Donk en Agustien willen in Engeland blijven

Olga (Nuongirl)
Kemy Agustien en Ryan Donk zijn allebei niet bezig met een terugkeer naar AZ. Sinds deze zomer komt Agustien op huurbasis uit voor Birmingham City, terwijl Donk akkoord ging met een verhuur aan West Bromwich Albion. Na dit seizoen wil het duo het liefst in Engeland blijven.

Afgelopen zomer vertrok Donk, net als Gianni Zuiverloon, naar West Bromwich Albion. "Er was voor mij weinig perspectief bij AZ. Ik had vorig seizoen de laatste vier, vijf maanden al op de bank gezeten en daar dreigde het opnieuw op uit te draaien. Via Gianni en mijn zaakwaarnemer is het vervolgens snel gegaan. Ik hoefde niet te twijfelen. Ik bedoel: dit is de Premier League. Hier wil iedereen spelen," aldus Donk die ondanks een goed start als basisspeler inmiddels bankzitter is. Toch wil de 22-jarige verdediger van een terugkeer naar AZ niets weten. "Het liefst blijf ik hier. Met AZ ben ik niet bezig."

Zo denkt ook Agustien erover. "De sfeer is prachtig. Ons stadion staat midden in de wijk, het publiek leeft heel erg mee. Handtekeningen uitdelen, voor en na de wedstrijd. Ik geniet met volle teugen. In Nederland werd er veel gehamerd op discipline en men heel kritisch. Hier is het relaxed. Heb je een petje op? Rijd je een dure auto? Ze vinden het prima. In Nederland beginnen ze dan meteen te zeuren," aldus Agustien die zei dat hij ook had kunnen spelen in de Premier League. "Ik had Premier League kunnen spelen, maar ik wil niet tegen degradatie knokken. Liever met Birmingham promoveren en dán het hoogste niveau ontdekken. Dan heb ik er al een jaar in Engeland op zitten en hoop ik dat het gemakkelijker gaat. Birmingham heeft een optie tot koop voor drie seizoenen, dus ik hoop dat ze me hier willen houden. Voorlopig hoef ik niet terug naar Nederland."