Amoah blijft tot de zomer bij NAC Breda

Matthew Amoah kent vooralsnog een uitstekend seizoen. De aanvaller van NAC Breda trof in elf wedstrijden even zovaak doel. Daarnaast wordt hij door een aantal ploegen begeerd, maar de speler liet weten in ieder geval tot de zomer in Breda te blijven.

"Ik blijf in ieder geval tot de zomer bij NAC," liet Amoah, die nog een contract tot medio 2010 heeft, in een reactie weten. "Ik woon in de binnenstad met mijn vrouw en zoontje. Matthew junior is nu tien weken oud. Door hem heb ik nergens anders tijd voor dan trainen, voetballen en thuis met hem bezig zijn. Geweldig is dat zo'n zoontje."

Afgelopen vrijdag zaten er opnieuw scouts voor Amoah op de tribune. "Ze melden zich keurig aan, maar we weten uiteraard niet voor wie ze precies komen, maar laat ik zeggen dat dat andere namen zijn dan die vroeger naar onze spelers kwamen kijken," aldus Earnest Stewart, technisch directeur van NAC Breda.

Amoah denkt te weten waarom zijn prestaties dit seizoen zo goed zijn. "Dit jaar ben ik helemaal fit. Dat is het grote verschil. Een verschil is ook dat we dit jaar meer op de helft van de tegenstander spelen. Dat ligt me meer dan het countervoetbal van vorig seizoen."