Velvet Assassin krijgt geen vervolg, geen DLC

Het al meerdere malen uitgestelde Velvet Assassin zit er nu dan toch echt aan te komen, en dan is het in games-land al niet meer dan normaal dat er gepraat wordt over mogelijke uitbreidingen of opvolgers. In tegenstelling tot wat er normaal gebeurt is Replay Studios, de developer van de game, niet van plan om verder te gaan waar de game ophoudt.

Dit houdt in dat er geen plannen zijn voor een vervolg en ook geen plannen voor DLC. Als reden wordt gegeven dat Velvet Assassin gebruik maakt van historische figuren en gebeurtenissen en dat men uit respect voor de familie geen nieuwe avonturen wil verzinnen. De developer trekt een mooie parallel met een hypothetisch vervolg op Titanic:

I guess having a sequel would be like making a Titanic 2 where Leonardo Dicaprio and the rest of the dead passengers had survived and created a magical city under the sea.

Wanneer de game precies uitkomt is nog steeds onbekend, wel is duidelijk dat hij het tweede kwartaal van 2009 verwacht wordt op de PC en Xbox 360.


"Uit respect voor de familie geen vervolg..."