TROS bestelt nieuwe reeks Bananasplit

Bananasplit nieuwe stijl is nog maar één keer uitgezonden en nu al heeft de TROS-leiding een tweede reeks besteld van het programma met de verborgen camera. Afgelopen zondag scoorde de show met presentator Frans Bauer 3,1 miljoen kijkers.

Dat is voor de programmamakers een duidelijk signaal dat de doorstart van Bananasplit door de kijkers wordt omarmd. Dat heeft TROS-programmaleider televisie Gerard Baars vandaag gezegd op een reis die de omroep momenteel met zijn leden maakt op een cruiseboot in het Caribisch gebied.

De huidige reeks Bananasplit omvat acht afleveringen. Baars heeft bij tv-producent Global Star een nieuwe reeks besteld en hoopt die volgend jaar in dezelfde periode op de buis te krijgen. Dat is afhankelijk van de netcöordinator en van de vraag of Bauer toehapt.

De volkszanger is aanwezig op de cruiseboot en laat weten dat hij een tweede reeks niet uitsluit. Maar hij wil nog bekijken hoe het draaien van Bananasplit is in te passen in zijn overige werkzaamheden.

"Ik vind het kijkcijfer dat we hebben behaald echt ongelooflijk. Een grotere waardering kan je niet krijgen en ik vind het ook een heel mooi eerbetoon aan Ralph Inbar, die Bananasplit natuurlijk op de kaart heeft gezet. Ik ben al een paar dagen mee op deze TROS-cruise maar ik begrijp van mijn vrouw Mariska dat we thuis al honderden brieven hebben gekregen van mensen die ons feliciteren met het kijkcijfer. Ook komen fans bij ons aan de poort staan om er over te praten. Het is echt een gekkenhuis. We zijn zo blij als kinderen die net een nieuwe fiets hebben gekregen", schetst de artiest.

De TROS wil het genre candidcameraprogramma's, waarop commerciële zenders de laatste tijd het alleenrecht leken te hebben, weer claimen. Daarom is nu al een tweede reeks besteld en wil Baars gedurende de komende zomermaanden de lijn doortrekken door een programma te maken met buitenlandse filmpjes die zijn gemaakt met een verborgen camera. "Ik zou het heerlijk vinden als Frans een aantal jaren dit soort programma's voor ons zou kunnen maken", hoopt de TROS-leidinggevende.