Van Basten tevreden met loting

Sven (Svensational)
Marco van Basten is tevreden met de loting van de derde ronde van de UEFA Cup. Ajax komt daarin uit tegen het Italiaanse Fiorentina, dat in de Champions League in een poule met Bayern München, Olympique Lyon en Steaua Boekarest als derde eindigde.

"Ik heb natuurlijk wel wat met Italië. Fiorentina is een mooie club en beschikt momenteel over een elftal met behoorlijk veel ervaring," aldus Van Basten die in het verleden in dienst van AC Milan meerdere malen tegen Fiorentina heeft gespeeld. "Ik denk dat wij zeker kansen hebben om door te gaan. Als je van HSV kan winnen, kan je ook van Fiorentina winnen. Die ploegen zijn qua niveau met elkaar te vergelijken."

Vorig seizoen trof Fiorentina ook een Nederlandse tegenstander. Eerst wist het FC Groningen uit te schakelen, later zorgde het ervoor dat PSV niet verder kon bekeren. De ploeg uit Florence werd uiteindelijk. in de halve finale na twee doelpuntloze gelijke spelen, via penalty's uitgeschakeld door Glasgow Rangers.

Mocht Ajax de Italianen weten te verslaan, dan komt het in de volgende ronde uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Olympique Marseille en FC Twente.