eindigde, en schoot de puck vanaf de linkercirkel binnen. Vijf minuten later maakte Johan Franzen gelijk in de powerplay. Deze powerplay kregen de Red Wings doordat Mike Brown een smerige en te late bodycheck uitdeelde aan Jiri Hudler. Hij kreeg hiervoor vijf een schorsing, en Bobby Ryan moest de tijdstraf van Brown van vijf minuten uitzitten.

In de tweede periode kwamen de Red Wings zelfs op voorsprong. Ditmaal was verdediger Niklas Lidstrom de maker van het doelpunt, wederom in een powerplay-situatie. Hij kreeg een pass van Brad Stuart en scoorde met een slap shot uit de linkercirkel. Hiermee maakte hij het gemis van zijn aanvallend ingestelde verdedigingsmaatje Brian Rafalski, die geblesseerd is, alvast goed. Rafalski werd overigens vervangen door de maar liefst 47-jarige Chris Chelios. Chelios speelde echter niet naast Lidstrom, vandaag speelde Jonathan Ericsson op die positie.

Nog in dezelfde periode maakte Teemu Selanne de gelijkmaker, ook in de powerplay. Er was een vier-tegen-driesituatie ontstaan doordat George Parros (vertragen van de wedstrijd, puck over het glas)van de Ducks en Johan Franzen (haken) en Tomas Holmstrom (obstructie) van de Red Wings op het strafbankje zaten. De assist kwam wederom op naam van Ryan Getzlaf.

In de derde periode was Detroit een stuk sterker, getuige hun 18-7 voordeel in aantal schoten op doel. Toch leek de wedstrijd richting overtime te gaan. Een minuut voor tijd schaatste Lidstrom echter weer eens mee naar voren om de puck uit een assist van Dan Cleary binnen te werken.

Nederlanders mogen hotel Hongkong niet uit

In een hotel in Hongkong zijn zes Nederlanders in quarantaine geplaatst uit angst voor verspreiding van de Mexicaanse griep. Drie van hen zijn inmiddels opgenomen in het ziekenhuis en verblijven daar nog. Dat meldde een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

Het hotel is omgeven door media. Tientallen journalisten en cameramensen doen verslag van de maatregel, die ervoor moet zorgen dat de Mexicaanse griep zich niet verder verspreidt in China.

Politieagenten met mondkapjes bewaken de in- en uitgangen van het hotel Metropark in de wijk Wanchai. De straten rond het hotel zijn afgezet met blauw-wit lint. Winkels nabij het gebouw zijn op last van de politie gesloten.

Gezondheidsmedewerkers zijn aanwezig om de tweehonderd gasten en honderd personeelsleden van het hotel in de gaten te houden. Volgens een woordvoerder wordt gezorgd voor de "essentiële behoeften” van de mensen. Ook worden psychologen ingezet. Mensen die symptomen vertonen, gaan naar het ziekenhuis.

China vreest voor een grootschalige uitbraak van de Mexicaanse griep, met de uitbraak van het SARS-virus in 2003 en het vogelgriepvirus, dat nog steeds slachtoffers eist, in het achterhoofd. Daarom gaan de autoriteiten sneller over tot drastische maatregelen dan elders ter wereld.

Hotelgasten die weigerden in het pand te blijven, zijn dan ook gedwongen overgebracht naar een quarantaine-unit aan de grens van Hongkong. Twaalf mensen verblijven in dat pand, waar tijdens de SARS-uitbraak ook mensen in afzondering werden geplaatst. Door SARS kwamen driehonderd mensen om het leven in Hongkong.


Nederlanders mogen hotel Hongkong niet uit  (foto: DAG)

Meer dan 200.000 condoleances op internet

Op de diverse websites staan al meer dan 200.000 blijken van medeleven met de slachtoffers van het drama in Apeldoorn.

De meeste steunbetuigingen staan op de pagina condoleanceregister.com , waar al meer dan 30.000 mensen een boodschap hebben geplaatst. Daarna volgt de website condoleance.nl , die al bijna 20.000 reacties heeft gekregen.

Op het virtuele vriendennetwerk Hyves zijn diverse pagina's geopend waar mensen hun medeleven met de nabestaanden en slachtoffers kunnen uiten. Op deze manier hebben al meer dan 100.000 bezoekers hun mening kenbaar gemaakt over de aanslag op Koninginnedag.

De teneur van de reacties is dat mensen niet begrijpen waarom de dader heeft gedaan wat hij heeft gedaan. Kinderen gebruiken vooral de website van het Jeugdjournaal om van gedachten te wisselen over het drama.

Overmars: "Ik ben een uitzendkracht geweest"

Dit seizoen maakte Marc Overmars zijn rentree bij Go Ahead Eagles. Gisteren kwam er een einde aan zijn seizoen na een grove overtreding.

"Ik ben een uitzendkracht geweest", blikte Overmars terug op het afgelopen seizoen. "Soms ging het bij vlagen redelijk, soms ging het helemaal niet. Ik denk dat ik af en toe wel waardevol ben geweest."

Tegen TOP Oss werd Overmars onderuit gehaald door Regilio Jacobs. In eerste instantie leek het te gaan om een zware kuitbeenblessure. Uiteindelijk bleek de blessure mee te vallen. Wel is het seizoen, en daarmee zijn loopbaan, ten einde.

Vice-president VS: vermijd luchtverkeer

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn woest op de Amerikaanse vice-president Joe Biden. Afgelopen donderdag zei Biden in een interview met NBC's Today Show om het luchtverkeer te mijden en plaatsen die besmet zijn met de Mexicaanse griep niet te bezoeken.

Door de wereldwijde recessie zijn luchtvaartmaatschappijen al zwaar getroffen. Zij vrezen door de uitspraken van Biden nog meer omzetverlies. James May, CEO bij Air Transport Association, vindt de uitspraak van Biden om vliegreizen te vermijden 'buitengewoon teleurstellend', zo zei hij in een verklaring in de Amerikaanse media.

Paul Flaningan, woordvoerder van Southwest Airlines Co, vindt dat het leven gewoon door gaat: "Mensen moeten zelf zorgen voor persoonlijke hygiëne en thuisblijven als ze ziek zijn. Luchtvaart speelt een belangrijke rol in de economie en kan in deze slechte tijd alle hulp gebruiken die nodig is."

Vooralsnog blijven Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen met normale schema's naar het door griep zwaar getroffen Mexico vliegen.

De Amerikaanse vice-president Joe Biden donderdag bij NBC's Today Show

FC Omniworld aast op Telstar-aanvoerder

FC Omniworld is al bezig met volgend seizoen. De club uit Almere zou graag Telstar-aanvoerder Richard van Heulen aan willen trekken.

Van Heulen tegenover RTV Noord Holland: "Ik heb een gesprek met ze gehad. We zijn nog bezig."

Volgend seizoen komen er spelers van AZ naar Telstar. Om welke spelers het gaat is voor de club vooralsnog niet bekend. Pas wanneer het duidelijk wordt welke spelers er komen, kan Telstar spelers met een aflopend contract duidelijkheid geven over hun toekomst.

Van Heulen heeft hier alle begrip voor. "Bij een andere club zou ik niet wachten met mijn keus, maar ik speel al veertien jaar voor Telstar. Ik kan nog van waarde zijn", aldus Van Heulen gisteren na de 1-0 nederlaag tegen FC Omniworld.

Grote fruitstukken voor Princess Peach in Brazilië

Mario is een bezig bijtje. Het is dan ook niet gek dat de snorremans af en toe vakantie wil. Brazilië is dan de plek om te zijn voor hem. Dat ook daar de pleuris uit kan breken had hij niet verwacht, maar de onderstaande video is daar toch echt bewijs voor. Een leuk feitje: Juliana Salimeni speelt Princess Peach in de video. Voor de leukigheid ook nog maar een foto van haar onder de video. Nee, weet je wat? We doen de foto boven de video.



Huistra nieuwe trainer Jong Ajax

Pieter Huistra is de nieuwe trainer van Jong Ajax. De 42-jarige trainer is de opvolger van Adrie Koster die aan de slag gaat in België.

Huistra is sinds dit seizoen een bekend gezicht bij Ajax. Hij loopt al vanaf het begin van dit seizoen stage bij de technische staf van de Amsterdammers. Door de achillespeesblessure van Rob Witschge is hij onlangs door Marco van Basten aan de technische staf toegevoegd als assistent-trainer. Deze functie vervulde hij eerder bij Vitesse. Toen was hij de rechterhand van Aad de Mos.

Huistra was als speler actief voor onder meer FC Groningen, FC Twente, Glasgow Rangers en Lierse SK. Hij tekent bij Ajax een contract voor twee seizoenen. Bij Jong Ajax krijgt Huistra de zware taak om de titel te verdedigen. Vorige week werd Jong Ajax landskampioen, na een 2-0 overwinning op Jong Vitesse.

Van Gaal gaat nergens op in

Louis van Gaal doet geen uitspraken over de interesse van Bayern München of andere clubs.

De oefenmeester heeft al een gesprek met de Belgische voetbalbond gehad, en staat volop in de belangstelling in het buitenland. De trainer van AZ laat zich niet uit over de belangstelling. "Als ik antwoord geef, krijg ik weer te horen dat ik een flirtende coach ben", aldus een voorzichtige Van Gaal tegenover het Noord Hollands dagblad.

"Of ik nou het ene antwoord geef of het andere antwoord: ik krijg overal de schuld van. Dus ik ga nergens meer op in. Vorige week heb ik gewoon antwoord gegeven op vragen en dan ben ik een flirtende coach."

"Dus om overal vanaf te zijn, ga ik niet meer in op vragen over België of Bayern München of wat dan ook. Jullie zien het wel en horen het wel als het zo ver komt of niet."

Loopbaan Overmars lijkt definitief ten einde

Het lijkt erop dat Marc Overmars zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal heeft gespeeld. Gisteren viel hij geblesseerd uit.

De vleugelaanvaller van Go Ahead Eagles moest in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss (1-0) geblesseerd naar de kant. Het vermoeden gaat uit naar een breuk in zijn kuitbeen.

Go Ahead Eagles zou zich volgende week kunnen plaatsen voor de play-offs. Overmars zou de promotie wedstrijden niet mee kunnen maken als het vermoeden wordt gerealiseerd.

Overmars gaf vorige maand aan dat hij na dit seizoen definitief zou stoppen als voetballer. De kleine buitenspeler kwam eerder uit voor Ajax, Arsenal en FC Barcelona.

Beatrix: Koninginnedag blijft zoals het is

Koningin Beatrix voelt er niets voor om voortaan op Koninginnedag binnen te blijven. Openbare optredens zijn onmisbaar voor het uitoefenen van haar functie en de vorstin piekert er daarom ook niet over om het jaarlijkse bezoek aan het land af te schaffen. De rest van de koninklijke familie denkt er net zo over, meldt De Telegraaf vandaag op basis van bronnen rond het hof. De Oranjes zwichten niet voor geweld, stelt de krant. Ook zal Beatrix gewoon aanwezig zijn bij de herdenking op 4 mei en bij de 5 mei-viering. Dat heeft zij na de aanslag in Apeldoorn aan premier Balkenende laten weten.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft inmiddels bevestigd dat koningin Beatrix samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima bij de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam aanwezig zal zijn. Wel zal de gemeente extra alert zijn. "Naar aanleiding van het drama in Apeldoorn nemen wij alle veiligheidsmaatregelen nog eens nauwkeurig door", zegt een woordvoerder van de gemeente in De Telegraaf. Maar de veiligheidsmaatregelen zullen niet ten koste gaan van het publiek, zo verzekert zij. "Wij zijn verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, maar het moeten wel evenementen blijven waarbij iedereen welkom is.”

Eerder werd hardop de vraag gesteld of de koninklijke familie in de toekomst nog wel zo dicht bij de mensen moet kunnen komen. De aanslag in Apeldoorn zou hebben aangetoond dat het veiligheidsrisico te groot is.

Bij de aanslag kwamen zeven mensen om het leven. Onder hen de 38-jarige dader, Karst Tates.


Beatrix: Koninginnedag blijft zoals het is  (foto: DAG)

Langer doorwerken heeft geen zin

Verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar gaat de schatkist niets opleveren. Dit blijkt uit onderzoek van Willem Velema, expert op het terrein van de sociale zekerheid.

Minister Donner van Sociale Zaken denkt op termijn 4 miljard euro per jaar te kunnen besparen door de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen. Dit doel vereist dat minimaal een kwart van de 65-jarigen nog twee jaar doorwerkt. Momenteel werkt slechts 13 procent van de 64-jarigen.

Volgens Velema zijn de schattingen waarop Donner zich baseert, ondeugdelijk. "Alles wijst erop dat verdere stijging van de arbeidsparticipatie van ouderen er niet in zit. Zo zullen ook de voorspelde budgettaire voordelen uitblijven", schrijft Velema vandaag in de Volkskrant.

De kosten van het in dienst houden van oudere werknemers worden voor werkgevers met twee volle jaren verhoogd. Het is voordeliger ouderen in een vroeger stadium ontslag aan te zeggen. Zij zijn op de versteende Nederlandse arbeidsmarkt voor ouderen immers volstrekt kansloos. Dat leidt weer tot meer WW- en WAO-uitkeringen. Aangezien die hoger zijn dan de AOW, is Donner duurder uit in plaats van voordeliger.

Volgens Velema zijn het niet de problemen van de pensioenfondsen waarom de AOW-leeftijd omhoog moet. De pensioenen kunnen namelijk nog jarenlang met groot gemak uit de premies betaald en geïndexeerd worden. Om die indexatie veilig te stellen, pleit Velema voor een garantiestelling door de overheid. Pensioenfondsen vervullen volgens Velema immers net zo'n vitale 'systeemfunctie' als de commerciële banken.


Langer doorwerken heeft geen zin  (foto: DAG)

Ziekenhuis Emmen wist van veroordeling chirurg

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen wist dat chirurg Nick Reijnen, die een reeks fatale maagverkleiningen heeft uitgevoerd, in Duitsland een medisch strafblad had. Ondanks de veroordeling voor dood door schuld kon hij zijn werk in Emmen voortzetten.

Dat zegt bestuursvoorzitter Maarten Rutgers vandaag in een interview in het Dagblad van het Noorden.

Volgens de bestuursvoorzitter heeft de arts het Scheper Ziekenhuis op de hoogte gesteld van zijn veroordeling voor een fatale operatiefout in 2002 in Duitsland. De chirurg meldde dat aan het ziekenhuis in 2005, nadat de Duitse rechtbank hem had veroordeeld tot een forse geldboete.

Rutgers, overigens pas een jaar bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, wist tot vorige week van niets. Hij heeft in de administratie echter achterhaald dat bij de sollicitatie van de chirurg is getracht referenties na te trekken. De Duitse klinieken, waar hij had gewerkt, gaven volgens Rutgers geen informatie over lopende schadeclaims. Dat de referenties niet konden worden gecheckt, was destijds geen reden om de arts af te wijzen.

Demo inFamous komt een week voor de game

Voor iedereen die na alle trailers, screenshots en informatie nog steeds niet zeker weet of hij de opkomende PS3-exclusive inFamous in huis halen komt ontwikkelaar Sucker Punch met een demo. Deze zal een week voor de launch van de game te downloaden zijn, dat is dus op 21 mei. En voor mensen die de game toch al gaan halen is dit een goede kans om alvast even te kunnen spelen.

in inFamous speel je met Cole McGrath, een bezorger te fiets die na een enorme elektrische explosie bovennatuurlijke krachten heeft. A la Elektro kan hij elektriciteit manipuleren en mensen onder stroom zetten op een afstandje. Cole zelf wordt verdacht van medeplichtigheid aan de explosie en hij gaat dus op de vlucht voor de politie. In zijn zoektocht naar de echte daders komt hij voor het eeuwige dilemma te staan, doe ik die lief, of verwoest ik alles op mijn pad?

[Giro] Sørensen toch niet in selectie Saxo Bank

Bjarne Riis heeft besloten om Nicki Sørensen buiten de selectie van de Saxo Bank-ploeg voor de Giro d'Italia te laten. De Deens kampioen zat in eerste instantie wel bij de negen die van start zouden gaan in Venetië, maar wordt nu vervangen door zijn landgenoot Kasper Klostergaard.

Sørensen reed een uitstekend voorjaar. Riis wil de 33-jarige renner daarom liever als meesterknecht meenemen naar de Tour de France. "Nicky heeft een grote stap gezet in de winter en zal in de Tour een aanwinst zijn. Niet alleen in de ploegentijdrit, maar ook in de ondersteuning van de kopmannen in de bergen", aldus Riis op de website van de ploeg.

Platencontract voor Guitar Hero-talent

Muzikale gamers die heel goed zijn in het spel Guitar Hero World Tour kunnen met hun virtuele band een heus platencontract in de wacht slepen. De winnende band krijgt van gameblad Power Unlimited en de Strengholt Music Group zijn nummer op cd.

Het schijfje wordt officieel uitgebracht en het zelfgeschreven nummer van de gamende band zal wereldwijd te downloaden zijn voor alle spelers van het spel. Dat maakte het magazine gisteren bekend.

Guitar Hero-talenten worden opgeroepen in de zogenoemde Music Studio in het spel eigen nummers te componeren en te spelen. Via de site van het gameblad kunnen die nummers worden geupload waarna een jury zich buigt over de inzendingen.

Als er tien potentiële winnaars binnen zijn, houdt Power Unlimited een finale in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De finalisten moeten daar live hun nummer ten gehore brengen aan jury en publiek.

"Het winnende nummer wordt uitgebracht op single. Bij succes kijken we of de band wellicht een hele cd kan maken”, aldus hoofdredacteur van Power Unlimited Niels Roodenburg.


Platencontract voor Guitar Hero-talent  (foto: DAG)

'Dader Apeldoorn geen einzelgänger'

De dader van de aanslag tijdens Koninginnedag in Apeldoorn was geen einzelgänger of een zonderling.

Dat zei burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard op een persconferentie gisterenmiddag. Hij zei dat op grond van gesprekken die hij voerde met bewoners van het appartementencomplex in Huissen waar dader Karst Tates woonde.

"Het was niet iemand die actief deelnam aan de samenleving, maar ook niet iemand die met de gordijnen dicht leefde”, aldus de burgemeester. "De bewoners kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer en er was sprake van normaal contact." De bewoners vertelden dat zij geen enkele aanwijzing hadden voor het drama van donderdag stond te gebeuren.


'Dader Apeldoorn geen einzelgänger'  (foto: DAG)

Ouders vermiste Madeleine laten foto zien

Bijna twee jaar na de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann hebben haar ouders een nieuwe oproep gedaan voor tips en informatie.

In de talkshow van Oprah Winfrey lieten zij gisteren een foto zien van het meisje, zoals ze er nu vermoedelijk uit zou zien. Als Madeleine nog leeft, wordt ze deze maand zes jaar oud.

In het interview met Oprah zei Madeleines moeder dat de slaapkamer van het meisje er net zo uitziet als voor de verdwijning. Twee keer per dag gaat de vrouw de kamer in, "gewoon om hallo te zeggen, om tegen haar te zeggen dat we er nog steeds alles doen om haar te vinden".

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007, kort voor haar vierde verjaardag, uit een hotelkamer in de Portugese vakantieplaats Praia da Luz. Haar ouders waren op dat moment in een nabijgelegen restaurant aan het eten. Na haar verdwijning zou het meisje enkele keren gesignaleerd zijn, onder meer in Amsterdam. Ondanks een uitgebreide zoektocht en enkele aanhoudingen is Madeleine nooit gevonden.

'Microsoft lanceert Windows 7 eind oktober'

Softwaregigant Microsoft zal het nieuwe besturingssysteem Windows 7 al eind oktober introduceren. Dat meldt de Amerikaanse website Pocket-lint.com op basis van bronnen bij computerfabrikant Acer.

Acer zal Windows 7 leveren bij een nieuwe laptopserie die vanaf 23 oktober te koop is. Het nieuwe besturingssysteem is de opvolger van Windows Vista.

Microsoft heeft niet gereageerd op het nieuws van Acer. Het concern heeft altijd gezegd dat het nieuwe besturingssysteem pas in de loop van 2010 uit zou komen.

'Microsoft lanceert Windows 7 eind oktober'  (foto: ANP)

Geen hip uniform voor Russisch leger

Russische militairen kunnen fluiten naar een hip, nieuw uniform. Door geldgebrek kunnen de militairen niet in het nieuw gestoken worden, vindt een parlementaire commissie. Alleen de legereenheden die meedoen aan een nationale parade krijgen een nieuw uniform, ontworpen door de Russiche designer Valentin Judasjkin, meldde de BBC vandaag.

De Russische premier Vladimir Poetin was voorstander van de nieuwe kleding. Hij vond dat de Sovjet-uniformen de kast in mochten in ruil voor een modernere versie. Maar volgens de voorzitter van de parlementaire commissie voor Defensie dient een uniform alleen ter onderscheiding van burgers. "Dus zijn nieuwe uniformen geen prioriteit", aldus de senator.

Voor de financiële crisis uitbrak, was Rusland van plan ongeveer 75 miljard euro in het leger te pompen om het apparaat te moderniseren. Critici vragen zich af wat er van de herbewapening en vernieuwing zal komen, als er niet eens geld is voor nieuwe uniformen.

Geen nieuwe uniformen voor Russische strijders (foto: ANP)

CD: Johan - 4

Johan is een beetje het publiekslievelingetje van Nederlands muziekland. Al jaren wordt de band omarmd door muziekminnend publiek. Niet onterecht ook, want Johan leverde in hun bestaan al driemaal een prima album af. In de OOR-verkiezing van de beste Nederlandse platen eindigde alle Johan-schijven in de top 100. THX JHN op nummer 63, Johan op 45 en Pergola op jawel...4. Dat is uiteraard toeval, net zoals het toeval is dat 4 op 4 mei uitkomt, en dat de band met vier leden speelt. 4 is gewoonweg de vierde van Johan en dat is iets om te vieren.

VVV het meest concreet voor Gentenaar

Dennis Gentenaar ligt nog altijd goed in de markt. De derde keeper van Ajax gaat de Amsterdamse club deze zomer verlaten. VVV-Venlo lijkt de grootste kanshebber.

De 33-jarige sluitpost heeft een aflopend contract bij Ajax en kan deze zomer transfervrij vertrekken. De voorkeur van Gentenaar gaat uit naar een club uit de Eredivisie. Concrete interesse komt vooralsnog van VVV-Venlo en Cambuur. Laatstgenoemde lijkt bij voorbaat kansloos om de doelman in te lijven.

"Van mijn zaakwaarnemer Rodger Linse heb ik begrepen dat VVV en Cambuur het meest concreet zijn. Maar ik heb nog wat meer ijzers in het vuur. Ik heb eerder gezegd niks uit te sluiten, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar de eredivisie," aldus Gentenaar.

Als een echte cowboy in Call Of Juarez: Bound in Blood video's

Enkele jaren terug verscheen Call Of Juarez, een western shooter van niveau. Dit jaar verschijnt het vervolg, Call Of Juarez: Bound In Blood, op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Deze game is een prequel op het eerste deel en neemt de McCall broertjes mee naar een door de Civil War verscheurd Georgia, de ruïnes van de Azteken in Mexico en meer. Vandaag zijn er drie video's verschenen met beelden van de gameplay.



Seizoen voorbij voor Pothuizen

Patrick Pothuizen kan dit seizoen niet meer in actie komen. De ervaren speler van NEC liep eerder deze week een kwetsuur aan zijn ribben op op de training, en is naar verwachting een aantal weken uitgeschakeld.

In de uitwedstrijd tegen PSV zal Milano Koenders zijn plaats innemen, weet De Gelderlander te melden.

Trainer Mario Been kan wel weer beschikken over aanvoerder Youssef El-Akchaoui. Hij keert terug na een schorsing van drie wedstrijden. Hij kreeg een rode kaart nadat hij Romano Denneboom in de wedstrijd tegen FC Twente in zijn gezicht had geslagen.

De oefenmeester van NEC was niet tevreden over de training van gisteren. "Misschien waren ze nog onder de indruk van de gebeurtenissen in Apeldoorn. Ik weet het niet. Of ik me zorgen maak? Ach, er zit wel eens vaker een slechte training tussen. We hebben nog een dag om de boel weer op scherp te zetten."

Selectie VVV ziet af van reis naar Japan

"Als jullie kampioen worden van de Jupiler League, gaan we met z'n allen naar Japan." Dat waren de woorden van voorzitter Hai Berden voor het kampioenschap.

De reis naar het geboorteland van Keisuke Honda gaat nu echter niet door. De spelers hebben te kennen gegeven liever naar het Griekse eiland Kreta te gaan. Vorig jaar bracht de selectie van VVV ook al een bezoek aan Kreta.

De keuze voor Kreta heeft onder andere te maken met de korte voorbereidingstijd na de kampioensfestiviteiten, de lange reisduur en het in verhouding korte verblijf in Japan.

De technische staf van de kampioen van de Jupiler League zal wel de reis naar Japan maken.

Squashers niet naar eindstrijd EK

De Nederlandse squashers zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Europese titelstrijd in Zweden. De Oranjemannen gingen in de halve eindstrijd kansloos ten onder tegen het oppermachtige Engeland. Het werd 0-4.

Zonder de geblesseerde Laurens Jan Anjema leek er voor de herenploeg van Lucas Buit vooraf al geen eer te behalen tegen de torenhoge favoriet. Achter Anjema is interim-kopman Dylan Bennett met zijn vierenzestigste plaats de hoogst genoteerde Nederlander op de mondiale ranglijst. Engeland daarentegen trad aan met maar liefst vier spelers uit de top-16. Het gevolg was een kansloze nederlaag zonder gamewinst. Bennett verloor van Nick Matthew (5-11, 5-11 en 8-11), Piedro Schweertman ging ten onder tegen Peter Barker (8-11, 8-11 en 5-11), Rene Mijs moest zijn meerdere erkennen in Adrian Grant (4-11, 4-11 en 8-11) en Bart Ravelli was niet opgewassen tegen Alister Walker (3-11, 4-11 en 6-11).

Nederland moet het nu vanndaag (14.00 uur) in de strijd om het brons opnemen tegen Wales dat eveneens dik onderuit ging tegen Frankrijk (0-4).

Man Cindy Crawford wordt vervolgd

Rande Gerber, de man van voormalig topmodel Cindy Crawford, wordt vervolgd wegens seksuele intimidatie. Dat meldden Amerikaanse media gisteren.

De Amerikaanse ondernemer, die onder meer restaurants bezit, is aangeklaagd door twee voormalige serveersters. Ze zouden vorig jaar zijn ontslagen nadat Gerber tevergeefs avances had gemaakt. De man van het fotomodel zou een van de meisjes hebben gezoend en onzedelijk hebben betast. Gerber ontkent dit.

In 2004 kwam Crawfords man in het nieuws toen een werkneemster publiekelijk bekendmaakte hoe ze de nacht had doorgebracht met Gerber. Het sterrenkoppel is deze maand 11 jaar getrouwd.

Cindy Crawford  (foto: ANP)

Martin Bril vandaag begraven

Schrijver en columnist Martin Bril wordt vandaag in besloten kring begraven op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvliet. Aan de begrafenis gaat een herdenkingsdienst vooraf in kerkgebouw De Duif, eveneens in de hoofdstad.

De schrijver overleed vorige week woensdag op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Bril schreef aan een stuk door romans, columns, verhalen en gedichten, waarvoor hij verschillende keren gelauwerd is. Ook was hij een graag geziene gast in tv-programma's. Voor de Volkskrant schreef hij sinds 2001 een dagelijkse column. Inmiddels hebben ruim 10.000 mensen hun medeleven betuigd op de website van deze krant.

In 2002 werd bij de auteur voor het eerst darmkanker vastgesteld. Hij genas, maar afgelopen zomer sloeg de ziekte opnieuw toe.

Playstation 2 domineert de Wii in de Dutch charts

Wie had dat gedacht? Na een hele lange periode van Wii-games die het in de Dutch Charts naar het zeggen hadden is het eindelijk een andere console die deze dominatne positie overneemt. Het is alleen niet de Playstation 3, Xbox 360, PSP of zelfs de PC, nee het is de Playstation 2 die de rest een poepje laat ruiken.

Er staan maar liefst vier Playstation 2 games in de top van meest verkochte games van de afgelopen week waarvan één zelfs in de top drie. De eerste en tweede plek blijven voor Nintendo met Wii Fit op één en Mario kart Wii op twee. Op de derde plek staat Disney Sing It High School Musical.

Voetbal is het verkoopsucces van deze week want PES 2009 voor de Playstation 2 staat op een tiende plek en Fifa 2009 staat voor de Playstation 2 en de Wii op een vierde en achtste plek.

Het volledige lijstje staat hieronder. Wil je weten welke games er het meest zijn verkocht voor jouw favoriete console, neem dan hier een kijkje.


1 WII FIT (Wii)
2 MARIO KART (Wii)
3 DISNEY SING IT/HIGH SCHOOL MUSICAL (PS2)
4 FIFA 2009 (PS2)
5 GODFATHER 2 (PS3)
6 NEED FOR SPEED/UNDERCOVER (PS2)
7 GODFATHER 2 (XBOX360)
8 FIFA 2009 (Wii)
9 BRAIN TRAINING (DS)
10 PRO EVOLUTION SOCCER 2009 (PS2)

Playstation 2 - 4
Wii - 3
DS - 1
Playstation 3 - 1
Xbox 360 - 1

DVD: The 11th Hour

Leonardo DiCaprio neemt ons aan de hand mee om duidelijk te maken dat we niet goed omgaan met onze eigen planeet. Er wordt nogmaals duidelijk gemaakt dat we moeten stoppen met het opmaken van de fossiele brandstoffen en manieren moeten uitvinden waarbij we de aarde niet afbrokkelen. Als we niet snel actie ondernemen, tikt de klok verder en is het vrij snel 12 uur...

100.000.000 uploads voor Spore

Wat is er nu leuker dan een penisvormige beesten in elkaar te knutselen om deze vervolgens te delen met andere gamers? Ontken het maar niet, voor dit principe is Spore op de markt gebracht en het is een groot succes. Recentelijk heeft de game dan ook een mijlpaal bereikt: Er zijn reeds 100 miljoen creaturen geupload.



Hoeveel creaturen de vorm van een geslachtsorgaan hebben wordt niet gemeld..

Obama betuigt medeleven aan koningin

President Barack Obama heeft vrijdag een brief aan koningin Beatrix gestuurd, waarin hij zijn medeleven betuigt aan de slachtoffers van het drama donderdag in Apeldoorn. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

De koningin heeft volgens de RVD vrijdag meer steunbetuigingen uit het buitenland ontvangen. In de hele wereld is geschokt gereageerd op de beelden van de 38-jarige Huissenaar, die met zijn auto dwars door een mensenmassa en afzettingen reed met de bedoeling de bus met de koninklijke familie te raken.

Voor zover bekend heeft koningin Beatrix Obama nog niet persoonlijk ontmoet. Wat er in de brief staat die de president heeft gezonden, is niet bekend.

Lees ook de column van DriekOplopers

Autoverkopen VS dalen naar dieptepunt

De autoverkopen in de Verenigde Staten zijn in april verder gezakt. In bijna dertig jaar tijd zijn niet zo weinig auto's in het land verkocht als in april. Verschillende autobouwers brachten gisteren hun cijfers naar buiten.

Het Japanse Toyota werd het hardst getroffen. In de Verenigde Staten werden 42 procent minder auto's van Toyota verkocht. Het eveneens Japanse Nissan noteerde een daling van 38 procent. Het Amerikaanse General Motors verkocht 34 procent minder auto's en branchegenoot Ford zag zijn verkopen 32 procent inzakken. Ford verwacht dat de autoverkopen in de tweede helft van dit jaar weer zullen aantrekken.

De zwakke automarkt noopte Chrysler tot een aanvraag voor failissementsbescherming. De autofabrikant gaat reorganiseren en maakt een doorstart met behulp van de Italiaanse autobouwer Fiat.

General Motors, die tot nu toe 15,4 miljard dollar aan overheidssteun heeft ontvangen, zit in dezelfde problemen als Chrysler. Het bedrijf heeft tot 1 juni om aan te tonen de organisatie op eigen kracht weer levensvatbaar te kunnen maken.

Autoverkopen VS dalen naar dieptepunt  (foto: ANP)

RKC blijft thuis ongeslagen

RKC heeft ook in de laatste thuiswedstrijd van de competitie geen verlies geleden. Hiermee zijn ze de enige club in het Nederlandse betaalde voetbal die het hele seizoen lang in eigen huis ongeslagen zijn gebleven.

Dit gaat echter alleen op voor de competitie, want in het bekertoernooi ging RKC onderuit tegen de amateurs van Achilles'29. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen won RKC van RBC Roosendaal met 3-1, nadat men iets recht had te zetten na de blamage van vorige week tegen Fortuna Sittard.

Van de negentien thuiswedstrijden die RKC gespeeld heeft, heeft men er in het totaal elf gewonnen en acht gelijk gespeeld. De grootste overwinning was tegen Top Oss, waarvan gewonnen werd met 5-0. De meest doelpuntrijke thuiswedstrijd werd echter gespeeld tegen FC Dordrecht. Deze wedstrijd eindigde in 3-3.

Uitslagen Jupiler League speelronde 37

Dit weekend werd in de Jupiler League de 37e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

AGOVV Apeldoorn heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van de kampioen van de Jupiler League VVV-Venlo. Periodekampioen FC Dordrecht won voor de zevende keer op rij. Deze keer was de ploeg van Gert Kruys te sterk voor FC Den Bosch. RKC won eenvoudig van RBC Roosendaal.

In Apeldoorn was het voetbal na het drama op Koninginnedag niet het belangrijkste waar men aan kon denken. Toch moest er gevoetbald worden. De kampioen kwam op bezoek in Apeldoorn. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Jeremy Bokila. Lang leek het op een overwinning uit te lopen voor AGOVV. Vijf minuten voor tijd bracht Marnix Kolder de stand echter op gelijke hoogte. Vier minuten na de gelijkmaker werd het alsnog 2-1 voor AGOVV door een goal van Wille.

In de wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen TOP Oss hoopte Marc Overmars afscheid te kunnen nemen van het thuispubliek, maar de aanvaller viel geblesseerd uit. Pas in de 90e minuut kwam de ex-international het veld in, maar na twee grove tackles van Scholten en Jacobs moest hij het veld met een enkelblessure al snel weer verlaten. Gevreesd wordt voor een gescheurde enkelband. Go Ahead won de wedstrijd overigens met 1-0, en maakt dankzij het verlies van MVV tegen streekgenoot Fortuna Sittard (3-2) nog steeds kans op deelname aan de play-offs.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Fortuna Sittard MVV 3-2
Helmond Sport FC Zwolle 0-0
RKC Waalwijk RBC Roosendaal 3-1
FC Den Bosch FC Dordrecht 1-2
Go Ahead Eagles TOP Oss 1-0
FC Omniworld Telstar 1-0
AGOVV Apeldoorn VVV-Venlo 2-1
Haarlem FC Emmen 0-1
BV Veendam Excelsior 1-2
SC Cambuur-Leeuwarden FC Eindhoven 3-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 37 24 5 8 77 82 - 37
2 RKC Waalwijk 37 18 17 2 71 67 - 29
3 SC Cambuur-Leeuwarden 37 19 9 9 66 66 - 49
4 FC Zwolle 37 17 9 11 60 55 - 47
5 Excelsior 37 15 13 9 58 52 - 43
6 MVV 37 15 12 10 57 57 - 41
7 Go Ahead Eagles 37 14 14 9 56 40 - 38
8 Helmond Sport 37 14 11 12 53 50 - 47
9 FC Dordrecht 37 14 10 13 52 48 - 38
10 AGOVV Apeldoorn 37 15 7 15 52 59 - 64
11 FC Den Bosch 37 14 8 15 50 58 - 51
12 Haarlem 37 15 5 17 50 41 - 53
13 FC Emmen 37 12 8 17 44 46 - 67
14 TOP Oss 37 11 9 17 42 50 - 61
15 Fortuna Sittard 37 11 8 18 41 41 - 58
16 RBC Roosendaal 37 11 7 19 40 43 - 54
17 Telstar 37 9 11 17 38 41 - 55
18 BV Veendam 37 10 9 18 36 45 - 65
19 FC Eindhoven 37 8 14 15 35 57 - 79
20 FC Omniworld 37 8 6 23 30 39 - 61

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 23
2Thiebaut MVV 20
3Koç FC Eindhoven 18
=Plet Telstar 18
5Ars RBC Roosendaal 17
6Keisuke Honda VVV-Venlo 16
7Bokila AGOVV Apeldoorn 14
=Ter Heide SC Cambuur-Leeuwarden 14
9Barakat FC Den Bosch 13
=Benson RKC Waalwijk 13

Programma:
DatumThuisUit
vr 8/5 TOP Oss SC Cambuur-Leeuwarden
vr 8/5 Telstar Fortuna Sittard
vr 8/5 RBC Roosendaal FC Den Bosch
vr 8/5 FC Dordrecht Go Ahead Eagles
vr 8/5 FC Eindhoven BV Veendam
vr 8/5 FC Emmen RKC Waalwijk
vr 8/5 Excelsior Helmond Sport
vr 8/5 VVV-Venlo FC Omniworld
vr 8/5 FC Zwolle Haarlem
vr 8/5 MVV AGOVV Apeldoorn

Batman Arkham Asylum wordt uitgesteld

Eidos en Warner Bros hebben bevestigd dat de circulerende geruchten over een naar achter geschoven releasedatum voor Batman Arkham Asylum waar zijn. Er werd gespeculeerd dat de nieuwe datum in het vierde kwartaal van 2009 zou liggen en dat dit een vakantie release betekende. Eidos brengt echter naar buiten dat het spel aan het eind van de zomer uitkomt, dit betekent uiterlijk 21 september dus.

Op de persbijeenkomst werd verteld dat de game is uitgesteld om de hoogste kwaliteit te waarborgen. In andere woorden, er moeten bugs gefixed worden en kleine dingen bijgeslepen.

Jouw minions doen alles voor je in Overlord II trailer

Het moet best leuk zijn om de Overlord te zijn. Niet alleen kan je alles doen wat je wilt zoals landen veroveren een zeehondjes doodknuppelen, maar je hebt ook nog eens een legen minions aan je zijde die alles voor jou over hebben. Dat het zeker niet verkeerd is om de Overlord te zijn kun je zien in onderstaande trailer van Overlord II die, zoals gisteren bekend is geworden, 26 juni in de winkels zal liggen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360..

Schepen met dikke vrouwen in Fat Princess screenshots

Wie had gedacht dat een game met zulke zoete en kleurrijke graphics zo grof kon zijn. Niet alleen spuit het bloed alle kanten op en vliegen ledematen in de rondte, maar het doel van het spel is om de prinses van de tegenstander zoveel cake te geven dat ze zo dik wordt dat ze niet eens meer kan lopen. Toch kunnen veel mensen niet wachten tot de game op de Playstation 3 verschijnt. Om deze mensen nog even zoet te houden hebben we een hop nieuwe screenshots voor jullie.












Het bloed vloeit rijkelijk in Wolverine geweldsmontage

Wie had gedacht dat Wolverine zo'n agressief mannetje was? Natuurlijk wordt dit wel deel duidelijk in de comics, cartoons en films maar toch is er één verschil. In al deze media werd namelijk één belangrijk aspect altijd weggelaten. Namelijk het bloed. Gelukkig is dit wel in grote getallen aanwezig in X-men Origins: Wolverine die sinds vandaag in de winkels ligt. Er is nu een montage opgedoken met alle gruwelijke finishers uit de game waarvan je hieronder kunt genieten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.