Leer beter je armen en je lul bewegen

Jan (Bakoenin)

Ik weet niet wie er mee begonnen is, maar Nordic Walking is een ware hype geworden.
Wat zijn dat voor idioten die een cursus Nordic Walking gaan volgen?
Een cursus van zestig euro voor vier lessen van anderhalf uur en dat is dan alleen de beginners cursus.
Hoezo beginners?
Je loopt met twee lange skistokken met lussen er aan. Wat valt er in Godsnaam in vier keer anderhalf uur uit te leggen dat niet in twee minuten kan? En wat kan er nog meer uitgelegd worden voor gevorderden?
Dan moet je toch allejezus veel fantasie hebben om dat te verzinnen!
Je hebt ook nog verschillende soorten cursussen.

De beginners cursus sportief niveau
De beginners cursus recreatief niveau. Dus dan mag je wat langzamer lopen.
Nordic Walking Plus???
Nordic Walking voor gevorderden. Dus dan moet je al wel een tijdje kunnen lopen zeker?
En zelfs daarbuiten nog privé cursussen. Dan hoef je niet met andere imbecielen te lopen en leer je het uitstekend omdat je de leraar of lerares voor je alleen hebt.
Stokken moet je trouwens na de eerste les huren. Of zelf kopen voor bijna vijftig euro.
Hotels spelen er op in. Je kunt in Drenthe Nordic wandelingen langs de hunebedden maken.   
Je verblijft twee nachten in een Golden Tulip hotel en moet dan wel op eigen gelegenheid naar het grootste hunebed lopen, daar maak je dan kennis met Nordic Walking en na de cursus loop je dan langs de grafheuvels en andere hunebedden. Natuurlijk kan het allemaal goedkoper als je gewoon zo’n hotel boekt en een normale wandeling maakt lang die stenen, maar daar denken die domme Nordic Walkers niet aan.

Ik zie er wel eens een paar lopen en ik weet niet wat ze op die cursus leren, maar die stokken bungelen er een beetje achteraan en zitten meer in de weg dan dat ze er gemak van hebben. Ik loop zonder stokken tenminste altijd sneller. Maar misschien zijn het wel allemaal beginners.
En natuurlijk is er Nordic kleding want de hele middenstand wil natuurlijk een graantje meepikken.

Maar nu heb ik zelf eindelijk een ander gat in de markt gevonden.
Ik ga een cursus afslaan geven.
Ik zie jullie fronsen. Afslaan? Iedereen weet toch dat je dan je hand moet uitsteken? OK ik weet wel dat bijna niemand dat meer doet en dat ook automobilisten er steeds meer moeite mee hebben om richting aan te geven, maar dat is misschien meer iets voor de scholen, het CBR en de autorijscholen
Nee beste mensen. Ik heb het over het afslaan van je lul!
Ik kijk wel eens om me heen in het mannentoilet en alle mannen doen het. Logisch, want niemand wil gele vlekken op zijn onderbroek krijgen. Dus staan ze allemaal vrolijk met hun pik te zwaaien boven de pot.
Maar wat denk je dat er gebeurt?
Er zijn vast brillen waarmee je pisvlekken op kleding kunt zien. Door de warmte bijvoorbeeld. Die vlekken moet dan een bepaalde kleur krijgen door zo’n bril.
Ik denk dat je je rot schrikt als je door zo’n bril naar de broeken van de mannen kijkt. Waar denk je dat de druppels die je zo fanatiek af staat te slaan naar toe gaan? In de pot? Dacht het niet.
Als je met een brandslang staat te zwaaien, dan gaat het water toch ook niet in één richting?
Daarom deze cursus.

Wat heb ik de mensen te bieden?

1. Een cursus afslaan voor beginners.
De meeste mannen slaan maar wat in het rond met hun Jan. Dat kan beter.
Wanneer je de hand om de Jan heen legt en langzaam naar voren schuift, dan stroop je als het ware de druppels vanaf je Jan in je hand. Je moet dan natuurlijk nog wel even je handen wassen.
Dit is slechts één van de vele methodes die in deze cursus aan bod komen.

2. Een cursus afslaan recreatief.
In deze cursus mag je alles wat langzamer doen dan in de gewone cursus voor beginners. Dat geeft bovendien vaak een heel fijn gevoel.

3. Een cursus afslaan plus.
Dat varieert van het vragen van hulp bij het afslaan tot afslaan samen met andere handelingen waarover we nu niet zullen uitweiden.

4. Een cursus afslaan voor gevorderden.
Een voorbeeld: Een been wordt opgetild en een arm wordt naar achteren gedaan en achterlangs het opgetilde been naar de Jan gebracht, zo begint men het afslaan dat men in de beginnerscursus heeft geleerd.

5. Privé lessen. Die doet mijn vrouw.

De normale lessen 1 tot en met 4 kosten honderd euro per uur. Voor het materiaal dient men zelf te zorgen.
Er komen binnenkort trouwens wel door mij vervaardigde aflsahoezen in de handel die al voor twintig euro te krijgen zullen zijn. Die hebben het voordeel dat je je handen niet meer hoeft te wassen en dat is tijdwinst en iedereen weet dat tijd geld is, dus zo spaar je geld uit.
Bovendien is het ook in andere opzichten veel hygiënischer.
Kijk maar eens in een supermarkt bij de blokjes kaas en worst waar iedereen met zijn handen aan zit. Het enige dat dan nog niet voorkomen wordt, is het hoesten over de blokjes kaas en worst zodat er van die kleine druppeltjes slijm aan komen te zitten die je met het blote oog niet kunt zien.
De privé lessen zijn uiteraard wat duurder. Deze zijn vierhonderd euro per uur, maar daarvoor krijg je dan wel een zeer persoonlijke behandeling.

Het zal duidelijk zijn dat de cursus in de huidige vorm alleen voor mannen is, maar ik ben nog bezig met een studie van het urineren van vrouwen om te zien of dat wel allemaal gebeurt zonder de kleding te bevuilen. Vooral als de vrouwen in het bos of in de struiken moeten zitten, valt er denk ik nog wel wat te verbeteren.
Vrouwen die mij willen helpen bij mijn studie, kunnen zich uiteraard via de mail bij me melden. Alles zal zeer discreet worden onderzocht en de film die ik er van maak met mijn digitale camera is strikt voor studiemateriaal.
Ik ga ook aan de hand van al mijn bevindingen een boek uit brengen dat ik natuurlijk zal komen uitleggen in “De Wereld Draait Door.”
Ik hoop alle lezers binnenkort in de cursus te kunnen begroeten.