Boer: "Ik kom nog tekort"

Sjors (Sj0rSz)
Margot Boer slaagde er zaterdagmiddag in om de vierde plaats op de tweede 500 meter, tijdens de WB-wedstrijden in Heerenveen, te pakken. Toch was de Nederlandse schaatsster nooit dichtbij het podium.

"Ik zit een halve seconde achter de nummer drie, dus die zijn echt nog buiten bereik," liet Boer na afloop weten. Op de 500 meter kom ik nu nog veel te kort om echt met de wereldtop mee te doen. Jenny Wolf en Beixing Wang gaan zoveel harder. Ik hoop dat ik ook ooit zo hard zal rijden.[/i]"

Toch was Boer tevreden over haar race. "Een mooie vierde plek, vlak voor mijn ploeggenote Annette Gerritsen," liet ze lachend weten. De schaatsster was vooral tevreden over de geboekte vooruitgang. "Ik ben al veel beter dan de NK afstanden van drie weken geleden. Ik heb het afgelopen half jaar veel wedstrijden gemist (door een enkelblessure, red.), dus ik moet weer even wennen. Als alles weer een beetje normaal is geeft het meer rust."

Boer is dit seizoen alleen op de kortste afstand te zien, omdat ze tijdens het NK afstanden tekort kwam voor een ticket op de 1000 meter. "Ik hoop dat ik toch een 1000 meter kan schaatsen tijdens de World Cups in Azië door een aantal afzeggingen. Vorige week heb ik al een keer een 1000 meter gereden en toen ging het al veel beter. De 500 en de 1000 meter zijn toch de mooiste afstanden voor een sprintster."