Ajax ziet ziekenboeg leeglopen

Sven (Svensational)
In de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong De Graafschap zullen Ismail Aissati, Dario Cvitanich en Jeffrey Sarpong hun rentree maken bij de Amsterdammers. Het trio is hersteld van blessures en zullen maandag speeltijd krijgen.

Zondag ontvangt Ajax in eigen huis FC Utrecht. Dan zal het drietal nog ontbreken. Doelman Maarten Stekelenburg en Klaas-Jan Huntelaar zullen eveneens ontbreken bij de Ajacieden. Het duo is nog niet hersteld van een blessure. Of de middenvelder Gabri in actie zal komen is nog maar de vraag. De Spanjaard is niet ongeschonden uit de strijd met HSV gekomen. "Hij heeft een dik oog, een dikke lip en een dikke enkel", vertelde trainer Marco van Basten vrijdag.

Ook de selectie van Utrecht is niet geheel fit. Aanvaller Morten Skoubo zal niet mee kunnen spelen. De Deense aanvaller heeft teveel last van een hamstringblessure. Of Cedric van der Gun tegen zijn oude club kan spelen is ook nog niet zeker. De aanvaller kampt met een bovenbeenblessure die hij opliep tijdens een training op dinsdag.

Ondanks de blessures ziet Utrecht kansen tegen Ajax. "Ajax is diep moeten gaan tegen HSV en heeft die wedstrijd dit weekend dus nog in de benen. Daar moeten wij van profiteren," zegt assistent-trainer Ton du Chatinier. "Ajax zal proberen om snel wat te forceren tegen ons in de eerste 20 tot 25 minuten van de wedstrijd. Het is dus belangrijk dat we goed en vooral fel starten."