Miss Nederland paradeert in bikini onder skipak

Tijdens de finale van de verkiezing van Miss Nederland, morgenavond in Hilversum, hoeven de provinciemissen niet in badmode te paraderen. Daarentegen lopen de dames in skipakken over de catwalk, waaronder ze dan een bikinitopje tonen.

"We willen af van het imago bikini's en hoge hakken, dat is zeer vrouwonvriendelijk op een podium. Bikini's zijn bovendien meer iets voor het strand", zegt organisator Hans Konings, die als sinds 1989 bij de organisatie van de Nederlandse missverkiezing betrokken is.

De skipakkenronde is morgen de tweede ronde en draagt de misleidende titel Afrikaanse stijl. In de eerste ronde lopen de twaalf provinciemissen in jurken van de in augustus overleden modeontwerper Percy Irausquin. In de derde ronde lopen de dames zoals de traditie voorschrijft in avondkleding, ditmaal van de beroemde Turkse modeontwerper Erol Albayrak.

De noordelijke finalistes zijn Suzanne Wieringa (21) uit het Groningse Veendam, Miss Friesland Bouktje Boersma (20) uit Haulerwijk en Miss Drenthe Fabiene Jungerhans (21) uit Emmen. De 24-jarige Miss Overijsssel woont in Raalte en luistert naar de naam Maaike Heethaar.

Miss Flevoland heet Lara Seveke (21) en komt uit Almere. Gelderland vestigt de hoop op Maral Semonian (21 uit Arnhem, terwijl Utrecht zich laat vertegenwoordigen door Deniz Akkoyun (23) uit Amersfoort. Noord-Holland vaardigt Desiree van den Berg (21) uit Santpoort af en de Rotterdamse Thirza Prak komt namens Zuid-Holland.

De zuidelijke provinciemissen zijn Miss Brabant Lia Visser (21) uit Werkendam, Daphne Kolader (24) uit Maastricht en Vivian Folmer (22) uit het Zeeuwse Wemeldinge.

Miss Nederland paradeert er vrolijk op los  (foto: ANP)