Zonder slipje aan het front

Driek (DriekOplopers)

Even met Stichting ProGay gebeld: “Goedenavond, Driek Oplopers hier. Zeg, is Frank van Dalen in de buurt?” Snel werd ik door de regelnicht doorverbonden met Frank van Dalen. “Haai Frank, zeg, heb je eventjes een ogenblikje voor me?” Flirterig gaf de directeur mij te verstaan dat hij voor mij altijd wel een gaatje had. Maar de stemming sloeg om, toen ik hem meldde dat ik zijn homoseksuele kerststal volkomen belachelijk vind: “Wat is dat voor gelul, met die roze kerststal van je? Twee Jozefs en twee Maria’s? Een regelrechte aanfluiting, waarmee je geen enkele homo of pot een dienst bewijst. Flikker toch op met die onzin…”

In het algemeen sta ik positief tegenover de bevordering van rechten voor homo’s, en volg ik de wandaden van allerlei Godsdienstwaanzinnigen met argusogen. Maar dit keer kán ik niet anders dan die boze Johan Quist van Grefo Anders volkomen gelijk geven. In de Bijbel wordt soms gesproken van twee mannen, zoals de broers Jacob en Ezau,  of van twee vrouwen, denk daarbij aan Lea en Rachel. En in veel gevallen is er sprake van één man en één vrouw: Zacharias en Elisabeth of natuurlijk Jozef en Maria. Dus een Kerststal met daarin twee mannen, of twee vrouwen, of twee mannen én twee vrouwen is niets anders dan een volstrekt belachelijke klucht. Een wanvertoning. En wie beelden die wijzen uit het Oosten trouwens uit? De beroemde drag queens Miss Windy Mills, Miss Teddy en Zsa Zsa Gaybar? Hoe dan ook, die homo- en lesbo-kerststal is een bespottelijke provocatie van wat in de Bijbel staat.

Ook een bespottelijke provocatie was natuurlijk de actie van een scholier met het verstand van een krent, die het nodig vond, met zijn puberpikkie tegen de Taj Mahal aan te kloppen en de stoere plaatjes op internet te zetten. Moeten we als Nederlander nog trots zijn op onze taal? Het feit dat deze actie tot gevolg heeft dat het werkwoord “swaffelen” is gekozen tot Woord van het Jaar, is diep treurig. Als Nederlander in het buitenland word je nogal eens geconfronteerd met het door de inheemse bevolking noemen van begrippen als “Marco van Basten” of “Poldermodel”. Maar straks worden we in Dubai, Manilla en New York in ons gezicht uitgelachen door kerels die hun lul tevoorschijn halen en daarmee onder het zingen van de plaatselijke carnavalskraker “Do The Swaffle” tegen de meegesleepte bagage tikken. We schrijven wereldgeschiedenis: in de Verenigde Naties worden we weliswaar de zaal uit gehoond, maar het voorzitterschap van de NAVO blijft wél eeuwig in Nederlandse handen, omdat de vijand de hele tijd bulderend in de lach schiet, in plaats van naar de wapens te grijpen…

Ook ík denk bij het zien van een Nederlandse militair trouwens niet in de eerste plaats aan een geweer of een kanon. Hollandse soldates konden al een hele tijd geen ondergoed bestellen. Slips, bh’s en strings in camouflagekleuren waren in de legercatalogus niet te vinden. Gruizige korporaals fantaseerden naar hartelust over vrouwelijke collega’s met hun blote billen in schurende gevechtspakken. En u weet, dat het voor de hygiëne van groot belang is, regelmatig “van onderen” iets schoons aan te trekken. De Nederlandse soldates, zonder slipje aan het front,  zijn dus al een hele tijd de belichaming van het begrip “vuile oorlog”. Maar het probleem is opgelost: voortaan staan in het kledingmagazijn op de kazerne ook dozen legergroene strings, damesonderbroeken en stevige granaatbestendige bh’s.

Iets minder stevige bh’s worden gedragen in de prostitutiebranche. Peperduur ondergoed. Kost een paar centen, maar dan heb je ook niets. Daarom mogen de meisjes van plezier 20 procent van hun omzet van de belasting aftrekken. De reden is dat de meisjes naar het oordeel van de fiscus dat ondergoed alleen maar bij hun werk aan hebben. Snap ik niets van. Want als het goed is, hebben ze dat ondergoed het grootste deel van de werktijd juist niet aan. Rare jongens, die belastinginspecteurs. En helemaal bespottelijk is het, dat een hoer haar stoute ondergoed wél, maar een klassiek musicus zijn smoking níet mag aftrekken. Want de eerste violist van het Drachtster Symfonieorkest kan die kleding ook buiten werktijd dragen. O, en geldt dat dan niet voor zijn echtgenote, die bijklust in Huize Chantal in Heerenveen? Misschien moet de Tweede Kamer zich eens buigen over wat betere belastingwetgeving. Doen ze ook eens wat nuttigs.

Want reken maar dat politiek Den Haag zich met een hoop flauwekul bezig houdt. Zoals urenlang geneuzel over het onderbrengen bij de lagere overheden van de regelgeving voor honden op de openbare weg, ofzoiets. De PvdA maakte het in die discussie wel héél erg bont. Kamerlid Harm Waalkens wil dat álle honden áltijd gemuilkorfd over straat moeten. Daar zijn ze echt gek op bij de PvdA. Muilkorven. En niet alleen van honden. Ook de gemuilkorfde columnist is zoals wij weten de natte droom van menig sociaal-democraat…