FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 februari 2009

Nadal moeizaam naar kwartfinales

Rafael Nadal beleefde bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam wederom een moeizame partij. De Spanjaard had drie sets nodig om zich van het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov te ontdoen. De setstanden waren 7-5, 3-6 en 6-2.

Nadal had in Ahoy' net als woensdag ruim twee uur nodig om zijn tegenstander op de knieën te krijgen. De Spanjaard wist de eerste set met moeite te winnen, waarna de Bulgaar Dimitrov de nummer één van de wereld de tweede set afsnoepte. Het 17-jarige talent kreeg vele kansen op de service van Nadal, maar uiteindelijk was het de Spanjaard die het beste met zijn kansen omsprong en de parij voor zich op wist te eisen.

Met de overwinning in de tweede ronde in Rotterdam is Nadal verder gekomen dan vorig jaar. Toen belette Andreas Seppi hem een doorgang naar de kwartfinales. De Spanjaard speelt vrijdag tegen de winnaar van de partij tussen Dmitry Tursunov en Jo-Wilfried Tsonga.

Boschker langer bij FC Twente

Sander Boschker heeft zijn contract bij FC Twente verlengd. De 38-jarige doelman tekende in Enschede voor twee jaar bij. Eerder nog wees de doelman nog een bod van FC Twente af en dreigde de club voor AZ te verlaten.

Boschker speelde tot dusverre 501 wedstrijden in het shirt van FC Twente. De doelverdediger debuteerde in het seizoen 1989/1990 bij de Tukkers. In het seizoen 2003/2004 speelde hij voor Ajax, maar kwam daar niet in actie. Het nieuwe contract verbindt Boschker tot medio 2011 aan de club uit Enschede.

Theorie-examen tegelijk met brommerrijbewijs

Jongeren die hun brommerrijbewijs halen, hoeven straks geen theorie-examen voor het autorijbewijs meer te doen. Verkeersminister Camiel Eurlings laat dat onderzoeken, kondigde hij vandaag in de Tweede Kamer aan.

Vanaf 1 januari 2010 moeten bromfietsers praktijkexamen doen. De kosten daarvoor bedragen minstens 390 euro. De ANWB vindt dat erg duur. In de Kamer keuren SP, VVD en PVV mede daarom de plannen af. Alleen CDA, PvdA en SGP steunen het brommerrijbewijs.

Volgens Emile Roemer (SP) wordt het rijbewijs "bijna onbetaalbaar". Hij twijfelt ook aan het effect van vier lessen die minstens nodig zijn om het rijbewijs te halen. PVV-collega Barry Madlener voorspelt zelfs "het einde van de bromfiets".

Volgens hem is het zeer discutabel of er minder verkeersslachtoffers zullen vallen. De bewindsman verwacht 7 procent minder slachtfoffers - zeven doden en 210 gewonden per jaar - onder deze kwetsbare groep weggebruikers.

Een ander voordeel is volgens Eurlings dat bromfietsers die betrapt worden op asociaal rijgedrag, op cursus gestuurd kunnen worden. Deze zogeheten 'antihufterscursus' geldt sinds oktober vorig jaar al voor automobilisten, die de kosten (750 euro) zelf moeten dokken.

Eurlings wil verder vanaf 2011 het zogenoemd begeleid rijden invoeren. Zeventienjarigen kunnen dan het autorijbewijs halen. Tot hun achttiende mogen ze dan onder begeleiding van een ervaren iemand al de weg op. "Haal je dat examen op je zeventiende, dan heb je tegelijk je brommerexamen."

Gezocht: 'Marokaan met gilim ko jas'

"ivm aanranding Graaf Floris weg, weg ri PC bothstraat. 3 x marokaan, ong 16jr, do broek, gilim ko jas 3x muts, 3 x rugtas, 3x fiets Info: 0800-0011." Wie dit sms-berichtje snapt, werkt waarschijnlijk bij Burgernet in Gouda. Zij zonden vorige week dit, voor vele honderden mensen, onbegrijpelijke bericht rond. Buiten het feit dat het woord 'Marokaan' fout staat gespeld valt ook de omschrijving 'gilim ko jas' op.

Hugo Vos, projectleider Burgernet van politie Hollands Midden geeft toe: "Dit verdient beslist geen schoonheidsprijs" Volgens hem valt dit berichtje onder de kinderziektes: "Het bericht is niet van het juiste niveau. Voor de tekstberichten moeten we leren om met weinig karakters een goed bericht te maken. We kunnen, vanwege de snelheid waarmee een opsporingsbericht moet worden rondgezonden, maximaal 160 leestekens kwijt in een bericht. Dit vraagt wel om specifieke vaardigheden."

Cryptische afkortingen
Afkortingen zijn niet te voorkomen in berichten volgens Vos: "Wat nu op 6 februari is gebeurd, is dat het sms-bericht via de email aan de deelnemers van Burgernet is verstuurd. Een kwestie van het juiste vinkje plaatsen. Dit doen we in het vervolg niet meer." De vage tekst in het berichtje verklaart hij als volgt: "De oplossing voor gilim ko jas is glimmende korte jas. Je weet wel, zo'n gewatteerde jas. Gilim is een tikfout. Er is meteen actie ondernomen om de kwaliteit te verbeteren. Het bericht dat we na afloop van de actie hebben verzonden zag er beter uit: "15.10 uur: 2632 deelnemers hebben uitgekeken met 6 eenheden politie. Heeft geen resultaat opgeleverd. Ieder bedankt voor het uitkijken. Afzender Burgernet." Ook de berichten daarna zijn zonder fouten of onduidelijkheden verzonden."

Positief
Hoewel dit bericht niet representatief was voor Burgernet weet de projectleider het voorval ook positief te benaderen: "Na elke actie van Burgernet melden zich opnieuw tientallen deelnemers aan." Sinds de invoering in november vorig jaar nemen er 2920 mensen deel aan het project, en slechts drie mensen hebben zich tot nu toe afgemeld omdat ze gingen verhuizen of vanwege slechte bereikbaarheid. Het aantal acties van Burgernet staat op acht, waarbij in totaal 10.000 deelnemers zijn benaderd.

Met dank aan Emslander voor de submit

'Staakt-het-vuren Gaza verwacht binnen drie dagen'

Het is waarschijnlijk dat er binnen drie dagen een akkoord is over een bestand voor de Gazastrook. De belangrijkste obstakels die tot nu toe een akkoord tussen Israël en de Hamas-beweging belemmerden, zijn uit de weg geruimd tijdens onderhandelingen in Caïro.

Dit heeft Taher al-Nono, een lid van de Palestijnse onderhandelingsdelegatie, gezegd in de Egyptische hoofdstad. Volgens hem gaat het akkoord zorgen voor een einde aan het geweld en een opening van de grensovergangen van de Gazastrook.


Staakt het vuren op kort termijn.

Sato mogelijk reservecoureur Red Bull

Takuma Sato is in gesprek met Red Bull Racing over een rol als reservecoureur. De Japanner was lang in de running voor het tweede stoeltje bij Scuderia Toro Rosso, maar dat ging uiteindelijk naar Sébastien Bourdais.

De reserverol voor Sato zou inhouden dat hij in moet vallen mocht een van de rijders van of Red Bull Racing of Scuderia Toro Rosso niet aan de start van een wedstrijd kunnen verschijnen. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz bevestigt dat er gesprekken met de Japanner gaande zijn. "Hij heeft een goede reputatie in Japan. Hij heeft goed met ons samengewerkt," aldus de Oostenrijker.

Gortdroge humor in House of the Dead: Overkill video's

Het duurt niet lang meer en House of the Dead: Overkill ligt in de winkels. In deze game draait het allemaal om het dood schieten van zombies. Een blanke geheim agent en een zwarte politieman gaan op pad om de wereld te redden en wraak te nemen op Papa Caesar. Je zult niet vrij kunnen bewegen, het is namelijk een on-rail shooter. Dat de humor gortdroog is in deze Wii game wordt nog maar eens bevestigd door middel van de volgende twee video's.


Kalender SuperLeague Formula gewijzigd

De organisatie van de SuperLeague Formula heeft besloten om de laatste race in het seizoen 2009 naar achteren op te schuiven. De race wordt verreden op het circuit van Jarama en zal in het weekend van 7 en 8 november verreden worden.

De oorspronkelijke data van de race waren 17 en 18 oktober. De reden van deze wijziging is niet door de organisatie bekend gemaakt.
Het seizoen zal in het weekend van 27 en 28 juni op het circuit van Magny Cours in Frankrijk aanvangen en test zes raceweekenden.

De racekalender:

DatumRace
28 juniMagny-Cours, Frankrijk
19 juliZolder, België
2 augustusDonington Park, Groot-Brittannië
6 septemberEstoril, Portugal
4 oktoberMonza, Italië
8 novemberJarama, Spanje

Milan wil Beckham voor deadline binnenhalen

De transfer van David Beckham naar AC Milan staat, na de deadline die LA Galaxy heeft gesteld, op losse schroeven. Als het de club uit Milaan niet lukt om de Engelsman op vrijdag te kopen, dan keert hij in maart terug naar Amerika.

The Daily Mail meldt dat Milan daadwerkelijk van plan is om Beckham nog voor die datum in te lijven. Het bereidt momenteel een bod voor van acht miljoen pond (8.8 miljoen euro), waarmee het de international, die woensdag Bobby Moore's 108 interlands evenaarde, probeert te strikken.

Beckham heeft meermaals aangegeven ook na zijn huurperiode bij Milan te willen blijven. LA Galaxy heeft dit ook door en zit niet te wachten op een ongelukkige speler. Hierdoor is het goed mogelijk dat de transfer vrijdag wordt beklonken. Milan zou als tegenprestatie een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Amerikanen moeten afwerken.

VS slaan slag tegen piraten

De Amerikaanse marine heeft successen geboekt in de strijd tegen de piraterij voor de kust van Somalië. Binnen een etmaal zijn zestien vermoedelijke piraten opgepakt. Dit heeft de marine vandaag laten weten.

De piraterij bij de Hoorn van Afrika is een groot probleem voor de internationale scheepvaart. Vorig jaar werden er meer dan 130 schepen aangevallen door piraten. Sommige schepen worden wekenlang vastgehouden om losgeld af te persen van de reders.

Mosley: "Kosten superlicentie niet extreem hoog"

FIA-president Max Mosley heeft de Formule 1-coureurs duidelijk gemaakt dat de kosten voor een superlicentie niet extreem hoog zijn. De Brit wijst er op dat de coureurs genoeg verdienen en dat de veiligheid in de sport verbeterd is. De coureurs kwamen in opstand nadat in 2008 de tarieven flink gestegen waren.

Vorige week meldde de Grand Prix Drivers' Association dat de coureurs niet als inkomstenbron voor de FIA gebruikt zouden mogen worden. Mosley meldde in een reactie aan de coureurs dat hij niet kon bekijken of een rijder financiële problemen had door het in eigendom hebben van een superlicentie. Dat zou de Brit alleen kunnen als hij inzicht in hun inkomsten patroon zou krijgen.

Mochten coureurs problemen met het beleid hebben, dan kunnen ze in andere raceklasses gaan rijden. "Naast de Formule 1 zijn er nog veel raceklasses waarin rijders een goede boterham kunnen verdienen. De kosten voor de licenties in die raceklasses zijn bescheiden. Hierdoor heeft een coureur die niet wil of kan betalen voor de superlicentie veel alternatieven," aldus Mosley.

"De rijders in de Formule 1 behoren tot de best betaalde motorsporterrijders, waardoor het niet vreemd is om ze een van de belasting aftrekbare bijdrage te laten betalen voor de veiligheid en het runnen van de sport waarvan ze zoveel profiteren."

Mosley stelde verder dat de verhogingen in de toekomst overeen zouden komen met de inflatie die dat jaar zich voor zou doen.

Schumacher wederom actief in DTM

Ralf Schumacher zal ook dit jaar in de DTM actief zijn. De voormalige Formule 1-coureur zal met een fabrieks-Mercedes aan de start staan. Zo is door de motorsportafdeling van het Duitse merk bevestigd.

Vorig jaar debuteerde Schumacher in de DTM met een 2007-auto en wist daarmee achtste te worden op de Nürburgring en zevende in Barcelona. Dit jaar wil hij deze resultaten verbeteren. "Het is een geweldige kans voor me om met een nieuwe Mercedes te mogen rijden. 2008 was duidelijk een leerjaar voor mij", aldus Schumacher die voor Trilux gaat rijden. "Ik hoop het vertrouwen dat Mercedes in mij heeft getoond, te kunnen belonen met goede resultaten."

Naast Schumacher kwam vorig jaar ook Christijan Albers in de DTM-serie in actie. De Nederlander reed voor Audi, maar kon mede door de oude auto geen potten breken. Of hij een contract voor 2009 krijgt aangeboden, is nog afwachten.

Badmintonners naar kwartfinale EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft op het EK voor landenteams de kwartfinales bereikt.

In Liverpool werd België met 5-0 geklopt. Eerder deze week werd er ook al met 5-0 van Oostenrijk gewonnen en met 4-1 van Israël. In de kwartfinale is Polen of Bulgarije de tegenstander.

Dicky Palyama bezorgde Nederland het eerste punt door in twee games te winnen van Yuhan Tan. Yao Yie won vervolgens met 2-1 in games van Lianne Tan. Ruud Bosch en Koen Ridder brachten vervolgens het beslissende derde punt binnen door in het mannendubbel te winnen van Wouter Claes en Frederic Mawet.

Ook de vrouwendubbel van Paulien van Dooremalen en Judith Meulendijks en het gemengd dubbel van Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen werden nog gewonnen.

Jong Feyenoord - Jong Ajax gestaakt

Het competitieduel tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax is vandaag gestaakt nadat een strijker vlak bij het hoofd van Ajacied Kennedy Bakircioglu was ontploft.

Het incident gebeurde in de 78e minuut bij een 1-0 voorsprong voor de Amsterdammers. Scheidsrechter Gözübüyük legde de wedstrijd, die gespeeld werd in een grotendeels lege Kuip, onmiddelijk stil.

De ongeregeldheden begonnen kort na een benutte strafschop van Ajax, in de 75ste minuut, door Kennedy. De gemoederen liepen hoog op, nadat Feyenoorder Machek rood had gekregen.

Schrijver God of War 2 bezig met nieuw project voor Sony

Cory Barlog, samen met David Jaffe de man achter God of War 2, is bezig met een nieuw project voor Sony. De beste man die het verhaal van God of War 2 heeft geschreven is bezig met een nieuw script voor Sony, al wil hij niet vertellen waar het voor is. Hij geeft ons de kans om rustig te speculeren waar hij mee bezig is, met als enige hint dat het om een project gaat waar iedereen wel bekend mee is. Hier op de redactie denken we in ieder geval aan God of War 3!

I'm doing some work for Sony. I'm not able to announce specifically what that is, but I'm working on a script for them, so that's pretty sweet. I think it'll be something that everyone's fairly familiar with. That's probably all I can say about it.


Cory Barlog

[Update] H.A.W.X. demo deze week naar consoles

Update:
Sommigen hebben het misschien al gemerkt; de H.A.W.X. demo staat nog niet online op het PSN. Ubisoft heeft aangegen dat de demo is vertraagd wegens een onverwacht probleem en daarom kunnen PS3 eigenaars pas vanaf 26 februari de demo downloaden. Nog even geduld dus.

Oorspronkelijke bericht:
Voor iedereen die benieuwd is naar Tom Clancy's H.A.W.X., goed nieuws! De demo zal morgen namelijk op Xbox Live verschijnen en overmorgen op het PlayStation Network. De PC-demo komt wat later, deze zal namelijk 26 februari online gezet worden.

De demo bevat drie vliegtuigen, te weten de F-16A Fighting Falcon, SU-35 Super Flanker en de AV-8B Harrier II. Daarnaast bevat de demo twee missies en de mogelijkheid om tot vier spelers coöperatief te laten vechten via een jump in/Jump out systeem.

Onderstaande screenshots zijn allen uit de demo. Tom Clancy's H.A.W.X. wordt 6 maart verwacht voor de PlayStation 3 en Xbox 360, 13 maart kunnen PC-gamers aan de slag met de game.[Upd]Wilders weer in Nederland

Geert Wilders zit weer in het vliegtuig, ditmaal richting Nederland. De politicus is rond 18.00 uur aan boord gezet van het toestel BD111, dat met vertraging op weg is richting Schiphol. De overige passagiers zaten al twintig minuten te wachten, toen een groep van circa tien agenten Wilders binnenbracht en naar zijn plaats begeleidden.

Wilders is woedend over de wijze waarop hij is tegengehouden bij de Britse grensovergang. "Dit is vreselijk, het is niet alleen een klap in mijn gezicht, maar ook voor de vrijheid van meningsuiting", aldus de politicus vanuit het detentiecentrum op Heathrow. Hij had naar eigen zeggen een uitzetgesprek van 47 seconden.

Vanuit het detentiecentrum op Heathrow haalde Wilders fel uit naar de Britse premier Brown: "Hij is de grootste lafaard van Europa door op zijn knieën te gaan voor islamitische druk. Brown stuurt een parlementariër uit een ander land terug, terwijl in Hyde Park van alles geroepen mag worden over de islam."

De Nederlandse ambassadeur in Londen heeft tot het allerlaatste moment geprobeerd Wilders toegelaten te krijgen tot het Verenigd Koninkrijk. "Nederland betreurt ten zeerste dat het Verenigd Koninkrijk zijn besluit niet heeft willen herroepen om de heer Wilders de toegang tot het land te ontzeggen. De Nederlandse ambassadeur in Londen heeft vanmiddag ter plekke nog een laatste poging daartoe gedaan en, toen ook dat geen resultaat had, nogmaals het Nederlandse ongenoegen overgebracht", aldus het ministerie.

Update 19.44 uur

Geert Wilders is weer geland op Schiphol.  Tientallen journalisten hadden hem opgewacht in de aankomsthal, maar Wilders koos ervoor om via de achteruitgang Schiphol te verlaten. Daar is hij in een gepantserd voertuig weggereden.

Miljardenbezuinigingen dreigen

Voor het kabinet dreigt een situatie waarin het miljarden euro’s moet bezuinigen om de begroting op orde te houden. De tegenvallers zijn zo groot dat als het kabinet zich wil houden aan de eigen begrotingsafspraken, de bezuinigingen in theorie kunnen oplopen tot 20 miljard euro.

Bronnen in Den Haag stellen dat vandaag na berichtgeving door het NOS Journaal. Het bedrag van 20 miljard figureert in voorlopige rekensommen die de ronde doen in Den Haag.

Een bezuiniging van 12 miljard zou nodig zijn, maar tegelijkertijd leiden tot een verdere economische neergang die weer kan leiden tot verminderde belastinginkomsten voor het kabinet. Om die te compenseren zou dan nog eens 8 miljard aan extra bezuinigingen nodig zijn.

Volgens bronnen schetst dit het dilemma waar het kabinet zich momenteel voor gesteld ziet: volgens de eigen afspraken zijn bezuinigingen nodig als het begrotingstekort de 2 procent overschrijdt, maar tegelijkertijd zal dat de economie verder schaden.

Geen UCI-licentie voor Cinelli

De wielerploeg Cinelli heeft geen licentie gekregen van de UCI. De ploeg kwam in de problemen toen één van de geldschieters zich terugtrok.

Cinelli, onder Sanmarinese vlag fietsend, heeft het bericht meteen aangegrepen te stoppen. Hierdoor komen onder meer Frank Vandenbroucke, die bij Cinelli zijn rentree wou maken, en ploegleider Nico Mattan op straat te staan.

Mattan blijft echter optimistisch. "Ik breng Frank met zekerheid ergens anders onder."

Murray bereikt kwartfinale in Ahoy

Andy Murray heeft de kwartfinales bereikt van het ABN-Amro toernooi in Rotterdam. De Schot was te sterk voor Andreas Seppi.

De als tweede geplaatste Murray won in twee sets, 7-6(4), 7-5. Seppi, die vorig jaar nog de finale bereikte na overwinningen op Lleyton Hewitt en Rafael Nadal, was in de eerste ronde te sterk voor Thiemo de Bakker.

Erder vandaag slaagde titelverdediger Michael Llodra er niet de kwartfinales te bereiken. De Fransman verloor met 4-6, 4-6 van zijn landgenoot Gael Monfils.

Moeder achtling op geheime locatie

De moeder van de onlangs in de Verenigde Staten geboren achtling verblijft op een geheime locatie na enkele doodsbedreigingen. Dat heeft haar woordvoerder vandaag gemeld.

Nadya Suleman verblijft waarschijnlijk in een hotel, op aanraden van veiligheidsadviseurs. Mogelijk keert de 33-jarige vrouw binnen enkele dagen naar huis. De alleenstaande, werkloze moeder van veertien kinderen krijgt sinds de geboorte op 26 januari van haar jongste spruiten veel kritiek.

Haar woordvoerder zei dat zijn werkgeefster gemengde reacties had ontvangen op de geboorte van de achtling. De positieve zouden de boventoon voeren.

Suleman heeft een website opgezet waar mensen reacties kunnen plaatsen of donaties doen. Een vrouw bood bijvoorbeeld borstvoeding aan. Een boerengezin bood de familie aan bij hen in te trekken op het platteland.

Balkenende: geen hoger salaris ministers

De bewindslieden in het huidige kabinet krijgen geen hoger salaris. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben vandaag afgezien van eerdere plannen voor een salarisverhoging van 10 procent. Dat heeft premier Jan Peter Balkenende vanmiddag gezegd na overleg met de vicepremiers en de fractievoorzitters van de drie regeringspartijen.

"Juist in deze tijd waarin het economisch zo tegen zit en we offers vragen van mensen, zou een salarisverhoging een verkeerd signaal zijn", zei Balkenende na het overleg. Hij riep ook de sociale partners op mee te werken aan een verantwoorde loonontwikkeling. "Wij willen zelf het goede voorbeeld geven en we hopen dat anderen iets vergelijkbaars doen", aldus de premier.

Binnenkort patch 1.2 voor Warhammer Online

Binnenkort komt er weer een grote patch uit voor Warhammer Online, onder de naam patch 1.2 "Call to Arms". De patch is al een tijdje op de testserver, en moet spoedig op de live-servers verschijnen.

Patch 1.2 brengt twee nieuwe classes, namelijk de Orc Choppa die ook al speelbaar was in de béta fase van de game. En de tweede nieuwe class is de Dwarf Slayer. De twee nieuwe classes zijn allebei melee-classes.

Ook brengt de patch een nieuw event, een nieuwe scenario, betere rewards van tegenstanders, verbeterd craftingsysteem en twee nieuwe lairs.

Uiteraard zijn er ook een heleboel bugfixes en veranderingen aan de classes. Klik HIER voor een completer lijstje.


Binnenkort nieuwe content en aanpassingen.....

SEGA komt met Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

Het gerucht ging eerder dit jaar al, maar is nu dan bevestigd: Mario en Sonic gaan weer tegen elkaar strijden voor Olympische plakken, ditmaal tijdens de Winterspelen! De game wordt de opvolger van Mario & Sonic op de Olympische Spelen, een game die op de Nintendo DS met 71% werd ontvangen en met 80% op de Wii.

De winterse opvolger komt wederom naar beide Nintendo platforms en wordt ontwikkeld onder bezielende leiding van Shigeru Myamoto door SEGA of Japan. Volgens het persbericht zullen nieuwe karakters beschikbaar zijn, het officiële toernooisdchema, en minstens drie sporten: alpineskieën, schaatsen en zoals uit onderstaande teaser blijkt: snowboarden. Daarnaast biedt de game op de Wii ondersteuning aan het Balance Board, al zal deze niet verplicht zijn om van de game te kunnen genieten.

De game wordt eind van het jaar verwacht op de Nintendo Wii en DS.

Dries Roelvink niet naar Duitsland

Het spijt ons. Sorry. Onze excuses voor dit vreselijke nieuws. Dries Roelvink blijft gewoon in Nederland. De volkszanger deed net alsof hij Duitsland wilde veroveren, maar dit blijkt helaas een reclamestunt te zijn.

Met de grap, bedacht door de ANWB, wilde Dries "Nederland aan het lachen maken". Dries, waarschijnlijk de enige persoon die om deze grap lacht, werd benaderd en twijfelde geen moment: "Toen ik werd benaderd dacht ik: 'dat ga ik doen, ik neem iedereen te pakken'. De afgelopen vijf jaar is er weinig positiefs over mij geschreven dus toen ik de kans kreeg om met humor terug te slaan pakte ik die met beide handen aan".

Dries speelt nu de hoofdrol in de nieuwe reclame van de ANWB, waarbij hij de vervanger is van Fons die strandt in Duitsland. "De ANWB moest meteen aan mij denken en ik was er gelijk voor te porrren. Voor negatieve reacties ben ik niet bang. Ik bedoel: de Duitse vertaling Ich komm derann was al zó slecht, daar moesten mensen hun twijfels over hebben gehad", aldus Dries.

Dries in de nieuwe reclame
 

Miljardentegenvaller voor kabinet

Het kabinet moet rekening houden met een flinke financiële tegenvaller die kan oplopen tot 3 miljard euro. Dit komt onder meer door het groeiend aantal werkloosheidsuitkeringen, zo bevestigen ingewijden vandaag berichtgeving van NRC Handelsblad.

Als gevolg van de economische crisis en de oplopende werkloosheid wordt veel meer een beroep gedaan op de sociale zekerheid. Precieze cijfers over de tegenvaller zijn er nog niet. Daar studeert het Centraal Planbureau (CPB) nog op. Dat komt dinsdag met nieuwe voorspellingen over de Nederlandse economie.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) waarschuwde begin deze week al dat de werkloosheid harder gaat oplopen dan het CPB voorspelde. Het Planbureau voorspelde eind vorig jaar dat de werkloosheid stijgt naar 6,5 procent in 2010. Ook minister Wouter Bos van Financiën liet deze week merken rekening te houden met nog ongunstiger economische cijfers.

PlayStation Store update van twaalf februari

Het is donderdag en dat betekent dat het opnieuw tijd is voor wat nieuwe content voor de PlayStation Store. Zo zul je de demo van Motorstorm Pacific Rift kunnen downloaden of extra kostuums voor LittleBigPlanet. Het onderstaande lijst is overigens de EU-store, de US-store zal pas vanavond geupdate worden.

Demo's
--------------------------------------------------------------------------------
- MotorStorm Pacific Rift (Nieuwe versie) (637 MB)
- Super Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars (180 MB)
- Resistance Retribution (PSP) (172 MB)


Volledige games
--------------------------------------------------------------------------------
- Flower (¤7,99)
- Super Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars (¤9,99)


Game content
--------------------------------------------------------------------------------
- Guitar Hero World Tour
○ Acoustic Track Pack (¤5,49)
♪ Incubus - “Drive”
♪ The Shins - “New Slang”
♪ Ryan Adams - “Wonderwall” (cover)

○ Southern Rock Track Pack (¤5,49)
♪ Creedence Clearwater Revival - “Commotion” (Master Track)
♪ ZZ Top - “Gimme All Your Lovin\’” (Cover)
♪ Ram Jam - “Black Betty” (Cover)

○ Dig Out Your Soul - Oasis (¤17,99 of ¤1,99 per nummer)

- LittleBigPlanet
○ Ape Escape Costume (¤1,99 | £1.59)
○ Toro Costume (¤1,99 | £1.59)

- NBA Live 09
○ NBA Allstar Weekend Gamepack (gratis)

- Rock Band
○ The Fratellis Pack (¤3,99 of ¤1,49 per nummer)
♪ "Creepin' Up The Backstairs"
♪ "Flathead"
♪ "Henrietta"


De video's
--------------------------------------------------------------------------------
- FIFA 09
○ Inside FIFA Interactive World Cup 09 trailer

- Flower
○ Trailer

- Tekken 6
○ New Year's Trailer


Thema's en Wallpapers
--------------------------------------------------------------------------------
- Need for Speed Undercover - theme
- PAIN - Hasselhoff theme

Man 28 kilometer meegesleurd onder busje

In New York is gisteren een voetganger bijna 28 kilometer meegesleurd onder een busje. De man was eerder die dag aangereden door een SUV. De bestuurder van de auto belde direct de hulpdiensten, maar toen die arriveerden op de plek van het ongeluk, was het lichaam van de man verdwenen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man vlak na de aanrijding wordt overreden en meegesleurd door een busje.

De bestuurder daarvan kwam pas 28 kilometer later tot de gruwelijke ontdekking dat hij iemand onder zijn wagen meesleepte. Het slachtoffer was toen al aan zijn verwondingen overleden. Zijn lichaam is dusdanig ernstig verminkt dat de politie zijn identiteit nog niet heeft kunnen vaststellen. De bestuurder van het busje wordt vooralsnog niet verdacht van een strafbaar feit.

Het filmpje is hier te zien.


Man 28 kilometer meegesleurd onder busje  (foto: DAG)

[Upd] Wilders gearresteerd en teruggestuurd

Geert Wilders is gearresteerd op Heathrow Airport. Hij heeft bovendien een brief van de douane gekregen waarin staat dat hij niet welkom is in het Verenigd Koninkrijk. Na aankomst op het vliegveld werd Wilders direct naar een kamertje van de Britse immigratiedienst afgevoerd. Hij zal waarschijnlijk met een van de eerst volgende vluchten terugkeren.

Geert Wilders wilde op uitnodiging van een lid van het Britse parlement zijn film Fitna vertonen in het parlement. De PVV-voorman werd dinsdag al de toegang tot Engeland ontzegd, volgens de Britse regering zou hij een bedreiging zijn voor de veiligheid. Wilders was vastbesloten toch te gaan, naar zijn mening omdat het anders een belediging zou zijn voor de vrijheid van meningsuiting. Het Engelse parlement hield voet bij stuk, ook na verzoeken van het Nederlandse kabinet nog eens na te denken over het besluit.

Update 15.45
De Engelse overheid heeft laten weten dat Wilders de toegang is geweigerd "vanwege het verspreiden van extremisme, haat en gewelddadige praat."

Update 15.59
Zoals vaker met breaking nieuws, spreken sommige bronnen elkaar tegen. Zo meldt de BBC dat het nog helemaal niet zeker is of Wilders wordt teruggestuurd. Hij wordt momenteel ondervraagd en daarna zal een beslissing volgen.

Update 16.36
Inmiddels melden ook CNN en de PVV dat Wilders aangehouden is en binnen enkele uren terug zal vliegen naar Nederland.  

Update 16.55
De brief die Wilders van de douane kreeg is hier te vinden.

Laatste update van dit bericht
Geert Wilders is weer onderweg naar Nederland.

Schrijf je eigen Valentijnscolumn

Zaterdag is het Valentijnsdag, dat kan haast niemand zijn ontgaan. Winkels liggen vol met zoetgevooisde aardigheidjes, reukwatertjes vliegen als warme broodjes over de toonbank, en menigeen is nu al nieuwsgierig naar de inhoud van de brievenbus.

En wat doe jij? Jij hebt, net als onze vaste columnisten, de gelegenheid om de man of vrouw van je dromen te verrassen met een Valentijnscolumn op FOK! Stuur uiterlijk vrijdagmiddag je tekst op via de submit: http://frontpage.fok.nl/submit

Wij zorgen dat je verhaal wordt geplaatst. Als je dat wilt, kan dat ook anoniem. Het is dan tenslotte Valentijnsdag... 

Gravestijn mag naar Wenen

Bondscoach Marjolein van Unen heeft Deborah Gravenstijn uitgenodigd voor deelname aan de wereldbekerwedstrijd komend weekend in Wenen. De judoka in de klasse onder de 57 kilogram komt voor het eerst sinds haar zilveren medaille van Peking in actie op de judomat.

Ook Elisabeth Willeboordse (-63 kg) verschijnt in de Oostenrijkse hoofdstad op de tatami. Van Unen selecteerde verder Birgit Ente, Colinda van Osch (-48 kg), Kitty Bravik (-52 kg), Michelle Diemeer, Dani Libosan (-57 kg), Esther Stam, Antoinette Hennink (-63 kg) en Margot Wetzer (-70 kg).

Herenbondscoach Maarten Arens heeft Leon Borgsteede, Sjoerd Diemel (-60 kg) Aziz Mesaoudi, Jasper de Jong (-66 kg), Danny Meeuwsen (-100 kg) en Grim Vuijsters (+100 kg) geselecteerd voor de wereldbekerwedstrijd in Budapest.

Albrecht uit coma ontwaakt

Drie weken na zijn zware val op de piste van Kitzbühel is Daniel Albrecht ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. De artsen van de universitaire kliniek in het Oostenrijkse Innsbruck, waar de Zwitserse skiër verblijft, hebben dit gezegd.

Op 22 januari maakte Albrecht een zware smak tijdens de training waarbij hij ernstig hersenletsel en longschade opliep. Uit voorzorg werd hij in een kunstmatige slaap gehouden en eind vorige week begonnen de artsen de 25-jarige Albrecht geleidelijk aan wakker te maken.

"De toestand van de patiënt is de afgelopen 24 uur aanzienlijk verbeterd. Zijn ademhaling was goed genoeg om de kunstmatige beademing weg te halen. Bovendien is Daniel Albrecht wakker", aldus een verklaring.

Voor zijn zware val won Albrecht dit seizoen twee reuzenslaloms in de strijd om de wereldbeker.

TROS bestelt nieuwe reeks Bananasplit

Bananasplit nieuwe stijl is nog maar één keer uitgezonden en nu al heeft de TROS-leiding een tweede reeks besteld van het programma met de verborgen camera. Afgelopen zondag scoorde de show met presentator Frans Bauer 3,1 miljoen kijkers.

Dat is voor de programmamakers een duidelijk signaal dat de doorstart van Bananasplit door de kijkers wordt omarmd. Dat heeft TROS-programmaleider televisie Gerard Baars vandaag gezegd op een reis die de omroep momenteel met zijn leden maakt op een cruiseboot in het Caribisch gebied.

De huidige reeks Bananasplit omvat acht afleveringen. Baars heeft bij tv-producent Global Star een nieuwe reeks besteld en hoopt die volgend jaar in dezelfde periode op de buis te krijgen. Dat is afhankelijk van de netcöordinator en van de vraag of Bauer toehapt.

De volkszanger is aanwezig op de cruiseboot en laat weten dat hij een tweede reeks niet uitsluit. Maar hij wil nog bekijken hoe het draaien van Bananasplit is in te passen in zijn overige werkzaamheden.

"Ik vind het kijkcijfer dat we hebben behaald echt ongelooflijk. Een grotere waardering kan je niet krijgen en ik vind het ook een heel mooi eerbetoon aan Ralph Inbar, die Bananasplit natuurlijk op de kaart heeft gezet. Ik ben al een paar dagen mee op deze TROS-cruise maar ik begrijp van mijn vrouw Mariska dat we thuis al honderden brieven hebben gekregen van mensen die ons feliciteren met het kijkcijfer. Ook komen fans bij ons aan de poort staan om er over te praten. Het is echt een gekkenhuis. We zijn zo blij als kinderen die net een nieuwe fiets hebben gekregen", schetst de artiest.

De TROS wil het genre candidcameraprogramma's, waarop commerciële zenders de laatste tijd het alleenrecht leken te hebben, weer claimen. Daarom is nu al een tweede reeks besteld en wil Baars gedurende de komende zomermaanden de lijn doortrekken door een programma te maken met buitenlandse filmpjes die zijn gemaakt met een verborgen camera. "Ik zou het heerlijk vinden als Frans een aantal jaren dit soort programma's voor ons zou kunnen maken", hoopt de TROS-leidinggevende.

Robben wil nu weer van het spelletje genieten

Arjen Robben is momenteel de man in vorm bij Real Madrid. Bij Oranje kon de aanvaller echter niet van doorslaggevende betekenis zijn.

Tegen Tunesië kwam de ploeg van Bert van Marwijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Robben: "We lieten de bal te langzaam van links naar rechts gaan, waardoor we te weinig in één-tegen-één-situaties kwamen te staan en zo was het moeilijk om een aanval uit te spelen."

De veelvuldige positiewisselingen voorin bevielen Robben in ieder geval wél. "Zo krijgen we meer verrassing in ons spel", aldus de aanvaller, die voor het eerst sinds tijden langere tijd fit is. "Ik heb het de laatste keer anders aangepakt. Ik ben naar Van Toorn (Dick van Toorn, fysiotherapeut) gegaan om te revalideren en die heeft goed werk geleverd."

"Ik heb een programma met een andere manier van werken gekregen en op dit moment gaat het gewoon goed. Dat er in de toekomst niets zal gebeuren is natuurlijk uitgesloten, maar de bedoeling is wel dat het steeds minder wordt en dat ik meer van het spelletje kan genieten", aldus de voormalig PSV'er tegen OnsOranje.

MVV maand zonder Brüls

Christian Brüls heeft in de wedstrijd tegen FC Den Bosch een gebroken oogkas opgelopen. De Belgische jeugdinternational is vermoedelijk minstens een maand uitgeschakeld, meldt De Limburger.

Daartegenover staat de terugkeer van Ole Tobiasen, die hersteld is van een blessure die hij op het trainingskamp in Turkije opliep. De Deen zal de verdediging leiden, waardoor Robert van Boxel weer doorschuift naar de middenlinie.

Trainer Fuat Capa: "Januari was een slechte maand voor ons. Vorige week zag ik dat de overtuiging terug was. We moeten nu vasthouden aan goed voetbal."

Velvet Assassin krijgt geen vervolg, geen DLC

Het al meerdere malen uitgestelde Velvet Assassin zit er nu dan toch echt aan te komen, en dan is het in games-land al niet meer dan normaal dat er gepraat wordt over mogelijke uitbreidingen of opvolgers. In tegenstelling tot wat er normaal gebeurt is Replay Studios, de developer van de game, niet van plan om verder te gaan waar de game ophoudt.

Dit houdt in dat er geen plannen zijn voor een vervolg en ook geen plannen voor DLC. Als reden wordt gegeven dat Velvet Assassin gebruik maakt van historische figuren en gebeurtenissen en dat men uit respect voor de familie geen nieuwe avonturen wil verzinnen. De developer trekt een mooie parallel met een hypothetisch vervolg op Titanic:

I guess having a sequel would be like making a Titanic 2 where Leonardo Dicaprio and the rest of the dead passengers had survived and created a magical city under the sea.

Wanneer de game precies uitkomt is nog steeds onbekend, wel is duidelijk dat hij het tweede kwartaal van 2009 verwacht wordt op de PC en Xbox 360.


"Uit respect voor de familie geen vervolg..."

MadWorld: "Jack maakt van kittens nog een dodelijk wapen"

De eerste MadWorld Sports-trailer zat al vol flauwe grappen en de tweede die SEGA heeft vrijgegeven zet die traditie voort. Ook dit keer krijgen we weer inhoudsloos commentaar op het brute slachtwerk van Jack in zijn pogingen om te overleven.

Benieuwd wat je kan verwachten van de game? Lees dan onze preview.

Het recht van de sterkste krijgt een geheel nieuwe betekenis als gevangen burgers, die na de uitbraak van een dodelijk virus in quarantaine en een wereld van chaos zijn gezet, het tegen elkaar op moeten nemen in de gruwelijke sportshow "Death Watch".

Kruip in de huid van Jack in een gevecht van leven en dood om de ultieme prijs te winnen: zijn leven.

Tram gaat weer rijden in Groningen

Na ruim 65 jaar krijgt de Groningse binnenstad weer een eigen tramlijn. Over vijf jaar, in 2014, moeten er twee tramlijnen liggen. Elke lijn zal zo'n zes kilometer lang zijn. De eerste lijn rijdt van Groningen CS via de Grote Markt naar Zernike, een universiteitscomplex. De tweede lijn rijdt van Groningen CS via het UMCG naar sport- en recreatiegebied Kardinge.

Daarnaast wordt het treinverkeer rond Groningen goed aangepakt. Tussen Groningen, Assen en Leeuwarden gaan meer treinen rijden, waarvan er een paar rechtstreeks gaan rijden tussen die laatste twee steden. Om dit te kunnen bereiken zal het centraal station van Groningen ingrijpend op de schop gaan. Als alles af is, is Groningen de enige Nederlandse stad die per spoor vanuit zes richtingen te bereiken is.

Na 2020 moeten streektrams de streekbussen het vervoer naar omliggende plaatsen gaan verzorgen. De totale kosten voor het project zullen uitkomen op zo'n 700 miljoen euro, welke grotendeels worden betaald door de gemeente en provincie.

[WK] Hölzl pakt verrassend goud op reuzenslalom

Bij het wereldkampioenschap skiën in Val d'Isère heeft de Duitse Kathrin Hölzl verrassend de titel op de reuzenslalom gewonnen.

Na de eerste run stond ze nog op de vierde plaats, maar na de tweede manche bleef de Duitse de Sloveense Tina Maze negen honderdste voor. Op ruim een halve seconde achterstand pakte de Finse Tanja Poutiainen het brons.

De topfavoriete voor de titel was voor de start Kathrin Zettel. In de eerste run was ze nog de snelste, maar in de tweede run bezweek ze onder de druk en zat er voor de Oostenrijkse, die vorige week goud won op de Super Combinatie, niet meer in dan een zesde plaats.

2010 brengt ons opnieuw de strijd tussen Aliens en Predators

SEGA en Twentieth Century FOX hebben een samenwerking aangekondigd die heeft geresulteerd in de lancering van een nieuwe game in de Aliens vs Predator-serie in 2010. De game wordt momenteel gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaar Rebellion, het bedrijf dat in 1999 ook al verantwoordelijk was voor Aliens vs Predator. Gevolg van het verkrijgen van deze licentie is dat SEGA intern aan het schuiven is geslagen met releasedata voor hun andere Aliens-games.

“Deze innovatieve nieuwe AvP-game is een schitterende kans voor ons, aldus Naoya Tsurumi, CEO van SEGA West. Het is een fantastische aanvulling op onze groeiende Aliens-franchise en de reïncarnatie van één van de meest gekoesterde iconische gametitels. Door de releasedata van onze andere Aliens-titels hierop af te stemmen, kan SEGA waarborgen dat de hoge verwachtingen van Aliens- en AvP-fans voor alle titels worden waargemaakt.

SEGA zal op korte termijn meer informatie vrijgegeven over deze nieuwe titel.

[WK] Nederlands duo in finale reuzenslalom

Bij het WK skiën in het Franse Val d'Isère hebben de Nederlanders Alwin de Quartel en Joery van Rooij zich, tijdens de kwalifcatie van de reuzenslalom, voor de finale van morgen weten te plaatsen.

De Quartel eindigde als tiende en Van Rooij werd zestiende in de kwalificatie. De Amerikaan Ted Ligety is titelhouder op de reuzenslalom.

Zaterdag nemen de twee Nederlanders ook deel aan de slalom-kwalificatie.

Gemeente Leeuwarden is porno kwijt

Sinds de jaren zeventig werd door de gemeente Leeuwarden een heus porno-archief bijgehouden. Alles dat met de Friese hoofdstad te maken had moest worden opgeslagen, zo ook pornografische afbeeldingen. Maar nu is het archief spoorloos verdwenen.

De afgelopen tijd is het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL), waar het archief was opgeslagen, verhuisd. Sinds die periode is alle porno van het HCL zoek geraakt. "Het archief had geen vaste plek", laat een medewerker weten. HCL heeft geen enkel vermoeden waar alle porno nu kan zijn, maar ze sluiten niet uit dat een collega nu een iets vollere boekenkast heeft.

Irma bevalt van dood kalf na geboorte Tonya

De vreugde in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp was groot toen olifantenkoe Douanita na een voorspoedige bevalling beviel van een gezond jong: Tonya. Daarentegen was er angst voor Irma, de oudste koe van de kudde.  Zij had ongeveer een jaar geleden moeten bevallen van een kalfje, maar dat overleed in de baarmoeder en werd nooit geboren. Tot gisteren, de geboorte van Tonya wekte bij Irma de weeën op.

Omdat het Irma niet lukte om het kalf zelf naar buiten te persen, werd het in delen uit het geboortekanaal gehaald. Een woordvoerder van de dierentuin vertelt: "In de loop van de woensdagmorgen bleek dat het de olifant niet lukte om haar jong zelf naar buiten te persen, maar een weg terug was er ook niet meer. Er restte geen andere keuze dan het dode kalf in delen via het geboortekanaal te verwijderen waarbij, na verdoving, een flinke 'knip' noodzakelijk bleek."

De operatie heeft zo'n 12 uur geduurd en was een ware uitputtingsslag voor zowel de artsen als voor Irma zelf. Tijdens deze ingreep was het olifantenverblijf hermetisch afgesloten. Naar omstandigheden maakt Irma het goed, en zowel Irma als de kersverse moeder Douanita en haar jong Tonya zijn dan ook vanaf vandaag te bewonderen in het olifantenverblijf Taman Indah.

Het kalf Tonya is vernoemd naar scheidend directeur Ton Dorresteijn, die zich geen mooier afscheidscadeau kon wensen. De olifanten zijn te bewonderen via de fantcam .

 

Hadders wint op Zweeds natuurijs

De vierde Grand Prix-wedstrijd in het Zweedse Borlänge is vandaag gewonnen door Rob Hadders. De marathonschaatser van BAM bleef na 103 kilometer op het Zweedse natuurijs nationaal kampioen Sjoerd Huisman (Nefit) en Martijn Kromkamp (Kooyenga) voor.

In het klassement groeide de voorsprong van Kromkamp op concurrenten Ruud Borst (57) en René Ruitenberg (53). Kromkamp heeft 68 punten.

Zaterdag wordt de vijfde en laatste wedstrijd over 200 kilometer verreden op het Zweedse natuurijs.

Bréchet: "Lodeweges moet seizoen afmaken"

Sinds Dwight Lodeweges aan het roer staat bij PSV draaien de Eindhovenaren prima. Met drie zeges op rij komt de tweede plaats weer in zicht.

Verdediger Jérémie Bréchet is dan ook van mening dat Lodeweges het seizoen moet afmaken in Eindhoven. De Fransman doet deze uitspraak in Sportweek. "We steunen Dwight Lodeweges voor honderd procent. Wat zeg ik? Voor tweehonderd procent."

"Het lijkt me ook het beste als Dwight het seizoen afmaakt bij PSV, dat is op dit moment voor deze spelersgroep het beste. Ik denk dat de leiding dat ook beseft. Het is te veel van het goede als er nu weer een nieuwe trainer voor de groep wordt gezet", besloot de Franse verdediger.

Stel staat naakt voor altaar

Trouwen kan op duizenden manieren, maar zo extreem als de manier van een verliefd koppel uit Australië hoor je maar zelden. Het paar deed mee aan een wedstrijd van radiostation Radio B105 uit Brisbane. De hoofdprijs: een naakte bruiloft voor ruim 250 gasten.

Ellie Barton en Phil Hendicott (NSFW) schakelden direct een personal trainer in om met een perfect lichaam aan het altaar te verschijnen. "We begonnen onze oefeningen met een personal trainer op de dag dat bekend werd dat wij de naaktwedstrijd hadden gewonnen. Ik ben wel zenuwachtig, maar mijn familie steunt me. Zelfs mijn oma, die deze week 60 wordt, komt!", aldus het enthousiaste koppel.

Het stel gaat echter niet poedeltje naakt: ze laten zich bodypainten en Ellie laat een bos van 250 rozen haar borsten verbergen. "Het boeket weegt wel wat, maar het bedekt alles", lacht ze. Wanhopige FOK!kers hebben pech: je bent alleen welkom als je door het stel bent uitgenodigd.

Sibon langer bij sc Heerenveen

Gerald Sibon en sc Heerenveen zullen ook komend seizoen aan elkaar verbonden blijven. De aanvaller van de Friezen verlengde zijn contract namelijk met een jaar.

Sibon kwam in de periode tussen 2002 en 2004 ook al uit voor sc Heerenveen, maar koos er daarna voor om zijn geluk in Duitsland te beproeven. Hij ging daar namelijk voor 1. FC Nürnberg spelen.

In 2007 kwam Sibon weer terug naar zijn oude liefde in Heerenveen. In het seizoen 2007/2008 maakte de 34-jarige voetballer dertien doelpunten. Dit voetbaljaar staat de teller pas op twee goals.

Film: The Wrestler

Darren Aronofsky heeft met zijn vorige films wel bewezen dat hij van een uitdaging houdt en zich niet vaak herhaalt. Ook zijn nieuwe film The Wrestler voelt weer compleet anders dan Pi, Requiem for a Dream en The Fountain. Het is misschien wel zijn meest toegankelijke film tot nu toe en de awards stapelen zich al op. Vooral hoofdrolspeler Mickey Rourke baart opzien als Randy "The Ram" Robinson.

Ancic zorgt voor verrassing in Rotterdam

Mario Ancic heeft voor een verrassing gezorgd door in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament Gilles Simon uit te schakelen. De Kroaat verzekerde zichzelf hierdoor van een plekje bij de laatste acht.

Ancic had drie sets nodig om zich van Simon, die als vierde geplaatst was, te ontdoen. De setstanden waren 6-4, 3-6 en 6-3. Het tweetal was overigens wel aan elkaar gewaagd. In elke set was steeds één servicebreak bepalend.

De Kroaat, die in de kwartfinale Mikhail Youzhny treft, heeft overigens goede herinneringen aan het spelen van wedstrijden in Nederland. In 2005 en 2006 was hij namelijk de beste op het grastoernooi van Den Bosch.

Help Henry Hatsworth door te puzzelen

Henry Hatsworth, een goede kerel met het uiterlijk van een Brit die op safari is. In Henry Hatsworth: The Life & Death of a Puzzle Enemy voor de Nintendo DS worden de elementen van een puzzelgame en een platformgame met elkaar verbonden. De game wordt ontwikkeld door Electronic Arts en moet in maart uitkomen op de Nintendo DS. Wat precies de bedoeling is, is nog niet helemaal duidelijk. De cheesy stem in de volgende trailer geeft in ieder geval alvast wat uitleg.

Films en games op één Blu-ray disc?

Met de komst van de Playstation 3 zijn veel gamers in het bezit gekomen van een gameconsole met een Blu-ray speler. Vorig jaar wist Blu-ray het te winnen van HD-DVD waardoor er steeds meer films te krijgen zijn op dit formaat. Sony heeft dit ook door en komen nu met een nieuw marketingsplan.

Omdat films en games allebei maar een klein deel van de Blu-ray disk gebruiken is het mogelijk om ze samen op één disk te zetten. Zo wordt het mogelijk om een film met de bijbehorende game op één schijfje te zetten en zo gezamenlijk te verkopen.

We are actively pushing, and the way that we see the future is that the movie and the game are placed on the same disc. There are a lot of developers who say, we have this game based on a movie, wouldn't it be great to marry these concepts? We will definitely see this stuff this year.

Hoe dit precies in zijn werk zou moeten gaan en welke film/game de eerste zal worden is nog niet bekend.

'Maximumsnelheid naar 130 km/u'

Als het aan VVD-kamerlid Charlie Aptroot ligt rijden we binnenkort met z'n allen 130 kilometer per uur op de snelweg. Volgens het kamerlid hebben Nederlandse automobilisten daar behoefte aan. "Je moet kunnen doorrijden als het kan en snelheid matigen als het moet", zei hij op Radio 1.

Aptroot denkt dat het veiliger op de weg wordt als automobilisten hun snelheid meer kunnen variëren. Als voorbeeld noemt de politicus het experiment op de A1 bij Muiden; op rustige momenten wordt daar de maximumsnelheid verhoogd van 100 km/u naar 120 km/u.

Billenblunder voor lingeriemodel

"Ik heb nu het achterwerk van een bejaarde" zegt Heleen (22), een veelgevraagd fotomodel voor lingerie en badpakken. Ze wilde de jongste en strakste billen van de wereld, maar kreeg een derrièredrama. Heleen loopt sinds kort bij een psychiater om haar billenprobleem te verwerken.

Heleen de Groot was niet tevreden met haar billen en stapte naar Linea Aesthetica, een Belgische kliniek voor plastische chirurgie met een vestiging in Utrecht. Het Nederlandse model werd doorverwezen naar Brussel waar de behandelende arts beloofde het teveel aan vet af te zullen zuigen, de zogenaamde liposuctiebehandeling. Na de operatie was er geen nazorg en had Heleen verschrikkelijk veel pijn. Na enige tijd mocht het elastisch pak dat ze moest dragen, verwijderd worden. Het resultaat was walgelijk, volgens het fotomodel.

Doordat het steunweefsel onder haar billen is weggehaald zijn ze gaan hangen en zitten haar benen vol met littekens en putjes. De ingreep vond in 2006 plaats, maar het kostte Heleen jaren moed te verzamelen voordat ze naar een gespecialiseerde advocaat ging. Het fotomodel heeft zich laten onderzoeken door een expert in de plastische chirurgie, prof. dr. B. van der Lei uit Heerenveen. Zijn oordeel liegt er niet om, "Ze is mishandeld. Het meisje is willens en wetens geruïneerd. De schade is niet of nauwelijks meer te herstellen", aldus Van der Lei, die spreekt over schandelijke praktijken. Van der Lei wijst erop dat dit soort praktijken ook in Nederland kunnen plaatsvinden omdat de wet toestaat dat iedere medicus dit soort behandelingen uitvoert. Volgens haar advocaat komt er een schadeclaim die in de tonnen gaat lopen, ze komt immers niet meer aan de slag als lingerie- en badpakmodel. De naam van het fotomodel is op eigen verzoek veranderd.


Wie van de drie?

Webber tevreden over eerste rondjes

Mark Webber beleefde woensdag een succesvolle rentree. De Australiër reed op die dag zijn eerste ronden in een Formule 1-bolide, nadat hij helemaal was hersteld van een gebroken been.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Webber alleen in de ochtend zou rijden. Sebastien Vettel zou het stuur van de RB5 's middags overnemen. Uiteindelijk heeft de Australiër de hele dag kunnen testen.

"Alles ging beter dan ik had verwacht," vertelde Webber na afloop. "Dat ik op mijn eerste dag al meer dan een race-afstand heb kunnen rijden, is erg positief met het oog op de race in Melbourne."

Nieveld schrikt van eigen fout

Norichio Nieveld heeft met een slecht gevoel naar de beelden van zijn overtreding op Koen van der Laak gekeken. Tijdens het duel tussen Feyenoord en FC Groningen (0-0) maakte de jonge middenvelder een charge zijn tegenstander, wat hem een directe rode kaart opleverde.

"Ik schrok van hoe het er uit zag. Het was zeker niet mijn bedoeling om hem te blesseren, maar ik moet toegeven dat ik er te onbesuisd in ging. Die rode kaart was gewoon terecht, dat heeft iedereen denk ik wel kunnen zien," liet Nieveld in een reactie weten. "Of ik Van de Laak nog heb gebeld? Nee, dat niet. En nee, dat ga ik ook niet doen. Het is gebeurd, streep eronder."

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft inmiddels bepaald dat Nieveld vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, niet in actie mag komen. Hierdoor moet hij in elk geval de Klassieker tegen Ajax, die voor zondag op de rol staat, missen. "Dat besef kwam direct na de wedstrijd tegen Groningen. Dat maakte het wel een beetje extra zuur voor me, al was het natuurlijk net zo erg geweest als er zondag een andere wedstrijd op het programma had gestaan."

Toch ziet Nieveld ook in dat hij niets meer aan de situatie kan veranderen. "Het ging net zo lekker met me. Ik voel vertrouwen van deze trainer, ik stond toch maar mooi drie keer achter elkaar in de basis. Nu moet ik weer even geduld hebben; het is niet anders."

Alex blij met komst Hiddink

Alex is verheugd met de komst van Guus Hiddink naar Chelsea. De verdediger van de ploeg uit Londen kent de trainer nog uit zijn tijd bij PSV, waar hij tot een belangrijke schakel uit wist te groeien.

"Hij is een goede trainer en een fantastisch mens," aldus een opgetogen Alex. "Ik herinner me nog goed dat toen ik bij Santos zat, hij helemaal naar Brazilië kwam om me te zien spelen en met me te praten."

De Braziliaan blikte ook nog even terug op zijn tijd in de Nederlandse competitie: "Van mijn drie jaar in Nederland heb ik er twee gewerkt met Hiddink. We wonnen twee landstitels en een keer de dubbel. Bovendien bereikten we in mijn eerste seizoen de halve finale van de Champions League."

Alex is aan zijn tweede seizoen bij The Blues bezig en lijkt inmiddels een vaste waarde te worden. Van de laatste tien wedstrijden in de Premier League miste de robuuste verdediger er slechts één.

Luque wil niet terug naar Ajax

Albert Luque is nog altijd eigendom van Ajax, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Malaga. Als het aan de aanvaller ligt, acteert hij ook volgend seizoen in Spanje.

In de krant Marca zegt Luque dat hij niet happig is op een terugkeer naar Amsterdam. In de hoofdstad heeft hij na dit seizoen weliswaar nog een contract voor een jaar, maar na het mislukte afgelopen seizoen ziet Luque een nieuwe start bij Ajax niet zitten.

Luque heeft met de voorzitter van Malaga gesproken over een langer verblijf in Zuid-Spanje, maar dat zal financieel gezien niet eenvoudig worden. De aanvaller hoopt dan ook dat Ajax zich coulant opstelt in deze.

Iran bouwt zeven satellieten

Iran bouwt zeven nieuwe satellieten. Dat heeft de Iraanse minister van Telecommunicatie, Mohammed Soleimani, donderdag gezegd, aldus het Iraanse persbureau Fars.

De aankondiging komt twee weken nadat Iran een zelfgemaakte satelliet in een baan om de aarde had gebracht. De lancering leidde in het Westen tot nieuwe zorgen over de militaire plannen van de islamitische staat. Meerdere resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om de nucleaire ambities van Iran in te tomen, hebben tot nu toe ogenschijnlijk niets uitgericht.

De minister zei donderdag niet wanneer de nieuwe satellieten worden gelanceerd.

[Upd] Ticket van Geert Wilders is gecanceld

Het ticket waarmee PVV-leider Geert Wilders naar Groot-Brittannië wilde vliegen is gecanceld. Dat meldt de website Geenstijl. De luchtvaartmaatschappij British Midlands heeft volgens de website besloten Wilders te weigeren aan boord van het vliegtuig, omdat het land van bestemming al aan heeft gegeven dat de passagier niet welkom is.

Wilders zou donderdag op uitnodiging van een lid van het Britse Hogerhuis de anti-Koranfilm Fitna vertonen in het parlementsgebouw. Volgens de Britse regering vormt Wilders vanwege zijn ideeën over de islam en moslims echter een bedreiging voor de publieke veiligheid en is hij daarom niet welkom. ‘Groot-Brittannië offert de vrijheid van meningsuiting op’ aldus Wilders.

Het Kamerlid besloot toch op het vliegtuig te stappen. ‘We zullen wel zien of ze me in de boeien slaan’ zei hij. De vliegtuigmaatschappij stak daar vanochtend een stokje voor.

Update 12.30
Wilders is inmiddels gesignaleerd op Schiphol. Volgens de Britse douane is de kans groot dat Wilders het vliegtuig wel in komt, maar Groot-Brittannië niet. Hij zal dan met de eerst volgende vlucht terugkeren naar Nederland.

Update 13.30
Wilders is door de laatste ticketcontrole heen en in een aparte auto onderweg naar het gereedstaande vliegtuig. Hij zal dus definitief meevliegen met de vlucht.

Update 13.40
En weg is ie.

"Goed presteren, dan blijft AZ me volgen"

Vitesse-aanvaller Ricky van Wolfswinkel sprak in de winterstop met FC Twente en AZ over een mogelijke transfer. Uiteindelijk besloot de jonge aanvaller het seizoen af te maken in Arnhem.

"Dat zijn toch twee heel grote clubs, dus als die zich voor je melden hoor je toch even aan wat ze zeggen", zegt Van Wolfswinkel tegenover Sportweek. "De interesse streelde me; het geeft aan dat ik goed bezig ben. Maar na overleg thuis met mijn vader heb ik al vrij snel besloten om in ieder geval tot de zomerstop bij Vitesse te blijven, zodat ik veel aan spelen kan blijven toekomen."

Bang dat AZ en Twente zich niet meer voor hem zullen melden, is hij niet. “Als dat zo is, ben ik gewoon niet goed genoeg. Anders blijven ze me heus wel volgen", zegt de jonge aanvaller zelfbewust. "En misschien gaat het de komende tijd wel zó goed met me dat zich nóg mooiere clubs voor me melden. Dat kan natuurlijk ook. Maar ik ben nog helemaal niet met een transfer bezig, hoor. Ik richt me nu volledig op Vitesse."

The Force Unleashed verkoopt 5,7 miljoen units

Sex sells, maar Star Wars sells ook! Star Wars verkoopt echter niet alleen door de naam, want The Force Unleashed is gewoon een erg goede game die wij met een 78% beloonden. Redenen genoeg om als hoesje vaak over de toonbank te gaan, want The Force Unleashed is maar liefst 5,7 miljoen keer gekocht door consumenten.

Die 5,7 miljoen is wel te danken aan de verschillende versies van The Force Unleashed; het spel kwam namelijk uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC, iPhone, GSM, PlayStation 2, Nintendo DS en PSP. Het jaar 2008 was een goed jaar voor de naam Star Wars. Sinds de lancering van de allereerste Star Wars film is 2008 het beste jaar voor het merk Star Wars geweest.

Ook brak The Force Unleashed een aantal records. Zo ging de game in de eerste vijf dagen maar liefst 1,5 miljoen keer over de toonbank en de Xbox 360-demo van The Force Unleashed was ook een groot succes: meer dan een miljoen keer werd de demo gedownload in de eerste acht dagen. De PS3-demo is op het moment de meest gedownloade demo op het PlayStation Network. Goed nieuws dus voor Star Wars.

Bedreigers Weesp krijgen koekje van eigen deeg

De drie tieners die zijn opgepakt voor het telefonische bedreigen van een basisschool in Weesp, krijgen nu klappen met hun eigen zweep. Ze zijn bedolven onder haatdragende dreigementen. Vooral Iljitsj T. (14) en Melvin B. (13) moeten het -inclusief hun ouders- ontgelden.

De website van Iljitsj T. werd acht minuten na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin beelden werden getoond van de drie tieners, verrijkt met enkele bedreigingen. Ook zijn moeder heeft het niet makkelijk: als lerares op een basisschool in Weesp gaat ook zij door een hel. Uit onderzoek blijkt dat de bedreigde Sint Jozefschool de basisschool is van een broertje van een van de daders. Saillant detail is dat Iljitsj T. en Melvin B. beide op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen zitten.

De politie heeft ook gisteren weer een informatieblunder begaan in deze zaak: middels een brief wilden zij de ouders op de hoogte houden. Deze brief wilde de politie gistermiddag meegeven aan alle kinderen, maar vergaten daarbij dat alle basisscholen woensdagmiddag gesloten zijn.

Disgaea DS komt begin april naar Europa

Square Enix heeft vandaag definitief bevestigd dat Disgaea DS op 3 april in Europa verkrijgbaar zal zijn. Samen met die aankondiging heeft het bedrijf ook nog wat screenshots vrijgegeven. Volgens John Yamamoto, CEO en president van Square Enix, biedt Disgaea DS een unieke ervaring die iedereen plezier zal brengen. Dankzij de vrolijke stijl van de game zal hij spelers door alle PAL-gebieden aanspreken.

Disgaea DS is een remake van Hour of Darkness welke eerder al op de PlayStation 2 verscheen. De game neemt je mee naar The Netherworld, een wereld donkerder dan de diepste Abyss ver onder de wereld van de stervelingen. Het verhaal begint twee jaar na de dood van koning Krichevskoy als zijn zoon Laharl wakker wordt na een lange slaap, niet wetend dat zijn vader dood is. Samen met zijn sloofje Etna moet Lahard de demonen die strijden om de macht verslaan en zo zijn geboorterecht claimen.

Deventer college B&W opgestapt

Het Overijsselse Deventer moet het de komende tijd zonder bestuur doen. Gisteravond heeft het voltallige college van burgemeester en wethouders vrijwillig de koffers gepakt. Directe aanleiding voor het ontslag zijn de plannen voor een nieuw stadskantoor en een bibliotheek.

Volgens getuigen ontstond er een crisissfeer toen PvdA-fractievoorzitter Matthijs Nijboer tijdens een raadsvergadering zijn steun voor de projecten introk. "Als de grootste coalitiepartner de steun intrekt, dan kunnen wij als college niets anders dan ons ontslag aanbieden", sprak inmiddels oud-wethouder Gosse Hiemstra namens het college.

De PvdA wilde eerst een raadsonderzoek, Nijboer snapt niet waarom dat vreemd is. "Onbegrijpelijk, balen. Dit was geen onredelijk verzoek", sprak de voorman. De crisis lijkt nog niet voorbij, GroenLinks is inmiddels ook op hoge poten gaan staan. "Ik kook van woede. Verbijsterend dat de voltallige fractie zwicht voor de knikkende knieën van enkele PvdA'ers", aldus Carlo Verhaar van GroenLinks.

Met dank vaan Jan_Joker voor de submit.

Nadal, Simon in opstand tegen nieuw dopingbeleid

Andy Murray uitte eerder deze week al zijn onvrede over het nieuwe dopingbeleid, en hij krijgt nu bijval van Rafael Nadal.

"We worden behandeld alsof we criminelen zijn," aldus de Spanjaard na zijn duel op het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam.

Tennis is een olympische sport en daarom moet het voldoen aan de zogenaamde WADA-regelgeving. De spelers uit de top vijftig van de wereld moeten altijd aangeven waar ze zich bevinden. Op die manier kan er altijd een onaangekondigde dopingcontrole plaatsvinden.

Ook Gilles Simon is het eens met Nadal en Murray. De Fransman miste al eerder bijna een onaangekondigd bezoek van de controleur en had daar flink mee in de problemen kunnen komen. "Ik was naar de dierentuin met mijn vriendin, toen de controleur belde was ik gelukkig net op tijd terug."

"Ik ben absoluut voor een eerlijke sport zonder doping, maar de manier waarop gecontroleerd wordt kan echt beter," aldus Nadal.

Square Enix doet overnamebod op Eidos

Financieel heeft Eidos geen rooskleurig jaar achter zich. Niet alleen lagen de verkopen van Tomb Raider achter op de verwachtingen, maar de aandelenkoers kelderde ook nog eens tot een dieptepunt. Eerder poogde Infogrames/Atari al een overname en er gingen ook geruchten dat Warner Bros. van plan was om de studio over te nemen. Nu is het bestuur van Eidos akkoord gegaan met een overnamebod, maar dan wel van het Japanse Square Enix. De ontwikkelaar van onder andere Final Fantasy is bereid veel te betalen, want het bod van 84,3 miljoen pond zit heel ver boven de marktwaarde van Eidos.

Voor Square Enix is de overname vooral een manier om zijn positie in de Westerse markt te verstevigen. President Yoichi Wada gaf in het persbericht aan dat Eidos een hoop sterke franchises heeft zoals Tomb Raider die interessant zijn voor de grote markt. De verscheidene kwaliteitsproducten die de twee studio's ontwikkelen moeten ervoor zorgen dat klanten met verschillende voorkeuren bediend kunnen worden.

Eidos is a talented developer and publisher of interactive entertainment products with a broad portfolio of highly successful mass market franchises, led by Tomb Raider, one of the most successful videogame franchises of all time.

Eidos maintains a strong reputation for high quality development and proven expertise in creating characters and storylines that appeal to consumers. Eidos' products are highly complementary to our business and will accelerate our aggressive expansion into Western markets.

We believe that wide range of both companies' quality products encompassing major genres will enable us to meet diversified customers' expectations upon a global basis.

Of de overname doorgaat is nog niet zeker. Eerst moet 75% van de aandeelhouders van Eidos nog akkoord gaan met de overname. Of dat gebeurt zal blijken op de aandeelhoudersvergadering van maart. Het bestuur zal de aandeelhouders in ieder geval aanraden om akkoord te gaan.


De laatste Tomb Raider voldeed niet aan de verwachtingen van Eidos

Siemerink maakt Nederlands Davis Cup team bekend

Davis Cup-captain Jan Siemerink heeft de samenstelling van het REAAL Nederlands Davis Cup Team voor het duel tegen Argentinië, de finalist van vorig jaar, bekendgemaakt. Het team bestaat uit: Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop en Rogier Wassen.

Van 6 tot en met 8 maart speelt het REAAL Nederlands Davis Cup Team uit tegen Argentinië. Het Nederlandse team is vorig jaar september, na winst tegen Zuid-Korea, teruggekeerd in de Wereldgroep.

“Natuurlijk treffen we één van de sterkste landen ter wereld, maar we zullen onze uiterste best doen eruit te halen wat erin zit. Het is goed dat we weer op het hoogste niveau acteren,” aldus Siemerink.

Aegon: Geen staatssteun naar stierenvechten

Verzekeringsmaatschappij Aegon was niet op de hoogte van de sponsoring van stierengevechten in Mexico door zusteronderneming Seguros Argos. Dit heeft een persvoorlichter zojuist bekendgemaakt.

De sponsoring van het evenement, dat in het teken stond van het zestigjarig bestaan van de arena, betrof een eenmalige aangelegenheid. Aegon zegt niet verantwoordelijk te zijn voor bezigheden als het sponsoren van evenementen door zusterondernemingen zoals Seguros Argos, waar Aegon een belang van 49% in heeft. 

Ook verklaart Aegon dat er geen geld van de staatssteun van drie miljard, uit het steunfonds voor de financiële sector, is doorgevloeid naar Seguros Argos.

Bakker langer bij FC Zwolle

Erik Bakker heeft zijn contract bij FC Zwolle met drie jaar verlengd tot medio 2012.

In de zomer van 2007 mocht de 18-jarige Bakker, die uit de jeugdopleiding van de club uit Zwolle komt, tijdens de voorbereiding meetrainen met de selectie om ervaring op te doen. Het bleef daar niet bij, hij tekende toen een contract tot de zomer van 2009. Bakker heeft inmiddels al 55 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan, waarin hij twee keer tot scoren kwam.

Boek: Jane Johnson - De legende van de kapers

Jane Johnson is auteur van meerdere boeken, in de genres historische romantiek, fantasy en jeugd. Voor de fantasyboeken gebruikte ze pseudoniemen, waaronder die van Jude Fisher (Sorcery Rising, Wild Magic en Rose of the World) een vrij bekende is. In het boekenvak heeft ze banen gehad als boekverkoper, uitgever en natuurlijk schrijver. Zo was ze medeverantwoordelijk voor het uitgeven van de boeken van Tolkien, in de jaren '80 en '90 en werkte ze zelfs mee aan de verfilming van diens trilogie. Voor De legende van de kapers, haar meest persoonlijke boek, deed ze uitgebreid research en dat leverde haar meer op dan wat achtergrondinformatie.

Doornbos naar IndyCar

Robert Doornbos gaat racen in de Amerikaanse IndyCar Series. De Rotterdammer is rond met een team en heeft een contract op zak. Dit meldt zijn website.

Gisteren onderging de Rotterdammer in Indianapolis een medisch onderzoek en slaagde voor de crashtest.

Het kampioenschap begint op 5 april in St. Petersburg. Tot die tijd zal Doornbos actief blijven in de A1GP voor het team van Nederland.

Volgende week dinsdag is de officiële presentatie van het nieuwe team van Doornbos.

Bevolking vorig jaar met 81.000 mensen gegroeid

Het aantal inwoners van Nederland is vorig jaar met ruim 81.000 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft gepubliceerd. De groei was in 2007 34.000 personen lager.

De sterkere groei is vooral te danken aan het fors toegenomen aantal immigranten in 2008. Vorig jaar vestigden zich bijna 143.000 mensen in Nederland. Zo'n hoog aantal heeft het CBS nog niet eerder geregistreerd. In de eerste drie kwartalen van 2008 nam vooral het aantal arbeidsmigranten uit Oost-Europa toe. In de laatste drie maanden van 2008 zakte de migratie uit Oost-Europa iets in, maar dat werd gecompenseerd door de komst van mensen uit andere delen van de wereld. Die hoge immigratie was het gevolg van de economische bloei die Nederland in het eerste deel van 2008 doormaakte.

Het aantal mensen dat uit Nederland emigreerde, daalde van 123.000 in 2007 naar 116.000 vorig jaar. Bij de Polen, Roemenen en Bulgaren was een stijging waar te nemen.

Het aantal geboortes steeg vorig jaar in vergelijking met 2007 met ruim drieduizend naar bijna 185.000. Het CBS verwacht dit jaar een daling. In perioden van economische neergang neemt het aantal geboorten in de regel af. Er stierven in 2008 iets meer inwoners dan het jaar daarvoor.

Belgen spelen verkeerd volkslied

De spelers van Slovenië zullen elkaar gisteren bij het spelen van de volksliederen voorafgaand aan de oefeninterland tegen België ongetwijfeld even vreemd hebben aangekeken.

In plaats van het eigen volkslied werd namelijk de nationale hymne van Slowakije gespeeld in de Cristal Arena in Genk. De Slovenen kregen in de rust van het duel alsnog het goede volkslied te horen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

België won de oefeninterland in Limburg met 2-0 dankzij twee treffers van Bayern München-verdediger Daniël van Buyten.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport

Real Madrid wederom rijkste club

Met een omzet van 365,8 miljoen euro over het seizoen 2007/2008 is Real Madrid wederom de rijkste voetbalclub. Manchester United, dat zonder de gedevalueerde pond koploper zou zijn, bezet de tweede plaats met een achterstand van 41 miljoen euro. Op de derde plaats staat FC Barcelona (308,8). Dit blijkt uit de jaarlijkse Football Money League van accountantskantoor Deloitte.

Engeland is hofleverancier met zeven clubs. Duitsland en Italië komen beide vier keer op de lijst voor, twee keer vaker dan Spanje en Frankrijk. Fenerbahçe is de eerste Turkse club in de top twintig sinds de invoering van het klassement twaalf jaar geleden.

Deloitte verwacht dat de clubs weinig hinder zullen ondervinden van de wereldwijde financiële crisis. Dit omdat langdurige televisiecontracten de clubs een stabiele bron van inkomsten garanderen en ze hierdoor bestand zijn tegen verslechtering van het economisch klimaat.

Belgen spelen verkeerd volkslied

De spelers van Slovenië zullen elkaar gisteren bij het spelen van de volksliederen voorafgaand aan de oefeninterland tegen België ongetwijfeld even vreemd hebben aangekeken.

In plaats van het eigen volkslied werd namelijk de nationale hymne van Slowakije gespeeld in de Cristal Arena in Genk. De Slovenen kregen in de rust van het duel alsnog het goede volkslied te horen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

België won de oefeninterland in Limburg met 2-0 dankzij twee treffers van Bayern München-verdediger Daniël van Buyten.

'Feyenoord denkt aan Vorm als opvolger Timmer'

De Telegraaf en het Algemeen Dagblad melden dat Michel Vorm wordt genoemd als opvolger van Henk Timmer bij Feyenoord.

Nadat hij vorig seizoen kampte met een knieblessure, is Vorm nu wel in goeden doen. Hij stond alle 22 competitiewedstrijden bij FC Utrecht in het doel. Bovendien wist hij in tien wedstrijden de nul te houden, iets wat alleen AZ-keeper Sergio Romero deze competitie vaker deed.

De doelman van FC Utrecht leek af te koersen op een contractverlenging, maar club en speler zijn het nog niet eens geworden over de hoogte van de transfersom die in het contract van de doelman moet worden opgenomen. Het huidige contract van Vorm in Utrecht loopt tot medio 2010.

Enschede krijgt eerste interland toegewezen

Enschede zal op 5 september voor het eerst gastheer zijn van een interland van het Nederlands elftal. De Grolsch Veste is op die dag de locatie waar de oefeninterland Nederland - Japan gespeeld zal worden.

De wedstrijd zal overigens vroeg in de middag worden afgewerkt, zodat men in het land van de Rijzende Zon de wedstrijd rechtstreeks kan uitzenden. Vier dagen na deze oefenwedstrijd speelt Oranje in Glasgow de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

De KNVB heeft verder het plan opgevat om van 6 tot 14 oktober een trip naar het Oosten te organiseren. Volgens de Telegraaf wordt er gesproken over interlands in Dubai, Oman, India en/of Iran. Het interlandjaar zou dan met een oefenwedstrijd in eigen land worden afgesloten.

Stormrise zal na release nieuwe map-packs krijgen via DLC

Gisteren was één van de ontwikkelaars van Creative Assembly in Nederland om de locale pers te verblijden met een presentatie van de RTS Stormrise. Tijdens deze presentatie viel de term downloadable content en jawel, ook Stormrise zal na de release nog uitgebreid worden, zeer waarschijnlijk met map packs voor verschillende speelstijlen, maar er is altijd meer mogelijk.

Wat de content exact gaat inhouden en wanneer de packs gaan verschijnen is nog onbekend, omdat er op dit moment alleen nog gewerkt wordt aan de retailversie van de game. Daarna zal de ontwikkelaar pas gaan werken aan nieuwe map packs.

Stormrise moet 27 maart in de winkels liggen en zal verschijnen voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Door een enorme natuurramp wordt de atmosfeer van de aarde verwoest. De overgebleven mensen leven in op een dorre en vrijwel geheel verwoeste planeet en dat eist extreme oplossingen. Hierdoor zijn twee facties ontstaan, de Echelon en de Sai. Hoewel beide beschavingen totaal verschillend zijn, leven ze gewoon naast elkaar. Maar dat kan niet altijd goed gaan en de oorlogen die uitbreken vernietigen wat er over is van de aarde.

Nederland biedt donorhuid aan voor slachtoffers bosbrand

De Huidbank gaat de Australische brandenwondenslachtoffers helpen. De medewerkers bieden niet alleen praktische hulp aan, maar willen ook donorhuid geven voor de behandeling van de slachtoffers. Dat liet de Huidbank, partner van de Nederlandse Brandwonden Stichting, donderdag weten.

Door de branden in Australlië hebben honderden mensen brandwonden opgelopen. De Huidbank kan op korte termijn ruim 500.000 cm2 leveren. Donorhuid geeft een sterke pijnvermindering en functioneert als tijdelijke vervanger van de verbrande eigen huid. De donorhuid vormt een korst, waaronder een snelle groei van nieuwe, eigen huid begint. De ingedroogde korst laat dan los. Daardoor verhindert de kans op extreme littekengroei.

De Australische politie heeft twee mensen opgepakt die verdacht worden van brandstichting. Ze worden verhoord, berichtten Australische media donderdag. Ze riskeren een celstraf van 25 jaar.

De politie arresteerde de twee nadat er meldingen waren binnengekomen dat ze zich verdacht gedroegen in het noorden van de deelstaat Victoria. Door bosbranden die al ongeveer een week het zuidoosten van het land teisteren zijn al zeker 181 mensen omgekomen. Dat aantal stijgt mogelijk tot driehonderd.

Al eerder werden twee personen, een 31-jarige man en een 15-jarige jongen, gearresteerd op verdenking van brandstichting.

Een gebied ter grootte van de provincie Friesland is in de as gelegd. Zeker vijfduizend mensen zijn dakloos geraakt. De Australische premier Kevin Rudd heeft de verwoestende vuurzee als massamoord bestempeld.


Activision kondigt Guitar Hero: Greatest Hits aan

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers meldde president Mike Griffith van Activision Publishing dat er dit jaar nog een nieuwe Guitar Hero uit zal komen naast Guitar Hero: Metallica. De game zal de naam Guitar Hero: Greatest Hits meekrijgen en tracks bevatten van eerdere Guitar Hero-games. De tracks zullen geschikt zijn voor full band-play.

Guitar Hero: Greatest Hits zal dit jaar nog verschijnen op PlayStation 3, Xbox 360 en Wii.

Valverde heeft niets gehoord van het CONI

Alejandro Valverde heeft gezegd dat hij niet is opgeroepen door het Italiaans Olympisch Comité CONI om te verschijnen vanwege vermeend dopinggebruik.

"Ik heb niks gehoord van het CONI," aldus de Spanjaard in een officiële verklaring. "Ik heb van niemand officieel vernomen dat ik op 16 februari voor het CONI moet verschijnen. Echter zal ik voor elk orgaan dat strijdt tegen doping alles willen verklaren om de strijd te winnen tegen de dopinggebruikers."

De Spanjaard ontkent ook dat er tijdens de Tour de France van vorig jaar abnormale waarden zijn gevonden in zijn bloed. "Ik ben verrast en verbaasd over de verhalen rond mijn persoon. Nogmaals bevestig ik dat er tijdens de afgelopen Tour geen verdachte bloedwaarden zijn aangetroffen in mijn bloed."

Wilders ondanks inreisverbod naar Groot-Brittannië

PVV-leider Geert Wilders reist donderdag naar Groot-Brittannië, ook al mag hij het land niet in. Het Tweede Kamerlid trekt zich niets aan van het inreisverbod en wil het laten aankomen op een confrontatie met de Britse autoriteiten.

Hoe ver hij komt, is nog de vraag. De marechaussee op Schiphol zal Wilders naar verwachting niet tegenhouden. De Britse luchtvaartmaatschappij zou echter kunnen besluiten hem niet aan boord van het vliegtuig te laten, omdat het land van bestemming al heeft aangegeven dat Wilders niet welkom is. Andere bronnen stellen dat de maatschappij gewoon een vervoersplicht heeft.

Wilders dient zich bij aankomst op het vliegveld in Londen te melden bij de immigratiedienst waar een definitief besluit over zijn toegang valt. De Britten willen de PVV-leider niet binnen hun grenzen omdat zijn ideeën over moslims en de islam een bedreiging voor de publieke veiligheid zouden zijn.

Wilders gaat naar Londen op uitnodiging van een lid van het Britse Hogerhuis om in het parlementsgebouw zijn anti-Koranfilm Fitna te vertonen. Het Nederlanse kabinet heeft Groot-Brittannië tevergeefs gevraagd het besluit te heroverwegen.

Van Marwijk: "Wel degelijk iets wijzer geworden"

Nederland speelde gisteravond met 1-1 gelijk in en tegen Tunesië. De bondscoach keek na afloop redelijk tevreden terug.

"Ook met een Afrikaanse tegenstander moet je leren omgaan en dat vereist discipline," verklaarde de bondscoach voor de camera van SBS6.

"Dit zijn omstandigheden waarin je slidings kunt verwachten, maar niet direct in deze mate. Toch ben ik wel degelijk iets wijzer geworden. Alleen lag in de eerste helft het baltempo veel te laag. We hadden misschien wel zeventig procent balbezit en daar hebben we weinig mee gedaan. We gaven weliswaar niets weg, maar moesten zelf juist gevaarlijker worden."

Na rust ging het beter met Oranje en kwamen de kansen. "In de tweede helft ging het spel wat sneller en creëerden we ook een aantal mogelijkheden."

Left 4 Dead DLC gratis op zowel PC als Xbox 360

Het was al bekend dat er DLC v oor Left 4 Dead aan zat te komen, nu is dan ook de precieze inhoud bekend, evenals het prijskaartje.

De eerste DLC zal de Survival Pack heten en introduceert een nieuwe game-mode en twee nieuwe Versus-maps. De nieuwe game-mode zal, verrassend genoeg, Survival heten en zal bestaan uit een oneindige golf zombies die zo lang mogelijk overleefd moet worden. De nieuwe Versus-maps zijn zoals verwacht aanpassingen van de Death Toll en Dead Air campagnes.

De DLC zal nog dit voorjaar verschijnen voor het prachtige bedrag van nul euro. De DLC zal zowel voor de PC als voor de Xbox 360 gratis zijn.


Gratis meer van dit!

Hartklachten bij vrouwen vaak niet herkend

Vrouwen die met overgangsklachten bij de huisarts komen, moeten standaard worden onderzocht op hart- en vaatziekten. Dat bepleiten de zorgorganisatie Care For Women en Bart Fauser, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen in de overgang, maar worden vaak niet herkend. In tegenstelling tot mannen komen vrouwen vaak niet bij de huisarts met pijn op de borst, maar met klachten die bij de overgang horen, zoals vermoeidheid.

Na een onderzoek van Care For Women onder 2200 vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar en zonder geschiedenis van hartklachten, blijkt dat zestig procent van deze vrouwen een te hoog cholesterolgehalte, 29 procent een verhoogde bloeddruk en zeven procent een te hoog glucosegehalte heeft. Hoogleraar Fauser en Care for Women roepen de overheid en medisch specialisten op tot een debat. Kennis blijft in universitaire bolwerken hangen, terwijl tachtig procent van alle vrouwen in de overgang een groot risico op hartklachten lopen, stelt Catherine van Heest, directeur van Care for Women. Fauser: "Talloze buitenlandse studies tonen aan dat vrouwen veel vaker dan mannen geen of verkeerde medicatie krijgen. Ook leiden hartklachten bij hen vaker tot beroertes of de dood. Er is geen reden te denken dat dit in Nederland anders is."

 

$30 Miljoen verlies: nVidia blijft positief

nVidia heeft, net zoals veel bedrijven, een zwaar jaar achter de rug. In het fiscale jaar 2009 heeft het bedrijf zelfs een verlies van $30 miljoen geleden. Ondanks tegenvallende cijfers blijft CEO Jen-Hsun Huang positief:

"Although fiscal 2009 was extremely difficult, it was one of our best years of innovation" zei hij. Ook noemde hij "many important advances in graphics processing".

Hij geeft dus toe dat het een zwaar fiscaal jaar was, maar erkende ook het feit dat het een prima jaar qua innovatie en ontwikkeling was.CD: Franz Ferdinand - Tonight

Een jaar of vier/vijf geleden was het sprankelende enthousiasme ook bij mezelf niet weg te slaan over Franz Ferdinand. Al springend en schreeuwend op grasvelden en in concertzalen maakten hordes mensen hun nieuw verworven voor hitsingles als 'Take Me Out', 'Dark of the Matinée' en 'This Fire' toonbaar duidelijk. Op festivals gingen massa's mensen op en neer en werd er luidkeels woord voor woord mee gebruld. De release van You Could Have It So Much Better kreeg een toepasselijke titel mee, want het was op het debuut inderdaad zoveel beter en destijds nog origineel. Maar nu is er na vier jaar wachten(!) dan een opvolger, Tonight: Franz Ferdinand

Schet denkt toch weer aan contractverlenging

Mitchell Schet blijft mogelijk toch bij Feyenoord, dit ondanks zijn aflopende contract.

De 21-jarige aanvaller kwam dit seizoen pas twee keer in actie: tegen FC Volendam (5-0) en Ajax (2-2). Sinds de aanstelling van Leon Vlemmings speelde de Amsterdammer echter nog geen minuut.

De Telegraaf meldt echter dat Schet met de komst van Mario Been weer hoop heeft op meer minuten in het eerste elftal. De twee kennen elkaar nog van de eerdere periode van Been op Rotterdam-Zuid.

Armstrong ziet af van dopingtest

Lance Armstrong zal niet meedoen aan een uitgebreid en onafhankelijk antidopingprogramma met de Amerikaanse expert Don Catlin. De manager van de Amerikaan, Bill Stapleton, heeft gezegd dat het Armstrong te veel geld en tijd kost om het uit te voeren.

De zevenvoudig winnaar van de Tour de France zal zich nu onderwerpen aan het antidopingprogramma van zijn ploeg Astana. Dat staat onder leiding staat van de Deense arts Rasmus Damsgaard.

Toen hij bekend maakte dat hij zijn rentree zou maken in het peloton, liet Armstrong weten dat hij zou gaan samenwerken met Catlin. De Amerikaanse wetenschapper zou Armstrong voortdurend aan dopingcontroles onderwerpen. De resultaten daarvan zouden dan openbaar worden gemaakt.

"We hebben alles gewikt en gewogen, maar zien zo'n berg problemen in de administratie, coördinatie en kosten, dat we het uitgebreide programma van Catlin overhevelen naar Damsgaard", aldus Stapleton.

"Weet niet wat de arbiter aan het doen was"

Het Nederlands elftal had het gisteren zwaar te verduren in Tunis. De spelers van Oranje werden met regelmaat fors aagepakt door de Noord-Afrikanen.

"Wedstrijden hebben altijd nut. Schijnbaar hè," reageerde gelegenheidsaanvoerder André Ooijer ietwat cynisch voor de camera van SBS6. "Ik weet ook niet wat die scheidsrechter aan het doen was. Hij liet het maar gaan, waardoor die tackles steeds feller en harder werden."

"In de eerste helft hebben we er nog wel aardig op gereageerd. Maar na verloop van tijd werd het allemaal wat rommeliger."

Hacker verspreidt vals ontslagbericht over Kuranyi

Kevin Kuranyi is door Schalke 04 uit de selectie gezet. Dat bericht was gisteravond te lezen op de officiële clubwebsite, maar volgens de Nederlandse fanclub is hier niets van waar.

De website van Schalke is gehackt door iemand die vervolgens het valse bericht op de site plaatste. Het digitale huis van de club uit Gelsenkirchen is momenteel niet bereikbaar.

Op FCSchalke.nl meldt de fanclub dat ook zij het doelwit zijn geweest van hack-aanvallen.

Help je kameraden in Halo Wars gameplay-beelden

Microsoft is druk bezig de Halo serie uit te breiden naar andere genres dan alleen shooters. Zo komen er dit jaar twee nieuwe games uit waarvan er één een stealth game is en de andere een Real Time Strategy. Deze laatste is Halo Wars en daar zijn nu nieuwe beelden van opgedoken.

In Halo Wars moet je door gebruik te maken van de verschillende units en voertuigen uit het Halo-universum missies voltooien. Van één van deze missies is beeldmateriaal opgedoken die je hieronder kunt zien.

Real leent 70 miljoen euro voor transfer Ronaldo

Real Madrid gaat een lening afsluiten bij een Spaanse bank, om op die manier komende zomer opnieuw een bod te doen op Cristiano Ronaldo.

De Koninklijke zal bij de bank Santander een slordige 70 miljoen euro gaan lenen, meldt het Spaanse radiostation Cadena Ser. In de Spaanse media wordt al maandenlang beweerd dat de Portugese balvirtuoos naar Real Madrid zal vertrekken, maar in Manchester wordt dat ontkend.

Cadena Ser meldt dat 'Cristiano Ronaldo al een overeenkomst heeft gesloten en komende zomer naar Madrid vertrekt.'

Oranje-beloften winnen simpel van Griekenland

In Oss heeft het beloftenteam van Oranje woensdagavond met 4-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Griekenland.

De wedstrijd in het stadion van Top OSS, dat voor het eerst was uitverkocht, was pas net begonnen toen Nederland al op 1-0 kwam. Middlesbrough-aanvaller Marvin Emnes opende de score. Na rust werd de score uitgebouwd door Joshua John (Sparta) en opnieuw Marvin Emnes. De Grieken deden na een uur spelen iets terug via Andreas Lambropoulos.

In de slotminuut was het aan Vitesse-jongeling Ricky van Wolfswinkel om de 4-1 eindstand op het scorebord te zetten. Hij scoorde vanaf elf meter.

Einde voor Life & Cooking

RTL stopt met het programma Life & Cooking met de altijd goedlachse Irene Moors en Carlo Boszhard. Het programma wordt zwaar gesponsord door Unilever en die ziet het programma niet langer zitten. Het bedrijf en RTL zeggen dat ze op zoek gaan naar 'een voor beide bedrijven aantrekkelijker en relevanter media-initiatief.'

31 mei kun je voor het laatst kijken naar het zondagmiddagprogramma. RTL is met Carlo Boszhard en Irene Moors in gesprek over een nieuwe show. Ook die moet op zondagmiddag komen.

Ken je Life & Cooking niet? Het is een programma waarin het bereiden van een maaltijd centraal staat.

Arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Sudanese president

Rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) hebben besloten een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de Sudanese president Omar al-Bashir. Dat meldt The New York Times op basis van diplomatieke bronnen.

Het is de eerste keer dat het strafhof een zittende president dagvaart. ICC-hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo beschuldigde hem vorig jaar van oorlogsmisdaden en genocide in de West-Sudanese regio Darfur. Nadere gegevens ontbreken vooralsnog. Het ICC in Den Haag was niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens The New York Times hebben de rechters in Den Haag VN-chef Ban Ki-moon al ingelicht. De beslissing van het hof wordt naar verwachting een dezer dagen officieel bekendgemaakt.

Het conflict in Darfur brak in 2003 uit toen rebellen de regering ervan beschuldigden de Arabische nomaden in het gebied te bevoordelen boven de zwarte boerenbevolking. Tussen beide groepen waren al langer spanningen over water en land. De rebellen namen de wapens op. Sudan sloeg keihard terug en zette het regeringsleger in.

Volgens medewerkers van de Verenigde Naties zijn al circa 300.000 mensen omgekomen door het geweld. Zeker 2,5 miljoen Darfuri's sloegen op de vlucht.

Twee brandstichters opgepakt in Australië

De Australische politie heeft twee mensen opgepakt die verdacht worden van brandstichting. Ze worden verhoord, berichtten Australische media vandaag. Ze riskeren een celstraf van 25 jaar.

Door bosbranden die al ongeveer een week het zuidoosten van het land teisteren zijn al zeker 181 mensen omgekomen. Dat aantal stijgt mogelijk tot driehonderd. Al eerder werden twee personen gearresteerd op verdenking van brandstichting. Een gebied ter grootte van de provincie Friesland is in de as gelegd. De Australische premier Kevin Rudd heeft de verwoestende vuurzee als massamoord bestempeld.

Twee brandstichters opgepakt in Australië  (foto: ANP)

Twee communicatiesatellieten botsen in de ruimte

Een Russische en een Amerikaanse communicatiesatelliet zijn dinsdag op 800 kilometer boven Siberië op elkaar gebotst. Het is de eerste keer dat een dergelijke botsing plaatsvindt, berichtte The Washington Post gisteren (lokale tijd) op zijn website op basis van informatie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Door de botsing zijn twee wolken met brokstukken vrijgekomen, die eventueel een gevaar kunnen vormen voor het internationale ruimtestation ISS. Dat bevindt zich op 354 kilometer hoogte. Volgens een NASA-woordvoerder bereidt de organisatie uitwijkmanoeuvres voor. Ook zouden twintig NASA-satellieten mogelijk gevaar lopen.

De commerciële Amerikaanse satelliet werd in 1997 in een baan om de aarde gebracht. De Russische satelliet zou niet meer werken en is in 1993 gelanceerd.

Twee communicatiesatellieten botsen in de ruimte  (foto: ANP)

Nadal moeizaam door, exit Davidenko

Rafael Nadal heeft met moeite de eerste ronde in het ABN World Tennis Tournament in Rotterdam overleefd. De Spaanse nummer één van de wereld had drie sets nodig om langs de Italiaan Simone Bolelli te geraken. De setstanden waren 4-6, 6-2 en 7-5.

Nadal kende in Ahoy' in de eerste set veel fouten en mocht bij de stand 2-2 in die set dan ook zijn service en later de set inleveren. De tweede set vertoonde een ander beeld en bij de stand van 4-2 in het voordeel voor Nadal ging de Spanjaard beter spelen. In de derde set bood Bolelli veel weerwerk, maar op het derde matchpoint voor Nadal moest de Italiaan zich toch gewonnen geven.

De Spanjaard had maar liefst 2,5 uur nodig gehad om Bolelli van zich af te schudden. "Het was zwaar, heel zwaar," aldus Nadal die na afloop van zijn partij beschuit met muisjes kreeg van de speaker die net een zoontje had gekregen. Donderdag speelt de Spanjaard tegen het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov.

Grote verrassing in het toernooi in Rotterdam was het verlies van Nikolai Davidenko. De Rus moest zich met 6-3 en 6-2 gewonnen geven tegen de Fransman Julien Benneteau. Hiermee verdween de nummer drie geplaatst uit het toernooi.

Metal Gear Solid 4 is vanaf maart verkrijgbaar als Platinum

Het is alweer bijna een jaar geleden dat het zeer populaire Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots uitkwam voor de PlayStation 3. De game is op dit moment nog voor de volle prijs te verkrijgen in de winkels, maar vanaf zes maart zal de game als Platinum verkrijgbaar zijn voor 29,95 euro. Heb jij Metal Gear Solid 4 nog niet? Dan heb je nu een goede reden om de game in huis te halen.
Ben je toch nog steeds niet overtuigd of deze game jouw geld waard is? Download dan de demo van PlayStation Network.Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.