Djokovic bereikt finale Masters Cup

Tim86
Novak Djokovic heeft de finale van de ATP Masters Cup weten te bereiken. In een nagenoeg gelijkwaardig duel was de Servische nummer drie van de wereld net ies beter dan Gilles Simon. Djokovic won met 4-6, 6-3 en 7-5.

Djokovic kon lang geen vat op het spel van zijn Franse opponent krijgen. Simon speelde sterk, maakte weinig fouten en plaatste dan ook de eerste break. Ondanks een lange blessurebehandeling aan zijn nek lukte het de Fransman om de set uiteindelijk met 6-4 naar zich toe te trekken.

Na deze set leek de Fransman lange tijd zijn niveau niet meer te kunnen halen. Zijn nekblessure speelde hier parten in en ook Djokovic begon beter te spelen. Kijkend naar het spelbeeld was de 6-3 setwinst van de Serviër dan ook geen verrassing op dat moment.

In de derde set vocht Simon zich echter knap terug in de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en beide spelers deden weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk was het Djokovic die uitliep naar een 5-3 voorsprong en aan het langste eind leek te trekken. Opnieuw wist Simon zich echter terug te knokken in de partij tot een 5-5 stand. Nadat Djokovic alsnog een break wist te forceren was het echter gedaan en serveerde "Nole" het dit keer wel uit.

Voor de 21-jarige Novak Djokovic is dit de eerste keer dat hij de finale weet te bereiken van de prestigieuze Masters Cup.