Uitslag Real Madrid - Barcelona

FC Barcelona heeft aartsrivaal Real Madrid een pijnlijke nederlaag toegediend. In het hol van de leeuw verzekerde de Catalaanse club zich praktisch van de landstitel, met duidelijke cijfers: 2-6.

De Madrileense club moest vier punten goed maken bij aanvang van het duel, en leek de spanning in de competitie volledig terug te brengen toen Sergio Ramos het hoofd vond van de totaal ongedekte Gonzalo Higuaín. De vreugde bij de tienduizenden Madrileense fans was van korte duur, aangezien Thierry Henry al na enkele minuten de gelijkmaker er in had liggen. De Catalaanse stoomtrein denderde direct door en liet middels een kopgoal van aanvoerder Carles Puyol de 1-2 aantekenen.

De ploeg van Juande Ramos, die sinds de uitwedstrijd bij Barcelona eerder dit seizoen (2-0) ongeslagen was, kon het spel niet meer controleren en moest bijna iedere minuut een beroep doen op de uitstekend keepende Iker Casillas. De Spaans international was echter kansloos toen Lionel Messi de bal cadeau kreeg van Lassana Diarra en een vrije doortocht richting het doel had: 1-3, tien minuten voor rust. De vijftien minuten pauze kwamen als geroepen voor De Koninklijke, die aan het einde van het eerste bedrijf alle hoeken van het eigen veld hadden gezien.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft ging een knal van Andrés Iniesta maar rakelings voorbij aan het doel van Casillas alvorens Sergio Ramos de aansluitingstreffer maakte. Wederom was enige hoop op een spannende titelstrijd niet lang besteed aan de fans van de thuisclub, want een minuut later kon Thierry Henry een lange bal langs de uitstormende doelman tikken: 2-4. Ook de Nederlandse invallers Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart konden, samen met de in de basis gestarte Arjen Robben, maar weinig uitrichten.

Sterker nog, Barcelona bepaalde het spel en mocht het leed voor de thuissupporters zelfs nog vergroten, toen Messi ontsnapte en in de korte hoek zijn tweede treffer deponeerde. En zelfs daar bleef het niet bij, want even later ontsnapte Samuel Eto'o op rechts en in tweede instantie kon Gerard Piqué de bal in het net werken. Door de zesde Catalaanse treffer in Bernabéu bereikte de ploeg van Guardiola de magische grens van 100 competitiegoals in één seizoen.

Door de vernedering is Real Madrid nu op zeven punten achterstand gezet, en met nog vier duels te gaan lijkt de titel een utopie. Wel is de Madrileense equipe al zeker van de tweede positie in La Liga. Barcelona lijkt nu zeker van de landstitel, speelt bovendien nog de finale van de Copa del Rey en kan de Champions League nog winnen.

Real Madrid CF - FC Barcelona 2-6
14' Gonzalo Higuaín 1-0
18' Thierry Henry 1-1
20' Carles Puyol 1-2
36' Lionel Messi 1-3
56' Sergio Ramos 2-3
58' Thierry Henry 2-4
75' Lionel Messi 2-5
83' Gerard Piqué 2-6

Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco
Gele kaart: Sergio Ramos, Marcelo, Rafael van der Vaart (Real Madrid), Éric Abidal, Carles Puyol (Barcelona)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Sergio Ramos (Van der Vaart/71), Cannavaro, Metzelder, Heinze; Gago, Lass; Robben (Javi García/79), Marcelo (Huntelaar/60); Raúl, Higuaín.

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré Yaya (Bojan/86), Xavi, Iniesta (Busquets/85); Messi, Eto'o, Henry (Keita/61).

Submitter:  Bron: FOK!sport