3FM dj's laten zich weer opsluiten

Als minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking vandaag de deur van het Glazen Huis op slot heeft gedraaid, is 3FM Serious Request officieel begonnen. De dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering verblijven de komende zes dagen in het huis in Breda. Ze mogen niet eten en maken onafgebroken radio. Met de actie willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor vluchtelingen wereldwijd.

Dit jaar wordt de actie die 3FM organiseert in samenwerking met het Rode Kruis voor de vijfde keer gehouden. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Den Haag stond, werd er 5,3 miljoen euro opgehaald. Het goede doel was toen schoon drinkwater overal ter wereld.

Luisteraars kunnen tegen betaling hun favoriete plaatjes aanvragen. Ook is er een veilingsite met onder meer allemaal artikelen van artiesten, zoals gouden platen, gesigneerde posters en cd's en T-shirts. Het hoogtepunt van de veiling is een huwelijk in het Glazen Huis. 'Mister All You Need is Love' Robert ten Brink gaat het stel dat het meeste geld biedt in de echt verbinden. Het huwelijk wordt op dinsdag 23 december voltrokken.

3FM Serious Request gestart in Glazen Huis  (foto: ANP)