[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Boston Bruins hebben de eerste wedstrijd van de play-offserie in de tweede ronde gewonnen van de Carolina Hurricanes: 4-1. Man van de wedstrijd was Marc Savard met twee goals. Tim Thomas maakte 23 reddingen uit 24 schoten op doel.

Waar vooraf verwacht werd dat Boston moeizaam zou beginnen door een teveel aan rust en zelfvertrouwen na de eerste ronde was het tegenovergestelde het geval. Na anderhalve minuut had David Krejci de puck al in het net gewerkt. Dit bleek een opmaat naar een vrij eenvoudige overwinning. De basis hiervoor lag bij gedisciplineerd spel: pas na veertien minuten in de tweede periode ontving Boston zijn eerste straf. Verdediger Zdeno Chara werd naar het strafbankje gestuurd vanwege haken.

Verder waren de Bruins erg goed in het onderscheppen van de puck. Een goed voorbeeld hiervan was de 3-1 van Michael Ryder. Carolina-speler Tuomo Ruutu gaf rond de middellijn een foute pass die door Ryder onderschept werd. Een paar seconden later lag de puck door een schot in de bovenhoek in het netje. Carolina-center Eric Staal hierover: "We deden precies de dingen die we hadden afgesproken niet te doen: namelijk de puck weggeven en ze achter het doel laten komen."

Volgens Bruins-verdediger Aaron Ward lag het echter niet alleen aan Carolina. "We hebben altijd drie aanvallers op het ijs die zich een slag in de rondte werken om hun verdedigers op te jagen, en onze verdedigers schaatsen de gaten dicht, dus er is weinig ruimte voor ze om te passen," aldus de speler die in 2006 nog met Carolina de Stanley Cup won.