The Force Unleashed verkoopt 5,7 miljoen units

Sex sells, maar Star Wars sells ook! Star Wars verkoopt echter niet alleen door de naam, want The Force Unleashed is gewoon een erg goede game die wij met een 78% beloonden. Redenen genoeg om als hoesje vaak over de toonbank te gaan, want The Force Unleashed is maar liefst 5,7 miljoen keer gekocht door consumenten.

Die 5,7 miljoen is wel te danken aan de verschillende versies van The Force Unleashed; het spel kwam namelijk uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC, iPhone, GSM, PlayStation 2, Nintendo DS en PSP. Het jaar 2008 was een goed jaar voor de naam Star Wars. Sinds de lancering van de allereerste Star Wars film is 2008 het beste jaar voor het merk Star Wars geweest.

Ook brak The Force Unleashed een aantal records. Zo ging de game in de eerste vijf dagen maar liefst 1,5 miljoen keer over de toonbank en de Xbox 360-demo van The Force Unleashed was ook een groot succes: meer dan een miljoen keer werd de demo gedownload in de eerste acht dagen. De PS3-demo is op het moment de meest gedownloade demo op het PlayStation Network. Goed nieuws dus voor Star Wars.