Gordon heeft genoeg van zijn imago

Gordon denkt dat een realitysoap helpt om een andere kant van zichzelf te laten zien. "De Gordon uit Over de Vloer ben ik helemaal niet. Dat was een beetje een act", vertelt hij in homoglossy Winq, waarvan hij deze maand eenmalig hoofdredacteur is. "Een realitysoap zou een antwoord geven op veel vragen." De 40-jarige zanger heeft nog geen aanbieding op zak van een tv-zender.

De afgelopen maanden kreeg Gordon veel kritiek over zich heen in diverse media. Zo nam Gerard Joling onlangs afscheid van de Toppers na meermaals in de clinch te hebben gelegen met Gordon. In oktober maakte hij ruzie met RTL, waardoor een gepland optreden in Million Dollar Wedding van de zanger op het laatste moment niet doorging. Mede daarom wil hij graag aan Nederland laten zien wie hij werkelijk is. "Ik wil verschoond zijn van alle aantijgingen. Ik denk dat mensen dan beter begrijpen waarom ik doe wat ik doe", legt hij uit.

Vanaf februari is Gordon te zien in de realitysoap De Toppers op weg naar Moskou, waarin René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon gevolgd worden in de weken voorafgaand aan het Songfestival. In een soap die enkel en alleen over het leven van Gordon gaat, zou de zanger kunnen laten wie de echte Gordon is. Of deze realitysoap er nu wel of niet komt, de Topper wil zijn ware gezicht tonen. Daarom verschijnt volgend jaar een boek over zichzelf. Het boek wordt volgens Gordon geen brave biografie. "Ik kom met een boek met nogal wat schokkende details..."