Nederland enthousiaster dan België voor WK2018

Ermin (TheClown1)
Het zijn vooral de Walen en de Nederlanders die enthousiast over het organiseren van het WK in 2018. Bijna zestig procent van de Belgen lijkt er wel iets voor te voelen maar daar is een maar een kleine percentage Vlamingen bij.

Toch is projectleider Alain Courtois tevreden met de resultaten van de enquête van onderzoeksbureau Profacts.

"Ik ben bijzonder blij met dit resultaat", zegt Courtois in Het Nieuwsblad. "Een jaar geleden lachte iedereen nog met ons toen we zeiden dat we het WK wilden organiseren in 2018."

"In België, toch een land met verschillende culturen, is het niet evident om de mensen allemaal samen achter een evenement zoals dit te krijgen."

In Nederland is zelfs 75 procent voor de kandidatuur. "Dat verbaast me niet", reageert Courtois. "De Nederlanders krijgen ook duizenden mensen in Basel voor een voetbalmatch en kleuren een heel stadion oranje voor een wedstrijd."

"Daar zet iedereen zich sneller achter een dergelijk project. In België beginnen we in december aan een nieuw luik van onze mediacampagne. Dat zal helpen om onze score nog hoger te krijgen."

Opvallend is ook het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen staat 55 procent achter het project en in Wallonië liefst 65 procent.