Blizzard werkt aan nieuwe MMO

Bart
Tijdens de nachtelijke lancering van Wrath of the Lich King in Rotterdam hebben twee hoge heren van Blizzard enkele interessante dingen gezegd tegen onze concullega's van Tweakers.net. Directeur Paul Sams heeft toegegeven dat Blizzard aan een nieuwe MMO werkt. Het zou een compleet nieuw spel worden dat niet gebaseerd is op het Warcraft-universum.

We willen een grootse game maken," zei Sams, "een spel dat cool, nieuw en anders is en eigenlijk een nieuwe generatie moet gaan vertegenwoordigen op het gebied van uiterlijk, gevoel en speelwijze. Dat is een uitdagende onderneming. We zijn helemaal overnieuw begonnen met dit spel. De ontwikkeling vordert langzaam in de huidige, eerste ontwikkelingfase. Het team probeert uit te vinden hoe het spel eruit moet zien, hoe het moet spelen en wat de opvallendste kenmerken moeten zijn. Dat is een langzaam proces. Pas als die eerste vragen beantwoord zijn, komt de ontwikkeling echt op gang.

Alex Mayberry, senior producer van World of Warcraft, heeft weer een andere interessante uitspraak gedaan. Starcraft: Ghost zou namelijk niet definitief geschrapt zijn maar slechts uitgesteld. Dit komt overeen met de lijst met geschrapte games die Blizzard in februari vrijgaf; daarop ontbrak de shooter namelijk. Mayberry vertelde helaas ook dat er op dit moment niet actief gewerkt wordt aan de space-fps waarmee Blizzard zijn debuut op de consolemarkt wilde maken.



Toch ooit nog genieten van Ghost?