Jans: "Op eigen kracht van Volendam winnen"

Sjors (Sj0rSz)
FC Groningen heeft nog één punt nodig om zich voor de play-offs voor Europees voetbal te kwalificeren. De formatie van trainer Ron Jans, dat zondag tegen FC Volendam speelt, heeft nog maar één punt nodig om dit te bewerkstelligen.

FC Volendam bivakkeert op dit moment op de zestiende plaats, wat voor deze ploeg nacompetitie zou betekenen. Jans weet in elk geval dat zijn ploeg niet zomaar van de Volendammers zal winnen. "Het gevaar ligt op de loer dat iedereen denkt dat we er toch al zijn, maar zo is het natuurlijk nog niet," aldus de oefenmeester. "We hebben hoe dan ook geen zin ons door Volendam te laten verslaan. We moeten het op eigen kracht doen en willen in Volendam winnen."

"Het is een team waarvan ik de eerste tien duels vond dat ze niet Eredivisiewaardig waren," ging Jans verder. "Maar je ziet toch dat ze beter zijn geworden omdat ze de kans kregen op een hoger niveau te spelen. Ze hebben een goede doelstelling door steeds te roepen dat ze maar één ploeg onder zich hoeven te houden. Daarmee is de druk niet te hoog geworden."