Nieveld schrikt van eigen fout

Sjors (Sj0rSz)
Norichio Nieveld heeft met een slecht gevoel naar de beelden van zijn overtreding op Koen van der Laak gekeken. Tijdens het duel tussen Feyenoord en FC Groningen (0-0) maakte de jonge middenvelder een charge zijn tegenstander, wat hem een directe rode kaart opleverde.

"Ik schrok van hoe het er uit zag. Het was zeker niet mijn bedoeling om hem te blesseren, maar ik moet toegeven dat ik er te onbesuisd in ging. Die rode kaart was gewoon terecht, dat heeft iedereen denk ik wel kunnen zien," liet Nieveld in een reactie weten. "Of ik Van de Laak nog heb gebeld? Nee, dat niet. En nee, dat ga ik ook niet doen. Het is gebeurd, streep eronder."

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft inmiddels bepaald dat Nieveld vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, niet in actie mag komen. Hierdoor moet hij in elk geval de Klassieker tegen Ajax, die voor zondag op de rol staat, missen. "Dat besef kwam direct na de wedstrijd tegen Groningen. Dat maakte het wel een beetje extra zuur voor me, al was het natuurlijk net zo erg geweest als er zondag een andere wedstrijd op het programma had gestaan."

Toch ziet Nieveld ook in dat hij niets meer aan de situatie kan veranderen. "Het ging net zo lekker met me. Ik voel vertrouwen van deze trainer, ik stond toch maar mooi drie keer achter elkaar in de basis. Nu moet ik weer even geduld hebben; het is niet anders."