Platencontract voor Guitar Hero-talent

Redactie

Muzikale gamers die heel goed zijn in het spel Guitar Hero World Tour kunnen met hun virtuele band een heus platencontract in de wacht slepen. De winnende band krijgt van gameblad Power Unlimited en de Strengholt Music Group zijn nummer op cd.

Het schijfje wordt officieel uitgebracht en het zelfgeschreven nummer van de gamende band zal wereldwijd te downloaden zijn voor alle spelers van het spel. Dat maakte het magazine gisteren bekend.

Guitar Hero-talenten worden opgeroepen in de zogenoemde Music Studio in het spel eigen nummers te componeren en te spelen. Via de site van het gameblad kunnen die nummers worden geupload waarna een jury zich buigt over de inzendingen.

Als er tien potentiële winnaars binnen zijn, houdt Power Unlimited een finale in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De finalisten moeten daar live hun nummer ten gehore brengen aan jury en publiek.

"Het winnende nummer wordt uitgebracht op single. Bij succes kijken we of de band wellicht een hele cd kan maken”, aldus hoofdredacteur van Power Unlimited Niels Roodenburg.


Platencontract voor Guitar Hero-talent  (foto: DAG)