[Update]LittleBigMetalGear volgende week in de PSN-Store

J (SocialDisorder)
Update 10.12
Er is nu iets meer bekend over het levelpack. Deze zal nog een vijfde kostuum bevatten waarmee je je Sackboy kan omtoveren in een Gurlokovich soldaat. Daarnaast waren de aantallen een beetje verloren gegaan in de vertaling vanuit het Japans. Er zitten 72 stickers, twaalf nieuwe materialen, achttien nieuwe objecten en tien nieuwe decoraties in het pack. Op muzikaal gebied zit er één achtergronddeuntje in, drie interactieve geluiden en een nieuw geluidsobject in Metal Gear-thema.
Er zullen ook nieuwe gevaren opduiken voor de Sackboys. Zo zal er een gevaarobject genaamd 'Plasmaball' in het pack zitten en een gadget met de titel 'Lasersight'. Daarnaast zal er ook een zoeklicht in het pack geleverd worden.
Grootste toevoeging is wel de paintgun (in de game Paintinator genoemd) en de paintswitch. Met de paintgun kun je vijanden vanaf een veilige afstand afschieten en met de paintswitch kun je voorwerpen op laten blazen als er voldoende verf op geschoten is.

Om de levels uit het Metal Gear-levelpack te kunnen spelen hoef je het pack niet te kopen. Je zal dan wel een speler moeten zoeken die het pack wel in z'n bezit heeft om het te kunnen spelen. Zelfgemaakte levels die gemaakt zijn met het Metal Gear-levelpack kunnen wel door iedereen gespeeld worden.

Op 23 december zijn zowel het costumepack als het levelpack te downloaden vanuit de Amerikaanse PSN-Store. Voor de kostuums zul je $1,99 kwijt zijn per stuk of $5,99 voor het hele pakket. Het levelpack zal voor $5,99 naar je harddisk gekopieerd worden.
Gezien de Amerikaanse en Japanse releasedates is het niet ondenkbaar dat een Europese release ook ergens volgende week te verwachten is.

Oorspronkelijk bericht
LittleBigPlanet is een platformgame waarbij je zelf ook levels kan maken. De hoofdrolspeler Sackboy heeft een dermate hoog knuffelgehalte dat hij ook de harten van diverse developers heeft gestolen. Zo zagen we al Killzone 2-, Resistance 2-, Locoroco 2 en MotorStorm-kostuums voorbij komen en nu is het ook de beurt aan Solid Snake en z'n vrinden om in LittleBigPlanet te verschijnen.



Naast een costumepack, bestaande uit Solid Snake, Raiden, Meryl en Mantis, verschijnt er ook een levelpack met daarin vijf levels, drie verse achtergrondmuziekjes, 60 stickers, tien nieuwe voorwerpen, tien versieringen, tien materialen en een paintballgeweer. Beide packs zullen op 25 december in de Japanse PlayStation Store verschijnen. De vier kostuums kosten samen 600 Yen of 200 Yen per stuk. Het levelpack zal 800 Yen gaan kosten. Wanneer deze twee packs in de Europese Store te vinden zullen zijn is vooralsnog onbekend.




Behalve nieuwe items voor je eigen creaties zal het levelpack ook een set nieuwe Trophies met zich meebrengen. Hieronder zie je een overzicht daarvan:

QuickFire Artiste
Fire 40 paintballs in under 5 seconds

Rexecutioner
Destroy the Metal Gear REX boss

Ace Act 3 and Act 4
Ace Act 3: The Mission and Act 4: The Level Factory

Ace Act 5: The Boss
Ace Act 5: The Boss

Paint Splurge
Fire 5,000 paintballs

Diamond Hunter
Destroy the 5 hidden target diamonds in Act 4: The Level Factory

Thrifty Painter
Complete Act 3: The Mission firing less than 125 paintballs

METAL GEAR SOLID® Booty Master
Collect all of the METAL GEAR SOLID® prize bubbles

Paint Sharer
Publish a level containing the METAL GEAR SOLID® Paintinator Powerup

Virtual Survivor
Achieve a score of 3,750 in the VR Survival Challenge

Speedy Rexecutioner
Destroy the Metal Gear REX boss in under 2 mins 30 seconds