'Doornbos en Viso naar HVM Racing'

Het is nog altijd een gerucht, maar wel afkomstig van misschien wel de bekendste IndyCars-verslaggever Curt Cavin. Op zijn blog staat te lezen dat hij een e-mail had gekregen van coureur E.J. Viso over dat hij en Robert Doornbos bij IndyCar-team HVM Racing gaan rijden in 2009.

Daarmee zou HVM-eigenaar Keith Higgens een team krijgen met twee wagens. Dat Viso zou rijden is geen verrassing, aangezien zowel Wiggins als Viso bij de laatste race van het seizoen in Chicago hadden gezegd dat dit zou gaan gebeuren. Alleen wilde Viso het toen nog niet officieel vastleggen om zijn opties nog te verkennen, maar blijkbaar zat er niet meer in voor hem. Ernesto Viso werd achttiende in het rookieklassement en hij miste een race in Nashville door ziekte. Zijn beste finish was een vierde plek in St. Petersburg.

Doornbos reed eerder voor HVM Racing toen het team uitkwam in de Champ Car World Series in 2007 als Minardi Team USA. De Nederlander kende het meest succesvolle debuut sinds Nigel Mansell in 1993 door in de eerste race van het seizoen 2007, de Grand Prix van Las Vegas, als tweede te eindigen op het podium.

Maar HVM Racing heeft zijn rijders tot op heden nog niet bevestigd. En de gehoopte rookietest voor Doornbos lijkt nog altijd niet het plan te zijn van welk ICS-team dan ook. Al had tevens Newman/Haas/Lanigan wel belangstelling voor de Nederlandse coureur.