KNVB straft rouwend WHC

Zaterdaghoofdklasser WHC uit Wezep is door de KNVB gestraft omdat de club op 29 november weigerde te spelen bij Harkemase Boys. Eerder die week was de partner van een selectiespeler overleden.

De rouwende selectie wenste niet te spelen, maar vond geen luisterend oor bij de KNVB. De bond oordeelde dat uitstel volgens de reglementen niet mogelijk was en weigerde de wedstrijd te verzetten. Hierop besloot WHC niet naar Harkema af te reizen. Thuisploeg Harkemase Boys had alle begrip voor dit besluit en kwam ook niet opdagen voor de aftrap.

De bond hoefde volgens de KNVB-reglementen inderdaad geen uitstel te geven, maar in diezelfde reglementen staat ook dat een districtsbestuur altijd een uitzondering mag maken. De club uit Wezep moet nu duizend euro boete betalen, waarvan vijfhonderd euro voorwaardelijk met een proeftijd voor twee jaar. WHC weet nog niet of het tegen de straf in beroep gaat.

Overigens bestrafte de bond eerder dit seizoen zowel het eerste als tweede elftal van Kennemerland, nadat die hadden geweigerd te voetballen op de dag dat de moeder van de hoofdtrainer en assistent-trainer werd begraven. Deze ploegen kregen zelfs twee punten in mindering.