Voorbeschouwing Ajax - PSV

Komend weekend staan Ajax en PSV weer tegenover elkaar. De ploegen staan respectievelijk tweede en vijfde. FOK!sport besteedt de komende dagen uitgebreid aandacht aan deze wedstrijd tussen de twee Nederlandse topclubs. Hieronder volgt een vooruitblik op dit duel.

Ajax wist tot nu toe zeven van de tien gespeelde wedstrijden te winnen. Daarnaast speelde men één keer gelijk en werd er twee keer verloren. Ook op Europees niveau draait de selectie van Marco van Basten goed mee. Bijna alle wedstrijden in dit toernooi werden vooralsnog gewonnen. Toch is het spel van de ploeg uit de hoofdstad niet altijd hoogstaand. Het belangrijkste is echter dat de punten worden gepakt en daar gaat het in de nationale competitie om.

Aanstaande zondag moet Van Basten toch een aantal belangrijke spelers missen. Zo zal Maarten Stekelenburg vanaf de tribune moeten toekijken. De keeper is namelijk tot de winterstop uitgeschakeld. Daarnaast kan de Amsterdamse club ook niet over Klaas-Jan Huntelaar kunnen beschikken. Afgelopen weekend ging de aanvaller door zijn enkel en staat nu zes weken buitenspel. Verder komen ook Dario Cvitanich, Ismaïl Aissati, Jeffrey Sarpong en Miralem Sulejmani niet in actie. Dit kwartet is nog niet fit genoeg bevonden om in actie te komen, al zal de laatste nog enkele tests ondergaan voor definitief besloten wordt door Van Basten of Sulejmani in kan vallen tegen de Eindhovense club.

Ook PSV kent de nodige blessuregevallen. Zo doet Jan Kromkamp zondag niet mee. De verdediger viel in het bekerduel tegen AZ uit met een blessure. Ook Eric Addo en Jérémie Bréchet zijn niet inzetbaar, dus rainer Huub Stevens zal voorafgaand aan het duel tegen Ajax flink moeten puzzelen. Verder zal Nordin Amrabat het duel tegen de Amsterdammers moeten laten schieten. Een liesblessure is hier debet aan. Tot slot staat er achter de naam van Timmy Simons nog een vraagteken, omdat hij niet helemaal fit is. In het weekend zal hier meer duidelijkheid over komen.

PSV kan de punten in de competitie in elk geval goed gebruiken. De laatste weken spelen de Eindhovenaren niet goed, waardoor men inmiddels naar de vijfde plaats is afgezakt. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Stevens bij NEC en gisteravond was AZ, na een verlenging, de betere in het bekerduel. De ploeg is er dus alles aan gelegen om de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. Tot nu toe won de regerend landskampioen zes keer, maar verloor het ook vier wedstrijden. Om ook de vijfde titel op rij in de wacht te slepen, zullen de mannen van Stevens om te beginnen van de Amsterdammers moeten winnen.

Submitter:  Bron: FOK!sport