Mosley: "Kosten superlicentie niet extreem hoog"

FIA-president Max Mosley heeft de Formule 1-coureurs duidelijk gemaakt dat de kosten voor een superlicentie niet extreem hoog zijn. De Brit wijst er op dat de coureurs genoeg verdienen en dat de veiligheid in de sport verbeterd is. De coureurs kwamen in opstand nadat in 2008 de tarieven flink gestegen waren.

Vorige week meldde de Grand Prix Drivers' Association dat de coureurs niet als inkomstenbron voor de FIA gebruikt zouden mogen worden. Mosley meldde in een reactie aan de coureurs dat hij niet kon bekijken of een rijder financiële problemen had door het in eigendom hebben van een superlicentie. Dat zou de Brit alleen kunnen als hij inzicht in hun inkomsten patroon zou krijgen.

Mochten coureurs problemen met het beleid hebben, dan kunnen ze in andere raceklasses gaan rijden. "Naast de Formule 1 zijn er nog veel raceklasses waarin rijders een goede boterham kunnen verdienen. De kosten voor de licenties in die raceklasses zijn bescheiden. Hierdoor heeft een coureur die niet wil of kan betalen voor de superlicentie veel alternatieven," aldus Mosley.

"De rijders in de Formule 1 behoren tot de best betaalde motorsporterrijders, waardoor het niet vreemd is om ze een van de belasting aftrekbare bijdrage te laten betalen voor de veiligheid en het runnen van de sport waarvan ze zoveel profiteren."

Mosley stelde verder dat de verhogingen in de toekomst overeen zouden komen met de inflatie die dat jaar zich voor zou doen.