Loeff kijkt uit naar duel met Laren

Vorig jaar stond hij nog op het middenveld dat er in slaagde Laren te behouden voor de Rabo Hoofdklasse. Zondag staat hij in Laren tegenover dat middenveld. Namens Pinoké, dat ook wil overleven op het hoogste niveau.

Waarom speelt Floris Loeff eigenlijk niet meer in Laren? Omdat hij geen contract overeenkwam met het bestuur van de ambitieuze Gooische club. Simpel. "Toen Roelant Oltmans werd aangetrokken en bekend werd dat hij overdag zes keer per week ging trainen, was het natuurlijk de vraag welke mogelijkheden er voor mij waren," zegt Loeff tegen Hockey.nl. "Ik had immers een fulltime baan. Laat ik zeggen dat we er niet helemaal zijn uitgekomen."

Het plan van Loeff was om een jaartje te gaan voetballen bij de zaterdagamateurs van AFC, maar die selectie zat al vol. Via Jeroen Koops belandde hij bij het opgepoetste Pinoké. Een concurrent van Laren in de strijd om de onderste plaatsen. Dus brengt hij zondag een bijzonder bezoekje aan Laren.

Mogelijk speelt Loeff als midden-midden. Daarmee zou hij zo maar eens de directe tegenstander kunnen worden van zijn goede vriend Martijn de Jager. "Mooi duel,"zegt Loeff. "Martijn is een goede, flegmatieke hockeyer die iets extra's kan brengen." En dan met een lach: "Maar Martijn moet wel op mij blijven letten en dat zal hem niet meevallen."