Arrestant te dik om uit de auto te stappen

Redactie

Politiewagens schieten van links naar rechts over de weg. De dronken verdachte kijkt vluchtig in zijn spiegels, terwijl hij probeert te bedenken hoe de politie af te schudden. Die ene blik naar achteren zorgt echter voor het einde van zijn ontsnapping, want hij slipt en knalt bovenop een verkeersbord. Toegesnelde agenten trekken hun wapen en dwingen hem uit de auto te stappen. 'Dat kan ik niet!,' schreeuwt de verdachte terug. 'Stap uit of geweld zal worden gebruikt!' De verdachte roept nogmaals, maar nu mét zijn reden: 'Ik ben te dik en kan er daarom niet uit!'

Zo verliep volgens Damien Hannigan zijn arrestatie in april na een achtervolging in het Australische Brisbane.

De politie heeft echter een ander verhaal. Volgens de aanwezige agenten moesten ze Damien met geweld uit zijn auto trekken, waarbij hij de dienders had uitgescholden en zich had verzet tegen zijn arrestatie. Er moest zelfs pepperspray worden gebruikt om de 42-jarige man rustig te krijgen.

De rechter geloofde het verhaal van de agenten, ondanks dat er daadwerkelijk drie dienders nodig waren om Damien uit zijn auto te tillen. De obese australiër kreeg 18 maanden cel en drie jaar rijontzegging voor dronkenschap, verzet bij arrestatie, gevaarlijk rijgedrag, weigeren van een blaastest en op de vlucht staan voor de politie.


Arrestant te dik om uit de auto te stappen  (foto: DAG)