[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

De titelverdedigers Detroit Red Wings zijn de tweede ronde van de play-offs met een overwinning begonnen. De Anaheim Ducks werden een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd met 3-2 verslagen door een goal van Niklas Lidstrom.

In de eerste periode kwamen de Ducks op voorsprong door een goal van Corey Perry. Hij kreeg een pass van Ryan Getzlaf, die de wedstrijd met twee assists eindigde, en schoot de puck vanaf de linkercirkel binnen. Vijf minuten later maakte Johan Franzen gelijk in de powerplay. Deze powerplay kregen de Red Wings doordat Mike Brown een smerige en te late bodycheck uitdeelde aan Jiri Hudler. Hij kreeg hiervoor vijf een schorsing, en Bobby Ryan moest de tijdstraf van Brown van vijf minuten uitzitten.

In de tweede periode kwamen de Red Wings zelfs op voorsprong. Ditmaal was verdediger Niklas Lidstrom de maker van het doelpunt, wederom in een powerplay-situatie. Hij kreeg een pass van Brad Stuart en scoorde met een slap shot uit de linkercirkel. Hiermee maakte hij het gemis van zijn aanvallend ingestelde verdedigingsmaatje Brian Rafalski, die geblesseerd is, alvast goed. Rafalski werd overigens vervangen door de maar liefst 47-jarige Chris Chelios. Chelios speelde echter niet naast Lidstrom, vandaag speelde Jonathan Ericsson op die positie.

Nog in dezelfde periode maakte Teemu Selanne de gelijkmaker, ook in de powerplay. Er was een vier-tegen-driesituatie ontstaan doordat George Parros (vertragen van de wedstrijd, puck over het glas)van de Ducks en Johan Franzen (haken) en Tomas Holmstrom (obstructie) van de Red Wings op het strafbankje zaten. De assist kwam wederom op naam van Ryan Getzlaf.

In de derde periode was Detroit een stuk sterker, getuige hun 18-7 voordeel in aantal schoten op doel. Toch leek de wedstrijd richting overtime te gaan. Een minuut voor tijd schaatste Lidstrom echter weer eens mee naar voren om de puck uit een assist van Dan Cleary binnen te werken.