Nadal moeizaam door, exit Davidenko

Rafael Nadal heeft met moeite de eerste ronde in het ABN World Tennis Tournament in Rotterdam overleefd. De Spaanse nummer één van de wereld had drie sets nodig om langs de Italiaan Simone Bolelli te geraken. De setstanden waren 4-6, 6-2 en 7-5.

Nadal kende in Ahoy' in de eerste set veel fouten en mocht bij de stand 2-2 in die set dan ook zijn service en later de set inleveren. De tweede set vertoonde een ander beeld en bij de stand van 4-2 in het voordeel voor Nadal ging de Spanjaard beter spelen. In de derde set bood Bolelli veel weerwerk, maar op het derde matchpoint voor Nadal moest de Italiaan zich toch gewonnen geven.

De Spanjaard had maar liefst 2,5 uur nodig gehad om Bolelli van zich af te schudden. "Het was zwaar, heel zwaar," aldus Nadal die na afloop van zijn partij beschuit met muisjes kreeg van de speaker die net een zoontje had gekregen. Donderdag speelt de Spanjaard tegen het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov.

Grote verrassing in het toernooi in Rotterdam was het verlies van Nikolai Davidenko. De Rus moest zich met 6-3 en 6-2 gewonnen geven tegen de Fransman Julien Benneteau. Hiermee verdween de nummer drie geplaatst uit het toernooi.