Vice-president VS: vermijd luchtverkeer

Peter (pberends)

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn woest op de Amerikaanse vice-president Joe Biden. Afgelopen donderdag zei Biden in een interview met NBC's Today Show om het luchtverkeer te mijden en plaatsen die besmet zijn met de Mexicaanse griep niet te bezoeken.

Door de wereldwijde recessie zijn luchtvaartmaatschappijen al zwaar getroffen. Zij vrezen door de uitspraken van Biden nog meer omzetverlies. James May, CEO bij Air Transport Association, vindt de uitspraak van Biden om vliegreizen te vermijden 'buitengewoon teleurstellend', zo zei hij in een verklaring in de Amerikaanse media.

Paul Flaningan, woordvoerder van Southwest Airlines Co, vindt dat het leven gewoon door gaat: "Mensen moeten zelf zorgen voor persoonlijke hygiëne en thuisblijven als ze ziek zijn. Luchtvaart speelt een belangrijke rol in de economie en kan in deze slechte tijd alle hulp gebruiken die nodig is."

Vooralsnog blijven Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen met normale schema's naar het door griep zwaar getroffen Mexico vliegen.

De Amerikaanse vice-president Joe Biden donderdag bij NBC's Today Show