Wüst: "Ik ga langzaam vooruit"

Olga (Nuongirl)
Ireen Wüst eindigde vandaag als zevende op de 1.500 meter voor vrouwen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Die plaats komt nog niet in de buurt bij het podium, maar Wüst ziet dat ze stapjes vooruit gaat.

"Ik zie genoeg aanknopingspunten, ik laat me niet gek maken", aldus een strijdlustige Wüst. "Dit was technisch al een stuk beter dan in Berlijn. Ik heb genoeg kracht opgebouwd in de zomer, maar ik kan geen snelheid maken op de 1000 meter en 1500 meter."

"Met dit soort tijden heb ik wel moeite ja, als ik dan over de streep kom ben ik best gefrustreerd. Maar ik moet me niet gek laten maken, ik doe echt wel stapjes vooruit. Straks ga ik even van het ijs lekker de zon in. Ik hoop dan weer terug te keren met een stukje frisheid en felheid," aldus Wüst die zei dat ze het best wel moeilijk heeft met haar vormcrisis. "Het is wel moeilijk in zo'n vol Thialf. Als ik mijn tijd dan zie kom ik echt ontdaan over de streep. Ik wil weer eerste worden en kampioen zijn! Hopelijk lukt dat straks in januari wel hier in Thialf tijdens het EK allround."