[Upd] Ticket van Geert Wilders is gecanceld

Redactie

Het ticket waarmee PVV-leider Geert Wilders naar Groot-Brittannië wilde vliegen is gecanceld. Dat meldt de website Geenstijl. De luchtvaartmaatschappij British Midlands heeft volgens de website besloten Wilders te weigeren aan boord van het vliegtuig, omdat het land van bestemming al aan heeft gegeven dat de passagier niet welkom is.

Wilders zou donderdag op uitnodiging van een lid van het Britse Hogerhuis de anti-Koranfilm Fitna vertonen in het parlementsgebouw. Volgens de Britse regering vormt Wilders vanwege zijn ideeën over de islam en moslims echter een bedreiging voor de publieke veiligheid en is hij daarom niet welkom. ‘Groot-Brittannië offert de vrijheid van meningsuiting op’ aldus Wilders.

Het Kamerlid besloot toch op het vliegtuig te stappen. ‘We zullen wel zien of ze me in de boeien slaan’ zei hij. De vliegtuigmaatschappij stak daar vanochtend een stokje voor.

Update 12.30
Wilders is inmiddels gesignaleerd op Schiphol. Volgens de Britse douane is de kans groot dat Wilders het vliegtuig wel in komt, maar Groot-Brittannië niet. Hij zal dan met de eerst volgende vlucht terugkeren naar Nederland.

Update 13.30
Wilders is door de laatste ticketcontrole heen en in een aparte auto onderweg naar het gereedstaande vliegtuig. Hij zal dus definitief meevliegen met de vlucht.

Update 13.40
En weg is ie.