Serieuze interesse voor Eljero Elia

Ermin (TheClown1)
Eljero Elia staat in zeer serieuze belangstelling van een buitenlandse club. Dat zegt Sjaron Vink, zaakwaarnemer van Elia, tegen Goal.com. De speler van FC Twente steekt dit seizoen in een bloedvorm en lijkt daar de vruchten van te kunnen gaan plukken.

In de eerste tien competitiewedstrijden was het overduidelijk dat Elia lekker in z’n vel steekt. De rappe linksbuiten van de ploeg uit Enschede scoorde in die duels vier keer en bereidde één keer een doelpunt voor.

In de UEFA Cup mikte Elia bovendien raak tegen Manchester City (3-2-verlies). Dankzij die wedstrijd is de interesse voor de aanvaller gaan komen. Zaakwaarnemer Sjaron Vink weet ervan. "Wij lezen de berichten over de interesse ook," begint hij oppervlakkig.

Vink: "Het is duidelijk dat Eljero stappen aan het maken is. We zeggen tegen hem: blijf je concentreren op het voetbal. Gelukkig heeft hij een goed karakter, waardoor hij dat ook blijft doen."

In de loop van het gesprek blijkt er toch sprake te zijn van meer dan alleen vage interesse. "Natuurlijk zijn er allerlei opties voor hem. Clubs hebben ons gecontact. Of de fax het druk heeft?" Lachend: "Tegenwoordig gaat dat via de mail. Maar er is inderdaad sprake van interesse. Zeer serieuze interesse,[/i]" doet Vink een boekje open tegen Goal.com.

"We gaan binnen twee weken met Eljero om de tafel zitten om te kijken wat de opties zijn. Wat ik verwacht dat er gaat gebeuren? FC Twente is een hele erge leuke club, maar een voetballer heeft natuurlijk altijd ambities om door te groeien," aldus de belangenbehartiger. "Bovendien zou Twente ook aardig wat geld aan hem kunnen verdienen."

In reactie op de uitspraken van zaakwaarnemer Vink wil Twente-woordvoerder Richard Peters niet veel kwijt. "Wij hebben helemaal geen behoefte om daar op te reageren," is hij duidelijk. "Het laatste wat ons bezig houdt is wat andere clubs met Elia willen. Bovendien moeten zij zich dan eerst bij ons melden."

"Volgens mij is het duidelijk: wij hebben hem een aanbieding gedaan en meer speelt er op dit moment niet," besluit de woordvoerder van de Tukkers.

Naast de Engelse interesse (in elk geval Manchester City) meldt TC Tubantia vandaag dat ook Ajax in de markt zou zijn voor de vleugelspeler.