Atletico vreest voor doden in Marseille

De angst regeert bij Atletico Madrid. Op 9 december speelt de ploeg in Marseille haar laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Het duel is beladen, want het eerste treffen tussen de twee ploegen liep behoorlijk uit de hand.

Op 1 oktober ontstonden er hevige rellen tussen aanhangers van Atletico Madrid en Olympique Marseille. Een van de aanhangers van de Fransen, de Spanjaard Santos Mirasierra, zit nog steeds vast. De zaak tegen de hooligan dient op 3 december. Het Openbaar Ministerie in Spanje eiste acht jaar tegen de voetbalfan wegens openbare ordeverstoring en het aanvallen van een politieagent. Het bestuur van Atletico is bang voor zware represailles als Miasierra daadwerkelijk wordt veroordeeld.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws hebben de Spanjaarden de laatste dagen 'honderden dreigmails' ontvangen. 'We raden onze aanhang aan niet naar Frankrijk te reizen, want we kunnen de veiligheid niet garanderen. Onze bezorgdheid gaat ook uit naar de Spaanse journalisten en onze bestuursleden. Hopelijk moeten ze ginds hun leven niet op het spel zetten. We vragen de UEFA dan ook om hulp.' Ook zouden verschillende websites hebben aangezet tot rellen als de fan wordt veroordeeld.

Atletico Madrid heeft afgelopen woensdag met de UEFA om de tafel gezeten om een reeks maatregelen te treffen.


Atletico vreest voor doden in Marseille  (foto: DAG)